free download 78 travel guides written by experts

Citi mobilizeaza peste 40.000 de voluntari in 100 de tari

pentru „Ziua Internaţională a Comunităţii”

Voluntarii Citi România au petrecut o zi alături de copiii de la SOS Satele Copiilor
    
Voluntarii Citi România s-au alăturat celor peste 40.000 de colegi din 100 de ţări pentru a sărbători cea de-a treia ediţie a Zilei Internaţională a Comunităţii. Peste 40 de voluntari Citi România, prietenii şi familiile acestora, au petrecut ziua de sâmbătă, 8 Noiembrie alături de 50 de copii de la SOS Satele Copiilor, oferindu-le o zi în care să se simtă la fel ca toţi ceilalţi copii.
  În acest an, în România, programul a fost desfăşurat împreună cu SOS Satele Copiilor, în parteneriat cu United Way România. Ziua Internaţională a Comunităţii a fost organizată în Bucureşti, copiii având vârste cuprinse între 4 şi 17 ani. Voluntarii Citi au petrecut ziua cântând, pictând, jucându-se cu copiii, socializând cu aceştia şi oferindu-le o atmosferă plăcută.

„Ziua Internaţională a Comunităţii este o iniţiativă menită să promoveze responsabilitatea socială, ca parte a valorilor noastre. Angajaţii Citi Romania s-au alăturat cu mare entuziasm colegilor din toată lumea în cadrul echipei globale ce îşi propune să dedice un efort susţinut pe parcursul aceleiaşi zilei, în fiecare an. Anul acesta voluntarii Citi România au ales să îşi petreacă ziua alături de copiii de la SOS Satele Copiilor din dorinţa de a le oferi o zi memorabilă prin activităţi educative, jocuri şi distracţie, o zi în care să uite de orice griji şi să fie doar copii”, a declarat Shahmir Khaliq, director general Citi România. 
 
Ziua Internaţională a Comunităţii organizată de Citi reprezintă un efort la nivel global constând în sute de proiecte realizate în sute de oraşe din întreaga lume. Mulţi angajaţi Citi voluntariază de-a lungul întregului an în comunităţile în care trăiesc, Ziua Internaţională a comunităţii vine să sărbătorească spiritul Citi prin unirea eforturilor de voluntariat în aceeaşi zi, în întreaga lume. În fiecare an, echipele locale de voluntari se dedică muncii în folosul comunităţii desfăşurând proiecte concentrate pe nevoile specifice ale comunităţii – educaţie, construcţia de locuinţe, protecţia mediului, hrană şi sănătate.
 
„De Ziua Internaţională a Comunităţii, angajaţii Citi din mai mult de 100 de ţări s-au adunat pentru a face o diferenţă în comunitatea în care trăiesc”, a spus Pamela Flaherty, preşedinte şi CEO, Citi Foundation şi Director Corporate Citizenship. „În aceste momente grele, angajamentul pentru comunitate este mai important ca niciodată deoarece nevoile sunt foarte mari. Fie că este vorba de educaţia financiară a tinerilor, fie de plantarea de copaci pentru a combate defrişările, renovarea şcolilor în comunităţile sărace sau servirea de mâncare celor fără adăpost, angajaţii Citi vor ajuta prin voluntariat. Ziua Internaţională a Comunităţii este una din multele modalităţi, de la practicile de afaceri până la programele Fundaţiei Citi, prin care Citi ajută la întărirea comunităţilor în care trăim şi muncim”, a adăugat Flaherty.

Bucuresti, 09.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *