free download 78 travel guides written by experts

Ciobanescul Romanesc Carpatin, caine de utilitate publica

Anul 2007 a reprezentat pentru membrii Clubului Carpatin România un moment important din punct de vedere al disctincţiilor obţinute la concursurile şi expoziţiile naţionale şi internaţionale de exemplarele de câini Ciobănesc Românesc Carpatin. Această rasă este recunoscuta de Federatia Chinologica Internationala încă din luna iulie a anului 2005.

La mijlocul lunii mai, în localitatea Bistriţa a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Carpatin România Club şi reprezentanţii Clubului de Dresaj Canin din România. În cadrul aceste întâlniri au fost testate aptitudinile câtorva exemplare de Ciobănesc Românesc Carpatin. În urma acestor teste s-a luat serios în considerare implicarea exemplarelor de Ciobănesc Românesc Carpatin în programe speciale de dresaj mai ales datorită necesităţii utilizării acestei rase canine pentru îmbunătăţirea serviciilor de pază şi protecţie. În scopul îndeplinirii acestor deziderate s-a stabilit realizarea unui acord între cele două cluburi, cel de Dresaj Canin din România şi Clubul Carpatin, pentru sprijinirea autorităţilor. Alături de cetăţeni, printre cei care pot beneficia de câinii dresaţi se numără: poliţia comunitară, grăniceri pentru pază şi protecţie, jandarmerie sau serviciile speciale în caz de calamităţi.

Acest eveniment este unul care face încă o dată dovada implicării Carpatin Club în astfel de activităţi care să sprijine promovarea rasei Ciobănesc Românesc Carpatin în România şi care, în acelaşi timp, are în vedere şi asumarea unei reponsabilităţi sociale. Această responsabilitate socială se remarcă prin grija pentru siguranţa cetăţeanului. Astfel Clubul Carpatin Român crează oportunităţi pentru promovarea imaginii pozitive a României. Preşedintele Clubului, Vasile Bodea afirmă: “Am avut plăcerea de a participa la o astfel de întâlnire unde s-au discutat probleme care privesc sporirea siguranţei cetăţenilor şi care au în vedere creşterea responsabilizării instituţiilor statului pentru o viaţă mai sigură. Acest eveniment este unul care sprijină iniţiativele Clubului Carpatin Român de îmbunătăţire a imaginii României şi de urmărire a obiectivelor pe care şi le-a propus de a găsi cât mai mulţi colaboratori pentru astfel de proiecte.”
“Suntem onoraţi că la evenimentul din Bistriţa au participat domnii Willy Landt si Roman Joszef din partea Clubului de Dresaj Canin alături de domnii Vasile Iclenzan, Andrei Deak, Horatiu Stan, Lorant Sas şi Alexandru Filip, din partea Clubului Carpatin Român, cărora am dori să le mulţumim pentru sprijin şi pentru iniţiativele susţinute” a adăugat domnul Vasile Bodea.

“Practic, Carpatin Club România promovează şi reprezintă rasa Ciobănesc Romanesc Carpatin în cadrul Asociaţiei Chinologice Române şi a Federaţiei Chinologice Internaţionale. Activitatea noastră a fost încă de la început una bogată, concretizată în participarea la expoziţiile de profil din ţară şi strainătate. Membrii clubului au prin intermediul asociaţiei noastre posibilitatea de a intra în posesia tuturor informaţiilor necesare pentru a selecta, ameliora, conserva, creşte numeric şi valoric rasa Ciobanesc Românesc Carpatin. În acest scop am realizat şi website-ul Clubului : www.carpatin.eu care îşi doreşte să devină un loc de informare, prezentare şi discuţii referitoare la rasa pe care o promovăm” a concluzioant domnul Vasile Bodea.

Cluj Napoca, 09.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *