free download 78 travel guides written by experts

Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica. Stagiunea cu numărul șapte

Filarmonica „George Enescu” și Asociația „Clasic e fantastic” anunță cea de a șaptea stagiune de concerte educative Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica.

Începând cu 16 octombrie 2016 și până în 11 iunie 2017, pe scena Sălii mari a Ateneului Român, micilor melomani în devenire li se vor oferi nouă titluri de concerte-spectacol. Tradiția a impus deja ca deschiderea stagiunii să fie făcută de Orchestra inginerilor „Petru Ghenghea” dirijată de Andrei Iliescu iar închiderea stagiunii să fie marcată de un spectacol muzical dedicate celor mai mici dintre cei mici, acum Copilăria lui George Enescu. Două vor fi concertele oferite de Orchestra Liceului de arta „Dinu Lipatti” din București condusă de dirijorii Nicolae Racu și Ștefan Andrei Racu așa cum două vor fi și concertele-spectacol dedicate teatrului muzical: opera Motanul încălțat de Cornel Trăilescu și musicalul Frumoasa mea doamnă (My Fair Lady) de Frederik Loewe ce vor fi realizate în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București. Ne bucurăm mult să putem anunța o nouă Lecție de jazz susținută de Irina Sârbu și colegii ei de trupa ca și reluarea unui concert-spectacol prezentat în urmă cu câteva stagiunii dar care s-a bucurat de un enorm succes și care merită să fie cunoscut și de noile generații: Povestea soldatului de Igor Strawinsky în interpretarea instrumentiștilor din Trio MOZAIC – Oana Spânu/Visenescu – vioară, Emil Visenescu / clarinet, Diana Spanu-Dănilă/pian și a actorilor Anca Sigartău, Mihai Bisericanu și Sandu Mihai Gruia. Nu uităm să mulțumim Centrului Național de artă Tinerimea Română care oferă proiectului două concerte-lecție susținute de corul Preludiu dirijat de Voicu Enăchescu.

Sperăm ca veștile să bucure, propunerile de repertoriu să atragă și să ne regăsim, la mijloc de octombrie, în Sala mare a minunatului Ateneu Român, cu drag și bucurie de muzică.

Sponsori: Cognistudio, Aqua Carpatica
Parteneri: Art Act Magazine, Romania Insider, City Compass, B-Smart, PHM, Liternet, Metropolis
Parteneri media: Sapte Seri, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Revista Tango, Pro Video, orasul.meu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *