free download 78 travel guides written by experts

Clasic vs. contemporan – concertul Orchestrei de Camera Radio de miercuri, 9 februarie

Un concert de muzică clasică şi contemporană – aceasta este propunerea Orchestrei de Cameră Radio pentru miercuri, 9 februarie 2011. Astfel, de la ora 19.00, la Sala Radio, puteţi audia lucrările Prelude à l’avant midi d’un faun de R. Maksimovici, Concertul pentru violă şi orchestră de T. Schmidt – Kowalswki, solist Emilian Dascăl, şi Suita nr. 1 în do major BWV 1066 de J. S. Bach.

Dirijor Cristian Brâncuşi.

„Dirijor cu o puternică individualitate…”, Cristian Brâncuşi a absolvit cursurile de dirijat de orchestră şi compoziţie ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi a participat, ulterior, la cursuri de măiestrie susţinute de Igor Markevitch (Weimar 1975), Karl Österreicher (1976-1977), Sergiu Celibidache (1978-1982).

Dirijor şi membru fondator al Orchestrei de Cameră Radio, a prezentat de-a lungul carierei sale sute de concerte cu un repertoriu variat, de la lucrări preclasice la creaţia contemporană.

Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, al Societăţii Internaţionale de Muzică Contemporană şi al Societăţii Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali din România. Este autor a diverse lucrări camerale, simfonice şi vocal-simfonice.

Emilian Dascăl – solist-concertist, şef de partidă în Orchestra Simfonică din St. Gallen, profesor şi şef de catedră la Academia de Muzică din St. Gallen – este un muzician deosebit de apreciat atât de colaboratorii săi cât şi de melomanii care au avut bucuria să îl asculte.

Emilian Dascăl şi-a început cariera internaţională la 22 de ani în calitate de şef de partidă la violă în orchestra oraşului Senftenberg (Germania). Ulterior, a deţinut aceeaşi poziţie în orchestra oraşului Joensuu din Finlanda (1985-1987). A aprofundat studiile de violă în cadrul Academiei de Muzică din Helsinki şi Academiei de Muzică din Lucerna şi a colaborat cu orchestra de cameră „Festival Strings Lucerne”, Orchestra Simfonică Radio din Helsinki, orchestra Operei Naţionale Finlandeze şi Orchestra Simfonică din St. Gallen.

Ca solist concertist, Emilian Dascăl a fost invitat pe podiumul multor orchestre din Elveţia, Germania, Austria, România, Finlanda, Japonia, India, Hog Kong şi Brazilia. În 2007, după concertul susţinut la Ateneul Român, Primarul Bucureştiului i-a acordat un Premiu de excelenţă „pentru impresionanta activitate în domeniul muzical care a contribuit considerabil la răspândirea muzicii româneşti în întreaga lume”.

În data de 9 februarie, viola lui Emilian Dascăl este "purtătoarea secretelor", deoarece ea prezintă fiecare nouă idee muzicală (cu excepţia deschiderii părţii a treia) pe care orchestra o dezvoltă şi diferenţiază (Thomas Schmidt-Kowalski).

Biletele se găsesc la Casa de Bilete a Sălii Radio (Str. Gral Berthelot nr. 60 – 64) şi prin reţeaua Eventim, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărtureşti, Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Bucuresti, 07.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *