Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cisco anunță o nouă serie de routere industriale Catalyst 5G pentru proiecte IoT

  • Portofoliul Cisco de routere industriale 5G este cel mai extins de pe piață în prezent și acoperă orice scenariu de unificare a infrastructurilor organizațiilor cu rețelele IoT din mediile industriale.
  • Portofoliul Cisco oferă modularitate avansată și integrează o gamă variată de tehnologii de acces – Wi-Fi 6, 5G, 4G, Private LTE, FirstNet, Wi-SUN etc. –, asigurând rentabilizarea investițiilor pe termen lung.

Cisco anunță un nou portofoliu Catalyst de routere industriale care extind funcționalitățile rețelei către marginea acesteia, asigurând o mai mare flexibilitate, securitate și scalabilitate necesare realizării și integrării de proiecte IoT.

Capabilitățile 5G integrate în noul portofoliu Catalyst permit organizațiilor să interconecteze mediul IT și cel operațional și le oferă libertatea alegerii instrumentelor de management adecvate. Arhitectura unificată facilitează colaborarea dintre echipele IT și cele operaționale și crește eficiența proceselor de implementare.

Cisco logo

Datele generate la marginea rețelelor permit organizațiilor să-și îmbunătățească eficiența operațională, experiența oferită clienților, dar și rezultatele financiare, deoarece aici are loc interacțiunea directă cu clienții și sunt generate veniturile. Potrivit companiei de analiză Gartner¹, 75% din date vor fi generate din exteriorul centrelor de date în aceste zone periferice rețelelor tradiționale, ceea ce va genera noi cerințe de business.

Marginea rețelei este diversă și poate însemna de la substații ale furnizorilor de utilități, conducte de alimentare sau infrastructuri rutiere, până la mijloace de transport în comun sau rețele POS din magazine.

În mod uzual, organizațiile conectează aceste zone de margine ale rețelelor în mod separat, ceea ce favorizează fragmentarea arhitecturilor de rețea, creșterea numărului de vulnerabilități de securitate și crearea de silozuri de date izolate. Pe de altă parte însă, accelerarea procesului de transformare digitală crește nevoia organizațiilor de soluții care să le permită un management și o securitate simplificate la nivel de rețea și terminale.

Noul portofoliu include:

  • Trei noi routere industriale Catalyst 5G pentru conectarea securizată a echipamentelor mobile și fixe. Noile routere utilizează Cisco IOS XE pentru a extinde infrastructurile tradiționale și arhitecturile SD-WAN către zonele de margine ale rețelei. Arhitectura unificată obținută cu ajutorul soluțiilor Cisco furnizează echipelor IT și operaționale unelte performante, elimină nevoia de instruire în noi tehnologii și îmbunătățește nivelul de securitate. Noile routere Catalyst 5G sunt modulare și includ capabilități de tip edge compute pentru dezvoltarea de aplicații personalizate și îmbunătățirea suportului decizional la marginea rețelei.
  • Noua serie Cisco IoT Gateways pentru conectivitate în spații interioare și exterioare. Integrate nativ cu Cisco IoT Operations Dashboard, noile Gateway-uri cloud sunt rentabile și ușor de configurat și folosit, clienții trebuind doar să le alimenteze și activeze pentru a conecta noi echipamente.

Modularitate și scalabilitate avansate pentru a răspunde cerințelor 5G

Nevoia tot mai mare de date va obliga organizațiile să conecteze tot mai multe echipamente și aplicații. Odată cu extinderea adopției 5G, Wi-Fi 6 și a noilor tehnologii, zonele de margine ale rețelei vor trebui să se adapteze rapid.

Noul portofoliu de routere Catalyst permite organizațiilor să se pregătească pentru viitor, oferind flexibilitatea, scalabilitatea și securitatea necesare dezvoltării de scenarii de lucru dinamice, precum și de noi aplicații. Soluțiile Cisco oferă o gamă largă de module – inclusiv 5G și LTE pentru rețele celulare publice sau private, aplicații de siguranță publică precum FirstNet, DSL sau Wi-SUN – și opțiuni flexibile de stocare. În plus, portofoliul Catalyst 5G permite actualizarea CPU-ului și a bateriilor echipamentelor aflate în teren.

„Clienții noștri au nevoie de soluții hardware pe care să le poată folosi timp de 7-10 ani în mediile lor operaționale. Modularitatea routerelor industriale Catalyst 5G le asigură o durată de viață extinsă, permițând organizațiilor să beneficieze de avantajele 5G și ale tehnologiilor ulterioare“, a precizat Vikas Butaney, VP și GM Cisco IoT.

Securitate nativă și vizibilitate

Noile routere industriale Catalyst 5G, bazate pe arhitectura de securitate Cisco, permit dezvoltarea unei strategii coerente de management al securității, atât în mediile IT izolate, cât și în cele operaționale. Portofoliul integrează soluția Cisco Cyber Vision, care asigură vizibilitate completă și permite echipelor de securitate să poată detecta rapid amenințările din mediile industriale folosind informații operaționale contextuale. Astfel, organizațiile pot construi strategii convergente de gestionare a amenințărilor IT și operaționale fără a mai fi nevoie de achiziția unor soluții și echipamente suplimentare. În plus, noul portofoliu de routere industriale Cisco permite accesul securizat la distanță pentru operarea, monitorizrea și întreținerea echipamentelor.

Noul portofoliu de routere industriale Cisco Catalyst 5G este disponibil pe piață din luna iunie.
Pentru mai multe informații despre routerele si gateway-urile Cisco IoT accesați https://www.cisco.com/c/en/us/products/routers/industrial-routers-gateways/index.html.

¹ Gartner (8 februarie 2021) https://www.gartner.com/smarterwithgartner/gartner-predicts-the-future-of-cloud-and-edge-infrastructure/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *