free download 78 travel guides written by experts

Clasare în top 10 pentru Lukoil BMW Motorrad CSEU în cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de Anduranţă FIM

Portimao / Bucureşti. Echipa Lukoil BMW Motorrad CSEU, susţinută de BMW Motorrad Europa Centrală şi de Est, a înregistrat un rezultat notabil în cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Mondial de Anduranţă FIM, desfăşurate la Portimao, clasându-se pe locul 10 la general şi locul 6 în clasa EWC.

Sezonul de debut pentru Lukoil BMW Motorrad CSEU este unul presărat cu numeroase provocări, cea de-a doua etapă a Campionatului Mondial de Anduranţă dovedindu-se a fi la fel de solicitantă ca legendara Cursă de 24 ore de la Le Mans, în ciuda unei durate de doar 12 ore.

În urma calificărilor, trio-ul Lukas Pesek – Roland Resch – Martin Choy a obţinut locul 16 la prima participare pe acest circuit, însă pilotul bulgar a suferit o accidentare, fracturându-şi câteva coaste. Choy s-a remarcat iniţial în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, unde a acoperit aproximativ două treimi din timpul total petrecut de echipă pe circuit, după ce ceilalţi piloţi se retrăseseră din motive medicale. La această performanţă s-a adăugat şi faptul că etapa de la Le Mans s-a desfăşurat pe temperaturi foarte scăzute şi, parţial, pe ploaie. Continuând în stilul eroic demonstrat pe circuitul La Sarthe, Choy a hotărât să participe la cursă, parcurgând două stint-uri sub medicaţie anti-durere, aducându-şi aportul la rezultatul echipei cu 40 de tururi petrecute în şaua motocicletei S 1000 RR.

Restul cursei de 12 ore a fost asigurat de piloţii Lukas Pesek şi Roland Resch, aceştia reuşind un ritm susţinut, care alături de fiabilitatea motocicletei S 1000 RR şi eficienţa mecanicilor de la boxe, a condus la rezultatul final foarte bun pentru o echipă aflată la debut, având ca obiectiv terminarea cursei – poziţia 10 la general, poziţia 6 în clasa EWC.

Motocicleta pregătită de echipa Lukoil BMW Motorrad CSEU a funcţionat perfect pe parcursul celor 12 ore petrecute pe asfaltul portughez, singurele opriri la boxe fiind cele standard, pentru mentenanţă sau schimb de pneuri şi/sau alimentare.

“Pentru mine a fost o cursă foarte dificilă, având în vedere faptul că a trebuit să alternez stint-urile în mare parte doar cu Roland. Dincolo de asta, cursa a fost un antrenament foarte bun, fiindcă am reuşit să menţin un ritm susţinut, de 1:48, 1:49 minute. La final ne-am clasat pe locul 10 şi locul 6 în clasa EWC, un rezultat fantastic pentru o echipă privată aflată la debutul în Campionatul Mondial de Anduranţă. Sunt foarte fericit pentru toată echipa. S 1000 RR-ul nostru a funcţionat perfect pe toată durata cursei”, a declarat Lukas Pesek.

“Ultimele două stint-uri au fost extrem de obositoare, acest circuit fiind un monstru care solicită 120% efort fizic în regim de cursă. Cu toate acestea, am reuşit să terminăm cursa, iar echipa s-a mişcat perfect – atât la boxe, cât şi în timpul stint-urilor. Sunt foarte fericit cu acest rezultat şi mă bucură faptul că fac parte dintr-o echipă minunată”, a completat pilotul austriac Roland Resch.

Martin Choy, eroul echipei din cursa de la Le Mans a continuat: “A fost o cursă cu adevărat bună şi consider că echipa a făcut încă o dată o treabă excelentă. Am încheiat cursa fără nicio defecţiune tehnică, ceea ce spune multe despre calitatea motocicletei şi a echipei. Am încercat să ajut cât mai mult, dar dupa cel de-al doilea stint durerea a devenit foarte intensă şi n-am mai vrut să riscăm inutil, atât în această cursă, cât şi o eventuală accidentare mai gravă, aşa că m-am retras până la final. Aştept cu nerăbdare următoarea cursă şi voi trage tare ca să fiu apt 100%.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *