metalshow

Cinemax Return Movies august 2010

A NIGHTMARE ON ELM STREET 5: THE DREAM CHILD
Coşmarul de pe Elm Street 5: Copilul din vis

Horror, SUA, 1989
R: Stephen Hopkins
D: Robert Englund, Lisa Wilcox, Kelly Jo Minter, Danny Hassel, Erika Anderson

Freddy Krueger dă din nou lovitura, iar de această dată creatura malefică vrea să se folosească de un copil nenăscut pentru a se reîncarna.
Ți-ai putea închipui că există o creatură îngrozitoare care îi băntuie pe oameni în vis? Ei bine, puștii din Elm Street nu au nevoie de imaginație pentru asta, deoarece chiar sunt bântuiți atunci când visează. Monstruoasa creatură vrea să se răzbune cu orice preț, căci fusese desfigurată și omorâtă de părinții unui copil. Numele acestui coșmar este Freddy Krueger (Robert Englund), iar de această dată el întrevede posibilitatea de a se reîncarna. Alice (Lisa Wilcox) credea câ a scăpat pentru totdeauna de monstrul care îi făcuse viața un calvar, însă Freddy este acum interesat de copilul pe care ea acum îl poartă în pântece, așa că începe să îi bântuie din nou visele.

ADVENTURES OF POWER
Aventurile lui Power

Comedie, SUA, 2008
R: Ari Gold
D: Ari Gold, Michael Mckean, Jane Lynch, Shoshannah Stern, Adrian Grenier

Deși nu are tobe, un tânăr de douăzeci și ceva de ani reușește să depășească acest impas ajutat de imaginație. În ciuda faptului că cei apropiați nu văd cu ochi buni preocupările și încăpățânarea lui de a face muzică, el este de neoprit în dorința sa de a-și împlini visul.

Power (Ari Gold) a crescut într-un orășel din New Mexico, iar tatăl său (Michael McKean) a visat dintotdeauna că fiul lui i se va alătura, împărtășindu-i pasiunea de a scormoni pământul pentru a găsi cupru. Însă, Power visează să facă o carieră muzicală și, în ciuda faptului că nu are la ce să cânte, el este pasionat de tobe. Dorința lui de a face muzică nu este deloc văzută cu ochi buni de către ai lui, iar singura din familie care îl încurajează este mătușa Joanie (Jane Lynch). Obosit să fie ridiculizat constant, cu numai câțiva dolari în buzunar și niște cereale la el, Power pleacă în lume. Așa încep aventurile lui Power, un tânăr care este de neoprit în dorința sa de a-și împlini visul.

Pentru această peliculă, Ari Gold a realizat regia, scriptul și i-a dat viață eroului principal al poveștii, este vorba despre tânărul Power. Filmul i-a adus lui Gold premiul juriului la Fort Collins TriMedia Festival, precum și premiul publicului alte două festivaluri, este vorba despre Memphis Indie Film Festival și Vail Film Festival.

ALICE’S RESTAURANT
Restaurantul lui Alice

Comedie, SUA, 1969
R: Arthur Penn
D: Arlo Guthrie, Pat Quinn, James Broderick, Michael Mcclanathan, Geoff Outlaw

O poveste cu parfumul anilor ’60, al cărei erou, un cântăreț de muzică folk, reușește să fenteze autoritățile, scăpînd de înrolarea pentru Războiul din Vientam, dar nu și închisoarea.

Conflictul din Vietnam căpăta amploare, iar Arlo, pentru a evita înrolarea, se înscrie la colegiu. Însă, părul lung, pasiunea obsedantă pentru muzica folk și atitudinea sa antitotalitară nu sunt deloc atuuri pentru calea pe care a ales-o, ci dimpotrivă. După ce se întorc acasă, Arlo și vechiul lui amic, Roger, decid să pornească spre Stockbridge, Massachusetts, pentru a o vizita pe prietena lor, Alice. Acum, ea are un restaurant care fusese amenajat în spațiul care, cu ceva timp în urmă, fusese destinat unei biserici. Instantaneu, pentru Arlo și Roger acesta devine un colț de Rai. După ce se desparte de soțul ei, Ray Brock, Alice are o scurtă aventură cu Shelly. Idila se sfârșește, iar cei doi soți revin la sentimente mai bune și decid să organizeze o petrecere de Ziua Recunoștinței. După festin, Arlo este cel care are sarcina de a scăpa de gunoi, iar din acest moment ghinioanele se țin-lanț de trubadurul din poveste.

ANATOMY
Anatomie

Thriller, Germania, 2000
R: Stefan Ruzowitzky
D: Franka Potente, Benno Fürmann, Anna Loos, Holger Speckhahn, Sebastian Blomberg

Viața unei tinere studente la Medicină se schimbă din clipa în care pe masa de disecție apare trupul unui bărbat pe care ea îl întâlnise în tren. Contrariată, ea începe să cerceteze circumstanțele în care avusese loc misterioasa moarte a acelui om.

Paula Henning (Franka Potente), o tânără foarte ambițioasă își vede visul cu ochii atunci când află că a fost acceptată să studieze Medicina la exclusivista facultate din Heidelberg. Povestea merge chiar mai departe, deoarece ea are șansa să participe la un curs al unui prestigious profesor de anatomie, așa că viața ei este perfectă. Însă, doar într-o secundă existența ei va ajuge în Infern. Totul se năruie din clipa în care pe masa de disecție apare trupul unui tânăr pe care Paula îl întâlnise în tren cu numai câteva zile în urmă. În ciuda advertismentelor pe care le primește, ea începe să învestigheze circumstanțele în care avusese loc misterioasa moarte a acelui om. În scurt timp, ea descoperă că, mare parte dintre răspunsurile pe care ea le caută, sunt deținute de membrii unei societăți secrete care fusese înființată cu secole în urmă. Astfel, din clipa în care în jurul ei încep să dispară studenți, Paula este convinsă că este vorba despre aceeași societate secretă. Din păcate, ea nu are nicio dovadă, așa că tot ceea ce îi rămâne să facă este să meargă până la capăt în căutarea adevărului, chiar dacă asta înseamnă să își riște viața.

BLOEDBROEDERS (AKA. BLOOD BROTHERS)
Fraţi de sânge

Thriler, Olanda, 2008
R: Arno Dierickx
D: Matthijs Van De Sande Bakhuyzen, Erick Van Heijningen, Daan Van Dijsseldonk

Filmul are la bază o întâmplare reală, o poveste care i-a zguduit pe oamenii anilor ‘60, este vorba despre o crimă ai cărei autori au fost trei adolescenți, iar victimă un puști 14 ani.

Povestea începe în vara fierbinte a anilor ’60, iar protagonisști sunt trei adolescenți. Este vorba despre doi frați care își petreceau timpul jucînd tenis, ascultînd muzică sau dansînd, și prietenul acestora, un puști care visa să ajungă celebru fiind mai tot timpul în preajma celor doi amici care erau foarte populari. În acest timp, în vila în care locuiau cei doi frați stătea ascuns Ronnie, un băiat de 14 ani certat cu legea, care era căutat de poliție. La început, celor doi li s-a părut amuzant acest joc, dar toată distracția dispare din momentul în care Ronnie începe să îi șantajeze. În această situație, cei doi frați nu mai îndrăznesc să îl mai dea afară din casă, iar de aici și până la abominabila crimă care se va produce mai rămâne foarte puțin.

BODY OF LIES
Un ghem de minciuni

Acțiune, SUA, 2009
R: Ridley Scott
D: Leonardo Dicaprio, Russell Crowe, Mark Strong, Golshifteh Farahani, Oscar Isaac

Să nu ai încredere în nimeni, dar să îi păcălești pe toți cei care îți ies în cale!

Regizorul peliculei este Ridley Scott a obținut trei nominalizări la Oscar (“Black Hawk Down”, “Gladiator”, “Thelma & Louise”). Pelicula “Body of Lies” este o adaptare a romanului cu același titlu al lui David Ignatius. Roger Ferris (Leonardo DiCaprio – nominalizat la Oscar pentru rolurile din “Blood Diamond”, “The Aviator” și “What’s Eating Gilbert Grape”) este cel mai bine cotat agent secret american din teritoriu. Operațiunile în care acesta este trimis pot fi oriunde, dar, de această dată, el trebuie să descopere dovezi care să demonstreze faptul că liderul unei importante grupări teroriste activează în afara Iordaniei. Pe durata desfășurării misiunii, Ferris ajunge să se întrebe în ce măsură poate avea încredere în presupușii aliați, este vorba despre veteranul CIA, Ed Hoffman (Russell Crowe), dar și agenți ai securității iordaniene.

Pelicula a fost nominalizată la London Critics Circle Film Awards și Satellite Awards.

BOLLYWOOD HERO
Erou de Bollywood

Dramă, Olanda, 2009
R: Diederik Van Rooijen
D: Egbert Jan Weeber, Ishwari Bose-Bhattacharya, Akhilesh Kumar, Vijay Kadam, Rubina Rafique Qureshi

Urmăriți aventurile unui actor european care ajunge la Mumbay pentru a juca într-o producție de la Bollywood.

Nick (Egbert-Jan Weeber), un actor olandez, sosește la Mumbay pentru a interpreta un rol secundar într-o producție de la Bollywood. Pe platouri, Nick se împrietenește cu Sita Singh, una dintre starurile de aici. Olandezul o ajută pe Sita să ia singură decizii importante și încearcă să o convingă să nu facă greșeala de a se căsători cu unul dintre producătorii bogați de la Bollywood. La scurt timp după sosirea lui aici, Nick este martotul unui accident auto fatal pentru o fată care cerșea. Deși nimeni nu părea a fi observat tragedia, tânărul de 26 ani este șocat de grozăvia la care fusese spectator și decide să nu rămână pasiv. Astfel, el pornește în căutarea indiciilor despre autorul accidentului și ajunge în situații foarte periculoase.

BRUDGUMINN (AKA. WHITE NIGHT WEDDING)
Noaptea albă a nunţii

Dramă, Islanda, 2008
R: Baltasar Kormákur
D: Hilmir Snaer Gudnason, Margrét Vilhjálmsdóttir, Laufey Elíasdóttir, Throstur Leó Gunnarsson, Jóhann Sigurdarson

Un profesor de vârstă mijlocie se căsătorește pentru a doua oară, iar de această dată aleasa lui este una dintre fostele studente. Prin urmare, viitoarea mireasă are jumătate de vârsta mirelui.

Jon, un profesor de vârstă mijlocie, este pe cale să spună “Da” pentru a doua oară în viața lui. De data aceasta, el se însoară cu o femeie mult mai tânără, este vorba despre una dintre fostele sale studente, astfel încât viitoarea mireasă are jumătate din vârsta mirelui. Ca-n viață, nu toate sunt bune și frumoase, pentru că există câteva voci importante care se declară vehement împotriva acestui mariaj, iar dintre acestea se disting clar cele ale viitorilor socri. Viațalui Jon va fi cu adevărat grea după ce invitații sosesc pe insula unde urma să aibă loc ceremonia. El începe să își amintească de vremurile în care venise pe insulă împreună cu prima sa soție. Povestea este chiar mai complicată, deoarece, mirele le datorează deja mulți bani viitorilor socri, iar mama fetei amenința că va anula nunta în cazul în care Jon nu se va achita de datorie. Adăugați la asta, un preot chel care este alergic la el însuși și pe cel mai bun prieten al lui Jon, un grăsunel a cărui poftă de mâncare este imposibil de potolit, și veți vedea cam ce iese din această comedie…

CAPE FEAR (1962)
Promontoriul groazei

Thriller, SUA, 1962
R: J. Lee Thompson
D: Gregory Peck, Robert Mitchum, Polly Bergen, Lori Martin, Martin Balsam

După opt ani în spatele gratiilor, un violator pus în liberatate este decis să “îl răsplătească” pe procurorul care a contribuit deisiv la condamnarea sa.

După opt ani în spatele gratiilor, violatorul Max Cady (Robert Mitchum) este din nou în libertate. Imediat după ce scapă din închisoare, prima lui grijă este să “se ocupe” de Sam Bowden (Gregory Peck), procurorul care contribuise decisiv la condamnarea lui. Max îi spune lui Sam că are de gând să “îl răsplătească” pentru ceea ce făcuse pentru el, iar din acest moment, viața lui Bowden intră în era terorii. Deși știe că este în colimator, Cady este hotărât să își îndeplinescă planul, așa că, pentru a nu ajunge din nou în spatele gratiilor, își pregătește cu meticulozitate fiecare pas. Conștient că cele mai expuse răzbunării delincventului sunt soția (Polly Bergen) și fiica sa (Lori Martin), Sam încearcă să îl trimită din nou pe violator în spatele gratiilor. Din păcate, de această dată nu are nicio bază legală, așa că tot ce poate să facă este să fie pregătit să își apere familia. El va merge până într-acolo încât își va muta familia pe o ambarcațiune pe care o credea sigură, însă Cady îi va găsi și aici.

CLARA’S HEART
Sufletul Clarei

Dramă, SUA, 1988
R: Robert Mulligan
D: Whoopi Goldberg, Neil Patrick Harris, Michael Ontkean, Kathleen Quinlan, Spalding Gray

O femeie jamaicană îl învață pe băiețelul familiei la care lucra ca menajeră cum să se descurce. Părinții micuțului se străduiesc să depășească impasul în care au ajuns după ce-și pierduseră fiica.

Sarea și piperul acestei pelicule al cărei regizor este Richard Mulligan (“To Kill a Mockingbird’) este Whoopi Goldberg, cea care o interpetează pe Clara Mayfield, femeia jamaicană care este angajată pe postul de menajeră în casa familiei Hart. Clara și Leona Hart (Kathleen Quinlan) se cunosc în Jamaica, unde cea din urmă ajunge pentru a jeli moartea fetiței sale. Femeia venise din Maryland, acolo unde se aflau soțul, Bill (Michael Ontkean), și fiul ei, David (Neil Patrick Harris). Clara reușesște să o cucerească pe Leona cu felul său de a fi, așa că doamna Hart îi propune să vină cu ea în Mayfield, oferindu-i un job de menajeră în casa ei. Pentru că David este neglijat de părinții care au propriile lor preocupări și obsesii, Clara devine pentru băiat ceea ce înseamnă cu adevărat familie. În vreme ce David lasă garda jos și îi permite femeii din Jamaica să devină prietena lui cea mai bună, Clara ne dezvăluie secrete dintr-un trecut cutremurător din care nu lipsesc violul, incestul și chiar sinuciderea.

Pelicula “Sufletul Clarei” i-a adus lui Neil Patrick Harris o nominalizare pentru cel mai bun actor în rol secundar.

CONTE D’HIVER (AKA. A TALE OF WINTER)
Poveste de iarnă

Romantic, Franța, 1992
R: Eric Rohmer
D: Charlotte Véry, Frédéric Van Den Driessche, Michael Voletti, Hervé Furic, Ava Loraschi

O idilă de vacanță va schimba pentru totdeauna viața unei tinere. Din păcate pentru ea, prințul pe cal alb, care este și tatăl fiicei sale, a pierdut de ceva vreme orice speranță că va reuși să o găsească. Asta cel puțin în această viață…

Félicie (Charlotte Véry) și Charles (Frédéric Van Den Driessche) trăiesc o iubire de-o vară. La despărțire, din cauza unei erori inexplicabile din adresa pe care Félicie i-o dă lui Charles, femeia ajunge să fie imposibil de găsit, astfel încât ei nu mai comunică deloc. Acțiunea se mută cinci mai târziu. Acum, Félicie este mama lui Elise, o fetiță de patru ani, care este, bineînțeles, fiica lui Charles. Deși este curtată de doi bărbați în același timp, este vorba despre șeful ei, Maxence (Michel Voletti), și de Loic (Hervé Furic), iubitul oficial, inima femeii a rămas tot la Charles, cel pe care speră ca într-o bună zi să îl întâlnească din nou.

DANSE AVEC LUI (AKA. DANCE WITH HIM)
Dansează cu el!

Dramă, Franța, 2007
R: Valérie Guignabodet
D: Mathilde Seigner, Sami Frey, Jean-Francois Pignon, Anny Duperey, Anthony Delon

După ani de suferinţă, o femeie tânără își dorește să învațe să trăiască și să iubească din nou.

La trei ani după o pierdere traumatizantă care i-a schimbat întrega viață, Alexandra, învață să trăiască și să iubească din nou. Dorința ei de a merge mai departe nu este întâmplătoare, ci se află în strânsă legătură cu întâlnirea misterioasă dintre ea, un crescător de cai și calul acestuia.

DANTE’S PEAK
Oraşul infernului

Thriller, SUA, 1997
R: Roger Donaldson
D: Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Charles Hallahan, Grant Heslov, Elizabeth Hoffman

În acest spectacol al dezastrului natural iminent, iese la suprafață adevărata față a oamenilor.

Specialistul Harry Dalton (Pierce Brosnan) ajunge într-un orășel din Nord-Vestul Pacificului pentru a cerceta un episod seismic recent care avusese loc în acea zonă. Deși se aștepta să fie vorba despre rutina obișnuită a jobului său, Harry începe să fie alarmat. El descoperă o serie de dovezi privind un fel de activitate a vulcanului, semne care, după părerea specialistului, preced o erupție catastrofală. Deși colegii nu iau în serios teoria lui, Dalton este sprijinit de Rachel Wando (Linda Hamilton), cea care ocupă funcția de primar al orașului. Deși este sceptică la început, în scurtă vreme ea începe să creadă în teroia vulcanologului. Ceea ce urmează este o poveste apocaliptică a unui oraș în care oamenii văd cu ochii lor Iadul pe Pământ.

DE LAATSTE ZOMER (AKA. THE LAST SUMMER)
Ultima vară

Dramă, Belgia, 2007
R: Joost Wijnant
D: Bram Van Outryve, Freek Pieters, Laura Verlinden, Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schrijver

Prietenia unor tineri de 17 ani este supusă unui test foarte dur în momentul în care unul dintre ei se îndrăgostește de o fată care avea un tată alcoolic și violent.

Povestea are loc în 1996, când Rik, Tim, Roel și Bart, patru tineri în vârstă de 17 ani, trec printr-o întâmplare teribilă, perzîndu-și inocența în ceea ce va deveni ultima lor vară împreună. Prietenia dintre ei este supusă unui test dur în momentul în care unul dintre cei patru, este vorba despre Rik se îndrăgostește nebunește de misterioasa Sandrine. Povestea se complică incredibil din momentul în care Rik alege să o ajute pe fată, ascunzînd-o de alcoolicul și violentul său tată.

DEADLINE
Termen-limită

Thriller, SUA, 2009
R: Sean Mcconville
D: Brittany Murphy, Thora Birch, Tammy Blanchard, Marc Blucas, Claudia Troll

O scriitoare tânără decide să se retragă într-o casă aflată în mijlocul pustiului pentru a se recupera după căderea nervoasă suferită și pentru a lucra la senariul al cărui deadline se apropia cu pași repezi. Din păcate, locul ales este ultimul în care ar fi trebuit să fie, mai ales în stare ei.

Alice (Brittany Murphy “Sin City”, “8 Mile”, “Don’t Say A Word”) este o scriitoare în vârstă de are 32 de ani care a suferit o gravă cădere psihică. Pentru că se simte în nesiguranță în oraș, ea decide să se retragă într-o casă părăsită care se află în mijlocul pustiului, loc unde ea speră să termine scenariul la care lucra. Însă, la scurt timp după ce sosește aici, ea începe să audă zgomote misterioase și are parte de întâmplări din ce în ce mai stranii. Imaginația femeii o ia razna, iar preocuparea de a afla ce sau cine se află în spatele acestui joc al minții devine obsedantă. Astfel, Alice începe să caute prin casă și așa descoperă o colecție de casete video care au un conținut perturbator. Din acest moment, echilibrul psihic fragil al lui Alice începe să se clatine din nou.

ECOS
Ecouri

Dramă, Spania, 2007
R: Oriol Paulo
D: Núria Prims, Chete Lera, Sílvia Sabaté, Carlos Blanco, Lluís Soler

O femeie își pierde unica fiică, iar când își revine ea realizează că aude numai voci ale celor care trecuseră în Lumea Drepților.

În mometul în care încerca să îșu salveze fiica de la înec, Alba (Núria Prims) are un accident, piezîndu-și cunoștința. Când se trezește, ea realizează că nu mai aude și că fiica sa dispăruse. Copleșită de remușcări, femeia își dă seama că poate auzi sunete pe care nimeni altcineva nu le poate percepe, iar această abilitate căpătată ar putea-o ajuta să își găsească fiica. Cu toate acestea, vocile sunt fragmente de conversații pe care le-au avut oameni care au murit. Dintre toate, o voce care părea să fie a unei fetițe, ce nu era fiica sa, era cea care părea să invadeze fiecare colț al casei.

FAIS-MOI PLAISIR! (AKA. PLEASE PLEASE ME!)
Oferă-mi plăcere!

Comedie romantică, Franța, 2009
R: Emmanuel Mouret
D: Emmanuel Mouret, Judith Godreche, Déborah Francois, Frédérique Bel, Jacques Weber

Cum este să te îndrăgostești de prima fiică a țării și să nu stai să visezi, ci, încurajat chiar de iubita oficială, să încerci să ai o relație cu aceasta?

Ariane (Frédérique Bel) este convinsă că partenerul ei, Jean-Jacques (Emmanuel Mouret), fabulează atunci când acesta îi vorbește despre o altă femeie. Pentru a trece peste acest impas care le umbrea relația, ea îl sfătuiește pe acesta să aibă o relație cu femeia despre care îi povestise, gândindu-se că, după ce povestea se va fi consumat, bărbatul va fi vindecat. Astfel, Jean-Jacques merge să o viziteze pe femeia care pusese stăpânire pe mintea lui. Însă, povestea este mult mai complicată decât v-ați aștepta, căci “Eva” nu este oricine, ci chiar fiica președintelui Franței.

FAMILIAR STRANGERS (AKA. DISCONNECTED)
Străini familiari

Dramă, SUA, 2008
R: Zackary Adler
D: Shawn Hatosy, Dj Qualls, Tom Bower, Nikki Reed, Ann Dowd

Oare cine este vinovat sau mai vinovat atunci când un părinte și copilul său devin doi străini? Este înspăimîntător cât de repede se poate distruge relația cu cel mai important cineva din viața oricui.

După mai muți ani, familia Worthington se reunește din nou cu prilejul Zilei Recunoștinței. De când plecase de acasă, realția lui Brian Worthington (Shawn Hatosy) cu tatăl său, Frank (Tom Bower), era una foarte rece. Asta este încă o dovadă că timpul nu vindecă întotdeuna rănile. Pe măsură ce și-a pierdut abilitatea de a avea o legătură cu fiii săi, Frank umple locul rămas gol cu animale de companie de care este sigur că îi vor rămâne credincioase și nu vor crește, invocînd dreptul la o existență proprie. Acum, când Brian a revenit acasă după atâția ani, el realizează destul de repede că în acest răstimp aici, în Virginia, nu se schimbase mai nimic. Cea care este liantul între ei rămîne mama, Dottie (Ann Dowd), Kenny (DJ Qualls), iar fratele lui, nu are încă un rost. Erin (Cameron Richardson), sora sa, face eforturi să își revină după un divorț dureros și să găsească putere să își crească fiica, pe Maddy (Georgia Mae). Această poveste domestică se complică fără veste, deoarece Brain va ajunge să ucidă, considerînd că nu este drept ca tatăl său să iubească mai mult un străin decât pe cineva prin venele căruia curge același sânge.

GIULIA NON ESCE LA SERA (AKA. GIULIA DOESN’T DATE AT NIGHT)
Giulia nu are întâlniri noaptea

Dramă, Italia, 2009
R: Giuseppe Piccioni
D: Valerio Mastandrea, Valeria Golino, Sonia Bergamasco, Domiziana Cardinali, Piera Degli Esposti

O poveste de dragoste dintre un scriitor de succes care trece printr-o perioadă de criză de inspirație și o profesoară de înot care, în fiecare seară, trebuie să se întoarcă în arest pentru a-și ispăși condamnarea pentru crimă.

Scriitorul Guido (Valerio Mastandrea) tocmai a fost nominallizat pentru un premiu important în literatură. Eroul poveștii are o nevastă frumoasă, pe Benedetta, și o fiică adolescentă, Costanza, cu care are dificultăți în a reuși să stabilească o legătură. În vreme ce ele se mută într-o casă nouă, Guido continuă să stea în vechiul lor apartament, încercînd să lucreze la următorul roman. Giulia (Valeria Golino) este profesoară de înot, iar una dintre elevele sale este fiica ciar mai mică a lui Guido. Când cei doi se întâlnesc la piscină, Guido este intrigat de această femeie fermecătoare. La început, profesoara păstrează distanța, asta deoarece ascunde un secret teribil din trecutul ei misterios. Este vorba despre faptul că ea nu poate ieși seara cu nimeni, deoarece, trebuie să se întoarcă în închisoare. Femeia fusese condamnată pentru că își omorâse iubitul. Flirtul dintre ea și scriitor o va aduce pe Giulia în situația de a lua decizii extreme.

HAPPY NEW YEAR
La mulţi ani!

Comedie, SUA, 1987
R: John G. Avildsen
D: Peter Falk, Charles Durning, Wendy Hughes, Tom Courtenay, Joan Copeland

Doi hoți de bijuterii plănuiesc cu meticulozitate o lovitură în Florida, dar unul dintre ei se îndrăgostește, astfel încât fascinația pentru femeia care îi luase mințile face ca acțiunea îndelung pregătită să ajungă pe locul doi ca importanță.

“Happy New Year” este remake-ul în variantă americană a producție franceze cu același titlu din 1974. Nick (Peter Falk) și Charlie (Charles Durning) sunt doi hoți de bijuterii cam prăpădiți care pun la cale o lovitură în Florida. Ținta este un magazin de bijuterii al cărui manager este Tom Courtenay. Cei doi pregătesc totul cu meticulozitate și, de-a lungul drumului, adoptă mai multe identități false și poartă costumații care mai de care mai ciudate. Din păcate pentru eroii poveștii lui John G. Avildsen, în derularea evenimentului apare și neprevăzutul care răstoarnă într-o secundă toată situația. Este vorba depre faptul că Nick se îndrăgăstește de Caroline (Wendy Hughes), o femeie foarte frumoasă care avea un magazin de antichități care se află chiar lângă bijuteria pe care ei o vizau.

GREEN LANTERN: FIRST FLIGHT
Lanterna verde: Începuturi

Animație, SUA, 2009
R: Lauren Montgomery
Voci: Christopher Meloni, Victor Garber, Tricia Helfer, Michael Madsen, John Larroquette

Urmăriți începuturile poveștii pe care o vor scrie “Trupele Lanternei Verzi”.

Povestea începe acum mai bine de trei milioane de ani, iar eroii sunt membrii unei o rase nemuritoare, este vorba despre cei care erau cunoscuți sub numele de “Gardienii Universului”. Ei sunt aceia care pun bazele unei echipe de eroi care avea misiunea de a apăra libertatea și dreptatea în mai multe galaxii. Fiecare dintre eroi are câte un inel cu puteri exraodinare și este selecționat astfel încât să aibă forța și dorința de a controla puterea câștigată. Împreună, ei formează “Trupele Lanternei Verzi”.

HOUSE OF THE DEAD 2: DEAD AIM
Casa morţilor 2

Horror, SUA, 2005
R: Michael Hurst
D: Emmanuelle Vaugier, Ed Quinn, Sticky Fingaz, Steve Monroe, Victoria Pratt

Un film care, în mod cert, nu îi va dezamăgi pe fanii genului horror, deoarece, din momentul "play movie", se pot aștepta la tot ceea ce poate fi mai rău și mai rău…

La Universitatea Cuesta Verde începe să se dezlănțuie iadul din clipa în care un profesor dement începe să facă experimente pe cadavre. Haosul și isteria pun stăpânire pe întreg campusul care este cuprins de o molimă necunoscută, așa încât în peisaj îi fac apariția Alex (Emmanuelle Vaugier) și Ellis (Ed Quinn), reprezentanții oficialităților în zonă. Misiunea lor nu este deloc simplă, deoarece trebuie să descopere care este originea sângelui zombie de la care a pornit epidemia. Abia după ce vor descoperi de unde a început toată nebunia, pot începe cercetările pentru descoperirea tratamentului. În plus, pentru soluțioanarea acestei complicate situații, autoritățile decid să trimită aici și o unitate a armatei care este condusă de Dalton (Sticky Fingaz).

HUSH LITTLE BABY
Suflet negru

Dramă, Canada, 2007
R: Holly Dale
D: Victoria Pratt, Ari Cohen, Johanna Black, Tiffany Amiot, Barbara Gates Wilson

O femeie trăiește cel mai negru coșmar al unei mame. Fiica ei moare înecată.

O femeie trăiește cel mai negru coșmar al unei mame. Fiica ei moare înecată. Doi ani mai târziu, Jamie are o altă fiică. După mai multe accidente suspecte, femeia începe să fie măcinată de gândul că spiritul rătăcitor și răzbunător al fiicei ei înecate s-a reîntors, încarnîndu-se în ce-a de-a doua fiică a sa. Oare așa stau lucrurile sau durerea pricinuită de pierderea primului copil i-a luat mințile?

I NEVER SANG FOR MY FATHER
N-am cântat niciodată pentru tatăl meu

Dramă, SUA, 1970
R: Gilbert Cates
D: Melvyn Douglas, Gene Hackman, Dorothy Stickney, Estelle Parsons, Elizabeth Hubbard

De această dată, Gene Hackman interpretează un bărbat văduv de vârstă mijlocie care își trăise toată viața în umbra tatălui său. În momentul în care decide să-și refacă viața, acesta declanșează o adevărată criză în familie.

Pelicula lui Gilbert Cates are la bază piesa lui Robert Anderson “I Never Sang for My Father”. Personajul principal al poveștii este Gene Garrison (Gene Hackman), un bărbat de 40 de ani care este profesor de liceu. Într-o bună zi, el realizează că a sosit momentul să aibă viața lui, departe de părinți, și mai ales de tatăl său, Tom (Melvyn Douglas), cel pe care nu a reușit niciodată să îl mulțumească și în umbra căruia a trăit până acum. Gene intenționează să se însoare cu o doctoriță și să se stabilească în California, însă planurile lui sunt date peste cap de moartea mamei sale (Dorothy Stickney). La înmormântare sosește și sora lui, Alice (Estelle Parsons), cea care rupsese de mult timp relațiile cu familia și îl sfătuiește și pe Gene să plece cât mai departe de Tom. Nedorind să-și interneze părintele într-un cămin de bătrâni, Gene își amână planurile de căsătorie, dar asta doar până când între cei doi izbucnește o ceartă, în care Tom îi cere să dispară și să îl lase singur. Gene pleacă să-și trăiasă viața, iar asta se întâmplă cu puțin înainte ca tatăl lui să treacă în Lumea Drepților.

I NOW PRONOUNCE YOU CHUCK AND LARRY
Vă declar soţ şi… soţie?

Comedie, SUA, 2007
R: Dennis Dugan
D: Adam Sandler, Kevin James, Jessica Biel, Dan Aykroyd, Ving Rhames

Prietenia dintre doi băbați de nădejde, cei mai buni pomieri din Brooklyn, trece prin momente delicate după ce unul îi cere celuilalt favoarea de a pretinde în fața autorităților că au o relație de cuplu.

Chuck Levine (Adam Sandler) și Larry Valentine (Kevin James) sunt cei mai buni pompieri ai stației din Brooklyn, doi bărbați de nădejde care ar face orice unul pentru celălalt. Larry este văduv și tot ceea ce își dorește este să se asigure că cei doi copii ai lui nu vor rămâne singuri în cazul în care el va păți ceva. În același timp, Chuck visează la o viață lipsită de griji sau de obligații de orice fel. La una dintre intervenții, Larry își riscă viața pentru a-l salva pe prietenul lui de la o moarte sigură, iar Chuck se simte îndatorat față de devotatul său camarad și promite să îl răsplătească într-o zi pentru fapta lui. Bineînțeles că va sosi și acest moment, atunci când Larry îl roagă pe Chuck să pretindă că este “partenerul său domestic” adică soțul/soția lui. Era vorba despre o manevră birocratică de care Chuck se folosea pentru a rezolva problemele legate de o asigurare. Larry este de acord să pozeze în partenerul lui Chuck, dar cu condiția ca nimeni să nu afle vreodată despre asta. Însă, un birocrat zelos are suspiciuni, iar cei doi însurăței trebuie să se dea peste cap pentru a-l convinge pe acesta că ei chiar formează un cuplu.

INTERVIEW (2003)
Interviu cu o actriţă

Dramă, Olanda, 2003
R: Theo Van Gogh
D: Katja Schuurman, Pierre Bokma, Theo Maassen, Ellen Ten Damme, Michiel De Jong

Împotriva voinței lui, un ziarist foarte respectat de la o publicație de top este nevoit să realizeze un interviu cu cea mai starletă dintre junele nației. La un moment dat, interviul începe să o ia razna, iar rolurile ajung să se inverseze într-atât, încât apare întrebarea cine pe cine intervievează.

Pierre Peters (Pierre Bokma) este un jurnalist respectat care lucrează la unul dintre ziarele importante din Olanda. La 45 de ani, acesta a devenit foarte cunoscut după relatările sale din Războiul din Bosnia. Totuși, anii în care a transmis ca reporter de război și evenimentele dramatice din viața personală și-au pus amprenta asupra sa.

Acum, fiind cel mai bun reporter politic al ziarului, locul lui Pierre este în Parlament, mai ales că guvernul este la un pas să cadă. Cu toate acestea, spre exasperarea sa, acesta este trimis să o intervieveze pe Katja (Katja Schuurman) o actriță de 25 de ani care se afla în vogă.

Katja este vedeta unei telenovele de la televiziunea comercială, fiind distribuită în filme care, deși sunt departe de a fi capodopere, se bucură de un succes uluitor. Diva este vânată de fani zi și noapte și nici un bărbat în firea lui nu are cum să își dorească să petreacă seara cu ea, însă Pierre nu are de ales.

Din prima clipă a întâlnirii lor, cele două lumi complet diferite din care provin cei doi se ciocnesc, dar tensiunea care este din ce în ce mai mare aduce și scurte momente de apropiere.

Oare destăinuirile intime ale actriței, care ar fi o adevărată mină de aur pentru un reporter specializat pe monden, sunt adevărate? Sau poate Katja este o actriță mai bună decât credea Pierre… Ceea ce trebuia să decurgă potrivit canoanelor unui interviu se transformă într-o confruntare care constă într-un duel verbal pasional, iar întrebarea care se conturează din ce în ce mai clar este: “Cine va câștiga?”

INTERVIEW (2007)
Interviu

Dramă, SUA, 2007
R: Steve Buscemi
D: Steve Buscemi, Sienna Miller, Michael Buscemi, Tara Elders, James Franco

După moartea tragică a lui Theo Van Gogh, producătorii Bruce Weiss și Gijs van de Westelaken decid să împlinească visul lui Teo de a realiza remake-uri pentru trei dintre filmele sale pe care le dorea în limba engleză și cu staruri de la Hollywood.

Așa a apărut “Interviu”, în regia lui Steve Buscemi, cel care îl interpretează și pe jurnalistul Pierre Peders. Reporterul de război care străbătuse lumea, ajugînd în locuri unde se aveau loc întâmplări înspăimîntătoare este pus într-o situație neașteptată. Neînfricatul trimis de război trebuie să o intevieveze pe Katya (Sienna Miller), cea mai iubită actriță de soap opera din America. Întâlnirea celor doi reprezintă ciocnirea a două lumi compolet diferite: lumea serioasă și gravă a lui Pierre și cea superficială, a celebrităților, din care face parte actrița de 25 de ani. Totuși, poate că ceea ce credeți că se întâmplă nu este ceea ce pare…

JOHNNY MAD DOG
Johnny Mad Dog

Dramă, Franța, 2008
R: Jean-Stéphane Sauvaire
D: Christophe Minie, Daisy Victoria Vandy, Dagbeh Tweh, Barry Chernoh, Mohammed Sesay

Un film emoționant, o istorie dramatică, încărcată de tristețe despre copiii fără copilărie, copiii-soldați din Africa, o poveste care se inspiră din romanul “Johnny Mad Dog”, carte semntă de Emmanuel Dongala.

Deși are numai cinsprezece ani, Johnny este soldat, are arme mortale și o mică unitate de comando. Împreună, aceștia fură tot ce prind și omoară absolut tot ce le iese în cale. Laokolé este o fată de șaisprezece ani care are responsabilități nedrept de mari pentru vârsta sa. Ea trebuie să aibă grijă de tatăl său, un bărbat cu dizabilități, și de Fofo, fratele său în vârstă de opt ani. Cu toate acestea, viața grea nu o împiedică să viseze la ziua cănd va putea pleca de acolo pentru a-și clădi un viitor, o viață mai mai bună. Povestea pe care o veți urmări este una dramatică, dureroasă chiar, deoarece, nedrept, locul oamenilor maturi este luat de niște adolescenți care nu au avut o copilărie și duc o viață amară și plină de pericole și griji la oprice pas, sau, mai rău, sfârșesc tragic atunci când se joacă de-a oamenii mari.

L’ULTIMO PULCINELLA (AKA. THE LAST PULCINELLA)
Ultimul Pulcinella

Dramă, Italia, 2008
R: Maurizio Scaparro
D: Massimo Ranieri, Domenico Balsamo, Adriana Asti, Jean Sorel, Valeria Cavalli

Istoria unei relații tensionate dinte un tânăr din Nepoli și tatăl acestuia, un artist care reușea cu greu să supraviețuiască.

“Ultimul Pulcinella”, este cel mai recent film al lui Massimo Ranieri, unul dintre cei mai apreciați cântăreți din Italia. În pelicula regizată de Maurizio Scaparro, Ranieri reușește o performanță remarcabilă, interpretîndu-l pe Michelangelo, un artist al străzii care încerca să revină în teatru. Acum, el își câștigă existența interpretînd în pizzeriile din Napoli “Poveștile lui Pulcinella”. Nici pe plan personal eroul nostru nu stă mai bine, deoarce fiul lui, Francesco (Domenico Balsamo), pare să atragă toate necazurile, iar fosta soție îl urăște. Totuși, Michelangelo încearcă să se împace cu înstrăinatul său băiat. După ce este martorul unei crime, Francesco pleacă la Paris, iar Michelangelo merge după el. Pentru că doreau un nou început, cei doi se stabilesc în capitala Franței. Astfel, cu ajutorul unui vechi prieten, Dorient (Jean Sorel) și al unei actrițe (Adriana Asti), Michelangelo și Francesco montează un spectacol care îi va ajuta și la revigorarea relația personale care fusese atât de încordată și de tensionată.

LADRONES (AKA. THIEVES)
Hoţii

Dramă, Spania, 2007
R: Jaime Marques Olarreaga
D: Juan José Ballesta, María Valverde, Patrick Bauchau, María Ballesteros, Carlos Kaniowsky

Povestea a doi tineri care, în ciuda faptului că provin din lumi complet diferite, decid să pună bazele unui neobișnuit “parteneriat”.

După ce trece dincolo de porțile orfelinatului unde își petrecuse cei mai mulți ani ai copilăriei, Alex, un tânăr a cărui ocupație de bază era hoția, se împrietenește cu frumoasa Sara (María Valverde), care era cleptomană. Cu zece ani în urmă, mama lui îl învățase cum să devină un hoț perfect. Acum, el se aventurează în supermarket-uri unde are de gând să îi împărtășească Sarei toate secretele sale în ceea ce privește “arta” de a fura. Dincolo de atracția evidentă dintre ei, cei doi pun bazele unui “parteneriat” potrivit căruia prada se împarte între ei doi în mod egal. Povestea este mai complicată decât pare, deoarece, consecințele aventurilor celor doi nu se răsfrîng peste amândoi la fel. În vreme ce Alex nu prea are ce pierde, Sara are un background respectabil, provenind dintr-o familie în care este iubită și avînd șansa de a studia și de a face ceva cu viața ei. Pe măsură ce relația dintre cei doi devine mai intensă, Alex ajunge în situația de a o lăsa pe Sara să ia decizii pentru el.

LEAVING BARSTOW
Să pleci din Barstow

Dramă, SUA, 2008
R: Peter Paige
D: Kevin Sheridan, Michelle Clunie, Steven Culp, Ryan Michelle Bathe, Ryan Carnes

După terminarea liceului, un tânăr dintr-un orășel fără perspective trebuie să aleagă între a rămâne în continuare aici pentru a avea grijă de familie sau a pleaca la studii pentru a-și da lui o șansă.

După ce termină școala, Andrew nu are prea multe opțiuni în locul în care s-a născut. El trăiește într-un orășel, nu are bani puși de-o parte, iar ceea ce câștigă dispare imediat, deoarece are grijă de familie. Situația se schimbă după ce o cunoaște o fată care se mutase de curând în orașul său. Apoi, deși este neînțeles pentru el cum de a fost posibil, Andrew primește vestea că a fost acceptat la UCLA. În acest moment al existenței sale este momentul să decidă dacă vrea să continue viața banală și fără nicio perspectivă de aici, sau să plece din Barstow, dându-și o șansă. Cea care îl va ajuta să se hotărească va fi chiar mama lui, care îl anunță că noul ei iubit, care este, evident, mai tânără decât ea, urmează să se mute la ei în casă.

LORD OF ILLUSIONS (AKA. CLIVE BARKER’S LORD OF ILLUSIONS)
Stăpânul iluziilor

Horror, SUA, 1995
R: Clive Barker
D: Scott Bakula, Kevin J. O’Connor, Famke Janssen, Daniel Von Bargen, Vincent Schiavelli

Un detectiv particular care fusese angajat să protejeze un magician foarte popular se găsește atras într-o lume a întunericului și a ocultismului.

Deși părea a fi vorba despre un caz de rutină, pentru un detectiv particular va începe cea mai neagră perioadă din viața sa. Astfel, pentru detectivul Harry D’Amour (Scott Bakula), necazurile încep după ce este abordat de o femeie foarte frumoasă, Dorothea Swann (Famke Janssen). Dorothea este căsătorită cu Philip Swann (Kevin J. O’Connor), un iluzionist foarte bogat, care se bucura de popularitate. Femeia este sigură că soțul ei se află în mare pericol. Deși inițial nu este de acord, Harry acceptă în cele din urmă să demareze investigațiile și așa descoperă că Swan și-a făcut dușmani dintr-o bizară sectă ocultă.

LORD OF THE FLIES
Împăratul muştelor

Aventuri, SUA, 1990
R: Harry Hook
D: Balthazar Getty, Chris Furrh, Danuel Pipoly, James Badge Dale, Andrew Taft

Niște studenți militari reușesc să supraviețuiască unui accident aviatic, dar, ajunși pe o insulă, ei vor sfrâși prin a se război între ei, iar consecințele vor fi tragice.

Pelicula regizorului Harry Hook este o adaptare după romanul lui William Golding. După ce un avion se prăbușește în ocean, douăzeci și cinci de studenți militari care supraviețuiseră accidentului reușesc să ajungă pe o insulă. Grupul de norocoși se împarte în două: unul condus de Ralph (Balthazar Getty), din care fac parte cei care doresc să acționeze civilizat, iar al doilea grup este condus de rebelul Jack Merridew (Chris Furrh), cei care nu sunt deloc pașnici în abordarea lor, fiind dispuși să sacrifice orice pentru a supraviețui. Pe măsură ce șansele de a fi salvați scad, cele două facțiuni ajung să se războiască între ele, iar consecințele vor fi tragice.

MEN DON’T LEAVE
Bărbaţii nu pleacă

Dramă, SUA, 1990
R: Paul Brickman
D: Jessica Lange, Joan Cusack, Kathy Bates, Tom Mason, Chris O’Donnell

O femeie care rămâne văduvă cu doi copii trebuie să plătească datoriile lăsate de soț, așa că decide să-și vândă casa și să se mute împreună cu fiii săi într-un loc mai ieftin.

Doborâtă de datoriile pe care i le lăsase soțul, văduva Beth Macauley (Jessica Lange) este obligată să-și vândă casa și să se mute într-un loc mai ieftin. Astfel, ea alege Baltimore, unde se mută împreună cu fiii ei, Chris (Chris O’Donnell) și Matt (Charlie Korsmo), care sunt foarte indignați de situație și își ia un job la un magazin manegeriat de Lisa Coleman (Kathy Bates). Deși trec prin momente grele, cei trei încep să se pună pe picioare, iar femeia este decisă să își țină familia unită, oricâte ar avea de îndurat.

MIRAGEMAN
Mirageman

Acțiune, Chile, 2007
R: Ernesto Díaz Espinoza
D: Marko Zaror, Maria Elena Swett, Ariel Mateluna, Mauricio Pesutic, Iván Jara

Un tânăr care crescuse la orfelinat, după ce părinții îi fuseseră uciși, devine supereroul decis să se lupte cu orice ticălos pe care îl întâlnește în cale.

Maco (Marko Zaror) a crescut la orfelinat, deoarece, când era foarte mic, părinții săi își pierduseră viața. Tragedia avusese loc în urma unui jaf care se întâmplase chiar în casa lor. Nefericita întâmplare are consecințe și asupra fratelui mai mic al lui Maco, deoarece acesta ajunge să fie internat într-o clinică de boli mintale. Acțiunea se mută brusc câțiva ani mai târziu. Tânărul Maco este pasionat de arte marțiale, fiind decis să nu mai ajungă niciodată să fie victima vreunui nemeric, așa că în timpul liber, își perfecționaeză tehnica. Într-una dintre serile în care se întorcea acasă, Maco este martorul unui jaf asemănător celui care se întâmplase cu ani în urmă în casa părintească. Realizînd ce se întâmplă, el reacționează instinctiv, salvînd o femeie de la viol. Femeia era o ziaristă de televiziune foarte apreciată, așa că decide să-l răsplătească pe cel care o salvase, invitîndu-l într-o emisiune de televiziune. Din acest moment, Maco își descoperă vocația și, acoperindu-și fața cu o mască, devine un supererou care este gata să înfrunte orice ticălos.

MOSCOW ON THE HUDSON
Departe de Moscova

Comedie, SUA, 1984
R: Paul Mazursky
D: Robin Williams, Maria Conchita Alonso, Cleavant Derricks, Alejandro Rey, Savely Kramarov

O comedie al cărei subiect se construiește pe coliziunea dintre cultura sovietică și cea americană.

În comedia “Departe de Moscova”, Robin Williams îl interpretează pe eroul principal al poveștii, Vladimir Ivanoff, un saxofonist rus care lucrează în orchestra circului. Deși are o viață de familie frumoasă și plină de căldură, el nu reușește să treacă peste sentimentul de represiune din țara în care se născuse. În momentul în care circul sosește în turneu la New York, Vladimir merge la cumpărături la Bloomingdale, cel cunoscut drept templul “Decadenței din Vest”. Acesta este momentul în care el anunță că intenționează să nu se mai întoarcă în Moscova. Cei care îi vor fi aproape în dificilul proces de adaptare de la stilul de viață sovietic la cel american sunt iubita lui, Lucia Lombardo (Maria Conchita Alonso), o italiancă voluptoasă, și istețul avocat cubanez Orlando Ramirez (Alejandro Rey).

Interpretarea rolului Vladimir Ivanoff i-a adus lui Robin Williams o nominalizare la Globurile de Aur la categoria cel mai bun actor.

MUM & DAD
Mama şi tata

Horror, SUA, 2008
R: Steven Sheil
D: Perry Benson, Dido Miles, Olga Fedori, Ainsley Howard, Toby Alexander

Aflați cum se poate întâmpla ca o decizie banală să se transforme într-un coșmar inimaginabil care schimbă pe veci viața unui om.

Povestea lui Steven Sheil începe în momentul în care Lena, o femeie din Polonia care era angajată ca femeie de serviciu la aeroportul Heathrow, pierde ultimul autobuz spre casă. Birdie, una dintre colegele ei, o convinge să meargă cu ea și cu Elbie, fratele ei, petrecîndu-și noaptea în casa părinților lor. Decizia de a pleca împreună cu cei doi va fi una pe care Lena o va regreta pentru tot restul vieții, deoarece ceea ce va urma pentru ea va fi mai rău decât cel mai cumăplit coșmar la care s-ar fi gândit vreodată.

NEIGHBORS
Vecinii

Comedie, SUA, 1981
R: John G. Avildsen
D: John Belushi, Kathryn Walker, Cathy Moriarty, Dan Aykroyd, Igors Gavon

Liniștea vieții din suburbie devine o istorioară din trecutul îndepărtat pentru eroul principal al poveștii după ce în vecinătate se mută un cuplu ciudat.

Earl Keese (John Belushi) este un tip durduliu de vârstă mijlocie care are o familie normală și o existență confortabilă în casa lor din suburbie. Dar, lucrurile sunt pe cale să se schimbe, iar asta nu se va întâmpla în bine. Povestea începe din clipa în care Vic (Dan Aykroyd) și Ramona (Cathy Moriarty) devin vecinii familiei Keese. Acesta este clipa crucială în care viața liniștită a lui Earl este dată peste cap într-un mod pe care nu l-ar fi anticipat. Când Ramona încearcă să îl seducă, Earl este, în egală măsură, copleșit și înspăimântat. În seara următoare, nou-veniții sunt invitați la masă, iar Ramona este furioasă și îl acuză pe Earl că i-a făcut avansuri. După ce scandalul se mai domolește, Vic îi invită pe cei doi Keese în oraș. În scurt timp, Earl realizază că Vic are un plan în ceea ce-l privește.

Pelicula a avut premiera în SUA în ziua de 18 decembrie 1981, iar trei luni mai târziu John Belushi a murit din cauza unei supradoze.

NICHOLAS NICKLEBY (2002)
Nicholas Nickleby

Dramă, SUA, 2002
R: Douglas Mcgrath
D: Jamie Bell, Anne Hathaway, Charlie Hunnam, Nathan Lane, Christopher Plummer

Un tânăr dintr-o familie bună este de neoprit din dorința de a-i salva pe cei dragi, eliberîndu-i de tirania unchiului Ralph.

Pelicula se inspiră dintr-un roman clasic, este vorba despre "The Life and Adventures of Nicholas Nickleby”, una dintre cele mai iubite scrieri ale lui Charles Dickens. Povestea este plasată în secolul al XIX-lea, undeva în centrul Angliei, iar protagoniști sunt Nicholas Nickleby și iubita lui familie. Viața lor se schimbă dramatic în clipa în care capul familiei trece în lumea drepților, iar viața lor prospreră de odinioară devine o amintire din ce în ce mai îndepăratată. Acum, ei rămîn fără bani așa că Nicholas, Kate (Romola Garai), sora sa și mama (Stella Gonet) lui pornesc spre Londra pentru a cere ajutorul unchiului Ralph (Christopher Plummer). Din păcate, cel care pe care ei îl considerau salvator se dovedește a fi exact pe dos, deoarece este în stare de orice pentru a-i monta pe cei trei unul împotriva celuilalt, dorind cu orice preț să îi dezbine. Nicholas este trimis să lucreze ca profesor la o școală condusă de un anume Wackford Squeers (Jim Broadbent), care era un descreierat. Dar, protagonistul nu are de gând să privească neputincios cum familia sa se destramă, așa că ia decizii menite să mai salveze ceea ce mai rămăsese.

NICK AND NORAH’S INFINITE PLAYLIST
Playlist pentru Nick şi Norah

Comedie, SUA, 2008
R: Peter Sollett
D: Michael Cera, Kat Dennings, Aaron Yoo, Rafi Gavron, Ari Graynor

Doi tineri care doresc să uite de singurătate petrec o noapte într-un club fără să aibă curaj să se gândească la faptul că această întâlnire ar putea fi prima, iar nu singura lor noapte împreună.

“Nick and Norah’s Infinite Playlist” este o comedie despre doi tineri singuri. Eroii principali ai acestei povești din New York sunt Nick (Michael Cera) și Norah (Kat Dennings). El încearcă să depășească impasul în care ajunsese după ce fusese părăsit de o femeie, ea vrea să uite de singurătate atrăgându-l pe Nick într-o escapadă amoroasă. Interesant este că, exeptînd faptului că le place muzica, cei doi nu par a avea nimic în comun. Totuși, situația este pe cale să se schimbe, deoarece o noapte în doi într-un club poate deveni prima întâlnire a unei povești romantice.

REST STOP: DON’T LOOK BACK
Nu privi înapoi

Horror, SUA, 2008
R: Shawn Papazian
D: Richard Tillman, Jessie Ward, Graham Norris, Joey Mendicino, Julie Mond

Un film de groază. Încă unul… Nu-l ratați! Dacă aveți curaj, uitați-vă! Cum este? V-ați hotarât? Ok. Orice-ați face, există o regulă: nu priviți înpoi!

Cu un an în urmă, Jesse și Nicole își găsiseră sfârșitul într-un mod oribil, iar acum psihopatul care săvârșise aceaste abominable crime revine în peisaj. De această daă, cei luați în collimator sunt trei călători care îl caută chiar pe el. De această dată, pentru bestia bipedă va fi mai greu decât ș-ar fi imaginat, căci, spiritele celor două fete, Jesse și Nicole, se întorc în locul în care fuseseră asasinate și vor să se răzbune.

Fantome, crime, violuri, răzbunare…nu uitați să nu priviți înapoi! La această regulă, se mai adaugă încă una: țineți copiii departe!

SCARECROW
Sperietoarea

Dramă, SUA, 1973
R: Jerry Schatzberg
D: Gene Hackman, Al Pacino, Dorothy Tristan, Ann Wedgeworth, Richard Lynch

Doi oameni care se îndreaptă către o nouă etapă a vieții lor descoperă o prietenie care ajunge să fie mult mai importantă decât oricare dintre visele lor din trecut.

Max (Gene Hackman) tocmai a fost eliberat condiționat, iar acum călătorește către coasta de Est, unde dorește să deschidă o spălătorie auto. Așa îl întâlnește pe Lion (Pacino) care, după șase ani, se întoarce acasă și este nerăbdător să ajungă acasă pentru a-i vedea după atât de mult timp pe soția și pe fiul său, care se născuse în vreme ce el se afla pe mare. Cei doi se împrietenesc, iar Lion îl învață pe Max cum să-și înțeleagă și să își controleze furia. Max, la rândul său, remarcă fragilitatea noului său amic. Dar, în timp ce înțeleg și acceptă faptul că nu vor reuși niciodată să-și realizeze obiectivele, amândoi descoperă o prietenie care ajunge să fie mult mai importantă decât oricare dintre visele lor din trecut.

Pelicula lui Jerry Schatzberg a obținut premii la Bodil Awards, Festivalul de Film de la Cannes și Kinema Junpo Awards.

SLEEPERS
Păcatele tinereţii

Dramă, Marea Britanie, 1996
R: Barry Levinson
D: Kevin Bacon, Robert De Niro, Dustin Hoffman, Jason Patric, Brad Pitt

O farsă pusă la cale de niște puști din anii ’60 are consecințe fatale asupra vieții bătrânului vizat, dar și asupra destinului celor care puseseră la cale această glumă proastă.

Pentru realizarea acestei pelicule, regizorul Barry Levinson s-a inspirat dintr-un bestseller foarte controversat. Jason Patrick este cel care îl interpretează pe Lorenzo, un ziarist din New York care este cunoscut mai mult sub numele de "Shakes", poreclă pe care o dobîndise din școală, de la Michael (Brad Pitt), John (Ron Eldard) și Tommy (Billy Crudup). Când erau doar niște puști, toți patru fuseseră trimiși la o școală de reeducare. Pedeapsa era pentru o farsă pusă la cale de toți unui bătrân, o glumă proastă care se sfârșise dramatic, bărbatul vizat pierzîndu-și viața. În locul în care fuseseră trimiși, cei patru fuseseră violați și bătuți în repetate rânduri de către gardieni. Cariera lui Michael este acum în plină ascensiune, în vreme ce John și Tommy nu au avut ambiți prea mari în viață. Povestea devine mai complicată decât v-ați așepta, căci o altă tragedie se întâmplă și așa își face intrarea un avocat care este dependent de droguri (Dustin Hoffman). Romanul din care s-a inspirat regizorul pentru realizarea acestui film a devenit controversat în clipa în care nu au fost găsite documente care să susțină faptul că evenimentele și personajele care apar în poveste sunt reale, așa cum pretindea Lorenzo Carcaterra, autorul cărții.

STARSHIP TROOPERS 3: MARAUDER
Infanteria stelară 3: Invadatorii

SF, SUA, 2008
R: Edward Neumeier
D: Casper Van Dien, Jolene Blalock, Stephen Hogan, Boris Kodjoe, Amanda Donohoe

Terifianta poveste a unor insecte maleficele care dețin o armă secretă și ameniță că vor distruge omenirea.

“Starship Troopers 3: Marauder” continuă acțiunea peliculei “Starship Troopers” din 1997. De această dată, eroul principal, Johnny Rico (Casper Van Dien), își conduce echipa într-o misiune secretă al cărui obiectiv este acela de a salva niște soldați care se aflau pe îndepărata planetă OM-1. Însă, povestea se complică mai mult decât v-ați aștepta, deoarece insectele războinice au și ele o armă secretă cu care amenință să distrugă omenirea. În plus, pentru a le înfringe pe maleficele creaturi, Rico și oamenii lui trebuie, mai întâi, să îl depisteze pe cel care a trădat, este vorba despre cineva din interiorul Federației.

STORM (2009)
Furtuna

Dramă, Germania, 2009
R: Hans-Christian Schmid
D: Kerry Fox, Anamaria Marinca, Stephen Dillane, Rolf Lassgard, Alexander Fehling

Un procuror al Tribunalului Internațional de la Haga descoperă schletele din dulapul unui politician croat care se bucura de mare succes.

Hannah Maynard (Kerry Fox) este un procuror al Tribunalului Internațional de la Haga care reușește să găsească pe cineva care să depună mărturie împotriva lui Goran Duric (Drazen Kuhn), un presupus criminal de război. În ciuda intereselor politice și a amenințărilor pe care le primește din partea sârbilor bosniaci naționaliști, Hannah realizează că adversarii ei sunt peste tot, și mai ales acolo unde se aștepta mai puțin. Cazul devine din ce în ce mai complicat mai ales că unul dintre martorii-cheie se contrazice în declarații. Povestea merge chiar mai departe, deoarece martorul se sinucide, Goran este la un pas de a fi iar liber, iar singura speranță a lui Hannah pare a fi participarea la înmormânatarea din Bosnia. Doar aici ar mai putea găsi ceva împotriva celui pe care voia să-l facă să plătească pentru toate crimele pe care le săvârșise.

STUCK
Accidentul

Thriller, Canada, 2007
R: Stuart Gordon
D: Mena Suvari, Stephen Rea, Russell Hornsby, Rukiya Bernard, Carolyn Purdy-Gordon

După mai multe pahare, o femeie accidentează cu mașina un homeless și, în loc să îi acorde primul ajutor, ea îl duce acasă și are de gând să îl lase să moară în garaj.

Pelicula lui Stuart Gordon îi are în distribuție pe Mena Suvari care o interpretează pe Brandi Boski și pe Stephen Rea, cel care îl joacă pe Thomas Bardo. “Accidentul” este inspirat de un fapt real, este vorba despre bizara și înspăimântătoarea poveste a unei asistente, care întorcîndu-se acasă după ce băuse cam prea multe pahare, lovește cu mașina un bărbat. Victima rămăsese de curând fără slujbă, așa că ajunsese în stradă. În loc să îi acorde primul ajutor, femeia îl ia acasă și, gîndindu-se la ce impact ar avea această întâmplare asupra carierei și viitorului său, decide să îl lase să moară în garaj. Brandi avea de gând să îl lase acolo să moară încet, iar apoi să scape cumva de cadavru, ajutată fiind de iubitul ei. Tom realizează că, dacă vrea să mai trăiască, trebuie neapărat să scape de acolo.

TAKING OFF
Desprinderea

Comedie, SUA, 1971
R: Milos Forman
D: Lynn Carlin, Buck Henry, Linnea Heacock, Georgia Engel, Tony Harvey

O adolescentă decide că viața în familia ei este un chin, așa că își face bagajele și părăsește casa părintească. Gestul fetei îi aduce pe părinți în situația de a-și revizui dramatic stilul de viață.

Pelicula regizorului ceh Milos Forman, reprezentant al noului val, este prima în limba engleză și spune povestea unei adolescente fugare. În vreme ce Jeannie Tyne (Linnea Heacock ) încearcă să își găsească locul prin New York, părinții, Lynn (Lynn Carlin) și Larry (Buck Henry), își caută disperați fiica dispărută. În cele din urmă, Jeannie se întoarce, însă, ceea ce găsește aici, nu mai semănă deloc cu ceea ce lăsase înainte de a pleca. Părinții săi se înscriu în Asociația Părinților Copiilor Fugari și au parte de o serie de experiențe la care nu s-ar fi așteptat vreodată.

"Desprinderea" a primit șase nominalizări la premiile BAFTA, o nominalizare și un premiu la Festivalul de Film de la Cannes și o nominalizare la Writers Guild of America.

THE ART OF WAR II: BETRAYAL
Arta războiului: Trădarea

Acțiune, Canada, 2008
R: Josef Rusnak
D: Wesley Snipes, Athena Karkanis, Winston Rekert, Lochlyn Munro, Ryan Mcdonald

După ce află de la fiica lui “Mother” că moartea tatălui ei nu este deloc ceea ce pare, agentul Neil Shaw revine, fiind decis să răzbune asasinarea mentorului său în arte marțiale.

“The Art of War II: Betrayal“ este urmare a peliculei “The Art of War” (2000), regizată de Christian Duguay. După ce află de la fiica acestuia că "Mother" își găsise sfârșitul în condiții suspecte, agentul Neil Shaw (Wesley Snipes) este decis să răzbune moartea mentorului său în arte marțiale. Situația se complică mai mult decât se aștepta, deoarece, în scurt timp, agentul se trezește în mijlocul intrigilor de la Washington. Pe măsură ce descoperă tot mai multe cadavre în jurul său, Shaw realizează că este victima unui complot organizat și că trebuie să meragă până la capăt pentru a demonstra că nu el este asasinul.

THE BOURNE ULTIMATUM
Ultimatumul lui Bourne

Acțiune, SUA, 2007
R: Paul Greengrass
D: Matt Damon, Julia Stiles, David Strathairn, Scott Glenn, Paddy Considine

Jason Bourne revine în forță și este decis să se întoarcă la începuturi pentru a descoperi cine este de fapt și cum a devenit ceea ce e acum.

Tot ceea ce și-a dorit a fost să dispară, dar, în loc de asta, Jason Bourne (Matt Damon) este vânat acum de oameni care fac din el ceea ce este de fapt: un asasin care reușse să devină legendă. După “The Bourne Identity” (2002), au urmat “The Bourne Supremacy” (2004) și “The Bourne Ultimatum“ (2007), această a treia peliculă pe care o puteți urmări acum la HBO. După ce a rămas fără amintiri și fără singura persoană pe care o iubise în viața lui, Bourne a ajuns acum ținta favorită a agenților și asasinilor de tot felul. Acum, el are un singur obiectiv: să se întoarcă la începuturi pentru a descoperi cine este de fapt și cum a devenit ceea ce e acum. Pentru a rezolva acest mister, el trebuie să călătorească de la Moscova, Paris și Londra la Tangier și New York. De fiecare dată, el trebuie să fie cu ochii în patru, fiind gata să se apere de polițiști, ofițeri FBI și agenți Interpol, care apar în orice moment de peste tot.

Această a treia peliculă din seria Bourne s-a bucurat de un succes uluitor, fiind preferatul juriului Academiei Americane de Film la trei dintre categoriile Premiilor Oscar. De asemenea, “Ultimatumul lui Bourne” a obținut premii și nominalizări la Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, American Cinema Editors, Art Directors Guild, BAFTA Awards, Cinema Audio Society, Empire Awards, Golden Trailer Awards, Irish Film and Television Awards, London Critics Circle Film Awards, Las Vegas Film Critics Society Awards, MTV Movie Awards, Motion Picture Sound Editors, People’s Choice Awards, Satellite Awards, Screen Actors Guild Awards, Teen Choice Awards și World Stunt Awards.

THE CANTERBURY TALES (AKA. I RACCONTI DI CANTERBURY)
Poveştile din Canterbury

Comedie, Italia, 1972
R: Pier Paolo Pasolini
D: Hugh Griffith, Laura Betti, Ninetto Davoli, Tom Baker, Pier Paolo Pasolini

O satiră la adresa standardelor sociale, sexuale sau religioase din Anglia secolului al XIV-lea.

Pentru realizarea acestei pelicule, regizorul Italian se inspiră din câteva dintre “Poveştile din Canterbury”, operă semnată de Geoffrey Chaucer. Mai exact, este vorba despre “Merchant”, “Friar”, “Cook”, “Miller”, “Wife of Bath”, “Reeve”, “Pardoner” și “Summoner”. Pelicula este o satiră la adresa standardelor sociale, sexuale sau religioase din Anglia secolului al XIV-lea. “Poveştile din Canterbury” face parte dintr-o “Trilogia vieții”, alături de “The Decameron” și de “The Arabian Nights”. În Italia, pelicula a fost catalogată drept obscenă.

THE CELL 2
Conexiune inversă 2

Horror, SUA, 2009
R: Tim Iacofano
D: Tessie Santiago, Chris Bruno, Frank Whaley, Bart Johnson, Michael Flynn

Un criminal în serie își chinuie victimele foarte aproape de ultima suflare a acestora, apoi le readuce la viață pentru a o lua de la capăt iar și iar, astfel încât cei care intră în mâinile lui imploră să fie lăsați să moară.

Imaginați-vă un criminal în serie care își chinuie victimele foarte aproape de ultima suflare a acestora, apoi le readuce la viață pentru a o lua de la capăt iar și iar, astfel încât cei care intră în mâinile lui imploră să fie lăsați să moară. Acest monstru dincolo de orice închipuire este “The Cusp”. Maya Casteneda (Tessie Santiago) este o femeie care, poaradoxal, după aceste experiențe și experimente inimaginabile a reușit să scape din mâinile lui. După ce a zăcut în comă vreme de un an, nimic nu își dorește mai mult decât să se răzbune pe această fiară. În plus, calvarul indurat a avut și o altă consecință, deoarece Maya descoperă că are puteri paranormale și, împreună cu cei de la FBI încearcă să îl doboare pe “The Cusp”. Femeia realizează că singura cale pentru ca asasinul în serie să poată fi localizat este aceea de a pătrunde în mintea lui, dar asta poate fi fatal pentru Maya, deoarece, dacă va muri în mintea monstrului, își va pierde viața cu adevărat.

THE DISAPPEARED
Dispariţia

Horror, Marea Britanie, 2008
R: Johnny Kevorkian
D: Harry Treadaway, Greg Wise, Alex Jennings, Tom Felton, Finlay Robertson

Viaţa lui Matthaw se schimbă pentru totedeauna după ce fratele lui mai mic dispare fără urmă, iar la scurt timp el începe să vadă imagini și să audă vocea acestuia.

Crezi că există fanome? Matthew era convins că ele sunt o invenție, asta până când fratele lui mai mic, Tom, dispare fără urmă. Din acea zi, fratele mai mare se consideră direct responsabil de drama prin care trece familia lui. Din clipa în care începe să vadă imagini și să audă vocea lui Tom, Matthew se întreabă dacă nu cumva și-a pierdut mințile. Însă, pe măsură ce numărul copiilor care dispar fără urmă devine tot mai mare, își dă seama că este vorba despre ceva foarte serios. Astfel, realizează că, dacă va continua să asculte ceea ce încearcă să îi spună Tom, ar putea afla adevărul despre ceea ce se întâmplă. Oare tatăl lui care este un alcoolic fără leac a făcut toate astea? Sau este vorba despre gașcă de adolescenți care terorizează pe toți cei mai mici? În vreme ce încearcă să pună cap la cap frânturile de informație pentru a obține imaginea de ansamblu, Matthew realizează că nu trebuie să aibă încredere în nimeni. Va reuși el să își găsească fratele și pe ceilalți copii înainte de a fi prea târziu?

THE GINGERBREAD MAN
Gingerbread Man

Thriller, SUA, 1998
R: Robert Altman
D: Kenneth Branagh, Embeth Davidtz, Robert Downey Jr., Daryl Hannah, Tom Berenger

Povestea unui avocat de succes a cărui carieră ajunge să fie în cădere liberă accelerată după ce încearcă să protejeze o femeie de tatăl său, un fanatic religios care o amenință.

Rick Magruder (Kenneth Branagh), este un avocat de succes din Savannah, Georgia. După o petrecere în care sărbătorea o victorie importantă în care apărase un om care împușcase un polițist, el se oferă să să o conducă pe Mallory Doss (Embeth Davidtz). Aceasta era o chelneriță timidă a cărei mașină fusese furată. Relația dintre cei doi evoluează foarte repede. La scurt timp, Rick află că pisica lui Mallory a fost omorâtă, iar ea bănuia că autorul este tatăl său, Dixon Doss (Robert Duvall), care era un fanatic religios. În vreme ce Rick încerca să îl doboare pe Dixon, protejînd-o pe Mallory de el, un nou lanț de evenimente complică și mai mult povestea, amenințând să îi ruineze cariera. Ca și când nu ar fi fost destul, în poveste mai apare și un uragan, aducînd o și mai mare tensiune la situația lui Rick care, oricum, se deteriora rapid.

THE GIRL FROM MONDAY
Fata de luni

Dramă, SUA, 2005
R: Hal Hartley
D: Bill Sage, Sabrina Lloyd, Tatiana Abracos, Leo Fitzpatrick, D.J. Mendel

O făptură care provine de undeva de pe o constelație îndepărtată sosește pe Terra, fiind în căutarea prietenului său care sosise aici în urmă cu ceva ani și pe care îl credea captiv al lumii în care ajunsese.

Venind de undeva din spațiu, o fată cade în ocean. De fapt, vorbim despre o ființă care venea de pe o constelație îndepărtată care se numea “Monday” (luni) și, în momentul în care sosește, ea se întruchipează într-o tânără foarte frumoasă. Ea se află aici pentru a-și găsi prietenul, care sosise pe Terra cu ceva ani în urmă și despre care crede că are necazuri. Deoarece pe steaua de unde proveneau ei ființele nu aveu corp, femeia se gândește că amicul ei poate fi captiv în corpul în care s-a întrupat.

THE FIELD
Câmpul dragostei

Dramă, Irlanda, 1990
R: Jim Sheridan
D: Richard Harris, John Hurt, Tom Berenger, Sean Bean, Frances Tomelty

Urmăriți lupta dintre doi bărbați care doresc amândoi să intre în posesia aceleașui bucăți de pământ. Deși motivele lor sunt diferite, domeniul scos la licitație este foarte important pentru fiecare dintre ei.

Astăzi, la HBO, încă un film de Oscar!

Inspirîndu-se de piesa lui John B. Keane, filmul “Câmpul dragoste” spune povestea lui Bull McCabe (Richard Harris), un irlandez veritabil care se luptă să păstreze pămăntul pe care familia sa îl cultiva de generații. Bărbatul care închiriase pământul de la o tânără văduvă speră să îl intre în posesia domeniului atunci când femeia îl va scoate la licitație. Niciunul dintre săteni nu îndrăznește să se opună intenției înfricoșătorului McCabe. Însă, spre uluirea tuturor, apare un tânăr dezvoltator bogat (Tom Berenger) care încearcă să supraliciteze și așa începe războiul dintre cei doi, iar consecințele vor fi dramatice. Mai mult, conflictul amenință să scoate la lumină și secretul întunecat și dureros al familie McCabe.

Pelicula lui Jim Sheridat le-a adus lui Richard Harris două nominalizări, una la Oscar, iar alta la Globurile de Aur, pentru cel mai bun actor în rol principal, iar lui Jon Hurt o nominalizare la BAFTA pentru cel mai bun actor în rol secundar.

THE GREEN MILE (AKA. STEPHEN KING’S THE GREEN MILE)
Culoarul morţii

Suspans, SUA, 1999
R: Frank Darabont
D: Tom Hanks, David Morse, Bonnie Hunt, Michael Clarke Duncan, James Cromwell

Adaptarea bestellerul lui Stephen King realizată de Frank Darabont este o poveste emoționantă plasată în anii ’30, la penitenciarul Death Row. Eroul poveștii este un deținut condamnat pentru dublu asasinat, un om cu puteri miraculoase.

În 1935, Paul Edgecomb (Tom Hanks) era șeful pazei la penitenciarul Death Row. Atunci s-a întâmplat ca aici să fie adus un nou deținut, este vorba despre John Coffey (Michael Clarke Duncan), un individ masiv, care fusese condamnat pentru uciderea cu brutalitate și sadism a două tinere. În ciuda staturii sale și a crimelor teribile din cauza cărora fusese condamnat, Coffey pare să fie un om amabil și manierat. Astfel, în loc de comportamentul fioros la care s-ar aștepta oricine, el, paradoxal, se poartă precum un copil inocent. La scurt timp după sosirea lui aici, se întâmplă ceva neobișnuit. Edgecomb și doi dintre gardienii săi, Howell (David Morse) și Stanton Barry Pepper), descoperă că noul deținut are puteri paranormale, reușind să vindece suferințele altor condamnați. Povestea miracolelor lui Coffey, sădește în sufletele tuturor întrebări, privind crimele pentru care fusese condamnat acesta. Cei din Death Row nu își pot imagina cum un astfel de om ar fi putut săvârși acele crime teribile.

Pelicula a primit patru nominalizări la Oscar, precum și alte douăzeci și trei de nominalizări și treisprezece premii la cele mai importante festivaluri de film din lume.

THE MADNESS OF KING GEORGE (AKA. THE MADNESS OF GEORGE III)
Nebunia regelui George

Dramă, Marea Britanie, 1994
R: Nicholas Hytner
D: Nigel Hawthorne, Helen Mirren, Ian Holm, Rupert Graves, Amanda Donohoe

Pelicula are la bază piesa “The Madness of George III” a lui Alan Bennett.

Povestea filmului începe în 1788, când George al II-lea începuse să dea semne clare de demență. Pentru inamicii săi acesta putea fi exact motivul de care aveau nevoie pentru a-l îndepărta de la tron pe nepopularul rege pe care mulți îl învinovățeau de pierderea coloniilor americane în favoarea Prințului de Wales (Rupert Everett). Dar, premierul regelui, William Pitt (Julian Wadham), și soția lui, regina Charlotte (Helen Mirren) sunt deciși să protejeze tronul cu orice preț. În consecință, se conturează clar două tabere, una pro, alta contra George, iar de-aici apar conflicte și scene care, aduc dramatism, dar și umor peliculei lui Nicholas Hytner. Accentuînd absurditatea întregii situații, scenariul foarte deștept al lui Bennett evidențiază întreaga tragedie cu ajutorul umorului sec și cu trimiteri la Regele Lear, iar rezultatul este acela de a obține un foarte special efect comic.

Trei nominalizări și un premiu Oscar pentru cele mai bune decoruri; zece nominalizări și trei premii la ceremonia decernării premiilor BAFTA; o nominalizare și un premiu la Festivalul de Film de la Cannes; nominalizare la Goya Awards; o nominalizare și patru premii la London Critics Circle Film.

THE OFFENCE
Ofensa

Thriller, Marea Britanie, 1972
R: Sidney Lumet
D: Sean Connery, Trevor Howard, Vivien Merchant

După douăzeci de ani în care a avut de-a face cu asasinate, violuri și alte cazuri violente, un plițist britanic își pierde cumpătul în timpul unui interogatoriu de rutină.

Regizat de Sidney Lumet, pelicula ‘“Ofensa” îl are în centrul său pe Johnson (Sean Connery), un polițist britanic. După douăzeci de ani în care a avut de-a face cu asasinate, violuri și alte cazuri violente, el își pierde cumpătul în timpul unui interogatoriu de rutină. Pentru că este polițist, Johnson (Ian Bannen), se consideră mai bun decât delincvenții cu are de-a face în fiecare zi. În mod sigur, există diferențe, cu exepția faptului că violența polițistului este bine ascunsă. Asta până într-o zi când acesta primește un caz în care se cerceta molestarea unui copil. Cel acuzat este Baxter, iar polițistul îl va lovi până când acesta va muri în timpul unui interogatoriu de rutină.

Pelicula are la bază piesa de teatru “This Story of Yours”, scrisă de John Hopkins.

THE ROBBER BRIDE
Mireasa hoţomană

Dramă, Canada, 2007
R: David Evans
D: Mary-Louise Parker, Shawn Doyle, Susan Lynch, Amanda Root, Wendy Crewson

O anchetă care cerceta motivele morții ziarisei Zenia Arden (Mary-Louise Parker) au demonstrat că cele trei prietene apropiate aveau motive serioase să o vadă pe aceasta moartă.

Câștigătoare a premiului Emmy, Mary-Louise Parker este cea care o interpretează pe jurnalista seducătoare, femeia fatală depre care nu se știe sigur dacă a murit sau dacă trăiește. Emoționanta poveste începe în Canada zilelor noastre, iar în centrul său apar trei femei care s-au reunit pentru a participa la ceremonia de înmormântare a unei foste prietene (Parker). După slujbă, cele trei se întâlnesc la masă, iar aici au parte de o descoperire uluitoare!…

“Mireasa hoţomană” este o adaptare după romanul cu același titlu al scriitoarei Margaret Atwood.

THE RUSSIANS ARE COMING, THE RUSSIANS ARE COMING!
Vin ruşii, vin ruşii!

Comedie, SUA, 1966
R: Norman Jewison
D: Carl Reiner, Eva Marie Saint, Alan Arkin, Brian Keith, Jonathan Winters

Un submarin sovietic care eșuează pe plajele din Massachuttes declanșează o isterie generală, localnicii fiind convinși că rușii au venit să îi invadeze.

Imaginați-vă ce panică se declanșează în momentul în care Rozanov (Alan Arkin), comandantul secund unui submarin sovietic, și echipajul acestuia eșuează pe teritoriu american, undeva pe plajele din Massachuttes. Căpitanul ordonă evacuarea personalului și ascunderea navei, înainte de a izbucni Cel De al III-lea Război Mondial. Însă, în ciuda intențiilor pașnice ale rușilor, oamenii din oraș sunt convinși de pericolul invaiziei sovietice. Ceea ce complică și mai rău situația este faptul că șeful poliției din oraș (Brian Keith) l-a lăsat pe istericul lui asistent Norman Jones(Jonathan Winters) să îi țină locul, iar Walt Whittaker (Carl Reiner), singurul care știa adevărul, nu face decât să agite și mai tare spiritele. Deși sovieticii pretind că nu sunt ruși, ci norvegieni, minciuna nu le salvează pielea pentru prea mult timp. Convinși că sovieticii au venit să îi invadeze, localnicii strâng rândurile pentru a-și apăra orașul și pentru a-i anihila pe inamici. O comedie savuroasă, care pentru Alan Arkin are o semnificație specială, deoarece constituie debutul său în filmul de lung-metraj. Pelicula are la bază un roman semnat de Nathaniel Benchley, fiul lui Robert Benchley și tatăl scriitorului Peter Benchley.

“Vin ruşii, vin ruşii!“ a obținut nominalizări la patru categorii din partea Academiei Americane de Film, o nominalizare și un premiu (pentru cel mai promițător debut în rol principal: Alan Arkin) BAFTA, trei nominalizări și două premii la ceremonia decernării Globurilor de Aur.

THIEVES LIKE US
Evadaţii

Thriller, SUA, 1974
R: Robert Altman
D: Keith Carradine, Shelley Duvall, Bert Remsen, John Schuck, Louise Fletcher

Să jefuiască treizeci și șase de bănci a fost floare la ureche, deoarece o să vedeți ce se întâmplă la aniverarea vârstei de treizeci și șapte de ani!

Robert Altman spune povestea unor oameni obișnuiți care ajung să comită nelegiuiri pentru că numai la asta se pricepeau, numai asta știau să facă.

În anii ’30, Bowie (Keith Carradine), T-Dub (Bert Remsen) și Chicamaw (John Schuck), trei delincvenți condamnați la închisoare pe viață pentru nelegiuirile lor, reușesc să evadeze din închisoare și încep să jefuiască bănci pentru a scăpa de sărăcie. Deși se pun recompense importante pe capetele lor, cei trei și complicii acestora sunt de neoprit. În gașca pusă pe făcut bani usor și în număr mare se naște și o idilă între Bowie și fiica celui care îi ascundea pe hoți, iar femeia rămâne însărcinată. Desigur, povestea nu merge la nesfârșit așa, căci, unul dintre ei este împușcat, altul va muri, iar cel de-al treilea va porni la drum fără să știe că itinerarul va fi complet modificat.

TIAN TANG KOU (AKA. BLOOD BROTHERS)
Fraţi de sânge

Acțiune, Taiwan, 2007
R: Alexi Tan
D: Daniel Wu, Ye Liu, Qi Shu, Tony Yang, Chen Chang

Cândva în anii ’30, trei tineri inocenți îți încearcă norocul în Shanghai,dar, viața din marele oraș își va pune serios ampreta asupra relației dintre cei trei.

Suntem într-un oraș al decandenței, este vorba despre Shahghai-ul anilor ’30. Trei tineri inocenți descind în acest paradis promis, fiind în căutarea unei vieți mai bune, departe de orășelul în care se născuseră. Eroii poveștii sunt Kang (Ye Liu), fratele lui, Hu (Tony Yang), și cel mai bun prieten al lor, Fung (Daniel Wu). Însă, pe măsură ce vremea trece, cărările celor trei se despart, asta în ciuda faptului că toți trei ajung să se învârtă în medii dubioase, este vorba despre lumea interlopă. Curând, prietenii vor deveni dușmani, iar frații se vor întoarce unul împotriva celuilalt.

TO VERDENER (AKA. WORLDS APART)
Lumi paralele

Dramă, Danemarca, 2008
R: Niels Arden Oplev
D: Rosalinde Mynster, Pilou Asbaek, Jens Jørn Spottag, Sarah Boberg, Anders W. Berthelsen

Sara (Rosalinde Mynster) este o tânără de 17 ani. Ea și familia sa fac parte din grupul Martorilor lui Iehova. Așa se face că, în zona în care locuiesc, sunt cunoscuți ca mergând din ușă în ușă pentru a vorbi despre Ziua Judecății de Apoi și salvarea eternă a sufletului care este rezervată numai Martorilor lui Iehova. Povestea se complică din momentul în care Sara se îndrăgostește de Teis (Pilou Asbaek), iar tânăra trebuie să ia cea mai dificilă decizie din viața ei, deoarece Teis nu este Martor al lui Iehova. Cu toatea acestea, legătura dintre ei devine tot mai strânsă, iar dragostea lor nu se împiedică de acest amănunt. Totuși Sara este neliniștită, deoarece conștiința, credința și dragostea pentru Teis o determină să aleagă între dragoste și familie, deoarece acestea fac parte din două lumi diferite.

TOCAR EL CIELO (AKA. MAKE A WISH)
Pune-ţi o dorinţă

Dramă, Argentina, 2007
R: Marcos Carnevale
D: Chete Lera, Montse Germán, Raúl Arévalo, Facundo Arana, Verónica Echegui

Un emoționant film în care se vorbește despre afecțiune, dragoste necondiționată, despre viață și moarte.

“Pune-ți o dorință” este o dramă în care se vorbește despre noi în rolul de părinte, de fiu sau fiică, de prieteni, iubită sau iubit… Despre noi în rolul de oameni care, în ciuda faptului că au zile grele și nopți albe, străduindu-se să fie fericiți, nu renunță niciodată să caute fericirea. Se vorbește despre afecțiune, dragoste necondiționată, despre viață și moarte. Din distribuție, Chete Lera, Montse Germán, Raúl Arévalo.

TUMMIEN PERHOSTEN KOTI (AKA. THE HOME OF DARK BUTTERFLIES)
Ţinutul fluturilor negri

Dramă, Finlanda, 2008
R: Dome Karukoski
D: Niilo Syväoja, Tommi Korpela, Eero Milonoff, Kristiina Halttu, Marjut Maristo

Un puști își caută viitorul, încercînd să uite un trecut traumatizant

Deși are paisprezece ani, Juhani (Niilo Syväoja), a avut o copilărie traumatizantă. După ce trece prin mai multe case și familii vreme de șase ani, el se oprește în sfârșit. Locul este cunoscut sub denumirea “The Island” și e vorba despre un spațiu destinat copiilor cu probleme. Cel care face jocurile aici este Olavi Harjula (Tommi Korpela), care impune regulamentul. În clipa în care ajunsese aici, Juhani nu avea nici cea mai vagă idee în legătură cu modul fără milă în care acesta își impunea cruntele-i reguli. Însă, pe măsură ce realizează că viața de aici devine tot mai grea, până la a fi insuportabilă, eroul trebuie să ia decizii importante, astfel încât, băiatul fără trecut, hotărăște să nu lase ca viitorul să-i treacă printre degete.

Este posibil ca, după ce veți vedea filmul, să vă întrebați: Cât trebuie să plătești pentru greșelile și datoriile din trecut? Când te vei putea ierta și elibera de toate poverile care îți apasă sufletul? Vei reuși vreodată? În ce măsură ai fost sau ești responsabil pentru acțiunile altor oameni? “Ţinutul fluturilor negri“ nu va răsunde direct la aceste întrebări, pentru că nu există răspunsuri univers

UNCERTAINTY
Incertitudine

Dramă, SUA, 2009
R: Scott Mcgehee, David Siegel
D: Lynn Collins, Joseph Gordon-Levitt, Assumpta Serna, Olivia Thirlby, Nelson Landrieu

Și dacă totuși …?

O zi de vară în care o întrebare vine cu două variante de răspuns, în fapt două scenarii despre posibilitățile infinite, consecințele alegerilor pe care le facem și importanța accidentelor.

Este o dimineață însorită de 4 iulie în New York. Bobby Thompson (Joseph Gordon-Levitt) și Kate Montero (Lynn Collins), doi oameni care sunt îndrăgostiți nebunește unul de celălalt, sunt puși în situația de lua cea mai importantă decizie din viața lor. Ea este însărcinată și amândoi sunt dezorientați, neștiind ce să facă. Pentru că este o zi importantă, urmează un picnic în familie, iar ei nu știu cum vor face. În cele din urmă, Bobby scoate o monedă și o aruncă în aer. Indiferent care va fi fața pe care va cădea moneda, oricare dintre cele două opțiuni va avea consecințe pe termen lung. Alegerea pe care trebuie să o facă este între Brooklyn și Manhattan. Adică, picnicul cu familia și păstrarea copilului sau Chinatown.

UNE CHANSON DANS LA TETE (AKA. MELODRAMA HABIBI)
Un cântec celebru

Comedie, Franța, 2008
R: Hany Tamba
D: Patrick Chesnais, Pierrette Katrib, Gabriel Yammine, Julia Kassar, Lara Matar

Un cântăreț de succes al anilor ’70 peste care se așternuse uitarea este invitat de un om de afaceri libanez la Beirut pentru a cânta la petrecerea care vrea să o organizeze de ziua soției sale.

În anii ’70, Bruno Caprice (Patrick Chesnais) se afla pe val cu hitul său, "Quand tu t’en vas", care, din păcate pentru el, a fost prima și singura piesă. Cântecul ajunsese în fruntea topurilor din întreaga Europă. Acum, foarte departe de lumina reflectoarelor, el își câștigă existența din slujba de recepționer pe care o are la un hotel de lux din Paris. Viața monotonă și previzibilă a lui Bruno se schimbă într-o secundă, în clipa în care Jamil (Pierre Chamassian), un foarte bogat om de afaceri libanez care îl invită la Beirut pentru a cânta la petrecerea pe care o va organiza de ziua de naștere a soției sale. Caprice acceptă invitația și, după ce ajunge în Liban, descoperă faptul că melodia lui nu fusese uitată în acele locuri.

Randa Hafouche (Julia Kassar), soția omului de afaceri, crescuse în Liban, în vremuri în care națiunea era divizată de războiul civil. Ziua în care Bruno venise la Beirut pentru a concerta fusese una dintre puținele fericite din tinerețea femeii. Acum, ea este căsătorită cu un bărbat care strânsese o avere din business-ul cu cafea, dar încă îi răsună în minte melodia care o făcuse fericită în acele vremuri grele. Așa că, în momentul în care soțul ei îi spune că vrea să organizeze o petrecere de pomină de ziua ei, ea îl roagă să îl invite și pe Bruno.

Povestea se complică neașteptat, deoarece, deși Randa (Julia Kassar) este răpită, Jamil decide ca show-ul să meargă mai departe.

“Une chanson dans la tete” (aka “Melodrama Habibi”) este primul lung-metraj realizat de Hany Tamba.

ZION ET SON FRERES (AKA. ZION AND HIS BROTHER)
Zion şi fratele lui

Dramă, Israel, 2009
R: Eran Merav
D: Reuven Badalov, Ronit Elkabetz, Ofer Hayun, Liya Leyn, Tzahi Grad

Un secret apăsător dintre doi frați pune în mare cumpănă relația dintre ei, iar cel mic își reevaluează loialitatea față de fratele mai mare și, în cele din urmă, decide să își asume responsabilitatea pentru viața lui.

Emoționanta dramă regizată de Eran Merav este plasată în Tel Aviv. După un accident care a avut consecințe tragice, doi frați traversează o criză dramatică în relația lor. Zion (Reuven Badalov) are 14 ani, iar fratele lui mai mare, Meir (Ofer Hayun), 17. Povestea începe atunci când un coleg de-al lui Zion, un emigrant etiopian, este ucis într-un accident, iar ei sunt responsabili într-o oarecare măsură. Cei doi frați păstrează secretul acestei povești sumbre, până când Zion își reevaluează loialitatea față de fratele lui mai mare și, în cele din urmă, decide să își asume responsabilitatea pentru viața lui.

Pelicula a fost nominalizată la mare premiu al juriului Festivalului de Film de la Sundance.

AMAL
AMAL

Dramă, Canada, 2007
R: Richie Mehta
D: Rupinder Nagra, Naseeruddin Shah, Seema Biswas, Koel Purie, Vik Sahay

Undeva în New Delhi, un om sărac care avea un suflet mare se întâlnește cu un milionar degizat în cerșetor.

Pe străzile din New Delhi fiecare zi înseamnă o luptă pentru supraviețuire. Dar, pentru Amal (Rupinder Nagra), un bărbat simplu care își câștigă traiul cu o ricșă motorizată, viața se va schimba incredibil. Eroul este foarte serios în ceea ce face, avînd mare grijă ca pasagerii săi să ajungă repede și în siguranță la destinație. În acest timp, G.K. Jayaram (Naseeruddin Shah), un milionar exentric, are povara averii sale imense, realizînd că are niște copii răsfățați și nerecunoscători și este înconjurat de oameni care stau în preajma lui numai pentru banii săi. Astfel, lui Jayaram îi vine ideea de a se deghiza în cerșetor pentru a vedea dacă poate găsi ceea ce nu ar fi reușit niciodată să cumpere cu bani, este vorba despre speranța pentru umanitate și pacea pentru sufletul său. Într-una dintre zile, cei doi se întâlnesc și, ca-n viață, oamenii care în aparență par foarte săraci se întâmplă să fie, de fapt, cei mai bogați.

CAPTAIN ABU RAED
Căpitanul Abu Raed

Dramă, Iordania, 2008
R: Amin Matalga
D: Nadim Sawalha, Rana Sultan, Hussein Al-Sous, Udey Al-Qiddissi, Ghandi Saber

Urmăriți o poveste emoționantă despre vise, prietenie, iertare și sacrificiu.

Prin pelicula “Căpitanul Abu Raed“ scenograful și regizorul iordanian Amin Matalqa ne spune povestea unui bătrân care lucrează ca portar la Aeroportul Internțional din Aman. Singuraticul Abu Raed și-a dorit dintotdeauna să vadă lumea, însă nu a avut ocazia să călătorească. Cu toate acestea, el a citit multe cărți în care se vorbea despre locuri îndepăratate. Într-una dintre zile, niște copii dintr-o zonă săracă vin la el și, crezînd că bărbatul este pilot, îl roagă să le povestească despre ceea ce se întâmplă dincolo de Aman. Pentru a nu îi dezamăgi, Abu intră în jocul lor și își lasă imaginația să construiască fel și fel de povești care îi fascinează pe micuții curioși. Fericit de atenția care i se acordă, Raed îi poartă pe copii într-o călătorie imaginară în locuri pline de culoare din lumea largă, iar poveșile sale au menirea de a-i inspira pe micuți, convingîndu-i să aibă încredere în visele și ambițiile lor.

Pelicula “Căpitanul Abu Raed“, prima producție independentă din istoria filmului iordanian, a obținut cinsprezece premii și trei nominalizări la Festivaluri de Film importante. Printre acestea, Dubai International Film Festival, Heartland Film Festival, Image Awards, Palm Springs International Film Festival, Seattle International Film Festival, Sundance Film Festival și Young Artist Awards.

HEART BEAT
Generaţia pierdută

Dramă, SUA, 1980
R: John Byrum
D: Nick Nolte, Sissy Spacek, John Heard, Ray Sharkey, Ann Dusenberry

În anul 1957, Jack Kerouac a publicat “On The Road”, o carte care a definit o generație întreagă și care a schimbat pentru totdeauna America.

Cu o distribuție din care nu lipsesc nume cu rezonanță în cinematografia mondială, pelicula “Generaţia pierdută” are la bază memoriile lui Carolyn Cassidy. Pelicula este plasată în America de după Cel De-al Doilea Război Mondial, când “… noi toți credeam că știm precis cine suntem și către ce ne îndreptăm”. Tot după mărturisirile autoarei, oamenii acelor vremuri aveau cam aceleași așteptări de la viață: “Ceea ce ne doream cel mai mult fiecare dintre noi era o casă într-o suburbie, două mașini și 3,2 copii”. Carolyn Cassady, împreună cu soțul ei, Neal Cassady, și cu cel mai bun prieten al lor, scriitorul Jack Kerouac, au ajuns foarte aproape de acest vis, însă au făcut-o într-un fel care a dus la declanșarea Revoluției sexuale din deceniul următor. Nick Nolte și Sissy Spacek sunt cei care dau viață personajelor principale ale poveștii care a fost transpusă pe peliculă de regizorul John Byrum.

TATT AV KVINNEN (AKA. GONE WITH THE WOMAN)
Plecat cu femeia

Comedie, Norvegia, 2007
R: Petter Naess
D: Trond Fausa Aurvaag, Marian Saastad Ottesen, Peter Stormare, Henrik Mestad, Louise Monot

Aromonia și liniștea din viața unui bărbat devin amintiri din ce în ce mai îndepărtate din clipa în care în viața și, implicit, în casa lui intră o roșcată care vorbește într-una și este de neoprit când își pune ceva în cap.

“Plecat cu femeia” ne spune povestea unui tânăr (Trond Fausa Aurvaag) care, după ce este invadat, sedus și cucerit, realizează că, de fapt, ceea ce i se întâmplă este să aibă o iubită, pe numele ei Marianne (Marian Saastad Ottesen). Cum altfel și-ar putea explica prezența acestei tinere foarte vorbărețe în apartamentul lui? Înainte ca el să se dezmeticească, mobila din casă este rearanjată, fără ca el să fi avut un cuvânt de spus. Astfel, el își dă seama că este momentul să ia atitudine, înainte de a fi prea târziu. Însă, cum poate el să facă asta, în situația în care nu apucă să spună niciun cuvânt? Coloana sonoră a poveștii lor de dragoste este, în fapt, un monolog continuu al femeii pe fundalul căruia, compătimindu-l, te întrebi: “Cum rămâne cu trâmbițatul drept al bărbatului modern de a decide cine este cel care poartă pantaloni în familia lui?”

De văzut…!

THE MIGHTY QUINN (AKA. FINDING MAUBEE)
Marele Quinn

Thriller, SUA, 1989
R: Carl Schenkel
D: Denzel Washington, Robert Townsend, James Fox, Mimi Rogers, M. Emmett Walsh

Pelicula “Marele Quinn” are la bază romanul “Finding Maubee”, scris de A.H.Z. Carr. Xavier Quinn (Denzel Washington) este șeful poliției din Caraibe. Este vorba despre un loc pașnic în care turiștii vin să-și savureze băuturile cu rom, bucurîndu-se de soarele tropical. Cu toate acestea, Donald Pater, un om de afaceri foarte bogat, este asasinat aici, așa că poliția începe investigațiile în acest caz. Primul suspect în această crimă este Maubee (Robert Townsend), un escroc notoriu, cel care îl angaja în permanență pe cel care reprezenta autoritatea într-un frustrant joc de-a v-ati ascunselea. Printre cei de pe insulă, Maubee se bucură de faima unui erou de legendă: nebun, leneș, rebel, adorat de femei și invidiat de bărbați. Din păcate, eforturile disperate ale lui Quinn de a se impune, rămân doar patetice încercări sortite eșecului. El pierde atât respectul insularilor, cât și pe acela al albilor. În ciuda faptului că cei doi erau prieteni din copilărie, Quinn jură să rezolve misterul acestui asasinat și să îl aducă pe Maubee în fața justiției dacă se dovedește că el este vinovatul.

În distribuție îi veți mai recunoaște și pe James Fox, Mimi Rogers, M. Emmet Walsh, Sheryl Lee Ralph, Art Evans, Esther Rolle, Norman Beaton și Tyra Ferrell.

Cinemax Carryover Movies august 2010

ACHILLES AND THE TORTOISE (AKA. AKIRESU TO KAME)
Ahile şi broasca ţestoasă

Dramă, Japonia, 2008
R: Takeshi Kitano
D: ‘Beat’ Takeshi Kitano, Kanako Higuchi, Yurei Yanagi, Kumiko Aso, Akira Nakao

Povestea lui Takeshi Kitano îi are în centrul său pe Machisu, un pictor care nu prea are talent, dar este perseverant și dedicat pasiunii sale și pe soția acestuia, cea care l-a încurajat și l-a susținut tot timpul.

Machisu Kuramochi (Reo Yoshioka), singurul fiu al unui bussinesman de succes (Akira Nakao), luase de mic decizia de a deveni pictor. Însă, după ce tatăl lui se sinucide, mama vitregă îl trimite să locuiască împreună cu unchiul și cu mătușa lui, oameni care îl încurajează să-și urmeze visul. Astfel, adolescentul Kuramochi (interpretat acum de Yurei Yanagi) urmează o școlală de profil, iar aici stilul tradițional în care obișnuia să picteze va suferi modificări importante. Întâlnirea care îi va marca definitiv existența este aceea cu Sachiko (Kumiko Aso). Cei doi vor deveni foarte buni prieteni, iar Sachiko îl va sfătui pe Kuramochi să iși urmeze muza și să picteze ceea ce îi place. Acesta este începutul unei relați speciale care va dura pentru amândoi toată viața, fiecare având propria evoluție în lumea artei.

BLAZING SADDLES
Şei în flăcări

Comedie, SUA, 1974
R: Mel Brooks
D: Cleavon Little, Gene Wilder, Slim Pickens, Harvey Korman, Madeline Kahn

Viața oamenilor dintr-un orășel îndepărat se schimbă radical după ce șeriful este asasinat iar în locul acestuia este numit un feroviar de culoare de care niște oportuniști cu “viziune” au de gând să se folosească pentru a distruge orașul.

După ce șeriful din Ridge Rock, un orășel de frontieră, este asasinat, Bart (Cleavon Little), un muncitor de la căile ferate care avea obiceiul de a intra în bucluc, dar și abilitatea de a scăpa cu bine în cele din urmă, devine primul șerif de culoare. Cel care îl numește în funcție este maleficul Hedley Lamarr (Harvey Korman), care, în acest fel, vrea să îi pună pe fugă pe localnici. De fapt, el urmărește ca anarhia să pună stăpânire pe orășel, iar după ce ultimul om va pleca de aici, să vândă întregul pământ celor de la căile ferate. Cu toate acestea, povestea se complică, deoarece naivul Bart își dă seama de situație și are de gând să îi dejoace planul și să salveze Ridge Rock de la distrugere. Deși nu fusese deloc bineprimit aici, Bart reușește să le câștige în cele din urmă încrederea localnicilor, care i se alătură în încercarea de a salva orașul.

BROKEN WINDOWS
Decizii

Dramă, SUA, 2008
R: Tony Hickman
D: Larisa Oleynik, Sarah Thompson, Jennifer Hall

Deși carierele, relațiile sau sănătatea mentală pe care o au eroinele poveștii lui Tony Hickman par a fi în regulă, viața are propriile legi, iar victoriile care sunt cu adevărat importante pentru fiecare impun decizii radicale.

Urmăriți povestea unor femei care se află într-un moment crucial al existenței lor, când trebuie să ia decizii care le vor marca destinul pentru totdeauna. Sara este o femeie pasionată de fotografie, iar abordarea ei artistică o ajutase să-și creeze o carieră de succes. Dar, copleșită de comenzile comerciale care erau, dealtfel, foarte bine plătite, Sara a ajuns să considere fotografia doar ca pe un job ca oricare altul. În acest moment, intervine cel mai bun prietena al acesteia, care este și îndrăgostit de ea, și o provoacă să se întoarcă la starea ei de început, atunci când fotografia însemna pasiune și artă. Amy (Jennifer Hall) suferă o pierdere care îi va schimba viața pentru totdeauna. În această situație, mama ei încearcă să o ajute, fratele ar dori și el să îi fie alături, dar nu știe cum, iar tatăl decide să o ia la o petrecere. Katie (Sarah Thompson) este o actriță care nu știe dacă să pună punct sau să mai dea o șansă relație sale cu un actor care, deși nu este așa de talentat, are o carieră de succes. Un alt personaj important al poveștii lui Tony Hickman este Beth, un medic psihiatru introvertit care, cu ocazia unei petreceri, reușește să iasă din carapace, așa cum nu credea că va fi în stare vreodată în viața ei.

COLD SOULS
Suflete îngheţate

Comedie, SUA, 2009
R: Sophie Barthes
D: Paul Giamatti, David Strathairn, Emily Watson, Dina Korzun, Katheryn Winnick

Dacă ești din cale-afară de sensibil, ai îndoieli sau îți faci griji pentru orice se întâmplă sub soare, a venit momentul să te liniștești, căci acum există soluția tuturor acestor probleme!

Eroul peliculei regizate de Sophie Barthes, este Paul Giamatti, un american din New York care traversează o criză existențială și, în acest moment de cumpănă, el este tentat să apeleze la serviciile celor de la “Soul Storage”. Angajații aceastei companii high-tech le promiteau clienților că, după ce vor apela la serviciile lor, vor fi eliberați de teamă, îndoieli, suferință sau îngrijorare printr-o metodă nemaiuzită: înghețarea sufletului. Nerăbdător să scape de sentimentele de anxietate Giamatti care îi făceau viața grea, acesta decide să se lase pe mâinile celor care promiteau chiar și pentru el o existență în care fericirea avea șanse reale. Însă, nu se întâmplă chiar așa, deoarece sufletul criogenat al lui Giamatti este șterpelit de către un traficant de… suflete! Acum, eroul poveștii are un nou scop în viață: recuperarea sufletului care este de drept al lui, iar pentru asta el trebuie să ajungă tocmai la Sankt Petersbourg. În timpul acestei călătorii, el va înțelege că, de fapt, cheia pentru a fi fericit nu înseamnă lipsa suferinței, ci abilitatea de a experimenta, de a trăi întregul spectru al emoției și de a păstra în suflet ceea ce contează cu adevărat.

DEAD MAN
Dead Man

Dramă, SUA, 1995
R: Jim Jarmusch
D: Johnny Depp, Gary Farmer, Lance Henriksen, Michael Wincott, Mili Avital

O poveste din Vestul Sălbatic al secolului al XIX-lea, în care un tânăr din Cleveland are parte de cea mai importantă călătorie din viața lui, o drumeție care este, în egală măsură, una fizică, dar și spirituală.

“Dead Man” este un western suprarealist care spune povestea călătoriei unui tânăr, o drumeție care este, în egală măsură, una fizică, dar și spirituală. Povestea este plasată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, iar eroul ei este William Blake (Johnny Depp), care pleacă din Cleveland pentru a accepta un job în Machine, un oraș de frontieră. Imediat după sosire, Blake află de la Dickinson (Robert Mitchum), patronul fabricii, că postul a fost deja ocupat. Dezamăgit, el intră într-o cârciumă din apropiere, iar apoi petrece noaptea cu o prostituată. O altercație violentă cu iubitul femeii (Gabriel Byrne), care este și fiul lui Dickinson, îi pune lui Black viața în mare pericol. Rătăcit și foarte grav rănit, el îl întâlnește pe întâlnâște Nobody (Gary Farmer), un proscris foarte ciudat care crede că Blake este poetul britanic care avea același nume și se oferă să îi fie ghid în trecerea către lumea spiritelor.

Pelicula “Dead Man” i-a adus lui Jim Jarmusch o nominalizare la Golden Palm și Independent Spirits Awards și premii la European Film Awards și la New York Film Critics Circle Awards.

DEAR LEMON LIMA
Moştenirea Vanessei

Dramă, SUA, 2009
R: Suzi Yoonessi
D: Savanah Wiltfong, Shayne Topp, Zane Huett, Vanessa Marano, Maia Lee

Povestea unei adolescente care realizează că aspirațiile și visele sale nu vor fi cele mai importante argumente în alegerea drumului pe care urma să meargă mai departe.

Vanessa (Savanah Wiltfong), o adolescentă de treisprezece ani din Alaska, urmează să meargă să studieze la un liceu particular exclusivist. Pelicula regizoarei Suzi Yoonessi vă va cuceri din prima clipă, astfel încât veți fi tentați să coborâți destul de repede garda, dar nu vă lăsați păcăliți, căci liceul este un loc cu adevărat înspământător. Aici, oamenii mici sau mari sunt cruzi unii cu ceilalți, iar viața este necruțătoare, chiar dacă este vorba despre o fată inteligentă, sensibilă și foarte frumoasă. Curând, Vanessa va realiza că aspirațile și visele sale nu vor fi cele mai importante argumente în alegerea drumului pe care urma să meargă mai departe. În tot acest haos în care planase brusc, fata este sigură de un singur lucru: singura cale pentru a-i câșiga inima lui Philip este o victorie la Campionatul Snowstorm Survivor. Prin urmare, ea trece imediat la acțiune, alcătuind în timp record echipa. După ce suferă o pierdere tragică, Vanessa primește o importantă lecție de viață, înțelegând astfel adevăratul sens al dragostei.

DIE TRANEN MEINER MUTTER (AKA. MY MOTHER’S TEARS)
Lacrimile mamei mele

Dramă, Germania, 2008
R: Alejandro Cardenas-Amelio
D: Adrian Goessel, Rafael Ferro, Erica Rivas, Fabian Busch, Alice Dwyer

Urmăriți o dramă autobiografică în care se vorbește despre bucuriile și suferințele oamenilor care își trăiesc viața în exil.

În sfârșitul anilor ’70, un puști de șapte ani dintr-o familie de emigranți pleacă împreună cu părinții săi din Argentina, stabilindu-se în Berlinul de Vest. Cu acest prilej, micuțul Alex (Fabian Busch), descoperă că are puteri telekinetice, însă asta nu îl ajută să trecă mai ușor peste experiențele dureroase de care are parte orice băiat. În vreme ce tatăl lui, Carlos (Rafael Ferro), tânjejște după viața lor de dinainte, dorindu-și să fie înapoi în Argentina, Lizzie (Erica Rivas), mama lui Alex, se adaptează foarte bine în acest loc și începe să prospere. Noua situație dăstramă familia, iar Alex încearcă să își folosească puterile pentru a-i aduce pe cei dragi ai lui din nou împreună.

ELIZABETH: THE GOLDEN AGE
Elizabeth: Epoca de aur

Istoric, Marea Britanie, 2009
R: Shekhar Kapur
D: Cate Blanchett, Geoffrey Rush, Clive Owen, Rhys Ifans, Jordi Molla

În 1585, regina avea deja trei decenii de când se afla în fruntea imperiului. Din perioada de maturitate a domniei Reginei Elizabeth a Angliei nu au lipsit intrigile de la Curte, complotul de asasinat, Armada Spaniei sau dezamăgirile romanitice.

Două destine, două imperii, doi conducători, anul 1588. Spania catolică vrea să o dea jos pe regina Elizabeth (Cate Blanchett), protestanta care era considerată eretică, și să readucă Anglia înapoi la catolicism. Philip al II-lea (Jordi Molla) pregătește flota, dar are nevoie de o justificare pentru a ataca Anglia. Cu intrigi ascunse, Spania reușește să îi întindă Reginei o capcană, folosind-o drept pion principal pe Mary Stuart, verișoara lui Elizabeth. În timp ce francezii și spaniolii pregăteau lovitura decisivă, regina se îndrăgostește de Walter Raleigh. Numai că nu este vorba despre orice femeie care întâlnește iubirea, ci de regina Angliei, aceea care trebuia să rămână un simbol al puterii. Astfel, Elizabeth își va pune frâu sentimentelor pe care le are față de Raleigh, fiind pregătită să-și lovească fără milă dușmanii.

Pelicula regizată de Shekhar Kapur a primit o nominalizare (Cate Blanchett, cea mai bună actriță în rol principal) și un premiu pentru cele mai bune costume la ceremonia decernării premiilor Oscar; patru nominalizări BAFTA și una la Globurile de Aur.

LOST IN AMERICA
Pierduţi în America

Comedie, SUA, 1985
R: Albert Brooks
D: Albert Brooks, Julie Hagerty, Michael Greene, Tom Tarpey, Gary K. Marshall

Povestea a doi oameni care aveau cariere de succes, dar, printr-un joc al sorții, ajung să vândă tot, și, alegând să își cumpere o rulotă, pornesc să vadă America. Astfel, cei doi își vor aminti de vremurile când erau tineri, nu aveau bani, dar trăiau liberi și fericiți.

David (Albert Brooks) și Linda Howard (Julie Hagerty) au amândoi cariere de succes. În plus, după mulți ani, el urmează să fie promovat, devenind senior vice președinte, iar asta înseamnă mai mulți bani. Contînd pe aceată avansare, soții Howard și-au cumpărat o nouă casă, iar David îi curtează pe cei de la Mercedes-Benzes. Lucrurile chiar merg bine. Cu adevărat! Iar după ce David va fi avansat, va fi grozav. Dar, vine ziua în care acest fapt trebuia să se întâmple, iar Howard intră în biroul Lindei și-i cere să demisioneze. De fapt, el îi cere să împărtășească împreună cu el statutul de șomer. Da, ca-n viață, atât de sigura promovare are loc, însă cel ales este altul, nu el, iar David își pierde cumpătul, insultîndu-și șeful și reacționînd iresponsabil. În cele din urmă, cei doi Howard își vând casa, decid să cumpere o rulotă și încep să îș amintească de vremurile pe care le-au trăit atunci când erau tineri și fericiți, în ciuda faptului că nu aveau bani.

MYSTERY TRAIN
Mystery Train

Comedie, SUA, 1989
R: Jim Jarmusch
D: Masatoshi Nagase, Youki Kudoh, Screamin’ Jay Hawkins, Cinqué Lee, Rufus Thomas

Aflați care este imaginea Americii din perspectiva outsiderilor, a turiștilor care vin de peste mări și țări și chiar de pe alte continente și ajung în Memphis, leagănul muzicii rock, al Casei de discuri Sun Records și al lui Elvis Presley.

Pelicula “Mystery Train“ este alcătuită din trei fragmente. În fiecare dintre cele trei părți sunt implicați turiști străini care vin în Tennessee, acțiunea fiind plasată la hotelul Memphis, renovat astfel încât să devină un tribut adus lui Elvis Presley. În prima poveste sunt implicați doi turiști din Japonia (Masatoshi Nagase and Youki Kudoh), este vorba despre doi oameni foarte devotați muzicii rock americane din anii ’50, pentru care acesta este Tărâmul Făgăduinței. În cea de-a doua poveste, o întâlnim pe Luisa (Nicoletta Braschi), o văduvă din Italia care a pierdut orice speranță și a venit aici, nădăjduind că va reuși să mai dea un sens vieții sale. Cea de-a treia poveste se oprește asupra aventurilor lui Dee Dee, ale iubitului ei și asupra disfuncționalei sale familii.

NIGHT ON EARTH
Noapte pe Pământ

Comedie, SUA, 1991
R: Jim Jarmusch
D: Gena Rowlands, Winona Ryder, Giancarlo Esposito, Armin Mueller-Stahl, Rosie Perez

Cinci taximetere, cinci orașe, o singură noapte.

“Night on Earth” se constituie dintr-o succesiune de cinci comedii care se întâmplă simultan, dar în zone de pe Terra. Fiecare secțiune se oprește asupra relației dintre șoferul de taxi și pasagerul sau pasagera sa în timp ce împart interiorul unei mașini. Povestea începe în Los Angeles, chiar atunci când lumina Apusului se îneca în întunericul nopții. Urmează New York-ul, apoi, Parisul, Roma și Helsinki, unde, în ultima secvență soarele răsare din nou, astfel încât noaptea cu întunericul ei dispare din nou în lumina zilei.

PERMANENT VACATION
Vacanţă permanent

Dramă, SUA, 1980
R: Jim Jarmusch
D: Chris Parker, Leila Gastil, María Duval, Ruth Bolton, Richard Boes

Un tânăr de douăzeci și ceva de ani, care avea o mamă instituționalizată și al cărui tată dispăruse, dorește să descopere sensul vieții, iar de-a lungul drumului întâlnește mai multe personaje care mai de care mai ciudate.

“Vacanţă permanentă”, primul lung-metraj al regizorului Jim Jarmusch, este o poveste care redă două zile și jumătate din viața lui Aloysius Parker (Christopher Parker), cunoscut sub numele de Allie, un tânăr care nu are casă, nu are școală și nici un job. De-a lungul timpului, el a trecut prin tot felul de situații alături de persoane care mai de care mai ciudate. Acum, Allie are șaisprezece ani și este în continuare pe drumuri. După o întâlnire cu scântei cu pritena sa (Leila Gastil) și o frustrantă vizită pe care i-o face mamei sale, Aloysius cunoaște mai mulți oameni neobișnuiți. Printre aceștia, un muzicant de stradă (John Lurie), un fan al muzicii jazz (Frankie Faison) și o fată care este fascinată de eschimoși. Cu toate acestea, întâlnirea care are șanse să-i schimbe destinul tânărului este aceea cu femeia care avea un Ford Mustang și-i oferă lui Alli ocazia de a scăpa de haosul din jurul lui.

REYKJAVIK-ROTTERDAM
Reykjavik – Rotterdam

Thriller, Islanda, 2008
R: Óskar Jónasson
D: Baltasar Kormákur, Ingvar E. Sigurdsson, Lilja Nott Thorarinsdottir, Throstur Leó Gunnarsson, Victor Löw

După ce a primește a doua șansă, eroul poveștii lui Óskar Jónasson este decis să nu mai greșească.

După ce a fost concediat, Christopher (Baltasar Kormakur) se simte precum peștele pe uscat, iar șansa de a-și găsi de muncă în altă parte nu prea există, deoarece motivul concedierii era legat de trafic ilegal de alcool. Cu toate acestea, pentru că prețul alcoolului este ridicat, Christopher nu ratează ocazia de a mai câștiga un ban. Situația nu este deloc ușoară pentru el, iar problemele cu banii devin din ce în ce mai serioase. Totuși, cu ajutorul unui prieten, Christopher reușește să își recapete slujba, iar de această dată este decis să lase totul în urmă odată pentru totdeauna.

ROMEO IS BLEEDING
Joc dublu

Crimă, SUA, 1993
R: Peter Medak
D: Gary Oldman, Lena Olin, Annabella Sciorra, Juliette Lewis, David Proval

Un polițist din New York vinde informații despre indivizi care se aflau în Programul de Protecție a Martorilor unui șef al Mafiei.

Jack Grimaldi (Gary Oldman) este un polițist din New York care are o casă impresionantă, o soție foarte frumoasă, Natalie (Annabella Sciorra), și o amantă dulce și, cum altfel, foarte prostuță, Sheri (Juliette Lewis). În plus, el știe cum să mai câștige și ceva în plus peste salariul de polițist dîndu-i raportul șefului mafiot Don Falcone (Roy Scheider). De fapt, acesta îi vinde lui Falcone informații despre indivizi care se aflau în Programul de Protecție a Martorilor, informații pe care era obligat să le protejeze. Grimaldi primește misiunea de a o păzi pe răpitoarea Mona Demarkov (Lena Olin), dar este sedus aproape instantaneu, așa că o lasă să scape. Consecința estea aceea că trebuie să o prindă și să o omoare, în caz contrar el fiind cel care urma să fie anihilat. Mona vine cu ideea de a-l plăti pe Jack pentru a o ajuta să îl elimine pe Falcone și de a-și înscena propria moarte. Povestea devine chiar mai complicată decât atât, deoarece planurile se răstoarnă unul după altul.

SNOW FALLING ON CEDARS
Parfum de cedru

Dramă, SUA, 1999
R: Scott Hicks
D: Ethan Hawke, Youki Kudoh, James Cromwell, Richard Jenkins, Max Von Sydow

Un American de origine japoneză este acuzat de crimă, iar dovada nevinovăției sale ar putea fi la ziaristul care relatează de la proces. Problema este că actuala soție a celui cercetat este fosta iubită a reporterului.

La nouă ani după atacul de la Pearl Harbor, într-un orășel din Nord-Vestul Pacificului, oamenii se luptau cu moștenirea tulburătoare a politicilor americane împotriva americanilor de origine asiatică. În decembrie 1950, Kazuo Miyamoto (Rick Yune), un american de origine japoneză, este acuzat de crimă după ce prietenul lui apropiat Carl Heine (Eric Thal) este găsit mort. Procurul cazului este Alvin Hooks (James Rebhorn), avocatul apărării este Nels Gudmundsson (Max Von Sydow), iar cel care relatează pentru ziarul local este reporterul Ishmael Chambers (Ethan Hawke). Pentru ziarist este dificil să rămână obiectiv, deorece prima lui iubită, Hatsue (Youki Kudoh), o americancă de origine japoneză, se căsătorise ulterior cu Kazuo. Ishamel ar putea avea dovada că Miyamoto este nevinovat, dar, pentru a-l ajuta, ar trebui să pună de-o parte trecutul și toate sentimentele pentru Hatsue. “Snow Falling on Cedars” se inspiră din romanul lui David Guterson.

Pelicula a obținut o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună imagine, precum și premii și nominalizări la American Society of Cinematographers, Chicago Film Critics Association Awards, Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards, Golden Trailer Awards și Las Vegas Film Critics Society Awards.

THE KINGDOM
Regatul

Acțiune, SUA, 2007
R: Peter Berg
D: Jamie Foxx, Chris Cooper, Jennifer Garner, Jason Bateman, Jeremy Piven

După un atac terrorist cu bombă care are loc într-un campus de locuințe din partea de Vest a Arabiei Saudite, un incident internațional este reaprins. În această situație, agentul special FBI Ronald Fleury (Jamie Foxx) alcătuiește o trupă de elită și negociază în secret o călătorie de cinci zile în Arabia Saudită pentru a-l localiza pe descreieratul care se afla în spatele atenatatului. După ce aterizează, Fleury și echipajul lui înfruntă suspiciunile autorităților saudite și constată că nu sunt deloc binevenți. Cu ceasul ticăind sfărșitul celor cinci zile, americanii realizează că expertiza lor nu valorează nimic dacă nu au încrederea saudiților, care vor să-l localizeze pe terrorist, dar în condițiile lor.

WENDY AND LUCY
Wendy şi Lucy

Dramă, SUA, 2008
R: Kelly Reichardt
D: Michelle Williams, Will Oldham, John Robinson, Walter Dalton, Will Patton

O femeie speră să aibă parte de un nou început pentru ea și pentru câinele ei, dar toate merg anapoda și din ce în ce mai rău.

Wendy Carroll (Michelle Williams) merge către Ketchikan, Alaska, și speră să aibă șansa unui nou început pentru ea și și pentru câinele ei, Lucy. Din păcate, visul se termină în scurt timp, deoarece femeia se vede blocată într-un orășel din Oregon. Problema este că, în dimineața în care dorea să meargă mai departe, mașina nu mai vrea să pornească. Însă, acesta este numai primul eveniment din seria care se va succeda de-acum înainte. Nimic din viața ei de până atunci nu va semăna cu ceea ce urmează să i se întâmple.

WHO’LL STOP THE RAIN?
Soldaţi blestemaţi

Dramă, SUA, 1978
R: Karel Reisz
D: Nick Nolte, Tuesday Weld, Michael Moriarty, Anthony Zerbe, Richard Masur

Un reporter de război american se gândește să nu vină numai cu amintiri triste din Saigon, așa că se întoarce în Statele Unite cu 3 kilograme de heroină.

Suntem în 1971, iar Războiul din Vietnam este pe sfârșite. În aceste vremuri, corespondentul de război John Converse vrea să aducă din Vietnam mai mult decât amintiri triste. Astfel, el cumpără 3 kilograme de heroină pe care are de gând să o vândă în Statele Unite. Hicks sosește cu heroina în Oakland și se pregătește să facă livrarea într-un apartament al soției sale. Doi huligani încearcă să fure “marfa”, dar Hicks se luptă cu ei și, în cele din urmă, el și soția sa reușesc să fugă împreună. Povestea este complicată și de faptul că există cineva în care cei doi să aibă încredere. În cele din urmă, Hicks fură un Land Rover și pornesc către New Mexico. Însă, cei doi huligani sunt pe urmele lor, iar Hicks se alege de această dată cu răni serioase.

Cinemax Premiere Filme august 2010

71 FRAGMENTS OF A CHRONOLOGY OF CHANCE
71 de fragmente dintr-o cronologie a unui incident

30, 31
Dramă, Austria, 1994
R: Michael Haneke
D: Gabriel Cosmin Urdes, Lukas Miko, Otto Grünmandl, Anne Bennent, Udo Samel

În Noaptea de Ajun a lui 1993, fără nicio explicație, undeva într-o bancă din Viena, un student în vârstă de 19 ani omoară mai mulți oameni, iar apoi își pune și el capăt zilelor.

Această dramă încărcată de suspans a regizorului avangardist Michael Haneke, vă va rămâne în memorie multă vreme după ce filmul se va fi terminat. Povestea începe în Noaptea de Ajun a anului 1993, când, cu totul inexplicabil, un student în vârstă de 19 ani apasă trăgaciul unui revolver, omorînd mai mulți oameni, iar apoi își pune și el capăt zilelor. Tragedia are loc într-o bancă. Prin intermediul flash-back-urilor, ajungem în ziua de 12 octombrie, iar acțiunea progresează pas cu pas către terifianta noapte a crimelor. “71 de fragmente dintr-o cronologie a unui incident” este, de fapt, ultima parte a ceea ce Haneke numește a fi o trilogiei a “glaciației”, care începe cu “The Seventh Continent” (1989) și continuă cu una dintre cele mai controversate dintre peliculele sale, este vorba despre “Benny’s Video” (1992).

AMERICAN GANGSTER
Gangster american

21, 31
Crimă, SUA, 2007
R: Ridley Scott
D: Denzel Washington, Russell Crowe, Chiwetel Ejiofor, Cuba Gooding Jr., Josh Brolin

Eroii peliculei lui Ridley Scott sunt un polițist onest din New York și un dealer de droguri care voia să se impună în lumea mafiei din Harlem. Confruntarea dintre aceștia devine una foarte interesantă deoarece ei au ceva în comun, este vorba despre un cod riguros de etică, fapt ce îi diferențiază de ceilalți oportuniști din jurul lor.

Era o vreme în care nimeni nu-l observa pe rezervatul Lucas (Denzel Washington), dar situația se schimbă radical din clipa în care acesta decide că ar putea să profite de oportunitatea de a-și clădi propriul imperiu al crimei. În lunile care urmează, Lucas își consolidează statutul de cel mai îndrăzneț și inovator dealer de droguri din Harlem, venind cu un produs mult mai bun, dar și mai ieftin decât cel al concurenței. În vreme ce Lucas era atât de preocupat de imaginea sa în lumea interlopă, își face apariția în peisaj polițistul Ritchie Roberts (Russell Crowe), care începe să adulmece ceva în această zonă. În plus, Robert este unul dintre puținii oameni de ordine onești, așa că devine o amenințare reală pentru Lucas. Deși sunt plasați în tabere opuse, cei doi au ceva în comun, este vorba despre un cod riguros de etică, fapt ce îi diferențiază de ceilalți oportuniști din jurul lor. Pe măsură ce confruntarea dintre aceștia devine o certitudine, iar destinul fiecăruia dintre ei ajuge să fie foarte strâns legat de al celuilalt, devine evident că, din această luptă, numai unul poate câștiga.

BENNY’S VIDEO
Videoul lui Benny

23
Dramă, Austria, 1994
R: Michael Haneke
D: Arno Frisch, Angela Winkler, Ulrich Mühe, Ingrid Stassner, Stephanie Brehme

Istoria unui psihopat care, la 14 ani, face prima victimă, o fată pe care o invită acasă la el și pe care o omoară cu sânge rece, în vreme ce camera video înregistra grozăvia.

Pentru Benny, un adolescent de 14 ani, crede că tot ceea ce înregistrează pe casete video este mai aproape de realitate. Părinții săi au o viață a lor, existență în care Benny nu este atât de important, așa că băiatul își petrece timpul uitîndu-se la filme violente sau privind de la fereastra camerei lui prin intermediul camerei video. Într-una dintre zile, el invită o fată acasă și o omoară cu sânge rece, asta în timp ce camera video înregistra grozăvia. După, el ascunde corpul în dulap și pleacă la o petrecere.

BRONSON
Bronson

20, 25
Biografic, Marea Britanie, 2009
R: Nicolas Winding Refn
D: Tom Hardy, Matt King, Hugh Ross, Juliet Oldfield, Jonathan Phillips

Teribila poveste a unui tânăr vârstă de 28 de ani care este condamnat la șapte ani de închisoare după ce jefuiește un oficiu poștal. După ispășirea pedepsei și alegerile pe care acesta le face, personalitatea protagonistului este suplinită de aceea a alter ego-ului său, Charles Bronson.

“Bronson” are la bază povestea unuia dintre cei mai violenți deținuți din Marea Britanie. Cea mai mare dorință a lui Charles Bronson este aceea de a deveni celebru, iar universul în care trăiește este unul în care violența, abuzurile și crimele sunt cele care fac legea. Bronson înțelege că pentru a-și atinge ținta cât mai repede în ciuda oportunităților limitate pe care le are, trebuie să fie atent și la cele mai mici detalii. Oare cine este, de fapt, adevăratul om, cel din spatele acestei entități fabricate cu bună știință?

Acțiunea peliculei lui Nicolas Winding Refn începe în 1974, când Michael Peterson, un tânăr de 19 ani, decide să își clădească o carieră de succes în lumea sumbră a delincvenților. Astfel, cu mintea plină de vise și speranțe, intră într-un oficiu poștal și, folosindu-se de o armă, încearcă să-l jefuiască. Planurile îi sunt dejucate rapid, iar el este reținut și condamnat la șapte ani de închisoare. Cu toate acestea, Peterson ajunge să stea în spatele gratiilor 34 de ani, dintre care 30 sunt petrecuți în detenție solitară. În acest răstimp, are loc o metamorfoză inimaginabilă, astfel încât cel care fusese un tânăr cu înclinații către încălcarea legii se pierde, dispare chiar, iar când cele trei decenii se vor fi terminat, supremația este luată de al său alter ego. Această transformare va avea o consecință dramatică, deoarece acel, Michael Petersen, tânărul teribilist cu mintea plină de ambiții, devine Charles Bronson, unul dintre cei mai periculoși infractori din Marea Britanie.

FAR AND AWAY
Departe, departe

6, 11, 12, 16, 17, 22
Aventuri, SUA, 1992
R: Ron Howard
D: Tom Cruise, Nicole Kidman, Thomas Gibson, Robert Prosky, Barbara Babcock

Cu sute de ani în urmă, doi tineri din Irlanda pornesc la drum către America și, după ce femeia este jefuită pe vapor, ajung la Boston fără nici un ban. Deși prima lor grijă este aceea de a supraviețui într-o lume complet străină, ei nu uită nicio clipă că destinația lor finală trebuie să fie alta.

Povestea care îi are drept protagoniști pe Tom Cruise și Nicole Kidman este plasată în Irlanda anului 1892. În acea vreme, Joseph Donelly (Cruise), un fermier arendaș, suferă două pierderi imense, este vorba despre tatăl său și bucata de pământ pe care o avea și este decis să își facă dreptate împotriva moșierului opresiv. Însă, în loc să-și ducă planul la îndeplinire, se trezește în situația de a merge împreună cu fiica moșierului, Shannon (Kidman), în America. Din păcate, pe vas, Shannon este jefuită, iar cei doi ajung la Boston fără niciun ban. Abia de-aici începe povestea cu adevărat, deoarece protagoniștii sunt puși în situația de a se lupta pentru a supăraviețui într-o lume care le era complet străină. În acest context dramatic, deși la început Joseph este protector ca un frate, pe măsură ce timpul trece, cei doi se îndrăgostesc și devin de neoprit în dorința de a ajunge în Oklahoma, locul către care ținteau la începutul călătoriei lor.

FUNNY GAMES
Jocuri stranii

13, 26
Thriller, Austria, 1997
R: Michael Haneke
D: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Frank Giering, Arno Frisch

O familie care visează să se bucure de liniște și de odihnă alege să meargă pentru câteva zile la reședința de vacanță, iar aici vor ajunge să trăiască cele mai negre clipe.

Urmăriți un thriller psihologic ai cărei eroi sunt cei trei membri ai unei inocente familii germane, oameni care, în loc să aibă parte de odihna la care visau, ajung să vadă și să simtă Infernul. Protagoniștii peliculei sunt Georg (Ulrich Mühe), Anna (Susanne Lothar), și fiul lor, Georgie (Stefan Clapczynski), este vorba despre o familie germană care, pentru a se bucura de odihnă, se retrage la reședința de vară aflată undeva pe marginea unui lac. În vreme ce tatăl și fiul se distrau, jucându-se de-a marinarii, la ușa lor își face apariția un tânăr, Peter (Frank Giering), care cere cu împrumut niște ouă. De fapt, din această clipă, liniștea familiei se va duce definitiv pe apa sâmbetei. Nepoftitul musafir este însoțit de Paul (Arno Frisch), un tânăr arogant și, în scurt timp, devine evident faptul că cei doi nu se prea grăbesc să plece. Când George se întoarce acasă, are o tentativă de a încearca să-i pună pe fugă, însă aceasta se dovedește a fi doar un pretext care determină izbucnirea violenței fizice, iar din acest moment familia ajunge să fie captiva celor doi intruși.

HAARAUTUVAN RAKKAUDEN TALO
(AKA. THE HOUSE OF BRANCHING LOVE)
Casa dragostei

29
Comedie, Finlanda, 2009
R: Mika Kaurismäki
D: Hannu-Pekka Björkman, Elina Knihtilä, Antti Reini, Anna Easteden, Tommi Eronen

Despățiți, dar împreună, asta este povestea autodistructivă, tragicomedia unor oameni care decid să pună capăt relației lor, dar refuză să se mute din casa aflată pe malul unui lac.

Juhani (Hannu-Pekka Bjorkman), un psihoterapeut familist și soția lui, Paula, convin să pună punct mariajului lor în cel mai civilizat mod cu putință. Problema este că ei locuiesc într-o casă aflată pe malul unui lac și niciunul dintre ei nu este dispus să se mute în altă parte. În această situație, soluția pe care o adoptă este aceea de a stabili reguli clare pentru a nu ajunge la conflict. Cum regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, asta este ceea ce se întâmplă și în acest caz și fiecare dintre ei simte nevoia să se răzbune pe celălalt. Povestea se complică și mai mult pentru că și unul și celălalt implică alte persoane în povestea lor.

HE’S JUST NOT THAT INTO YOU
Despre bărbaţi şi nu numai…

28, 31
Comedie, SUA, 2009
R: Ken Kwapis
D: Ben Affleck, Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Jennifer Connelly, Kevin Connolly

O privire din mai multe unghiuri asupra relațiilor din zilele noastre, fără a neglija ceea ce se întâmplă dintotdeauna atunci când cei implicați nu înțeleg problemele celuilalt, ale celui de sex opus.

Adaptarea romanului de succes “He’s Just Not That Into You”, carte semnată de Greg Behrendt and Liz Tuccillo este realizată de Ken Kwapis și are în centrul său mai mulți indivizi din Baltimore. Gigi (Ginnifer Goodwin) este o tânără care încercă să înțeleagă semnalele amestecate pe care la primește de la omul cu care se întâlnește. Cel care este alături de ea în acest demers, sprijinind-o intens este proprietarul unui bar (Justin Long), cel care face eforturi el însuși în a desluși misterele când vine vorba despre întâlniri de dragoste. Colega lui Gigi, Janine (Jennifer Connelly), este foarte implicată într-un proiect de redecorare împreună cu soțul ei, Ben (Bradley Cooper), fără să știe că partenerul ei are o relație extraconjugală cu Anna (Scarlett Johansson), o femeie atrăgătoare care încearcă să-și clădească o carieră de succes în muzică. O altă prietenă de-a lui Gigi este Beth (Jennifer Aniston), care trăiește o poveste foarte frumoasă cu Neil (Ben Affleck), dar norii par să se strângă amenințător și deasupra lor, deoarece el nu pare a avea vreun gând să se căsătorească.

IL PAPA DI GIOVANNA (AKA. GIOVANNA’S FATHER)
Tatăl Giovannei

1, 13, 18, 19, 23, 24, 28
Dramă, Italia, 2008
R: Pupi Avati
D: Silvio Orlando, Francesca Neri, Ezio Greggio, Alba Rohrwacher, Serena Grandi

Dragostea unui tată poate fi salvatoare pentru fiica acestuia care, după ce își ucide o prietenă, ajunge să fie internată într-un spital destinat celor cu afecțiuni mentale.

Dragostea unui tată pentru fiica sa care are mari probleme poate fi singura cale de salvare a acesteia. În 1938, în Italia lui Benito Mussolini, Michele (Silvio Orlando) era profesor la un liceu din Bologna. El și soția lui, Delia (Francesca Neri), aveau o fiică adolescentă, pe Giovanna (Alba Rohrwacher), iar acesata este cea mai importantă făptură din lume pentru Michele. Din acest motiv, Delia își dorea ca soțul ei să-i fi fost și ei la fel de devotat precum îi era fiicei lor. Deși este atât de iubită, Giovanna are probleme foarte serioase, atât de serioase încât într-una dintre zile își omoară o prietenă. În cele din urmă, tânăra ajunge să fie internată într-un spital pentru cei care suferă de afecțiuni mentale. Chiar și în această situație, Michele rămâne lângă fiica lui, lăsînd-o pe Delia acasă.

IT’S MY PARTY
E petrecerea mea

9, 17
Dramă, SUA, 1996
R: Randal Kleiser
D: Eric Roberts, Gregory Harrison, Lee Grant, Marlee Matlin, Paul Regina

Eric Roberts interpretează rolul unui arhitect de succes care decide să organizeze o petrecere de adio după ce află de la medicul său că zilele-i sunt numărate.

Nick Stark (Eric Roberts) este un arhitect din Los Angeles, un bărbat care arată bine, este plin de viață, are prieteni adevărați, o carieră înfloritoare și un simț al umorului cam obraznic. Cu toate acestea, de ceva vreme halucinațiile și durerile de cap care nu-I mai trec i-au cam întors viața pe dos. Deși pare un om sănătos, aceasta este doar o aparență, iar acum, chiar înainte de Crăciun, medicul său îl anunță că nu există remedii pentru starea lui și că scenariile probabile sunt două: fie va muri rapid, fie va ajunge în comă, fără nicio speranță de recuperare. În ceea ce privește coma, decizia lui Nick fusese luată cu mult timp în urmă, rugându-l pe prietenul lui, Tony, să-l ajute să moară cu demnitate. Deși veștile sunt teribile, Nick a știut întotdeauna cum să trăiască și asta dorește să facă și pentru timpul care i-a mai rămas. Astfel, el decide să le dăruiască celor dragi o petrecere de adio care să dureze două zile. Deși este devastată de cruzimea acestei situații, Amalia (Lee Grant), mama lui Nick, este principalul ajutor în organizarea acestei petreceri. Deși sunt în stare de șoc, familia și prietenii se strâng de peste tot pentru a participa. Aparenta stare de sănătate a lui Nick și umorul picant al acestuia fac și mai greu de crezut motivul pentru care se reuniseră.

MAN OVERBOARD
Om la apă!

17, 18, 23, 26, 29
Comedie, SUA, 2008
R: Oliver Robins
D: Matt Kaminsky, Mel Fair, Floyd Van Buskirk, Jeffry Stein, Graham Norris

Pelicula “Om la apă!“ are în centru său o mică ambarcațiune și pe cei câțiva marinari care sunt conduși de CJ Mason (Matt Kaminsky), un tânăr care își dorește o viață mai bună pentru familia sa. Angajații lui sunt trei pierde-vară care nu au niciun fel de tragere de inimă pentru ceea ce fac, sau mai bine zis pentru ceea ce ar trebui să facă, deoarece sunt apatici, leneși și nu au nicio motivație. Asta înseamnă că tot greul cade pe umerii lui CJ. Un alt personaj important al poveștii este Johnny Cross (Mel Fair), un marinar care îl convinge pe CJ să ia decizii cruciale care îi vor schimba viața.

MAX MANUS
Max Manus

15, 19, 24, 27
Dramă, Norvegia, 2008
R: Joachim Roenning, Espen Sandberg
D: Aksel Hennie, Nicolai Cleve Broch, Agnes Kittelsen, Knut Joner, Christian Rubeck

Urmăriți o poveste din Cel De-al Doilea Război Mondial, al cărei erou principal este un patriot norvegian ce este de neoprit în dorința de a-i pune pe fugă pe naziștii care-i ocupaseră țara.

Pelicula este plasată între 9 aprilie 1940 – 8 mai 1945, adică perioada în care Norvegia s-a aflat sub ocupația Germaniei Naziste. Personajul central al peliculei este Max Manus (1914-1996), norvegianul care a pornit o adevărată cruciadă împotriva naziștilor. După ce luptase împotriva comuniștilor din Finlanda, Manus (Aksel Hennie) se întoarce în Norvegia care este ocupată de Germania nazistă și după ce se alătură celor din "Rognes Organization", (mișcarea de rezistență), este prins. Cu toate acestea, el izbutește să evadeze, mergînd în Anglia, unde ajunge agent special, reușind mai multe misiuni de sabotaj îndreptate împotriva naziștilor din Norvegia.

MIDNIGHT IN THE GARDEN OF GOOD AND EVIL
Noaptea dintre bine şi rău

13, 17, 26, 29
Crimă, SUA, 1997
R: Clint Eastwood
D: Kevin Spacey, John Cusack, Jack Thompson, Lady Chablis, Alison Eastwood

Bine ați venit în Savannah, Georgia, orașul cu nopți fierbinți și crime cu sânge rece!

Când jurnalistul New York-ez John Kelso (John Cusack) sosește în Savannah pentru a scrie un articol despre o exclusivistă petrecere nu avea nici cea mai vagă idee despre întorsătura pe care o vor lua evenimentele.

Pelicula regizată de Clint Eastwood are la bază romanul lui John Berendt, carte care a fost best-seller vreme de patru ani. John Kelso (John Cusack) este un jurnalist din New York, în fapt un alter ego al lui Berendt, care sosește în Savannah pentru a scrie un articol despre petrecerea de Crăciun organizată de sofisticatul Jim Williams (Kevin Spacey). Se întâmplă însă ceva neprevăzut. După petrecere, Williams îl ucide pe Billy Hanson (Jude Law), cel care este iubitul lui, invocând apărarea legitimă. Această crimă îl detemină pe Kelso să își schimbe planurile, el hotărînd să rămână pentru relata de la fața locului de la proces. Astfel, el are prilejul să îi cunoască mai bine pe localnici, întâlnind câteva persoane bizare și excentrice, printre care și pe Lady Chablis (care joacă propriul rol), un travestit de culoare, Joe Odom (Paul Hipp), Mandy Nichols (Alison Eastwood), preoteasa voodoo Minerva (Irma P. Hall) sau Sonny Seiler (Jack Thompson), avocatul apărării în procesul lui Williams.

MINA OLIN SIIN (AKA. I WAS HERE)
Am fost aici

11, 19, 29
Dramă, Estonia, 2008
R: René Vilbre
D: Rasmus Kaljujärv, Hele Kore, Tambet Tuisk, Margus Prangel, Marilyn Jurman

Drama unui tânăr genial care, din cauza lipsei de bani, ajunge să văndă droguri pentru a supraviețui. Paradoxal este că ceea ce l-ar putea ajuta să scape din vârtejul în care intrase ar fi tocmai intervenția autorităților care, arestîndu-l l-ar putea salva.

Rass este un tânăr de elită din Estonia care locuiește singur într-o mahala. În ciuda situației precare în care se află, el are ambiții mari în ceea ce privește viitorul său. Cu toate acestea, pentru a putea supraviețui, el este de acord să vândă droguri, alegere care îi va complica viața mai mult decât s-ar fi gândit, afundîndu-l în situații care mai de care mai periculoase. Ironic este că ceea ce l-ar putea ajuta să scape din vârtejul din care nu mai putea ieși singur era tocmai intervenția autorităților care, paradoxal, arestîndu-l l-ar putea salva.

PRIMA PRIMAVERA
Prima primavera

8, 9, 12, 20, 24, 25
Dramă, Ungaria, 2009
R: Janos Edelenyi
D: Andor Lukáts, Vesela Kazakova, Antonie Kamerling, Enikö Börcsök, Djoko Rosic

Un jaf dintr-o bancă schimbă pentru totdeauna viața eroului filmului, căci mama lui este asasinată, iar el este vânat, fiind unul dintre cei doi martori care-l pot identifica pe autor.

Viața lui Gabor, un bărbat între două vârste care are naivitatea unui copil, este dată peste cap definitiv după ce mama lui este victima unui jaf armat dintr-o bancă. În această dramă, el și Jolie, o prostituată, sunt singurii martori, adică cei care îl pot identifica pe asasin. Asta înseamnă că sunt foarte expuși, fiind în pericolul de a-ș pierde viața în orice clipă. Pendulînd înte realitatea crudă și imaginație, cei doi reușesc să supraviețuiască și, mai mult decât atât, reușesc să se împace unul cu celălat, cu lumea și, ceea ce este mai dificil decât orice, cu ei înșiși.

ROCKNROLLA
RocknRolla

7, 22
Acțiune, SUA, 2008
R: Guy Ritchie
D: Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Mark Strong, Idris Elba

“RocknRolla” este o poveste din Londra despre sex, huligani și rock ‘n roll, este vorba despre o peliculă din care nu lipsesc umorul, acțiunea și în care îl veți recunoaște pe Guy Ritchie, cel care a regizat, printre altele, “Lock, Stock and Two Smoking Barrels” și “Snatch”.

Acțiunea peliculei are loc în zilele noastre, în capitala Marii Britanii, unde afacerile imobiliare au devenit mai importante decât traficul de droguri, iar delincvenții cu bani sunt cei mai entuziaști anteprenori. Astfel, în clipa în care un mafiot rus pune la cale o înșelătorie imobiliară, toți dubioșii din Londra vor să pună mâna pe acțiuni. Din acest moment, lăcomia devine limbajul universal, iar Lenny Cole (Tom Wilkinson), unul dintre șefii crimei, inteligentul One Two (Gerard Butler), Stella (Thandie Newton) și imprevizibilul Johnny Quid (Toby Kebbell), par să comunice fluent folosindu-l. Din clipa în care gloanțele încep să zboare, numai după ce fumul armelor de foc se va fi ridicat vom afla cine este cel care a scăpat cu viață și a câștigat și lozul cel mare.

SPEECHLESS
Fără vorbe

20, 25, 26, 29
Comedie, SUA, 1994
R: Ron Underwood
D: Michael Keaton, Geena Davis, Christopher Reeve, Bonnie Bedelia, Ernie Hudson

O comedie romantică fascinantă în care coincidențele din viața a doi oameni sunt ocazia de a începe o relație în calea căreia vor apărea încercări dintre cele mai diverse.

Cei aleși de Ron Underwood pentru a fi protagoniștii acestei comedii romantice sunt Michael Keaton și Geena Davis. Kevin (Keaton) este un insomniac care o întâlnește pe Julia (Geena Davis) noaptea târziu, într-un magazin și, întâmplător sau poate că nu, amândoi își doresc același ultim flacon de medicamente pentru somn. După ce petrec o seară romantică împreună și, spre surprinderea amândurora, realizează că fiecare dintre ei scrie discursuri pentru candidații unei curse pentru Senat, dar se află în tabere opuse. Pe măsură ce Campania avansează, cei doi au dificultăți tot mai mari în a continua relația, dar nu abandonează. Însă, încercările sunt departe de a se fi încheiat pentru acest cuplu, deoarece Bob Freed (Christopher Reeve), fostul logodnic al Juliei, revine și-i cere acesteia să se împace.

THE BIRD CAN’T FLY
Pasărea nu poate să zboare

22, 27, 30, 31
Dramă, Olanda, 2007
R: Threes Anna
D: Barbara Hershey, Yusuf Davids, Tony Kgoroge, John Kani, Kira Wilkinson

O femeie care nu mai avea de mult timp o relație cu fiica sa află că trebuie să se întoarcă în orașul din care plecase pentru a participa la funeraliile celei care îi dăduse viață. Când ajunge aici, ea constată că orașul aproape că dispăruse, majoritatea celor pe care îi cunoștea nu mai trăiau, iar ea este bunica unui băiat de zece ani despre existența căruia află chiar acum. Deși vrea să-și crească nepotul, ea trebuie să se lupte cu tatăl natural pentru a gâștiga acest drept.

Melody (Barbara Hershey) se întoarce acasă pentru a participa la înmormântarea înstrăinatei sale fiice, June. Însă, după ce ajunge aici, constată că orașul aproape că dispăruse. De asemenea, ea va afla cu acest prilej că este bunica unui băiat de 10 ani pe care îl cheamă River și despre existența căruia nu știuse nimic până în acest moment. Femeia decide să-și ia nepotul cu ea, dar are de întâmpinat rezistența acestuia. Pentru Melody devine din ce în ce mai greu, deoarece, deși este sfătuită să plece, ea nu se va lăsa până când nu va află adevărul.

THE COMFORT OF STRANGERS (AKA. CORTESIE PER GLI OSPITI)
Mângâieri străine

10
Thriller, SUA, 1991
R: Paul Schrader
D: Christopher Walken, Rupert Everett, Natasha Richardson, Helen Mirren, Manfredi Aliquo

Avînd la bază romanul scriitorului englez Ian McEwan, adaptarea lui Harold Pinter (“The Comfort of Strangers”) spune povestea unei călătorii în Veneția care se transformă într-un coșmar inimaginabil.

În încercarea de a readuce romantismul în relația lor, Colin și Mary (Rupert Everett și Natasha Richardson) decid să plece într-o vacanță în Venția. Fascinați de oraș și de canalele lui, aceștia se rătăcesc și, la un moment dat, devine clar pentru amândoi că sunt urmăriți de un misterios fotograf care face mai multe poze cu Colin. Pe măsură ce se lasă întunericul, cei doi sunt din ce în ce mai speriați și au toate motivele, deoarece această călătorie care ar fi trebuit să îi ajute să se regăsească va deveni cel mai mare coșmar al vieții lor. Din păcate, cursa nebună pentru supraviețuire se termină tragic.

THE GRAY MAN
Oribilul caz al lui Albert Fish

27
Crimă, SUA, 2007
R: Scott L. Flynn
D: Patrick Bauchau, Jack Conley, John Aylward, Jillian Armenante, Silas Weir Mitchell

Povesetea unui asisin în serie canibal.

Un detectiv dedicat încercă să pună mâna pe Albert Fish, un asasin în serie care răpește, violează, omoară și chiar mănâncă ocazional își mănâncă victimele care sunt copii, fără să lase nicio urmă.

THE OPEN DOOR
O uşă deschisă

6, 19
Horror, SUA, 2008
R: Doc Duhame
D: Catherine Georges, Sarah Christine Smith, Ryan Doom, Daniel Booko, Mike Dunay

Ai grijă ce-ți dorești, căci s-ar putea să ți se împlinească!

Angelica are probleme mari cu mama ei. Desigur, cu două săptămâni în urmă, ea ajunsese acasă cu două ore mai târziu față de ora stabilită. De-atunci, ea este pedepsită și nu mai poate merge la niciuna dintre petrecerile de anul acesta și, ceea ce este mai greu de suportat este că nu se mai poate întâlni cu marea ei dragoste, Brad. Povestea devine chiar mai complicată de-atât, deorece cea mai bună prietenă a ei începe să se poarte ciudat. În vreme ce bodogănea în camera ei, fiind nefericită din cauza acestei situații, ascultă la radio o emisiune numită “The Open Door” (“O uşă deschisă”), în care se vorbește despre forțele cosmice care conspiră pentru a îndeplini cele mai arzătoare dorințe. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să ceri. Fără să stea prea mult pe gânduri, ca orice adolescent, spune “Aș vrea ca părinții să mă lase în pace!”, apoi “Aș vrea ca eu și Brad să fim împreună pentru totdeauna…” și tot așa. Vă gândiți probabil că sunt niște dorințe rezonabile, dar veți vedea în curând ce se întâmplă când acestea se vor împlini!

THE SEVENTH CONTINENT
Al şaptelea continent

16
Dramă, Austria, 1989
R: Michael Haneke
D: Birgit Doll, Dieter Berner, Leni Tanzer, Udo Samel, Silvia Fenz

Viața unei familii copleșite de faptul că nu se întâmplă nimic spectaculos, ci este vorba doar de tristețea nesfârșită a unei vieți care duce către nicăieri.

“The Seventh Continent” (“Der Siebente Kontinent”), pelicula de debut a reputatului regizor Michael Haneke, este inspirat de povestea reală a unei familii din clasa de mijloc, este vorba despre un cuplu și fiica acestora, oameni care vor recurge la suicid. Filmul prezintă ultimii ani din viața celor trei care, priviți din exterior nu par avea niciun fel de probleme. Nu se întâmplă nimic spectaculos, ci este vorba doar de tristețea nesfârșită a unei vieți care se îndreaptă către nicăieri. Georg și Anna realizează cât de monotonă și izolată este existența lor abia atunci când fiica lor, disperată să capteze atenția, pretinde dintr-o dată că este oarbă.

THE WHALES OF AUGUST

2, 3, 11, 14, 19, 27, 30
Dramă, SUA, 1987
R: Lindsay Anderson
D: Bette Davis, Lillian Gish, Vincent Price, Ann Sothern, Harry Carey Jr.

Povestea simplă și fermecătoare a două femei învârstă care, în timp ce așteaptă să vadă trecînd balenele migratoare, privesc înapoi, amintindu-și de trecut, dar continuă să își facă și planuri de viitor.

Libby Strong (Bette Davis) și Sarah Webber (Lillian Gish), sunt două văduve care se află în vacanță în Philadelphia pentru a serba cea de-a 60 vară de când vin aici. Libby este morocănoasă, tăcută și nu mai vede, în vreme ce Sarah este sănătoasă, grijulie și aproape enervant de bine-dispusă. Vecina ei, Tisha (Ann Sothern), încearcă să o convingă pe Sarah să o dea pe Libby în grija fiicei ei, dar aceasta nu poate uita suportul moral de care a avut parte din partea lui Libby atunci când îi murise soțul. Când Libby încearcă să saboteze relația romantică a lui Sarah, cea din urmp decide că a depășit orice limită. Cu toate acestea, ea nu reușește să meargă până la capăt.

TRUCKER
Viaţa în camion

14, 25
Dramă, SUA, 2008
R: James Mottern
D: Michelle Monaghan, Nathan Fillion, Benjamin Bratt, Joey Lauren Adams, Jimmy Bennett

O mamă este căutată de fiul ei de 11 ani, după ce tatăl acestuia este internat în spital. Băiatul nu își mai văzuse mama de când era bebeluș și o dorește pe aceasta în viața lui la fel de mult precum îl dorea și ea, adică deloc.

Diane Ford (Michelle Monaghan), este un șofer de camion de succes care duce o viață fără griji cu legături de-o noapte și beții care durează toată noaptea. Asta până în clipa în care la ușa ei apare Peter (Jimmy Bennett), înstrăinatul său fiu de 11 ani. Băiatul nu își mai văzuse mama de când era bebeluș și o dorește pe Diane la fel de mult precum îl dorește și ea, adică deloc. Însă, Len (Benjamin Bratt), tatăl lui Peter era în spital, așa că cei doi nu prea au de ales.

ULEE’S GOLD
Comoara lui Ulee

27, 31
Dramă, SUA, 1997
R: Victor Nunez
D: Peter Fonda, Patricia Richardson, Christine Dunford, Tom Wood, Jessica Biel

Un fost veteran de război care acum este apicultor solitar experimentează emoțiile și pericolul în vreme ce face eforturi să-și protejeze familia.

“Comoara lui Ulee” spune povestea lui Ulysses Jackson (Peter Fonda), un apicultor solitar din Florida. El este un veteran de război care fusese devastat de moartea soției și al cărui fiu, Jimmy (Tom Wood), se afla în închisoare, iar tot ce-și mai dorea acum era să se ocupe de apicultură. Cele două nepoate, Penny (Vanessa Zima) și Casey (Jessica Biel) Jackson se află în grija lui. Cei trei au o viață frumoasă și ordonată, dar asta numai până când primesc un telefon de la Jimmy, iar din acea clipă totul se schimbă dramatic.

VISION – AUS DEM LEBEN DER HILDEGARD VON BINGEN
Viziunea – Viaţa lui Hildegard von Bingen

25, 28, 31
Istoric, Germania, 2009
R: Margarethe Von Trotta
D: Barbara Sukowa, Heino Ferch, Hannah Herzsprung, Alexander Held, Lena Stolze

Pelicula lui Margarethe Von Trotta o are în centrul său pe About Hildegard von Bingen (circa 1098 – 1179) (Barbara Sukowa), una dintre cele mai importante femei din Evul Mediu. Margarethe Von Trotta a fost o poetă vizionară, vindecător naturalist și teolog. De asemenea, ea a fondat mănăstiri, a corespondat cu liderii laici și reprezentații bisericii și a lăsat în urma sa un număr impresionant de lucrări scrise.

Bucuresti, 20.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *