Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

CINEMAX – iulie 2013

PREMIERE FILME

A.C.A.B.: ALL COPS ARE BASTARDS
Toţi poliţiştii sunt corupţi
27, 30
Acţiune, Italia, 2012
R: Stefano Sollima
D: Pierfrancesco Favino, Filippo Nigro, Marco Giallini, Andrea Sartoretti, Domenico Diele

Povestea controversatelor revolte din secţiile de poliţie, privită din interior.

O privire în interiorul secţiilor de poliţie, din perspectiva a trei veterani din branşă şi a unui tânăr care vor deveni parte din ceva asemănător unei frăţii. Aceştia ajung la concluzia că linia care îi separă pe infractori poate deveni una foarte fină, abia vizibilă sau chiar inexistentă.

Pelicula lui Stefano Sollima se inspiră din cartea ACAB semnată de Carlo Bonini care redă o istorie reală. ACAB este prescurtarea de la "All Cops Are Bastards" ("Toţi poliţiştii sunt corupţi"), slogan care a fost folosit pentru prim dată în Marea Britanie în anii ’70 şi care a devenit rapid strigarea universală a mişcărilor de gherilă urbană, atât pe stadioane, cât şi pe străzi. Cobra, Nero şi Mazinga sunt trei poliţişti cu state vechi. Violenţa în care îşi trăiesc viaţa în fiecare zi reflectă o societate haotică în care ura face legea, iar scopul lor este să restabilească legea, chiar dacă asta înseamnă să recurgă la forţă. În cel mai dificil moment din viaţa lor, cei trei îl întâlnesc pe Adriano, un tânăr poliţist care ajunge în unitatea lor şi urmează să fie instruit. Acesta este momentul în care vor începe marile destăinuiri ale veteranilor, cu informaţii legate de o controversată grevă a poliţiştilor, cu detalii din interior. Ei vor mai povesti şi despre cele mai şocante episoade de violenţă urbană din societatea italiană contemporană.

BLUE LIKE JAZZ
Albastru ca jazzul
28, 29
Dramă, SUA, 2012
R: Steve Taylor
D: Marshall Allman, Claire Holt, Tania Raymonde, Justin Welborn, Jason Marsden

Young Don pleacă din conservatorul Texas în cel mai lipsit de Dumnezeu campus din America.

Dezamăgit de biserică, Donald, un tânăr de 19 ani, alege să plece din conservatorul Texas în cel mai lipsit de Dumnezeu campus din America. În încercarea de a se adapta, el se înscrie într-o grupare care îl obligă să pună la îndoială ceea ce el credea cu adevărat.

”Albastru ca jazzul” este un film extraordinar despre găsirea de sine. Donald este un tânăr pios de 19 ani din Texas. Dezamăgit de biserică, el alege să plece din conservatorul Texas în cel mai lipsit de Dumnezeu campus din America. În încercarea de a se adapta, el se înscrie într-o grupare care îl obligă să pună la îndoială ceea ce el credea cu adevărat. Pentru el, urmează o călătorie către sine la finalul căreia speră să înţeleagă cine este şi în ce crede cu adevărat.

BRASSED OFF
Fanfara învingătorilor
19, 20, 29
Dramă, Marea Britanie, 1996
R: Mark Herman
D: Pete Postlethwaite, Tara Fitzgerald, Ewan Mcgregor, Stephen Tompkinson, Jim Carter

Închiderea minei de cărbuni ar putea însemna sfârşitul şi pentru fanfara din sat.

Vremurile sunt grele, iar închiderea minei de cărbuni ar însemna că mulţi oameni vor rămâne fără slujbă. În plus, acesta ar fi sfârşitul şi pentru fanfara satului. Pentru şeful orchestrei este dificil să găsească o motivaţie pentru oamenii lui. Cu toate acestea, ei supravieţuiesc acestor momente de criză şi decid să participe la o competiţie naţională.

De foarte mulţi ani, cea mai importantă sursă de venit pentru oamenii din Grimley, un orăşel britanic, este mina de cărbuni, care este mândria localnicilor. Pentru Danny, şeful fanfarei oraşului, este dificil să găsească o motivaţie pentru oameni lui. Cu toate acestea, ei supravieţuiesc acestor momente de criză şi decid să participe la o competiţie naţională. Cei din fanfara din Grimley sunt decişi să se întoarcă acasă cu trofeul concursului. Dar vremurile sunt grele, iar zvonurile legate de închiderea minei îi neliniştesc pe oameni deoarece asta ar suna precum o condamnare la moarte pentru oraşul lor. La toate acestea se adaugă şi întoarcerea în oraş a Gloriei, care aduce cu ea şi mai multă tensiune.

CHILLERAMA
Maratonul filmelor de groază
19, 29
Comedie, SUA, 2011
R: Adam Green, Adam Rifkin, Joe Lynch, Tim Sullivan
D: Joel David Moore, Lin Shaye, Ray Wise, Kane Hodder, Eric Roberts

O antologie horror compusă din patru poveşti, fiecare realizată într-un alt stil.

Urmează o antologie horror care se petrece în ultimul drive-in cinema din America, cu o noapte înainte ca porţile acestuia să se închidă pentru totdeauna.

”Maratonul filmelor de groază” este o antologie horror compusă din patru poveşti diferite, fiecare realizată într-un alt stil. Aceasta este ultima noaptea pentru ultimul drive-in cinema din America. Astfel, patru filme rare care nu fuseseră niciodată prezentate publicului american sunt pregătite pentru a rula. Oare ce ar putea merge prost? Cu titluri precum ”Wadzilla”, ”I Was a Teenage Werebear”, ”The Diary of Anne Frankenstein” şi ”Zom-B-Movie”, Chillerama celebrează anii de glorie, dar şi trece în revistă patru decenii de cinema.

CITIZEN X
Cetăţeanul X
5, 16, 27
Crimă, SUA, 1995
R: Chris Gerolmo
D: Stephen Rea, Donald Sutherland, Max Von Sydow, Jeffrey Demunn, Joss Ackland

Un expert rus primeşte misiunea de a prinde un brutal asasin în serie.

În acest thriller bazat pe o poveste adevărată, un detectiv rus primeşte misiunea de a-l prinde pe cel mai sălbatic asasin în serie al vremurilor moderne. În rolurile principale, Stephen Rea şi Donald Sutherland.

Pelicula lui Chris Gerolmo este inspirată de povestea reală a celui mai sălbatic asasin în serie. Opt trupuri neînsufleţite au fost găsite în pădure. Cu toţii avuseseră parte de un sfârşit brutal, fuseseră violaţi şi mutilaţi. Victimele sunt oameni tineri, singuratici care au făcut greşeala de a vorbi cu un străin şi au plătit pentru asta cu viaţa. Viktor Burakov (Stephen Rea) primeşte misiunea de a conduce această investigaţie. Deşi ancheta este în desfăşurare, numărul victimelor continuă să crească, iar povestea devine şi mai complicată din cauza birocraţiei guvernamentale. Măcelul continuă până când lui Burakov îi vine ideea de a apela la un psihiatru care să creeze portretul-robot al criminalului. Cu 52 de victime la activ, asasinul pe care ei îl numesc Citizen X începe în sfârşit să capete un contur. Oare vor reuşi să-l prindă înainte ca acesta să omoare din nou?

CROUPIER
Crupierul
26, 27, 31
Dramă, Franţa, 1998
R: Mike Hodges
D: Clive Owen, Alex Kingston, Gina Mckee, Kate Hardie, Nicholas Ball

Povestea unui scriitor aspirant care îşi ia un job de crupier.

Un scriitor aspirant apelează la cunoştinţele tatălui său pentru a-i face rost de o slujbă de crupier la un cazinou. În scurt timp, el întâlneşte o femeie de care se îndrăgosteşte şi care îl încurajează să i se alăture într-un jaf.

Jack Manfred este un scriitor aspirant care se îndreaptă cu paşi repezi către… nicăieri. Pentru a schimba ceva, el apelează la cunoştinţele tatălui său şi aşa face rost de o slujbă de crupier la un cazinou. Odată ce intră în această lume, jobul ajunge să pună stăpânire pe existenţa lui. Relaţia cu fosta iubită se deteriorează, iar el încalcă grav regulile cazinoului, întâlnindu-se în afara orelor de program cu Jani. Femeia nu trece prin cea mai roz perioadă din viaţa ei deoarece creditorii se află pe urmele sale. Prin urmare, Jani plănuieşte un jaf şi îi cere lui Jack să i se alăture.

DARK SHADOWS
Umbre întunecate
13, 14, 16, 17
Comedie, SUA, 2012
R: Tim Burton
D: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Jackie Earle Haley

Un vampir care fusese închis este eliberat şi se întoarce la casa lui strămoşească.

După ce fusese transformat într-un vampir de către o iubită părăsită, Barnabas Collins este înmormântat timp de două secole, până când, din greşeală ajunge să fie eliberat în lumea foarte schimbată a anului 1972. Acum, tot ce avusese cândva era ruină, iar familia sa era afectată de secrete macabre.

În 1750, Joshua şi Naomi Collins, împreună cu fiul lor, Barnabas, au ridicat ancora din Anglia, pentru a începe o viaţă nouă în America, unde au şi reuşit să clădească un imperiu de pescuit. Astfel, oraşul va ajunge să poarte numele lor. Acţiunea se mută două decenii mai târziu, când Barnabas este un tânăr bogat, puternic şi un mare cuceritor al femeilor. Doar că face greşeala de a se îndrăgosti de frumoasa Josette Dupre şi asta îi rupe inima lui Angelique Bouchard, o vrăjitoare în adevăratul sens al cuvântului. Femeia îl condamnă la o soartă mai rea decât moartea, transformându-l în vampir şi îngropându-l. Aproape două secole mai târziu, el este eliberat din greşeală şi iese în lumea schimbată a anului 1972. El merge înapoi la casa lui şi vede că tot ceea ce avusese cândva era acum ruină, iar familia sa era afectată de secrete macabre. Barnabas îşi propune să reabiliteze numele familiei sale, readucându-i gloria de odinioară, doar că nu este deloc simplu să facă asta.

DEATH OF A SUPERHERO
Moartea unui supererou
21, 22, 26
Dramă, Germania, 2011
R: Ian Fitzgibbon
D: Andy Serkis, Thomas Brodie-Sangster, Aisling Loftus, Michael Mcelhatton, Sharon Horgan

Un adolescent grav bolnav se retrage în lumea lui cu supereroi din benzile desenate.

Donald este un supererou foarte diferit de aceia cu care suntem obişnuiţi. În viaţa reală, el este un băiat de 15 ani foarte bolnav care are un talent remarcabil în realizarea benzilor desenate. Astfel, cu ajutorul creionului el îşi creează o lume întunecată în care personajul principal este un supererou invincibil.

Pentru cei din jurul lui, Donald pare a fi un adolescent obişnuit: are toane în relaţia cu părinţii, nu se simte confortabil în prezenţa fetelor şi se străduieşte oarecum să se integreze în ceea ce înseamnă atmosfera de la şcoală. Cu toate acestea, Donald are o imaginaţie extraordinară şi este foarte talentat la desen, iar asta îl diferenţiază substanţial de ceilalţi copii de vârsta lui. După ce află că suferă de o boală foarte gravă, Donald se retrage în lumea lui imaginară, crezând că aşa va putea evita suferinţa din viaţa reală. Cu ajutorul unui terapeut foarte sufletist, a familiei, a prietenilor care ţin la el şi al unei tinere care devine prima lui iubire, Donald decide să se bucure din plin de zilele care i-au mai rămas şi să lupte cu boala care îi ameninţa viaţa.

DER TURM (AKA. THE TOWER), PART 1
Turnul – Partea I
22, 23, 29, 30
Dramă, Germania, 2012
R: Christian Schwochow
D: Jan Josef Liefers, Sebastian Urzendowsky, Claudia Michelsen, Nadja Uhl, Götz Schubert

Dresda, 1980. Povestea unei familii din înalta societate.

Dresda, 1980. Comunismul îşi trăieşte ultimii ani, iar politica de stat din Germania de Est devine greu de suportat până şi pentru cei câţiva privilegiaţi ai vremii. Aceasta este povestea familiei Hoffmann, care făcea parte din înalta societate.

În regia lui Christian Schwochow, pelicula ”Turnul” are la bază romanul foarte premiat al lui Uwe Tellkamp. Povestea este plasată în RDG, la Dresda, cu câţiva ani înainte de căderea zidului Berlinului. Comunismul îşi trăieşte ultimii ani, dar politica de stat din Germania de Est devine greu de suportat până şi pentru intelectualii privilegiaţi ai vremii. Cu toate acestea, în ciuda restricţiilor, există nişte avantaje pentru câţiva dintre ei. În aceste vremuri, Richard Hoffmann şi Anne şi-au crescut fiul, pe Christian, un băiat liniştit şi timid care visează să devină doctor, iar pentru asta se străduieşte să respecte rigorile impuse de tatăl său. Doar oare este Richard un model de integritate şi moralitate, aşa cum pretinde? Nimeni din familie nu suspectează faptul că Richard nu este deloc ceea ce pare. Reprezentanţii regimului comunist îi cer lui Hoffmann să devină informator, iar refuzul acestuia i-ar putea pune în pericol statutul profesional. Christian nu se supune nici el autorităţilor şi alege să se înroleze în armată în speranţa că, în acest fel, ar compensa cumva pentru comportamentul lui ”ne-socialist”. Pe măsură ce anii ’80 se apropie de final, cetăţenii din Germania de Est cer mai multă libertate, iar tensiunea este în creştere. Richard suferă o cădere nervoasă, Anne devine un activist politic, iar Christian se trezeşte în tabăra soldaţilor care trebuie să facă uz de violenţă pentru a pune capăt protestelor. Printre manifestanţi se află şi Anne, mama lui.

DER TURM (AKA. THE TOWER), PART 2
Turnul – Partea a II-a
29, 30
Dramă, Germania, 2012
R: Christian Schwochow
D: Jan Josef Liefers, Sebastian Urzendowsky, Claudia Michelsen, Nadja Uhl, Götz Schubert

Dresda, 1980. Povestea unei familii din înalta societate.

Dresda, 1980. Comunismul îşi trăieşte ultimii ani, iar politica de stat din Germania de Est devine greu de suportat până şi pentru cei câţiva privilegiaţi ai vremii. Aceasta este povestea familiei Hoffmann, care făcea parte din înalta societate.

În regia lui Christian Schwochow, pelicula ”Turnul” are la bază romanul foarte premiat al lui Uwe Tellkamp. Povestea este plasată în RDG, la Dresda, cu câţiva ani înainte de căderea zidului Berlinului. Comunismul îşi trăieşte ultimii ani, dar politica de stat din Germania de Est devine greu de suportat până şi pentru intelectualii privilegiaţi ai vremii. Cu toate acestea, în ciuda restricţiilor, există nişte avantaje pentru câţiva dintre ei. În aceste vremuri, Richard Hoffmann şi Anne şi-au crescut fiul, pe Christian, un băiat liniştit şi timid care visează să devină doctor, iar pentru asta se străduieşte să respecte rigorile impuse de tatăl său. Doar oare este Richard un model de integritate şi moralitate, aşa cum pretinde? Nimeni din familie nu suspectează faptul că Richard nu este deloc ceea ce pare. Reprezentanţii regimului comunist îi cer lui Hoffmann să devină informator, iar refuzul acestuia i-ar putea pune în pericol statutul profesional. Christian nu se supune nici el autorităţilor şi alege să se înroleze în armată în speranţa că, în acest fel, ar compensa cumva pentru comportamentul lui ”ne-socialist”. Pe măsură ce anii ’80 se apropie de final, cetăţenii din Germania de Est cer mai multă libertate, iar tensiunea este în creştere. Richard suferă o cădere nervoasă, Anne devine un activist politic, iar Christian se trezeşte în tabăra soldaţilor care trebuie să facă uz de violenţă pentru a pune capăt protestelor. Printre manifestanţi se află şi Anne, mama lui.

FLICKER (AKA. FLIMMER)
Maşina viselor
7, 8, 20, 25, 26
Comedie, Suedia, 2012
R: Patrik Eklund
D: Kjell Bergqvist, Allan Svensson, Jacob Nordenson, Anki Larsson, Olle Sarri

Povestea unei companii de telecomunicaţii al cărei business pare a fi sabotat.

O companie de telecomunicaţii îşi lansează un nou proiect în Backberga, un mic oraş. Dar apare o pană de curent şi apoi se declanşează o serie de evenimente neaşteptate. Ciudatele ”întâmplări” devin importante în viaţa mai multor oameni cu iubiri eşuate, ghinioane şi tot felul de suferinţe.

Se întâmplă ceva ciudat în oraşul Backberga. Compania de telecomunicaţii Unicom este pe cale să lanseze un nou proiect, dar descoperă că este posibil să fie sabotaţi. Un accident declanşează o pană de curent, iar din acest moment începe un lanţ nesfârşit de evenimente, ghinioane şi poveşti de dragoste. ”Maşina viselor” este o poveste amuzantă şi emoţionantă despre oamenii care încearcă să-şi găsească locul în societatea modernă în care trăiesc.

FUNERAL IN BERLIN
O înmormântare în Berlin
12, 13, 23
Dramă, Marea Britanie, 1966
R: Guy Hamilton
D: Michael Caine, Paul Hubschmid, Oscar Homolka, Eva Renzi, Guy Doleman

Un agent britanic merge la Berlin să afle ce s-a întâmplat cu un dezertor comunist.

Michael Caine este din nou agentul secret Harry Palmer şi, de data aceasta, el este trimis la Berlin pentru a vedea ce s-a întâmplat cu colonelul sovietic Stok, un dezertor comunist. Doar că lucrurile devin foarte complicate din cauza unui agent israelian.

”O înmormântare în Berlin” este al doilea din cele trei filme cu Harry Palmer care se inspiră din romanele lui Len Deighton. Aşa cum s-a întâmplat şi în ”The Ipcress File”, Michael Caine este din nou agentul secret Harry Palmer doar că, de data aceasta, el este trimis la Berlin pentru a vedea care este adevărul despre colonelul sovietic Stok, un dezertor comunist. Însă, lucrurile devin foarte complicate din cauza unui agent israelian. Cu toate acestea, Palmer este decis să nu se dea înapoi de la nimic pentru a dezvălui că moartea colonelului este un fals.

I, ANNA
Eu, Anna
14, 23
Dramă, Marea Britanie, 2012
R: Barnaby Southcombe
D: Charlotte Rampling, Gabriel Byrne, Hayley Atwell, Eddie Marsan, Jodhi May

O femeie se îndrăgosteşte de un detectiv care anchetează o crimă.

Acesta este un thriller psihologic, o poveste care prezintă punctul de vedere al unei femei care devine principala suspectă într-o crimă şi care se îndrăgosteşte de detectivul care anchetează cazul.

De când soţul a părăsit-o, Anna Welles locuieşte într-un mic apartament din Londra. Încurajată de fiica ei să depăşească momentul, ea începe să iasă în lume. Într-o seară, întâlneşte un bărbat cu care îşi va petrece noaptea. În dimineaţa următoare, drumurile ei se intersectează cu ale detectivului Bernie Reid, care fusese chemat în locul unde avusese loc o crimă. Ancheta avansează, dar detectivul nu poate să o uite pe Anna. În cele din urmă, el face în aşa fel încât să se întâlnească cu ea la o petrecere. Deşi atracţia dintre ei este instantanee, femeie nu are nici un fel de amintire legată de Bernie şi de dimineaţa în care s-au întâlnit prima dată. De aici şi până la o situaţie incredibil de complicată şi neaşteptată este doar un pas. Povestea filmului prezintă punctul de vedere al unei femei care ajunge să fie suspectul principal în crima pe care o cercetează Bernie.

IMAGES
Imagini
1, 23
Dramă, Marea Britanie, 1972
R: Robert Altman
D: Susannah York, Rene Auberjonois, Marcel Bozzuffi, Hugh Millais, Cathryn Harrison

O femeie care suferă de schizofrenie pendulează între realitate şi închipuirile minţii ei.

Cathryn este o femeie care suferă de schizofrenie şi este din ce în ce mai agitată din cauza apariţiilor ei halucinante. Pentru că nu mai poate face faţă torturii, ea decide să îi ucidă pe cei care o vânează. Dar oare oamenii pe care are de gând să îi omoare sunt rodul imaginaţiei sale sau chiar sunt reali?

Cathryn este o femeie care începe să suspecteze faptul că mariajul ei cu Hugh este pe cale să se prăbuşească, după ce primeşte un telefon de la o prietenă care îi spune că soţul ei o înşeală. Cei doi nu mai fuseseră fericiţi de mult, iar femeia avea la rândul ei un amant care murise într-un accident aviatic. Gândindu-se că poate ar fi mai bine pentru relaţia lor, cei doi se mută în casa de la ţară, unde fiecare îşi vede de hobby-urile sale. Doar că femeia începe să aibă halucinaţii cu fostul amant. Chiar atunci, prietenul lor, Marcel, care o iubea în secret, soseşte în vizită împreună cu fiica lui, Susannah. În vreme ce apariţiile amantului devin tot mai vii, Cathryn ajunge la capătul puterilor, se afundă tot mai mult în lumea halucinaţiilor şi devine tot mai dificil pentru ea să înţeleagă ce este real şi ce este fantezie.

JONATHAN LIVINGSTON SEAGULL
Pescăruşul Jonathan Livingston
5, 6
Dramă, SUA, 1973
R: Hall Bartlett
Voci: James Franciscus, Juliet Mills, Philip Ahn

O alegorie despre importanţa găsirii unui scop în viaţă.

Jonathan este obosit de viaţa lui plictisitoare din clanul de pescăruşi. Mai degrabă ar experimenta tehnici de zbor noi şi mult mai îndrăzneţe. Pentru că nu poate să se integreze, veteranii îl exclud din clan. Acum este momentul lui să descopere lumea din spatele orizontului.

Hal Bartlett a fost co-scenarist şi regizor al acestui film care are la bază fabula lui Richard Bach, care s-a bucurat de un succes uluitor. Povestea începe cu un stol de pescăruşi care ciugulesc din gunoiul lăsat de o barcă. Doar că unul dintre ei, Jonathan, ar lăsa fericit grămada de gunoi pentru a zbura cât mai sus şi a vedea alte locuri. În cele din urmă, el părăseşte clanul şi porneşte într-o călătorie în jurul lumii. Aşa îl cunoaşte pe Maureen, un pescăruş de la care va învăţa lucruri noi. Jonathan va reveni la stol, dar este privit cu dispreţ de toţi ceilalţi. El va câştiga respectul acestora pentru totdeauna, după ce va reuşi să vindece un pescăruş bolnav. Din acest moment, cu toţii îl numesc "Fiu al Marelui Pescăruş" şi-l privesc cu mare admiraţie.

MIRRORMASK
Masca din oglindă
2, 3, 14, 25, 26
Fantastic, Marea Britanie, 2005
R: Dave Mckean
D: Stephanie Leonidas, Jason Barry, Gina Mckee, Rob Brydon, Dora Bryan

Helena vrea să descopere magia pierdută înainte ca Tărâmul Viselor să fi căzut pradǎ întunericului.
Regina Albă doarme. Umbra întunecată s-a aşezat peste regatul ei. Echilibrul dintre întuneric şi lumină este distrus şi doar „masca din oglindǎ” îl poate restabili. Astfel, Helena, o străină care se află pe un tărâm necunoscut, porneşte în căutarea magiei pierdute.

”Masca din oglindă” o are în centrul său pe Helena, o fată de 15 ani dintr-o familie de artişti de circ, care şi-a dorit de multe ori să fugă de acolo pentru a putea avea o viaţă normală. După o ceartă cu părinţii pe tema planurilor ei de viitor, mama fetei se îmbolnăveşte, iar Helena este convinsă că este numai vina ei. Înainte ca femeia să sufere o operaţie foarte importantă, Helena visează că se află într-o lume ciudată, cu două regine, creaturi bizare şi locuitori mascaţi. Regina Albă zace în pat şi singurul lucru care ar putea să o pună pe picioare este ”Masca din oglindă” pe care doar Helena o poate găsi. Pe măsură ce aventurile se succed, fata începe să se întrebe dacă visează sau chiar trăieşte ceva mai mult decât sinistru.

MOON MAN
Omul de pe lună
13, 14, 22, 31
Animaţie, Franţa, 2012
R: Stephan Schesch, Sarah Clara Weber
Voci: Katharina Thalbach, Ulrich Tukur, Corinna Harfouch

Omul de pe lună s-a plictisit să stea singur acolo, aşa că vine să viziteze Pământul.

După atâta singurătate, Omul de pe lună a decis să vină pe Pământ, căci acolo se plictiseşte de moarte. Astfel, el se agaţă de coada unei comete şi aterizează aici. Preşedintele omenirii este convins că Omul de pe lună este un invadator, aşa că încearcă să-l doboare.

Dacă omul de pe lună ar şti cât de mult îl iubesc copiii…. Dar nu este nici pe departe conştient de asta. El doar stă acolo şi se plictiseşte de moarte. Astfel, într-o bună zi, el decide să pornească spre Pământ, se agaţă de coada unei comete şi aterizează aici. Acest ”atac spaţial” porneşte sistemul de alarmă din biroul preşedintelui care crede că este un invadator şi oamenii încep să-l vâneze. În această călătorie lungă, Omul de pe lună se va minuna de cât de multe minuni are pământul de oferit şi îşi va da seama cât de mult îl iubesc copiii. Pelicula este o adaptare după un roman celebru şi foarte îndrăgit de-al lui Tomi Ungerer, scriitorul numărul unu de cărţi pentru copii. Tradusă şi publicată în întreaga lume, ”Moon Man” este cea mai de succes carte din cariera lui.

TAKE THIS WALTZ
Iubirea e complicată
6, 9
Dramă, Canada, 2011
R: Sarah Polley
D: Michelle Williams, Seth Rogen, Luke Kirby, Sarah Silverman, Jennifer Podemski

O femeie cu un mariaj fericit se îndrăgosteşte de un artist care locuia peste drum.

Margot (Michelle Williams) are 28 de ani şi are o căsătorie fericită cu Lou (Seth Rogen), care este autor de cărţi culinare. Dar, când Margot îl întâlneşte pe Daniel (Luke Kirby), un artist chipeş care locuia peste drum de ei, atracţia dintre ei este de necontestat.

Când Margot (Michelle Williams), o femeie de 28 de ani, îl întâlneşte pe Daniel (Luke Kirby), chimia care se produce între ei este intensă şi imediată. Dar femeia îşi suprimă sentimentele deoarece ea este căsătorită cu Lou (Seth Rogen), iar cei doi sunt foarte fericiţi împreună. Doar că Margot va afla că Daniel locuieşte peste drum de ei. În această vară din Toronto, cei doi vor fura clipe pentru ei înşişi, iar pasiunea va fi sporită de reţinerea pe care o au. Cald, luminos şi colorat precum un coş cu fructe, aşa este acest film.

THAT COLD DAY IN THE PARK
Acea zi rece în parc
8, 9, 18
Dramă, SUA, 1969
R: Robert Altman
D: Sandy Dennis, Michael Burns, Susanne Benton, David Garfield, Luana Anders

Disperarea unui suflet singur care vrea să depăşească această stare.

Urmează povestea bizară a lui Sandy Dennis, o fată bătrână care, pentru a scăpa de singurătate, aduce acasă un tânăr ce pretinde că este mut. Ea îl ţine prizonier şi are grijă să nu-i lipsească nimic băiatului. Ea îi va aduce orice, chiar şi o prostituată.

Drama din 1969 a lui Robert Altman are în centru o fată bătrână care, pentru că este disperată să scape de singurătate, trece la acţiuni extreme. Frances Austen este o femeie bogată care pare mult mai bătrână decât este de fapt. Totul începe după ce ea remarcă un tânăr blond care stă singur într-un parc din Vancouver. Aparent, el este mut şi acceptă să meargă cu ea acasă, fiind mulţumit că are un pat în care să doarmă, chiar dacă asta înseamnă să iasă şi să intre pe geam deoarece Frances încuie noaptea uşa dormitorului lui. Dar atunci când are altă idee decât gazda lui care încerca să-l seducă, băiatul va afla cine este şeful în această relaţie şi cât de departe este dispusă să meargă Frances pentru a nu schimba această situaţie.

THE COMMANDER AND THE STORK
Comandantul şi barza
15, 16, 21
Comedie, Italia, 2012
R: Silvio Soldini
D: Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher, Giuseppe Battiston, Luca Zingaretti, Claudia Gerini

Un bărbat singur din clasa muncitoare se îndrăgosteşte de o artistă săracă.

Leo este un instalator care are de-a face în fiecare zi cu dificultăţile care apar atunci când copiii sunt adolescenţi, mai ales că este singur, are două fete şi toate responsabilităţile legate de creşterea lor apasă pe umerii săi. Diana este o artistă visătoare fără bani, iar destinele celor doi se intersectează.

Leo este un instalator care în fiecare zi se luptă cu dificultăţile care apar deoarece bărbatul le creşte singur pe Elia şi Maddalena, care sunt la vârsta adolescenţei. Timpul lui se împarte între slujbă şi casă, în vreme ce extravaganta lui soţie, Teresa, apare şi dispare. Diana este o artistă fără bani care speră să se schimbe ceva în bine şi pentru ea, deoarece situaţia este atât de serioasă încât nu are cu ce să-şi achite chiria. Destinele celor doi se intersectează în biroul unui avocat arogant. Leo ajunsese acolo după ce descoperise că, fără ca ea să ştie, fiica lui devenise star porno pe internet. Diana se afla acolo din cauza dificultăţilor financiare pe care le avea. Poveştile lor ajung să se împletească firesc. O istorie emoţionantă despre speranţă şi despre şansa unui nou început.

THE SLINGSHOT
Praştia
17, 18, 21, 29, 30
Dramă, Danemarca/Suedia, 1993
R: Åke Sandgren
D: Jesper Salén, Stellan Skarsgård, Basia Frydman, Niklas Olund, Ernst-Hugo Järegård

Un băiat de 10 ani se luptă cu cei care îl persecută şi reuşeşte să-i învingă cu inteligenţă.

Drama este plasată în anul 1920, la Stockholm, şi urmăreşte aventurile lui Ronald, un puşti de zece ani, fiul unei femei evreice şi al unui tată socialist. Mama lui vinde ilegal prezervative, în vreme ce băiatul face din ele praştii pe care le vinde.

Suntem la Stockholm, anul 1920, iar în centrul acţiunii se află Roland Schütt, un puşti în vârstă de zece ani, fiul unei femei evreice, Zipa, iar tatăl lui, Fritiof, este socialist. Mama lui vinde ilegal prezervative, în vreme ce băiatul face din ele praştii pe care le vinde. Pentru că trăieşte într-o societate în care orientarea politică a tatălui este considerată o trădare, iar religia mamei o blasfemie, la şcoală, băiatul este deseori victima răutăţilor colegilor, dar şi profesorilor. Roland reuşeşte să îndure toate aceste necazuri refugiindu-se în invenţiile sale, una dintre ele fiind o super praştie. Aidoma mecanismul după care funcţionează această invenţie a sa, Roland revine mereu şi devine mai puternic cu fiecare experienţă.

TRIASSIC ATTACK
Atacul dinozaurilor
5
Horror, SUA, 2010
R: Colin Ferguson
D: Steven Brand, Kirsty Mitchell, Raoul Trujillo, Gabriel Womack, Emilia Clarke

Fosilele unui dinozaur sunt involuntar aduse la viaţă de proprietarul unui muzeu.

Un nativ american care este proprietarul unui muzeu aduce accidental la viaţă trei fosile de dinozaur. Acum, aceste creaturi fac ravagii, umblând supărate prin oraş şi atacând tot ceea ce le iese în cale.

În pelicula lui Colin Ferguson se întâmplă ceva straniu, căci fosilele unui dinozaur sunt accidental aduse la viaţă de către proprietarul unui muzeu. Furios, acesta aruncă un blestem asupra oraşului şi asupra universităţii, apoi oasele încep să prindă viaţă, pornesc prin oraş şi atacă tot ceea ce le iese în cale. Şeriful de acolo şi familia acestuia trebuie să găsească o cale prin care să dezlege blestemul. Altminteri, tot mai mulţi oameni vor deveni hrana dinozaurilor furioşi.

URBAN GHOST STORY
Demonul
26
Horror, Marea Britanie, 1998
R: Geneviève Jolliffe
D: Heather Ann Foster, Jason Connery, Stephanie Buttle, James Cosmo, Billy Boyd

O fetiţă declarată moartă e resuscitată la trei minute după, dar viaţa devine un coşmar pentru ea.

Lizzie, o fetiţă de 12 ani, este victima unui accident auto şi este declarată moartă. Medicii reuşesc să o readucă la viaţă 3 minute mai târziu. În drum spre casă, fata începe să aibă coşmaruri îngrozitoare şi viziuni despre casa ei care este bântuită.

După un accident auto, Lizzie, o fetiţă de 12 ani, zace pe marginea drumului. Medicii o declară moartă, dar, după 3 minute, ei reuşesc să o readucă la viaţă. Coşmarurile şi viziunile care urmează o înnebunesc. În drum spre casă, fata începe să aibă coşmaruri îngrozitoare şi viziuni despre locuinţa ei care este bântuită. Curând, manifestările scapă de sub orice fel de control, Lizzie pare să fie în centru, dar, după părea altora, fata doar joacă teatru ca să fie mereu în atenţia celorlalţi. Doar că mama ei, Kate, ajunge să se confrunte cu nişte evenimente care fac posibilă şi varianta foarte greu de luat în calcul iniţial.

WORRIED ABOUT THE BOY
Povestea lui Boy George
31
Dramă, Marea Britanie, 2010
R: Julian Jarrold
D: Douglas Booth, Jonny Burt, Mathew Horne, Dean Fagan, Andy Quine

Povestea dramatică a lui Boy George, popularul cântăreţ al anilor ’80.

Acest film biografic spune povestea dramatică a unuia dintre numele importante ale muzicii anilor ’80, Boy George, un individ pasionat de modă care, în scurt timp, se va transforma într-un star pop care va face istorie.

"Povestea lui Boy George” este dramatizarea vieţii popularului cântăreţ Boy George. Un tânăr de 19 ani se mută la Londra, iar acest eveniment important înseamnă începutul independenţei. Curând, datorită stilului şi calităţilor lui artistice, el se va transforma într-un star pop. Acest film se axează în special pe perioada dintre 1980 şi 1982, chiar înainte de succesul cu "Do You Really", melodie care i-a schimbat viaţa. Ceea ce este remarcabil este faptul că George O’Dowd, a devenit celebru în toată lumea pur şi simplu fiind el însuşi. Un film despre numele de referinţă din istoria muzicii pop. În rolul lui Boy George, Douglas Booth. Pelicula a primit un premiu BAFTA pentru cele mai bune costume şi nominalizare şi premiu la Royal Television Society.

YOUR SISTER’S SISTER
Sora surorii tale
20, 21, 23, 24
Dramă, SUA, 2011
R: Lynn Shelton
D: Emily Blunt, Rosemarie Dewitt, Mark Duplass, Mike Birbiglia, Jason Dodson

Jack şi Hannah îşi spun necazurile la o sticlă de tequila, când…

După moartea fratelui lui, Iris îl invită pe prietenul ei, Jack, în casa de pe insulă a familie sale. Aşa se întâmplă ca Jack să o întâlnească pe Hannah, iar cei doi ajung să stea şi să îşi spună necazurile la o sticlă de tequila, când…

Emily Blunt, Rosemarie Dewitt şi Mark Duplass sunt eroii principali ai filmului ”Sora surorii tale”, o peliculă despre dragoste, durerea provocată de dispariţia cuiva drag şi despre rude care se află în rivalitate. La un an după moartea fratelui său, Jack este încă vulnerabil şi nu poate să se împace cu pierderea suferită. Astfel, Iris îl invită pe Jack în casa de pe insulă a familie sale. Aşa se întâmplă că Jack o întâlneşte pe Hannah, care trecuse printr-un final brusc după o relaţie de şapte ani şi care îşi găseşte consolarea în prezenţa bărbatului. Urmează o seară confuză în care cei doi ajung să îşi spună necazurile la o sticlă de tequila, apoi va avea loc un ciudat incident sexual, iar situaţia va deveni şi mai complicată după ce Iris îşi face apariţia la cabană a doua zi dimineaţă.

PREMIERE SERIALE


“Riposta”

Doi agenţi dintr-o o organizaţie secretă de top urmăresc un terorist internaţional.

Urmează un thriller cu acţiune ameţitoare, un serial cu suspans şi dramatism în care punctul de pornire este alianţa neobişnuită dintre doi agenţi ai forţelor speciale, unul dintre ei un renegat american, iar celălalt un spion de elită britanic.

Acţiunea serialului “Riposta” are în centrul său doi agenţi ai forţelor speciale, unul dintre ei un renegat american, iar celălalt un spion de elită britanic. Este vorba despre o organizaţie secretă britanică anti-teroristă de top care era cunoscută sub numele de “Section 20”, în care eroi principali sunt Michael Stonebridge (Philip Winchester), un spion de elită britanic, şi Damien Scott (Sullivan Stapleton), un fost operativ al U.S. Delta Force, care e în stare de orice, numai să nu rateze şansa de a pune mâna pe un terorist internaţional. În cele zece episoade din cel de-al doilea sezon ale acestei coproducţii Cinemax şi Sky TV, urmăriţi aventurile prin care trec Stonebridge, Scott şi Rachel Dalton (Rhona Mitra), care se află undeva în Africa şi sunt pe urmele unui terorist internaţional.

STRIKE BACK II. EP. 01
Riposta – II, Ep. 1
6, 9
STRIKE BACK II. EP. 02
Riposta – II, Ep. 2
6, 9
STRIKE BACK II. EP. 03
Riposta – II, Ep. 3
13, 16
STRIKE BACK II. EP. 04
Riposta – II, Ep. 4
13, 16
STRIKE BACK II. EP. 05
Riposta – II, Ep. 5
20, 23
STRIKE BACK II. EP. 06
Riposta – II, Ep. 6
20, 23
STRIKE BACK II. EP. 07
Riposta – II, Ep. 7
27, 30
STRIKE BACK II. EP. 08
Riposta – II, Ep. 8
27, 30

CARRYOVER MOVIES

AFTER THE BATTLE
După război
Dramă, Franța, 2012
R: Yousry Nasrallah
D: Menna Shalabi, Bassem Samra, Nahed El Sebaï, Salah Abdallah, Phaedra

Întâlnirea dintre doi egipteni ai zilelor noastre, înseamnă și ciocnirea a două lumi diferite.

În anul 2011, Mahmoud a făcut parte dintr-o grupare armată care i-a atacat pe protestatarii din piața Tahir. De atunci, el a rămas fără slujbă și, împreună cu familia sa, se află în pragul disperării. Dar, o întâlnește pe Reem, o tânără divorțată, și totul se va schimba.

Povestea care urmează este plasată în Egipt, în zilele noastre, iar personajul central este Mahmoud, un egiptean care a făcut parte dintr-o grupare armată care, în ziua de 2 februarie 2011, i-a atacat pe protestatarii din piața Tahir. De atunci, el și-a pierdut slujba, a fost ținta unor tratamente umilitoare și a fost ostracizat de comunitatea care locuiește în apropierea piramidelor. El și familia lui sunt acum în pragul disperării. Dar, în viața lui Mahmoud apare Reem, o tânără egipteancă divorțată, o femeie cu o gândire modernă, care lucrează în publicitate, și, din această clipă totul se va schimba pentru el. Reem este o ecologistă militantă care locuiește într-o vecinătate scumpă din Cairo. Ceea ce se petrece este întâlnirea dintre doi oameni, dar și dintre două lumi foarte diferite una de cealaltă, o întâlnire care îi va transforma pentru totdeauna pe amândoi.

BEAUTIFUL PEOPLE (1999)
Oameni frumoşi
Dramă, Marea Britanie, 1999
R: Jasmin Dizdar
D: Rosalind Ayres, Charlotte Coleman, Charles Kay, Nicholas Farrell, Julian Firth

Suntem în Londra, 1993, urmează partida Anglia – Olanda, iar în Bosnia este război.

Octombrie 1993, iar la Londra urmează să se joace meciul dintre Anglia și Olanda din preliminariile Cupei Mondiale. În Bosnia, războiul este în plină desfășurare și încep să sosească refugiați din fosta Iugoslavie. Urmează conflicte care se precipită, dar și situații amuzante.

Este 13 octombrie 1993 și suntem în capitala Marii Britanii. Aceasta este ziua în care Anglia urmează să joace cu Olanda în calificările pentru Cupa Mondială. Conflictul din Bosnia ajunge la apogeu, așa că aici încep să sosească refugiați din zonele de război. Un sârb și un croat se întâlnesc într-un autobuz londonez. Pentru că erau din același sat din Bosnia, ei se recunosc și sar la bătaie. Apoi, se vânează pe străzile din centrul Londrei.”Oameni frumoși”, pelicula de debut a lui Jasmin Dizdar, aduce laolaltă oameni nemulțumiți, personaje cu probleme și indivizi excentrici, într-un portret panoramic al culturii și claselor sociale din Londra. Urmează o comedie neagră care are în centrul său o înțelegere profundă a ideii că, dacă viața se schimbă măcar un pic în favoarea ta, atunci chiar poate fi frumoasă.

BOTTLE SHOCK
Degustarea de vinuri
Comedie, SUA, 2008
R: Randall Miller
D: Alan Rickman, Bill Pullman, Chris Pine, Rachael Taylor, Freddy Rodríguez

Amuzanta poveste reală a primelor zile din istoria industriei producției de vinuri din California.

În anul 1976, în California apare ideea producției proprii de vinuri, iar competiția directă a curajoșilor antreprenori sunt francezii vinurilor de Napa, unii dintre cei mai buni din întreaga lume.
În istoria Americii, există câteva momente în care a vrut să dovedească lumii de ce este în stare: clipa în care Neil Armstrong a pus piciorul pe lună, meciul de hochei de la Jocurile Olimpice din 1980, când reprezentanta Statelor Unite a învins Uniunea Sovietică și încă un moment important care nu a primit niciodată aprecierea pe care o merita. Este vorba despre anul 1976, când o cramă americană a reușit să învingă celebrele vinuri franțuzești și a rezervat pentru totdeauna Californiei un loc pe harta mondială a producătorilor de vinuri. Pelicula este inspirată de această întâmplare reală și prezintă evenimentele și pașii care au dus la această importantă victorie pentru producția de vinuri americană. Este o istorie amuzantă și emoționantă în care Jim și Bo Barrett, tată și fiu, vor reuși să schimbe pentru totdeauna istoria vinurilor, aducând America pe harta celor mai importanți producători din lume.

D.A.R.Y.L.
D.A.R.Y.L.
SF, SUA, 1985
R: Simon Wincer
D: Mary Beth Hurt, Michael Mckean, Kathryn Walker, Josef Sommer, Barret Oliver

Un cuplu trăiește momentul fericit de a deveni părinții unui băiat de 10 ani. Doar că…

Pentru iubitorii săi părinți adoptivi, Daryl arată ca orice alt băiat de zece ani, dar este un robot realizat într-un program guvernamental secret. Când începe să dezvolte sentimente umane, autoritățile decid să abandoneze proiectul și să îl distrugă pe Daryl.

După ce este dat jos dintr-un vehicul aflat în mișcare, un băiețel este găsit de doi soți în vârstă care îl duc la un orfelinat. Tot ce își poate aminti băiatul este că numele lui este Daryl. Pentru părinții adoptivi Joyce și Andy Richardson, el este fiul perfect. Însă, aceștia nu știu că băiatul lor, care arată ca oricare alt copil de vârsta lui, este, de fapt, un robot realizat în cadrul unui program guvernamental secret. Când acesta începe să dezvolte sentimente umane, autoritățile decid să abandoneze proiectul și să îl distrugă pe Daryl.

DEVIL
Demon
Horror, SUA, 2010
R: John Erick Dowdle
D: Chris Messina, Logan Marshall-Green, Jenny O’Hara, Bojana Novakovic, Bokeem Woodbine

Mai mulți oameni rămân blocați într-un lift, iar Diavolul se află printre ei.

Povestea de groază a unor oameni care rămân blocați într-un lift și, în scurt timp, realizează că unul dintre ei este însuși Diavolul. Ceea ce urmează este un scenariu oribil și, mai rău decât orice, acest coșmar este foarte real.

Cinci oameni din Philadelphia își încep ziua care părea a fi ca oricare alta. Ei intră într-o clădire de birouri și urcă într-un lift. Așa cum se întâmplă într-un astfel de loc, fiecare își împarte spațiul intim cu cineva străin. Nimeni nu cunoștea pe nimeni. Oricum, urmau să împartă acest spațiu pentru câteva momente. Însă, atunci când liftul se blochează, ceea ce părea a fi un eveniment aleatoriu este orice altceva numai coincidență nu. Astăzi, ei își vor descoperi secretele și vor fi puși în situația de a plăti pentru păcatele lor. Fiecare dintre ei începe să aibă parte de întâmplări teribile și, în scurt timp, ei realizează că unul dintre ei este însuși Diavolul. Ceea ce urmează este un scenariu oribil și, mai rău decât orice, acest coșmar este foarte real. Cei din exterior se străduiesc în zadar să-i elibereze, deoarece singurii care pot face ceva în sensul acesta sunt chiar cei blocați în liftul groazei. Stă în puterea lor să învingă motivele care i-a adus în situația în care se află acum.

GHOSTED (2011)
Închisoarea
Thriller, Marea Britanie, 2011
R: Craig Viveiros
D: John Lynch, Martin Compston, Craig Parkinson, Art Malik, David Schofield

Despre pierdere, supraviețuire, mântuire și viață, într-o închisoare britanică.

Ceea ce urmează este o poveste dură dintr-o închisoare din Marea Britanie, o dramă încărcată de violență care vorbește deschis despre pierdere, supraviețuire, mântuire și viață, în niște condiții inimaginabile.

Jack (John Lynch), un deținut model, a fost supus în ispășirea pedepsei pe care o primise. După ce soția l-a părăsit, ceea ce l-a ajutat să nu-și piardă mințile a fost prezența unui nou deținut, Paul (Martin Compston). Dar, după ce Paul ajunge să fie influențat de psihoticul "Baron" Clay (Craig Parkinson), Jack realizează că a sosit momentul să-și riște viața și sănătatea pentru a-l ajuta pe acesta. Oare, în final, va reuși să îl salveze pe Paul, dar și pe el însuși?

HAVING YOU
Ce cauţi tu în viaţa mea?
Dramă, Marea Britanie, 2013
R: Sam Hoare
D: Anna Friel, Andrew Buchan, Romola Garai, Philip Davis, Isaac Andrews

Jack, un bărbat de treizeci și ceva de ani, este șocat să afle că are un băiat de 7 ani.

Urmăriți aventurile unui bărbat de treizeci și ceva de ani care, după noua ani de relație, își face în sfârși curaj să o ceară pe iubita lui în căsătorie. La scurt timp, el află că, în urma unei aventuri de-o noapte pe care o avusese cu mult timp în urmă, devenise tatăl unui băiețel de 7 ani.

În sfârșit a venit vremea ca Jack, un bărbat de peste 30 de ani, să se așeze la casa lui. Vremurile de cuceritor au rămas undeva în urma lui și, după nouă ani de relație, în sfârșit și-a făcut curaj să o ceară pe iubita lui de soție. Viitorul pare să arate bine pentru el, dar totul ea o turnură neașteptată după ce primește o vizită neanunțată. Jack se trezește la ușa lui cu Anna și se străduiește să-și amintească de unde o cunoaște. Femeia îl scutește de efort, spunându-i că se întâlniseră cu opt ani în urmă la un concert rock și, după noaptea pasională pe care o petrecuseră împreună, ea a rămas însărcinată. Prin urmare, Jack este tatăl lui Phoenix, un băiețel de 7 ani. Șocat de această veste, bărbatul trebuie să găsească o cale prin care să facă față acestei noi și neașteptate situații din viața lui.

HELLO, I MUST BE GOING
Trebuie să plec
Dramă, SUA, 2012
R: Todd Louiso
D: Melanie Lynskey, Blythe Danner, Christopher Abbott, John Rubinstein, Julie White

Circumstanțele determină o tânără recent divorțată să se mute înapoi la părinți.

Amy tocmai a divorțat, iar în acest moment delicat pentru ea, decide să caute adăpost în casa părinților săi aflată într-o suburbie din Connecticut. Demoralizată și nesigură de viitorul care o aștepta, ea începe o relație cu un tânăr de 19 ani.

Urmează o poveste de dragoste neconvențională, asezonată cu pasiune, umor și compasiune, adică exact ce-i trebuie unei femei care trece printr-un moment de cumpănă pentru a-și recăpăta dorința de a trăi și de a iubi. În pelicula ”Trebuie să plec”, Melanie Lynskey o interpretează pe Amy, o femeie recent divorțată care, în acest moment delicat pentru ea, decide să caute adăpost în casa părinților săi aflată într-o suburbie din Connecticut. Demoralizată și nesigură de viitorul care o aștepta, ea începe o relație cu un tânăr de 19 ani, iar asta îi readuce pofta de viață și o ajută să realizeze cât de mult i-au lipsit în ultimii ani independența și sentimentul de împlinire.

LONGFORD
Longford
Dramă, Marea Britanie, 2006
R: Tom Hooper
D: Jim Broadbent, Samantha Morton, Lindsay Duncan, Andy Serkis, Robert Pugh

Povestea Lordului Longford, una dintre cele mai controversate figuri din politica britanică.

Portretul Lordului Longford, una dintre cele mai controversate figuri din istoria Marii Britanii, ale cărui convingeri au fost de multe ori punctul de pornire al unor furtunoase dezbateri politice.

”Longford” este o peliculă inspirată din viața reală, o poveste încărcată de dramatism despre crimă, pedeapsă, mântuire și iertare care are în centrul său una dintre cele mai neobișnuite personalități publice ale secolului XX, Frank Aungier Pakenham, Earl of Longford al VII-lea (Jim Broadbent). Filmul se oprește asupra ultimilor 30 de ani din viața acestuia și pune accent pe puternicele sale convingeri religioase și pe convingerea acestuia în puterea mântuirii. Astfel, vedem cum Longford devenise un susținător neobosit al drepturilor celor din închisoare, indiferent de cât de grave erau faptele care îi aduseseră în spatele gratiilor. Pelicula se oprește asupra întâlnirilor și a corespondenței pe care politicianul le-a avut cu Myra Hindley, care fusese implicată în uciderea mai multor copii și care, pentru faptele sale, fusese condamnată la închisoare pe viață. Urmăriți un film cutremurător inspirat din viața reală.

OUTRAGE BEYOND
Mai presus de furie
Acțiune, Japonia, 2012
R: Takeshi Kitano
D: Takeshi Kitano, Toshiyuki Nishida, Tomokazu Miura, Ryo Kase, Hideo Nakano

Două mari familii yakuza din lumea interlopă japoneză se luptă pentru supremație.

După ce autoritățile japoneze trec la represiuni împotriva crimei organizate, două mari familii yakuza din lumea interlopă japoneză se luptă pentru supremație. Dar, în vreme ce acest război se află în plină derulare, polițiștii și un yakuza eliberat din închisoare au planurile lor.

După ce într-o mașină din Tokyo este descoperit cadavrul unuia dintre cei mai de temut investigatori ai orașului, autoritățile japoneze demarează o acțiune de represiune pe scară largă îndreptată împotriva crimei organizate. Apoi, coruptul Kataoka este desemnat să conducă investigația. În scurt timp, două dintre cele mai importante familii yakuza din lumea interlopă japoneză ajung să se lupte pentru supremație. Dar, în vreme ce acest război se află în plină derulare, polițiștii și un yakuza eliberat din închisoare au planurile lor.

PEGGY SUE GOT MARRIED
Peggy Sue se mărită
Comedie, SUA, 1986
R: Francis Ford Coppola
D: Kathleen Turner, Nicolas Cage, Barry Miller, Catherine Hicks, Joan Allen

O femeie are șansa de a călători înapoi în timp, în vremea adolescenței sale.

La reuniunea de 25 de ani de la terminarea școlii, o femeie are șansa de a călători înapoi în timp, în anul 1960, vremea adolescenței sale. Cum ar fi dacă ai avea o a doua șansă de a face lucrurile diferit?

Un film care a fost nominalizat la trei categorii la ceremonia înmânării premiilor Oscar și care vorbește despre o a doua șansă în viață. La reuniunea de 25 de ani de la terminarea școlii, Peggy Sue (Kathleen Turner) are șansa de a călători înapoi în timp, în anul 1960, vremea adolescenței sale. Pelicula regizată de Francis Ford Coppola este o comedie savuroasă care îi oferă femeii această oportunitate. Peggy, cea mai populară fata din liceu la acea vreme, are șansa de a avea din nou 17 ani, dar, de această dată ea știe că nu va avea niciodată nevoie de algebră în viața sa de adult. În plus, ea acum vrea să ia alte decizii decât cele de atunci în ceea ce privește povestea de dragoste care, în cele din urmă, o va face să se aleagă cu o mare dezamăgire. În rolul iubitului ei din liceu, cel care va deveni soț infidel, apare Nicolas Cage.

POULET AUX PRUNES (AKA. CHICKEN WITH PLUMS)
Iubire persană
Dramă, Franța, 2011
R: Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi
D: Mathieu Amalric, Edouard Baer, Maria De Medeiros, Golshifteh Farahani, Eric Caravaca

De când iubita lui vioară s-a spart, un muzician și-a pierdut bucuria de a trăi.

Suntem în Iran, anul 1958, iar Nasser Ali Khan, cel mai îndrăgit muzician, își pierde bucuria de a trăi după ce vioara lui s-a spart. Pentru că nu reușește să găsească o alta cu care să o înlocuiască, viața fără muzică nu mai are nici un sens pentru el.

”Iubire persană” este o dramă emoționantă plasată în Iran, anul 1958. De când iubita lui vioară s-a spart, Nasser Ali Khan, unul dintre cei mai premiați și îndrăgiți muzicieni ai vremii, își pierde bucuria de a trăi. Pentru că nu reușește să găsească o alta cu care să o înlocuiască, viața fără muzică nu mai are nici un sens pentru el. Astfel, artistul decide să rămână în pat, așteptându-și sfârșitul. Când spera că moartea va sosi curând și-l va elibera de suferința de a trăi fără muzică, Nasser Ali Khan cade în reverii adânci și chiar ajunge să aibă o conversație cu Azrael, îngerul Morții, care îi dezvăluie viitorul copiilor săi. Pe măsură ce piesele de puzzle încep să se potrivească, va ieși la iveală și secretul dureros al vieții artistului .

RHINOS
Ingrid şi Thomas
Scurt Metraj, Irlanda, 2012
R: Shimmy Marcus
D: Fionn Walton, Aylin Tezel

Într-o după-amiază, Ingrid și Thomas sunt aduși împreună de circumstanțe.

Într-o după-amiază însorită, Ingrid și Thomas sunt aduși împreună de circumstanțe. În ciuda barierei lingvistice, cei doi ajung să afle mai mult unul despre celălalt, iar asta se întâmplă în urma unor evenimente care se petrec în doar câteva ore.

Scurt metrajul regizat de Shimmy Marcus spune o poveste foarte interesantă. Dintr-o pură întâmplare, într-o după-amiază însorită, Ingrid și Thomas sunt aduși împreună de circumstanțe. În ciuda barierei lingvistice, cei doi ajung să afle mai mult unul despre celălalt, iar asta se întâmplă în urma unor evenimente care se petrec în doar câteva ore.

SHALLOW GRAVE (1994)
Triunghiul morţii
Crimă, Marea Britanie, 1994
R: Danny Boyle
D: Kerry Fox, Christopher Eccleston, Ewan Mcgregor, Ken Stott, Keith Allen

Trei prieteni își descoperă noul coleg de apartament mort, dar cu mulți bani lângă el.

Trei prieteni din Edinburgh realizează că noul lor coleg de apartament nu a mai ieșit din baie de câteva zile. După ce forțează ușa încăperii, ei descoperă că tânărul murise în urma unei supradoze, iar într-o valiză găsesc o sumă impresionantă în cash.

Juliet, David și Alex sunt trei colegi de apartament. Ei încercă să găsească un nou coleg pentru camera rămasă liberă și se distrează de minune adresând candidaților întrebări jenante sau punând la cale fel și fel de scenarii bizare. În cele din urmă, ei decid să îl primească pe Hugo, un scriitor care li se pare interesant. Acesta se mută, dar cei trei realizează că Hugo nu mai ieșise din baie de câteva zile. După ce forțează ușa încăperii, ei descoperă că tânărul murise în urma unei supradoze, iar într-o valiză descoperă o sumă impresionantă în cash. În loc să informeze autoritățile, ei decid să păstreze banii. Din păcate, tinerii nu iau în calcul și consecințele care vor decurge de aici.

SUSKIND
Suskind
Dramă, Olanda, 2012
R: Rudolf Van Den Berg
D: Jeroen Spitzenberger, Karl Markovics, Katja Herbers, Nyncke Beekhuyzen, Tygo Gernandt

1942. Un evreu se împrietenește cu un ofițer SS pentru a salva un grup de copii.

Amsterdam, 1942. În încercarea d a salva niște copii de la o moarte sigură, evreul Walter Süskind se împrietenește cu ofițerul SS Aus der Fünten. Când nazistul descoperă că Walter l-a înșelat, este decis să se răzbune.

Walter Süskind se poate considera un om norocos pentru că a reușit să își găsească un job în Amsterdam, anul 1942. Slujba îi oferă lui și familiei sale protecție, cu toții fiind scutiți de deportare. Într-o noapte, Walter este martorul arestării unei familii de evrei. Copiii cuplului, Roosje și Simon, reușiseră să scape, dar cum ar putea supraviețui într-un oraș aflat sub ocupație? Walter decide să nu rămână pasiv la ceea ce se petrecuse sub ochii lui, așa că se împrietenește cu ofițerul SS Aus der Fünten. Împreună cu alții, el reușește să salveze mai mulți copii de la o moarte sigură. Însă, viața lui și a familiei sale ajung să fie în pericol din clipa în care ofițerul german îl suspectează pe evreu că nu este managerul de încredere, așa cum crezuse el. Pentru că Aus der Fünten se atașase de Walter, nu renunță la ideea că este totuși prietenul lui bun. Când superiorii reușesc să îl convingă că Süskind este creierul din spatele operațiunii ofițerul german explodează. Rănit profund și simțindu-se trădat, el se răzbună pe singurul om de care se simțise apropiat în Amsterdam.

THE MASTER OF BALLANTRAE (1984)
Stăpânul ţinutului Ballantrae
Aventuri, Marea Britanie, 1984
R: Douglas Hickox
D: Michael York, John Gielgud, Timothy Dalton, Finola Hughes, Richard Thomas

Plasată în secolul al XVIII-lea în centrul Scoției, pelicula are în centrul său doi frați.

Suntem în secolul al XVIII-lea, undeva în centrul Scoției, și urmăriți povestea a doi frați și a rivalității dintre ei. După ce aruncarea în aer a unei monezi stabilește drumul în viață al fiecăruia, Henry urmează să se înroleze, iar James rămâne ca maestru temporar în Ballantrae.

Plasată în secolul al XVIII-lea în centrul Scoției, pelicula are în centrul său doi frați care sunt cei mai mari rivali, amândoi visând să obțină titlurile și terenurile tatălui lor. ”Stăpânul ţinutului Ballantrae” are la bază romanul lui Robert Louis Stevenson. După ce aruncarea în aer a unei monezi stabilește drumul în viață al fiecăruia, Henry urmează să se înroleze, iar James rămâne ca maestru în Ballantrae.

THE MOLLY MAGUIRES
Molly Maguires
Dramă, SUA, 1970
R: Martin Ritt
D: Sean Connery, Richard Harris, Samantha Eggar, Frank Finlay, Anthony Zerbe

În secolul al XIX-lea, minerii deveneau teroriști pentru a-și îmbunătăți condițiile de muncă.

Cândva în secolul al XIX-lea, minerii își câștigau pâinea de fiecare zi în niște condiții crunte. Pentru a-și îmbunătăți situația, ei au decis să recurgă la acțiuni teroriste. Jack Kehoe este liderul unei grupări secrete a irlandezilor americani din Pennsylvania care va conduce lupta împotriva șefilor.

”Molly Maguires” este o dramă istorică destul de sumbră care are la bază întâmplări reale. Acțiunea este plasată în secolul al XIX-lea, undeva în Pennsylvania, vremuri în care minerii își câștigau pâinea de fiecare zi în niște condiții de muncă îngrozitoare. Jack Kehoe (Sean Connery) este șeful organizației teroriste care funcționează în cadrul comunităților miniere sărace din Pennsylvania. Pentru că cei mai mulți dintre mineri sunt din Irlanda, această grupare secretă este formată din irlandezii americani din Pennsylvania. Astfel, pentru a-și îmbunătăți condițiile de muncă, minerii recurg la acțiuni teroriste. În 1876, James McParlan (Richard Harris), lucra pentru agenția Pinkerton. Cei de la Pinkerton fuseseră angajați de către o importantă companie minieră pentru a se infiltra într-o organizație teroristă secretă. Deoarece majoritatea muncitorilor sunt irlandezi, recent emigrantul McParlan este ales să pretindă că este un nou muncitor care a sosit în zonă. El reușește rapid să câștige respectul și loialitatea liderului grupării, Jack, precum și afecțiunea frumoasei fiice a proprietarului terenului, Mary Raines (Samantha Eggar).Pe măsură ce trece timpul, devine clar că grupul pe care el urmează să-l trădeze protestează pentru condițiile de lucru cu adevărat mizerabile, iar loialitatea acestuia începe să se împartă între lege și conaționalii lor.

WUNDERKINDER
Copiii minune
Dramă, Germania, 2011
R: Markus Rosenmüller
D: Elin Kolev, Imogen Burrell, Kai Wiesinger, Catherine Flemming, Mathilda Adamik

Holocaustul, din perspectiva unor copii.

În timpul Celui De-al Treilea Război Mondial din Ucraina, trei copii învață să-și folosească talentul muzical pentru a supraviețui în lumea nebună a oamenilor mari.

Poltawa, Ucraina, începutul anilor ’40. După invazie, relațiile cordiale dintre germani și ruși devin istorie. Din fericire, asta nu este valabil și în cazul copiilor care erau cei mai buni prieteni de câțiva ani deja, Hanna Reich, o fetiță de origine germană, și doi copii evrei, Abrascha Kaplan și Larissa Brodsky. Toți trei împărtășesc dragostea pentru muzica clasică și învață să-și folosească talentul muzical pentru a supraviețui într-o lumea a oamenilor mari care au luat-o razna. Deși nu înțeleg încă brutalitatea și nebunia celor maturi din jurul lor, ei văd o singură ieșire din cumplita situație: să se ajute unul pe altul pentru a-i face pe cei mari să-i îndrăgească grație abilităților lor muzicale de excepție.

RETURN MOVIES

84 CHARING CROSS ROAD
Strada Charring Cross, nr. 84
Dramă, Marea Britanie, 1987
R: David Jones
D: Anne Bancroft, Anthony Hopkins, Judi Dench, Mercedes Ruehl, Maurice Denham

Un film dedicat celor care adoră Londra şi cărţile bune şi mai cred încă în miracole.

Avem de-a face cu o poveste de dragoste, dar care poate fi diferită de ceea ce vă imaginați. Urmează o peliculă fermecătoare și specială, căci protagoniştii sunt două nume legendare din istoria cinematografiei: Anne Bancroft şi Sir Anthony Hopkins.

În urmă cu douăzeci de ani, Helen (Anne Bancroft), care se afla la New York, începe o corespondență de achiziţionări de cărţi de la anticariatul lui Frank (Anthony Hopkins), aflat tocmai în Londra. Pe parcursul derulării filmului, veți vedea cum o relație de acest fel se poate transforma într-o superbă poveste de dragoste, în ciuda faptului că cei doi nu se văzuseră niciodată. Pelicula fermecătoare și plină de căldură a lui David Jones a adus un premiu BAFTA la categoria cea mai bună actriță pentru Anne Bancroft și încă două nominalizări pentru Judi Dench (cea mai bună actriță în rol secundar) și Hugh Whitemore (cel mai bun scenariu).

ABSENTIA
Absentia
Horror, SUA, 2011
R: Mike Flanagan
D: Katie Parker, Courtney Bell, Dave Levine, Morgan Peter Brown, Justin Gordon

Un tunel aflat în apropierea casei poate însemna și sfârșitul în chinuri inimaginabile.

Soțul lui Tricia este dispărut de șapte ani, iar ea decide că a venit vremea să îl declare “mort în absență” și să meragă mai departe cu viața ei. Când abia reușise să ia aceste decizii cruciale, sora ei, Callie, va fi cea care va dispărea.

De șapte ani, Tricia este o femeie singură, deoarece Daniel, soțul ei, dispăruse. După ce sora sa, Callie, vine să locuiască în casa ei, femeia consideră că a venit momentul să își declare soțul “mort în absență” și să meargă mai departe cu viața sa. Când se străduia să își pună ordine în viață, Callie începe să fie atrasă de un tunel care se afla în apropierea casei. Descoperirea nu va fi de bun augur, deoarece va aduce cu sine o altă dispariție, aceea a lui Callie. În vreme ce încerca să găsească legături între cele două cazuri, pentru Tricia devine clar faptul că presupusa moarte a soțului ei a survenit din orice altă cauză, mai puțin una naturală. Curând, pentru ea este cert că cei dispăruți fuseseră atrași în tunel de o forță malefică, iar pentru bărbatul ei chinurile îndurate fuseseră mai grele decât moartea.

AGNES OF GOD ・
AGNES, ALEASA LUI DUMNEZEU

Thriller, Franţa/Marea Britanie, 1985
R: Norman Jewison
D: Anne Bancroft, Jane Fonda, Meg Tilly, Anne Pitoniak, Winston Rekert

Povestea este centrată pe istoria unei 絜t穃plări misterioase 絜 urma căreia o t穗ără călugăriţă care susţinea că este virgină naşte un copil şi, 絜 cele din urmă, este acuzată că şi-a ucis fiul ilegitim.

Oare ce s-a întâmplat în noaptea în care o călugăriţă în vârstă a trecut în lumea umbrelor? A fost vorba despre un miracol? Oare cine este răspunzător de uciderea nou-născutului în această mănăstire? Pelicula este adaptarea unei piese care s-a bucurat de un succes uriaş pe Broadway, avându-le în distribuţie pe Jane Fonda, în rolul psihiatrului Martha Livingstone, Anne Bancroft, sora superioară şi pe Meg Tilly în rolul novicei Agnes. Se pare că, la toate întrebările de la de mai sus, cheia răspunsurilor este în mâna lui Agnes, iar singura persoană care poate dezlega misterul este doctoriţa psihiatru Martha Livingstone. Totul începe la mănăstire, când sora Agnes, o tânără cu o sănătate fragilă, aduce pe lume un copil, deşi susţinuse că este virgină, dar pruncul moare. Imediat, poliţia intră pe fir şi, din acest moment se declanşează conflictul între Miriam Ruth, sora superioară, care îşi ia mâinile de pe Agnes şi Martha Livingstone, care este decisă să o ajute pe tânăra călugăriţă. Pelicula a obţinut trei nominalizări la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Anne Bancroft), cea mai bună actriţă în rol secundar (Meg Tilly) şi cea mai bună coloană sonoră. La Globurile de Aur, Meg Tilly a obţinut premiu pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, iar Anne Bancroft a fost nominalizată pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

În piesa de pe Broadway din care s-a inspirat pelicula regizată de către Norman Jewison, în rolul maicii superioare era distribuită Geraldine Page, medic psihiatru era Elizabeth Ashley, iar tânăra soră Agnes era interpretată de către Amanda Plummer.

ALLEGED
Procesul maimuţelor
Dramă, SUA, 2010
R: Tom Hines
D: Nathan West, Colm Meaney, Brian Dennehy, Fred Dalton Thompson, Ashley Johnson

O poveste care are ca fundal “Procesul maimuțelor” din anul 1925.

Urmăriți o poveste adevărată despre conflictele care erau în fierbere în anul 1925 și au rămas de actualitate până astăzi. Este vorba despre evoluție și creație în școlile publice, rolul științei în societate și senzaționalul din mass-media care este motivat de prejudecăți de toate felurile.

Charles Anderson (Nathan West), un talentat tânăr reporter, se simte prins la mijloc între munca la ziarului tatălui său și viața pe care o avea în Dayton, un orășel care în acea vreme se afla în declin. Urmărind “Procesul maimuțelor”, el întrezărește oportunitatea de a intra în liga jurnaliștilor importanți. Din această clipă, tânărul Andreson realizează că se află din nou la mijloc, de această dată între iubirea pentru logodnica lui și dorința de a schimba lumea sub tutela eroului său, marele H.L. Mencken de la “Baltimore Sun” (Colm Meaney).

ALLEZ FRANCE (AKA. THE COUNTERFEIT CONSTABLE)
Hai, Franţa!
Comedie, Franța, 1964
R: Robert Dhéry, Pierre Tchernia
D: Robert Dhéry, Diana Dors, Ronald Fraser, Bernard Cribbins, Catherine Sola

Un francez ajunge la Londra pentru a-și susține echipa favorită de rugby.

Suporterul unei echipe franceze de rugby sosește la Londra pentru a-și susține echipa, iar asta se întâmpla cu doar câteva ore înainte de nunta sa. Pentru că nu știa nici un cuvânt în engleză, el ajunge în fel și fel de situații care mai de care mai greu de imaginat.

Cu câteva ore înainte de nunta lui, Henri Martineau decide să se bucure din plin de ultimele lui ore de burlăcie. Suporter înflăcărat al formației de rugby a Franței, el pleacă la Londra pentru a-și susține echipa care urma să joace împotriva reprezentantei Marii Britanii. Bineînțeles că nu a are cum să-i spună logodnicei adevărul, așa că pretinde că merge să viziteze o mătușă bolnavă. Dacă ar fi avut cea mai mica idee despre necazurile pe care le va aduce în viața lui această minciună aparent inofensivă, s-ar fi gândit mai bine înainte. În timpul partidei, el este lovit de un alt suporter și rămâne fără doi dinți din față. El reușește să găsească un cabinet în Londra și să își repare dantura, dar medicul îi spune că nu trebuie să deschidă gura vreme de două ore. Acesta este doar începutul nebuniei, căci urmează un șir nesfârșit de ghinioane și situații hilare pentru bietul francez, culminând cu faptul că toată poliția londoneza se află pe urmele sale.

ANNIHILATION EARTH
Distrugerea Pământului
SF, SUA, 2009
R: Nick Lyon
D: Luke Goss, Marina Sirtis, Colin Salmon, Louise Cliffe, Theo Cross

Soarta omenirii se află în mâinile a doi oameni de știință, singurii care o pot salva.

Plasată cândva în viitor, pelicula care urmează vorbește despre o rețea care oferea energie ieftină pentru națiunile occidentale. În cele din urmă, după o acțiune teroristă, soarta omenirii ajunge să depindă de priceperea a doi oameni de știință, singurii care o mai pot salva.

Acțiunea acestui thriller apocaliptic este plasată cândva în viitor, când o rețea oferă energie ieftină pentru națiunile occidentale. David Wyndham, un fizician genial, se confruntă cu lumea care se află în pragul dezastrului economic și ecologic și trebuie să ia o decizie crucială pentru a salva omenirea. Sub presiunea susținută a unui diplomat ONU, David duce echipa de cercetători pe care o conducea într-un pustiu radioactiv. În scurt timp, el începe să suspecteze faptul că, fără voia lui, devenise pion într-un conflict internațional care viza remodelarea peisajului politic la nivel planetar. În această situație, singurul în care mai poate avea încredere este partenerul și cel mai bun prieten al său, Raja. Astfel, cei doi vor fi nevoiți să pornească într-o cursă contra cronometru pentru a salva planeta de la distrugere.

APPROPRIATE ADULT, PART 1
În prezenţa unui adult, partea 1
Dramă, Marea Britanie, 2011
R: Julian Jarrold
D: Robert Glenister, Dominic West, Emily Watson, Sylvestra Le Touzel, Monica Dolan

Despre criminalii în serie Fred și Rosemary West, cu accent pe felul în care ei au fost prinși.
Pelicula lui Julian Jarrold este un thriller psihologic care se inspiră din terifianta poveste reală a criminalilor în serie Fred și Rosemary West. Acțiunea se concentrează pe perioada cuprinsă între arestarea lui Fred și momentul în care el și-a pus capăt zilelor, în ziua de Anul Nou a lui 1995.
În "Appropriate Adult”, Emily Watson (“Oranges and Sunshine”, “Gosford Park”), actrița nominalizată de două ori de către Academia Americană de Film, o interpretează pe Janet Leach, în vreme ce Dominic West (“The Hour”, “The Wire”), îi dă viață lui Fred West. Pelicula spune extraordinara poveste a doamnei Leach, o casnică ce are un rol-cheie în descoperirea infracțiunilor comise de Fred și Rosemary West. Acțiunea se concentrează pe perioada cuprinsă între arestarea acestuia din 1994 și momentul în care el și-a pus capăt zilelor, în ziua de Anul Nou a lui 1995, și condamnarea lui Rosemary West. Pelicula a obținut numeroase premii și nominalizări, printre care patru premii și patru nominalizări BAFTA și o nominalizare la Globurile de Aur.

APPROPRIATE ADULT, PART 2
În prezenţa unui adult, partea a 2-a
Dramă, Marea Britanie, 2011
R: Julian Jarrold
D: Emily Watson, Dominic West, Robert Glenister, Sylvestra Le Touzel, Monica Dolan

Despre criminalii în serie Fred și Rosemary West, cu accent pe felul în care ei au fost prinși.
Pelicula lui Julian Jarrold este un thriller psihologic care se inspiră din terifianta poveste reală a criminalilor în serie Fred și Rosemary West. Acțiunea se concentrează pe perioada cuprinsă între arestarea lui Fred și momentul în care el și-a pus capăt zilelor, în ziua de Anul Nou a lui 1995.
În "Appropriate Adult”, Emily Watson (“Oranges and Sunshine”, “Gosford Park”), actrița nominalizată de două ori de către Academia Americană de Film, o interpretează pe Janet Leach, în vreme ce Dominic West (“The Hour”, “The Wire”), îi dă viață lui Fred West. Pelicula spune extraordinara poveste a doamnei Leach, o casnică ce are un rol-cheie în descoperirea infracțiunilor comise de Fred și Rosemary West. Acțiunea se concentrează pe perioada cuprinsă între arestarea acestuia din 1994 și momentul în care el și-a pus capăt zilelor, în ziua de Anul Nou a lui 1995, și condamnarea lui Rosemary West. Pelicula a obținut numeroase premii și nominalizări, printre care patru premii și patru nominalizări BAFTA și o nominalizare la Globurile de Aur.

BLISS (AKA. GLUCK)
Fericire
Dramă, Germania, 2012
R: Doris Dörrie
D: Alba Rohrwacher

O femeie ce practică prostituția și un bărbat care trăiește pe străzi se îndrăgostesc.

O poveste de dragoste neobișnuită, cu un ”el” și o ”ea” complet ieșiți din șabloane, doi oameni care se iubesc profund, în ciuda faptului că ea este prostituată, iar el homeless.

Un alt film realizat în tradiția filmelor europene, ”Fericire” spune o emoționantă și neobișnuită poveste de dragoste. Ea este Irina (Alba Rohrwacher) și a plecat din țara în care se născuse, devenind prostituată pe străzile Berlinului, iar el este Kalle (Vinzenz Kiefer), un bărbat care a ales și el să trăiască pe străzile capitalei germane. Amândoi sunt singuri și se simt stingheri și pierduți în această lume, asta până când viața îi aduce față în față. Pe măsură ce relația lor devine mai serioasă, se întâmplă ceva ce amenință să le distrugă iubirea, astfel încât Kalle trece la măsuri extreme pentru a-și proteja fericirea. Urmăriți o poveste de dragoste foarte bine realizată în care umorul și dramatismul pot fi considerate surprinzătoare efectele speciale, o peliculă care i-a adus lui Doris Dörrie un premiu la Bavarian Film Awards, la categoria cel mai bun regizor.

BROTHER SUN, SISTER MOON
Fratele soare, sora lună
Dramă, Italia, 1973
R: Franco Zeffirelli
D: Graham Faulkner, Judi Bowker, Leigh Lawson, Kenneth Cranham, Alec Guinness

Pelicula pornește de la evenimente din viața Sfântului Francisc din Assisi.

Eroul care inspiră povestea care urmează este Sfântul Francis din Assisi, cel care a întemeiat Ordinul Franciscanilor din Biserica Romano Catolică. Istoria începe dinaintea experienței de convertire până la audiența la Papa, vorbindu-se și despre prietenia cu Sfânta Clara.

Sfântul Francisc din Assisi a fost o persoană complexă, un om care a avut un efect extraordinar asupra societății în care a trăit. Chiar și astăzi, există oameni care sunt emoționați de masajul lui vizionar despre toleranța universală. Suntem în secolul al XII-lea, vremuri în care societatea din Italia era una sumbră și foarte rigidă, însă un călugăr desculț pe nume Assisi a avut curajul să transceandă tirania timpului în care a trăit. În această coproducție Italia/Marea Britanie, genialul regizor Franco Zeffirelli transpune pe peliculă viziunea sa despre un om legendar. Filmul este o realizare foarte frumoasă din punct de vedere vizual, mai ales că încearcă să minimalizeze mizeria acelor vremuri. Pelicula începe cu momentul în care Francisc era fiul unui negustor bogat și se bucura din plin de porția lui de vin, femei și cântece, fără să se gândească la ceva cu adevărat serios. Când războiul și molimele încep să decimeze lumea din jurul său, Francisc trece printr-o transformare incredibilă care va culmina cu întâlnirea sa cu episcopului din localitate, moment în care va renunța la hainele lumești și la familie, dedicându-și viața lui Dumnezeu. Un alt moment crucial este acela în care merge în audiența la Papa Innocent al III-lea, unde va milita pentru întemeierea unui ordin religios independent care să funcționeze după reguli noi.

BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE
Masacrul de la Wounded Knee
Dramă, SUA, 2007
R: Yves Simoneau
D: Aidan Quinn, Adam Beach, Anna Paquin, August Schellenberg, J.K. Simmons

Secolul al XIX-lea, perioada opresiunii și exterminării nativilor americani.

“Masacrul de la Wounded Knee” explorează impactul puternic pe care l-a avut expansiunea către Vest a americanilor asupra culturii indienilor, precum și presiunile economice, politice și sociale care au motivat una dintre atrocitățile istoriei Statelor Unite.

Cândva la finalul secolului al XIX-lea, autoritățile americane au dus o campanie sistematică de exterminare a indienilor americani și nimănui nu părea să îi pese de ceea ce se întâmplă. Masacrul de la Wounded Knee este considerat unul dintre cele mai teribile evenimente din istoria Statelor Unite, iar pelicula este o adaptare a best-seller-ului din 1971 scris de Dee Brown, roman care se inspiră din aceste evenimente reale. Cartea este una dintre cele mai bine documentate lucrări în care se vorbește despre politica de subjugare a indienilor americani. Povestea este privită din perspectiva a trei personaje-cheie, este vorba despre Charles Eastman (Adam Beach), un tânăr Indian Sioux, Sitting Bull (August Schellenberg), care refuză să se supună politicii guvernamentale, și senatorul Henry Dawes (Aidan Quinn), cel desemnat să pună în aplicare ordinele autorităților americane de exterminare a indienilor din Dakota. De asemenea, pelicula ia în discuție și presiunile sociale, economice și politice care au motivat politica de expansiune și exterminare, precum și impactul acestor acțiuni asupra culturii indienilor americani.

BUTTERFLY KISS
Un sărut nevinovat
Comedie neagră, Marea Britanie, 1995
R: Michael Winterbottom
D: Amanda Plummer, Kathy Jamieson, Saskia Reeves, Des Mcaleer, Lisa Riley

O comedie neagră în care două femei ciudate călătoresc împreună.

„Butterfly Kiss” este o poveste de dragoste mai puțin obișnuită și chiar macabră pe alocuri. Urmează o comedie neagră în care două femei ciudate rătăcesc împreună undeva prin Nordul Angliei, într-o călătorie bizară.

Eunice imprevizibilă și foarte periculoasă călătorește pe autostrăzile din Nordul Angliei în căutarea lui Judith, convinsă că aceasta fusese singura persoană care o iubise cu adevărat. Așa o cunoaște Miriam, un suflet trist și singuratic care lucrează la benzinărie și are grijă de mama ei. Ea nu întâlnise pe nimeni precum Eunice până acum. Amuzantă, impulsivă, pasională și sălbatică, aceasta testează din când în când iubirea lui Miriam. Chiar și atunci când Eunice se dovedește a fi o criminală, naiva Miriam este de părere că își poate salva prietena. Provocarea este aceea ca Miriam să reușească să o aducă pe Eunice pe drumul cel bun înainte să se întâmple invers. Oare cum se va întâmpla de fapt?

CAREER GIRLS
Fete de carieră
Dramă, Marea Britanie, 1997
R: Mike Leigh
D: Katrin Cartlidge, Lynda Steadman, Kate Byers, Mark Benton, Andy Serkis

Prietenia dintre două femeie reînvie după întâlnirea de șase ani de la absolvire.

Suntem la Londra, în 1980, când două foste colege de cameră se reîntâlnesc, la șase ani după absolvire, și își amintesc cum erau când erau foarte tinere și realizează cum sunt acum.

O comedie dramatică despre două foste colege de cameră care petrec un weekend împreună, deoarece este prima oară când se întâlnesc după șase ani. Suntem la Londra, în 1980, când două foste colege de cameră se reîntâlnesc, la șase ani după absolvire, și își amintesc cum erau când erau foarte tinere și realizează cum sunt acum. În adolescență, Annie era dureros de timidă și incredibil de nervoasă (atât de rău, încât i se umplea fața de pete roșii). Pe de altă parte, Hannah avea păreri puternice despre orice și obiceiul de a le exprima, indiferent dacă rănea sau nu pe cineva. Ani mai târziu, Annie a câștigat ceva încredere în ea însăși și este mai echilibrată, dar mai are de învățat despre cum să se relaxeze. Hannah încă nu știe cum să se bucure de un moment de liniște. Cele două își petrec sfârșitul de săptămână căutând un apartament pentru Annie și rememorează întâmplări din trecut, se gândesc cât de mult s-au schimbat și unde vor să ajungă.

DANCE WITH A STRANGER
Dansând cu un străin
Dramă, Marea Britanie, 1985
R: Mike Newell
D: Miranda Richardson, Rupert Everett, Ian Holm, Stratford Johns, Joanne Whalley

Tragica poveste a lui Ruth Ellis, ultima femeie care a fost executată în Marea Britanie.

Urmează povestea tragică, dar adevărată a lui Ruth Ellis, ultima femeie care a fost executată în Marea Britanie. Ruth este o dansatoare privată care se îndrăgostește de un fermecător bărbat din înalta societate.

”Dance With A Stranger” are la bază o istorie adevărată, este vorba despre destinul tragic al lui Ruth Ellis (Miranda Richardson), ultima femeie executată în Marea Britanie. Ruth este dansatoare privată și pare o femeie dură, care însă coboară garda după ce îl întâlnește pe fermecătorul David Blakely (Rupert Everett), un bărbat bogat din înalta societate. În ciuda avertismentelor lui Desmond Cussen (Ian Holm), Ellis cade repede pradă farmecelor lui Blakely. Însă, când pasiunea bărbatului se domolește, dansatoarea cade pradă disperării și va ajunge în cele din urmă într-o confruntare mortală. Urmează o noapte fatidică și un gest șocant care i-ar putea distruge pe amândoi.

DAS BOOT
Submarinul
Dramă, Germania, 1981
R: Wolfgang Petersen
D: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann, Hubertus Bengsch, Martin Semmelrogge

Unul dintre cele mai autentice filme de război care au fost realizate vreodată.

Ei sunt germani, asta înseamnă că sunt dușmani… Această este emoționantă poveste a echipajului unui submarin, urmează o privire asupra Celui De-al Doilea Război Mondial, din perspectiva celorlalți. Pelicula a primit șase nominalizări din partea Academiei Americane de Film.

”Submarinul” este un film despre război, despre bărbați aflați în război. Este povestea unui tânăr, de fapt, a unui băiat, care, însetat de aventură, este sedus de propaganda nazistă și este ispitit de minunile tehnologiei. El este doar unul dintre cei nerăbdători să intre într-o luptă cu un inamic invizibil. Mulți dintre ei nu aveau nici un fel de experiență, dar s-au trezit în fața ororilor războiului. În Iadul războiului, eroii filmului se află într-un submarin, iar alternativele lor sunt sumbre: rămân nevătămați sau vor pieri, deoarece sub ape nu există răniți. Statisticile indică un adevăr cutremurător: dintre cei peste 40.000 de oameni aflați la bordul submarinelor germane în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, 30.000 nu s-au mai întors.

DESPICABLE ME
Sunt un mic ticălos
Animație, SUA, 2010
R: Pierre Coffin, Chris Renaud
Voci: Steve Carell, Jason Segel, Russell Brand

Un super ticălos are parte de cea mai mare provocare, după ce trei copii apar în viața lui.

Gru este unul din cei mai mari ticăloși pe care i-ați întâlnit, iar acum se pregătește să fure luna. Dar, planurile sale diabolice sunt date peste cap din momentul în care îi apar în cale trei fetițe orfane. Micuțele se uită la Gru și văd în el ceea ce nimeni altcineva nu văzuse vreodată: un posibil tată.

Urmează povestea unuia dintre cei mai mari ticăloși din lume. Ne aflăm într-o suburbie cu case foarte frumoase şi cu grădini de trandafiri împrejmuite cu gărduleţe albe. Ei bine, în acest peisaj mirific, există și o casă neagră care zace în mijlocul unei peluze neîngrijite. Aici, locuiește maleficul Gru (Steve Carell) care, împreună cu armata lui de pitici răutăcioși, pune la cale un jaf nemaiîntâlnit: să fure luna! Gru este înarmat cu un arsenal de raze care micşorează sau îngheaţă şi este ajutat de o flotă de vehicule de război care e în permanentă stare de alertă. Doar că toate planurile sale diabolice vor fi date peste cap atunci când îi apar în cale trei fetiţe orfane. Micuțele se uită la Gru și văd în el ceea ce nimeni altcineva nu văzuse vreodată: un posibil tată.

DICIOTTO ANNI DOPO (AKA. 18 YEARS AFTER)
După 18 ani
Comedie, Italia, 2010
R: Edoardo Leo
D: Marco Bonini, Edoardo Leo, Sabrina Impacciatore

Povestea a doi frați înstrăinați care se reîntâlnesc „ După 18 ani”.

Ceea ce urmează este o istorie emoționată ai cărei eroi sunt doi frați înstrăinați. Aceștia nu se mai văzuseră de când mama lor fusese implicată într-un accident misterios care avusese loc în urmă cu 18 ani. Acum, ei călătoresc împreună pentru a duce cenușa tatălui lor în orășelul natal.

Genziano (Marco Bonini) și Mirko (Edoardo Leo) sunt doi frați care nu au mai vorbit de 18 ani, mai precis de când mama lor fusese implicată într-un dramatic accident înconjurat de mister. După incident, Genziano a emigrat în Marea Britanie, unde a devenit un om de afaceri de succes, în vreme ce Miko a rămas în Italia și lucrează la atelierul auto al tatălui său. Acum, cei doi trebuie să străbată Italia pentru a duce cenușa părintelui lor în orașul natal. De-a lungul călătoriei, cei doi frați o întâlnesc pe Cate, o femeie frumoasă și misterioasă care făcea autostopul, și vor reînvăța să comunice din nou și să înfrunte dureroasele secrete de familie. „După 18 ani” este un film emoționant și amuzant în care se iau în discuție relațiile dintre rude.

DO THE RIGHT THING
Pizzeria lui Sal
Dramă, SUA, 1989
R: Spike Lee
D: Danny Aiello, Ossie Davis, Ruby Dee, Richard Edson, Giancarlo Esposito

Pe o stradă din Brooklyn, ura îndelung înăbușită izbucnește în cea mai fierbinte zi a anului.

Suntem undeva pe o stradă din Brooklyn, acolo unde faimoasa pizzerie a lui Sam este singura afacere cinstită din vecinătate. Ura oamenilor de aici se transformă în violență în cea mai fierbinte zi a anului.

Este cea mai fierbinte zi a anului în Brooklyn, New York, iar pe una dintre străzile de aici tensiunile sunt în creștere. Se întâmplă ca faimoasa pizzerie a lui Sam să fie singura afacere cinstită din vecinătate. În businessul acestuia mai sunt implicați cei doi fii, genialul Vito și rasistul Pino, și Mookie, un bărbat de culoare care se ocupă de livrările comenzilor. Cel din urmă, face ce face și ajunge mereu să fie în mijlocul acțiunii. La un moment dat, ura și bigotismul oamenilor se transformă în violență, iar consecințele vor fi tragice.

DOWNHILL RACER
Schiorul
Dramă, SUA, 1969
R: Michael Ritchie
D: Robert Redford, Gene Hackman, Camilla Sparv, Jim Mcmullan, Dabney Coleman

Un schior ambițios dintr-un oraș de provincie ajunge să facă parte din echipa olimpică.

În această peliculă din 1969, Robert Redford este un schior ambițios din Colorado care reușește să facă parte din reprezentanta olimpică a Satelor Unite ale Americii. După ce devine campion olimpic, el realizează că a câștiga nu înseamnă totul.

David Chappellet (Robert Redford) este un tânăr schior ambițios din Colorado care reușește să facă parte din reprezentanta olimpică a Satelor Unite ale Americii. În rolul antrenorului care încearcă să-l tempereze pe neîndurătorul David, îl întâlnim pe Gene Hackman. După ce reușește să devină campion olimpic, Chappellet realizează că a câștiga nu înseamnă totul. Ajutată de un scenariu subtil semnat de îndrăgitul scriitor James Salter, pelicula ”Downhill Racer” reușește să ne ducă direct în mintea concurentului dintr-o astfel de competiție.

EMILY BRONTE’S WUTHERING HEIGHTS –
La răscruce de vânturi
Dramă, Marea Britanie, 1992
R: Peter Kosminsky
D: Juliette Binoche, Ralph Fiennes, Janet Mcteer, Sophie Ward, Simon Shepherd

Pasiune, obsesie, o dragoste interzisă care distruge tot.

Iubirea prohibită a doi oameni care sunt făcuţi unul pentru altul, dar ajung să se distrugă reciproc.

Adaptarea lui Peter Kosminsky după romanul de succes al lui Emily Brontë îi are în distribuţie pe Ralph Fiennes şi Juliette Binoche. Cathy Earnshaw (Binoche) este sora prin alianţă a lui Heathcliff (Fiennes) şi, destul de repede, situația se schimbă, ea dovedindu-se a fi jumătatea lui, sufletul pereche. Din momentul în care cei doi vor fi despărţiţi, bărbatul va ajunge să fie însetat de răzbunare, iar cei vizaţi de Heatcliff sunt atât cei pe care el îi consideră responsabili de separarea sa de femeia vieţii sale, cât şi urmaşii acestora. Deși nu s-a bucurat de succes la momentul publicării, emoţionanta poveste de dragoste a lui Emily Brontë este astăzi unul dintre cele mai populare romane scrise vreodată, “La răscruce de vânturi” fiind aleasă cea mai frumoasă poveste de dragoste a tuturor timpurilor, în urma unui sondaj realizat de către un post de televiziune din Marea Britanie. În preferințele britanicilor au urmat în ordine: “Mândrie și prejudecată”, “Romeo și Julieta”, “Jane Eyre” și “Pe aripile vântului”. Acest studiu despre topul celor mai frumoase povești a mai revelat și faptul că 10% dintre femei compensează lipsa de pasiune din viața lor sentimentală cu povești care țin de ficțiune…

ERASERHEAD
Eraserhead
Horror, SUA, 1977
R: David Lynch
D: John Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph, Jeanne Bates, Judith Roberts

Henry încearcă să supraviețuiască plânsului insuportabil al bebelușului său cu probleme.

Henry lucrează într-o fabrică și are o iubită, pe Mary. După ce râmâne însărcinată, ea se mută în apartamentul lui și aduce pe lume un copil cu probleme. Femeia cedează psihic și îi părăsește pe amândoi.

Pelicula lui David Lynch este plasată într-o societate post-apocaliptică. Eroul poveștii de groază care urmează este Henry, un bărbat care lucrează într-o fabrică. După ce află că iubita lui, Mary, este însărcinată, Henry Spencer (Jack Nance) decide să locuiască împreună în apartamentul lui. Din păcate, copilul care se naște este mai degrabă un mutant care plânge tot timpul. Destul de repede, Mary cedează acestei situații-limită, așa că își ia lumea-n cap, astfel încât Henry râmâne singur cu o creatură bizară care plânge fără oprire. Și asta nu este totul…

FEVER PITCH (1997)
Dragoste în ofsaid
Comedie, Marea Britanie, 1997
R: David Evans
D: Colin Firth, Ruth Gemmell, Neil Pearson, Lorraine Ashbourne, Mark Strong

O comedie romantică în care apar un bărbat, o femeie și o echipă de fotbal.

Paul o iubește pe Sarah, dar este și suporter îndârjit al echipei londoneze Arsenal. La un moment dat, femeia realizează că omul de lângă ea se gândește mai mult la fotbal decât la ea și ajunge să fie foarte iritată de obsesia bărbatului pe care îl iubește

De când era puști și locuia în partea de Nord a Londrei, Paul era susținătorul fidel al echipei de fotbal Arsenal. Povestea a început după ce a fost la un meci al echipei împreună cu tatăl său. Pasiunea lui s-a transformat în obsesie, mai ales după ce părinții lui au divorțat. Acum, el are peste 30 de ani, este profesor de engleză și se iubește cu Sarah, care lucrează la aceeași școală. Iubita lui este drăguță și deșteaptă, dar nu este deloc preocupată de fotbal. Această lipsă de interes față de pasiunea bărbatului din viața ei se manifestă mai ales atunci când, după 18 ani, Arsenal este la un pas să câștige campionatul, iar Paul dorește să cumpere o casă chiar lângă stadion. Când Sarah rămâne însărcinată, iar stabilitatea relației devine crucială, ea îl confruntă pe Paul, obligându-l să aleagă între ea, copilul lor și Arsenal.

FIELD OF DREAMS
Terenul de baseball
Dramă, SUA, 1989
R: Phil Alden Robinson
D: Kevin Costner, Amy Madigan, James Earl Jones, Ray Liotta, Burt Lancaster

O poveste despre un teren de baseball magic aflat în mijlocul unui lan de porumb.
"Dacă îl construiești, el va veni". Acesta este mesajul pe care îl transmite vocea din capul fermierului Ray Kinsella (Kevin Costner). Astfel, el decide să amenajeze undeva în mijlocul unui lan de porumb un teren de baseball magic.

În regia lui Phil Alden Robinson, pelicula „Terenul de baseball” a fost nominalizată la trei categorii ale Premiilor Oscar, una dintre nominalizări fiind pentru “cel mai bun film”. Kevin Costner este cel care îl interpretează pe Ray Kinsella, eroul principal, un fermier care cultivă porumb în Iowa şi care construieşte un teren magic de baseball, după ce o voce misterioasă din mintea sa îi cere asta. Ceea ce urmează este uluitor, deoarece fantoma desculţă a lui Joe Jackson apare din lan şi vrea să joace baseball, iar acesta este începutul unei călătorii fabuloase ce explorează fascinaţia americanilor pentru sportul lor favorit. James Earl Jones reușește un rol magistral în interpretarea unui rol secundar, este vorba despre un scriitor taciturn.

FOR LOVERS ONLY (2011)
Numai pentru îndrăgostiţi
Romantic, SUA, 2011
R: Michael Polish
D: Mark Polish, Stana Katic, Jean-Claude Thibaut, Jean-Mark Thoussaint, André Saraiva

O poveste de dragoste care se născuse la Paris, se reaprinde după mulți ani.

După ce se întâlniseră pentru prima dată cu ani în urmă într-o călătorie de serviciu la Paris, viețile lor își urmaseră cursul separat. Însă, după multă vreme, cei doi se reîntâlnesc și vor călători cu același avion, apoi cu trenul, mașina și motocicleta de-a lungul Franței.

”Numai pentru îndrăgostiţi” spune povestea unui bărbat și a unei femei care sunt îndrăgostiți unul de celălalt. După ce se cunoscuseră cu mulți ani în urmă într-o călătorie de serviciu la Paris, viețile lor își urmaseră cursul separat. Acum, ei s-au reîntâlnit și vor călători cu același avion, apoi cu trenul, mașina și motocicleta, străbătând Franța. De-a lungul drumului lor împreună, cei doi vor experimenta perioade lungi de fericire lipsită de griji, dar și de bucurie umbrită de scurte momente de vinovăție și confuzie. Rezultatul final al acestei aventuri incredibile este unul deschis, care lasă loc de interpretări.

FOR MY FATHER (AKA. SOF SHAVUA B’TEL AVIV)
Pentru tatăl meu
Dramă, Germania, 2008
R: Dror Zahavi
D: Shredi Jabarin, Hili Yalon, Shlomo Vishinsky, Jony Arbid, Shadi Fahr-Al-Din

Un palestinian obligat să pună la cale un atentat sinucigaș primește o nouă șansă.

Tarek, un palestinian obligat sa meargă într-o misiune sinucigașă în Tel Aviv, primește o nouă șansă când nu reușește să declanșeze explozia. După aceasta, el o întâlnește pe Keren, o femeie care își părăsise familia ultra-ortodoxă pentru a fi liberă.

Tarek, un palestinian obligat sa meargă într-o misiune sinucigașă în Tel Aviv pentru a salva onoarea tatălui său, primește o nouă șansă când nu reușește să declanșeze explozia. În această situație, el rămâne o săptămână în Tel Aviv pentru a remedia defecțiunea și ajunge să trăiască printre oamenii care, dacă misiunea ar fi reușit, probabil că acum ar fi fost morți. Așa se întâmplă să o întâlnească pe Keren, o femeie care își părăsise familia ultra-ortodoxă pentru a fi liberă. Ca doi nu au nimic de pierdut, încep să se apropie și așa apare dragostea între doi oameni care, până atunci, ar fi fost în tabere diferite, urându-se de moarte. Următoarele 48 de ore nu vor fi deloc simple pentru Tarek, căci el este cu explozibilul la el și se află undeva la mijloc, între cei care îl trimiseseră aici, poliția israeliană care patrulează străzile orașului și noii săi prieteni. Petrecându-și timpul cu Karen și noi lui amici, Tarek descoperă bucuria vieții, iar la sfârșitul acestui week-end el trebuie să ia cea mai importantă decizie din viața sa.

CARNE DE NEON (AKA. NEON FLESH)
Neon Flesh
Thriller, Spania, 2010
R: Paco Cabezas
D: Mario Casas, Vicente Romero, Macarena Gómez, Blanca Suárez, Ángela Molina

Povestea care urmează are în centrul său un tânăr de 22 de ani și lumea din care face parte.

Eroul filmului „Neon Flesh” este un tânăr în vârstă de 22 de ani care face parte din lumea interlopă. Mama lui care era prostituată îl abandonase când avea 12 ani. După atâția ani, tânărul are de gând ca atunci când mama sa va fi eliberată din închisoare să deschidă un bordel în onoare ei.

Umor sălbatic și momente de violență. Urmează „Neon Flesh” un thriller cum nu ați mai văzut. Ricky este un delincvent care s-a transformat în om de afaceri și se pregătește pentru momentul în care mama sa va fi eliberată din închisoare. Pentru a celebra acest eveniment important, tânărul decide să inaugureze un nou bordel. Astfel, el angajează un proxenet, pe prietena acestuia și un transexual pentru a se ocupa de toate detaliile. Când ziua cea mare sosește, Ricky are parte de o surpriză de proporții: mama lui suferă de Alzheimer și nu are nicio idee cine este tânărul din fața ei. Povestea devine chiar mai complicată pentru Ricky deoarece gangsterul El Chino își simte afacerea amenințată, așa că pornește pe urmele sale.

DAS BOOT
Submarinul
Dramă, Germania, 1981
R: Wolfgang Petersen
D: Jürgen Prochnow, Herbert Grönemeyer, Klaus Wennemann, Hubertus Bengsch, Martin Semmelrogge

Unul dintre cele mai autentice filme de război care au fost realizate vreodată.

Ei sunt germani, asta înseamnă că sunt dușmani… Această este emoționantă poveste a echipajului unui submarin, urmează o privire asupra Celui De-al Doilea Război Mondial, din perspectiva celorlalți. Pelicula a primit șase nominalizări din partea Academiei Americane de Film.

”Submarinul” este un film despre război, despre bărbați aflați în război. Este povestea unui tânăr, de fapt, a unui băiat, care, însetat de aventură, este sedus de propaganda nazistă și este ispitit de minunile tehnologiei. El este doar unul dintre cei nerăbdători să intre într-o luptă cu un inamic invizibil. Mulți dintre ei nu aveau nici un fel de experiență, dar s-au trezit în fața ororilor războiului. În Iadul războiului, eroii filmului se află într-un submarin, iar alternativele lor sunt sumbre: rămân nevătămați sau vor pieri, deoarece sub ape nu există răniți. Statisticile indică un adevăr cutremurător: dintre cei peste 40.000 de oameni aflați la bordul submarinelor germane în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, 30.000 nu s-au mai întors.

GOD BLESS AMERICA
Dumnezeu să binecuvânteze America
Comedie, SUA, 2011
R: Bobcat Goldthwait
D: Joel Murray, Tara Lynne Barr, Melinda Page Hamilton, Mackenzie Brooke Smith, Rich Mcdonald

Un om fără speranță pornește alături de o fată cinică într-o cursă a morții.

Părăsit de iubire, șomer și suferind de o boală fără leac, Frank s-a săturat până peste cap de viața lui. Pentru că nu mai are nimic de pierdut, el își ia arma și pornește la drum. În această cursă a morții, bărbatul își găsește un complice surprinzător: o fată cinică în vârstă de 16 ani.

“Dumnezeu să binecuvânteze America” este o comedie neagră care spune povestea unui bărbat care suferă de o boală incurabilă în fază terminală și care decide că, dacă tot va muri, să nu plece singur Dincolo. Astfel, el își ia o armă și, îndreptând-o către cei mai enervanți oameni pe care îi știa, trece la treabă. Frank (Joel Murray) a avut destul de suferit din cauza culturii americane decadente. Divorțat, recent dat afară din serviciu și suferind de o boală fără leac, el nu mai găsește nici un motiv pentru care să mai trăiască. Însă, în loc să-și pună capăt zilelor, el cumpără o armă și decide să pună capăt frustrării sale într-un mod neașteptat, pornind într-o cursă a morții în care cei vizați sunt cei mai cruzi, enervanți, stupizi și mai intoleranți oameni. Astfel, el începe cu cele mai odioase staruri ale show-rilor televizate. În acest drum al Infernului, Frank descoperă un neașteptat complice, este vorba despre Roxy, o tânără cinică în vârstă de 16 ani. Împreună, ei pornesc un asalt în care țintele sunt cele mai enervante celebrități din America.

GREEN ZONE
Zona verde
Acțiune, Franța, 2010
R: Paul Greengrass
D: Matt Damon, Greg Kinnear, Brendan Gleeson, Amy Ryan, Jason Isaacs

Un ofițer al armatei americane caută arme de distrugere în masă în Irak.

Roy Miller este un ofițer al armatei americane care se află sub acoperire și este trimis în misiune în Irak. Rolul lui este acela de separa informațiile false de cele adevărate, în legătură cu armele de distrugere în masă.

Matt Damon și regizorul Paul Greengrass (”The Bourne Supremacy”, ”The Bourne Ultimatum”) fac din nou echipă, dar de această dată în thrillerul ”Zona verde”. Acum, un soldat va merge atât de departe cât este necesar pentru a pune capăt conspirației care se extinde asupra unei țări în care războiul este pe cale să izbucnească. Astfel, el are o singură variantă: să meargă în rezervație pentru a afla care este adevărul foarte bine ascuns. După căderea regimului lui Saddam Hussein, armata americană ocupă Bagdadul, iar ofițerul Roy Miller (Matt Damond) și echipa lui sunt trimiși pentru a descoperi unde se află armele de distrugere în masă. Misiunea lui este îngreunată de personaje importante care au o agendă ascunsă. Bazându-se pe informațiile primite de la o sursă a cărei identitate rămâne secretă și care se dovedesc a fi false, oamenii lui special antrenați caută în zadar arme chimice. Prin urmare, Miller începe să aibă suspiciuni în privința înaltului oficial al Pentagonului, așa că este decis să schimbe tactica.

HOSTEL: PART III
Căminul ororilor 3
Horror, SUA, 2011
R: Scott Spiegel
D: Kip Pardue, John Hensley, Thomas Kretschmann, Sarah Habel, Barry Livingston

Patru prieteni se trezesc în postura de subiecți ai unui joc pervers.

În vreme ce se aflau la o petrecere a burlacilor într-un club de striptis, patru prieteni sunt invitați de două escorte sexy să le însoțească la o altă petrecere privată. După ce ajung acolo, pentru ei se dezlănțuie Infernul.

Cu două zile înainte de căsătoria sa cu Amy, Scott are parte de petrecerea burlacilor la care mai vin și Justin, Mike și Carter. Cei patru merg într-un club de striptis și așa le întâlnesc pe cele două escorte, Nikki și Angela, care îi invită pe toți patru la o petrecere privată. În dimineața următoare, Scott, Mike și Carter realizează că amicul lor, Mike, care este căsătorit și are doi copii, lipsește. Ceea ce urmează este inimaginabil pentru o existență normală, căci viața lor va ajunge să fie cuprinsă de Infern.

HOUSE CALLS
Vizită la domiciliu
Romantic, SUA, 1978
R: Howard Zieff
D: Walter Matthau, Glenda Jackson, Art Carney, Richard Benjamin, Candice Azzara

Dr. Nichols este văduv și începe să curteze o femeie independentă și foarte energică.

Urmează povestea unui chirurg care și-a pierdut recent soția și, după ce trece de la o aventură la alta, el întâlnește o femeie cam de aceeași vârstă. Este vorba despre Ann care este singură, energică independentă și complet diferită de toate celelalte.

Charley Nichols (Walter Matthau) este un medic chirurg de vârstă mijlocie care a rămas văduv de curând. El are tot felul de tentative de a-și umple singurătatea, însă nu se simte prea confortabil cu alegerile făcute. Asta până când o întâlnește pe Ann (Glenda Jackson), o femeie divorțată care este cam de vârsta lui. Din această clipă, amândoi pornesc într-un amuzant joc în care fiecare încearcă să îl cucerească pe celălalt, însă niciunul nu pare a fi pregătit pentru o relație cu adevărat serioasă.

IN BED (AKA. EN LA CAMA)
În pat
Dramă, Chile, 2005
R: Matías Bize
D: Blanca Lewin, Gonzalo Valenzuela

După ce partida de sex s-a terminat, niciunul nu-și mai amintește numele celuilalt.

Oare sexul ocazional este diferit? Daniela și Bruno s-au cunoscut la o petrecere, apoi au mers la o alta împreună și, imediat după, au ajuns într-un motel ieftin. Oare au mai făcut asta și înainte? Vedem apoi cum pasiunea se transformă în vorbe și asistăm la discuțiile acestor doi oameni care, cu câteva ore în urmă erau doi străini.

Povestea care urmează se întâmplă în Chile. Daniela și Bruno s-au cunoscut la o petrecere, apoi au mers la o alta împreună și, imediat după, au ajuns într-un motel ieftin pentru un pic de distracție. Oare este prima dată când povestea se derulează pe repede înainte sau cei doi au mai făcut asta? Oare sexul ocazional este diferit? Nu știu nimic unul despre celălalt, nici măcar numele nu este important, dar, discuțiile lor de după dezvăluie foarte mult despre cine și cum sunt ei de fapt. Astfel, vedem cum pasiunea se transformă în vorbe și asistăm la discuțiile acestor doi oameni care, cu câteva ore în urmă erau doi străini. După ce secretele cele mai ascunse ies la lumină, relația dintre ei merge un pas mai departe.

KILL LIST
Lista morţii
Horror, Marea Britanie, 2011
R: Ben Wheatley
D: Myanna Buring, Neil Maskell, Struan Rodger, Ben Crompton

Un ucigaș profesionist trebuie să omoare trei oameni.

Dup aproape un an, un asasin de profesie primește un nou job. El trebuie să omoare trei oameni și urmează să primească pentru asta o sumă considerabilă. Deși la început crede că este simplu ceea ce avea de făcut, ucigașul va ajunge într-o situație inimaginabilă.

A trecut aproape un an de când protagonistul peliculei lui Ben Wheatley, un asasin plătit, ratase lamentabil ultimul job. Acum, tocmai a primit o nouă misiune. De data această, urmează să primească o sumă considerabilă după ce va omorî trei oameni. Ceea ce părea la început un lucru simplu pentru el, devine un coșmar pentru ucigașul de profesie, care va ajunge într-o situație de coșmar.

KILLING BONO
Ucigându-l pe Bono
Comedie, Marea Britanie, 2011
R: Nick Hamm
D: Ben Barnes, Robert Sheehan, Krysten Ritter, Peter Serafinowicz, Pete Postlethwaite

Doi frați își văd visele năruite din cauza colegului lor, Bono.

O comedie rock’ n’ roll despre doi frați irlandezi care se străduiesc să-și croiască drumul în lumea muzicii anilor ’80 și visează să devină staruri mondiale.

Neil McCormick a știut dintotdeauna că va fi celebru. Însă, în „The Hype”, formația școlii, este loc doar pentru un solist, iar cel care a fost deja ales pentru asta este Paul. Astfel, decis să lase trecutul în urmă, Neil formează o nouă trupă împreună cu fratele lui, Ivan. Există o singură problemă: Paul devine Bono, iar „The Hype” își schimbă numele în „U2”, așa că Neil are acum o singură variantă: să devină mai bun decât cei din U2. În căutarea celebrității, cei doi frați ajung la Londra, dar sunt îngenunchiați de nedreptățile din industria muzicii, iar fiecare acțiune de-a lor este depășită de succesul colegilor de școală. Apoi, când cei doi frați încep să se bucure de propriul succes, Ivan află adevărul șocant din spatele rivalități cu cei din U2 și amenință să distrugă totul. În vreme ce visul lui este pe cale să se spulbere, Ivan simte că eșecul său are o legătură directă cu succesul de care se bucură Bono. Să fie vorba despre faptul că destinul lui este acela de a rămâne veșnic în umbra celebrității? Și dacă răspunsul se află în… uciderea lui Bono?

LA MISSION (2009)
Misiunea
Dramă, SUA, 2009
R: Peter Bratt
D: Benjamin Bratt, Erika Alexander, Jeremy Ray Valdez, Jesse Borrego, Talisa Soto Bratt

Un fost infractor reformat își dă fiul afară din casă după ce descoperă că…

Un delincvent reformat care se luptă și cu dependența de alcool muncește din greu pentru a se ține departe de necazuri și pentru a-și schimba viața. Spre bucuria și mândria lui, își crescuse singur fiul și era foarte mândru de asta. Însă, viața îi pregătește o mare provocare atunci când află că fiul lui este homosexual.

Che Rivera (Benjamin Bratt) a crescut într-un district dur din San Francisco, iar viața nu a fost deloc ușoară pentru el. Pentru că era un tip puternic și avea un temperament violent, el a reușit să câștige destul de repede respectul celor din jur. Însă, din păcate pentru el, asta nu l-a scutit deloc de necazuri, așa că va ajunge în spatele gratiilor. După ce se vede din nou în libertate, Che este decis să nu mai ajungă niciodată acolo. După moartea soției, el își crește singur fiul, se luptă cu dependența de alcool și încearcă să stea cât mai departe de necazuri. Cu toate acestea, cerul cade peste el în clipa în care află că fiul său este homosexual. Furios, el îl bate violent pe tânăr și își pierde complet direcția. Izolat și singur, el realizează că a rămas fără ceea ce își dorise mai mult: dragostea fiului său. În copilărie, pentru a supraviețui în vecinătatea dură în care crescuse, el împărțise pumni în stânga și-n dreapta. Acum, pentru a depăși acest impas din viața lui de om matur, violentul Che trebuia să se folosească de o latură de-a lui pe care nu o arătase niciodată.

LA VIDA DE LOS PECES (AKA. THE LIFE OF FISH)
Viaţa peştilor
Dramă, Chile, 2010
R: Matías Bize
D: Santiago Cabrera, Blanca Lewin, Antonia Zegers, Victor Montero, Sebastián Layseca

Andrés se întoarce acasă și astfel redescoperă lumea pe care o lăsase în urmă.

În ultimii zece ani, Andrés a trăit în Germania. Înainte de a se stabili pentru totdeauna la Berlin, el decide să revină acasă, în Chile. În timpul vizitei sale, el merge la petrecerea aniversară a unui prieten și redescoperă lumea pe care o lăsase în urmă.

Andrés este un chilian în vărtsă de 33 de ani care este plecat de zece ani în Germania, unde lucrează ca jurnalist la o revistă. Grație meseriei, el călătorește frecvent și are șansa de a vedea lucruri uluitoare. Cu toate acestea este un tip destul de singur și nu îl leagă nimic special de vreunul dintre locurile extraordinare în care ajunsese. Înainte de a se stabili în Berlin, el decide să facă o ultimă vizită acasă, în Chile, gândind că, înainte de a începe o nouă viață, trebuie să rezolve tot ceea ce lăsase în trecutul său. În timpul vizitei în Chile, Andrés merge la petrecerea aniversară a unui prieten și redescoperă lumea pe care o lăsase în urmă. Este posibil ca această întâlnire cu oamenii importanți din trecutul lui să schimbe pentru totdeauna viața eroului poveștii.

LE MOINE (AKA. THE MONK)
Călugărul
Thriller, Franța, 2011
R: Dominik Moll
D: Vincent Cassel, Déborah François, Joséphine Japy, Sergi López, Catherine Mouchet

Ascensiunea și căderea unui călugăr capucin din secolul al XVII-lea.

Tragica poveste a părintelui Ambrosio, cel care devenise cel mai cunoscut preot din Spania secolului al XVII-lea. Acesta credea că este la adăpost de orice tentație. Însă, sosirea unui novice îl va aduce pe călugăr în calea păcatului.

Urmăriți tragica poveste a unui copil care fusese abandonat după naștere pe treptele mănăstirii. Astfel, Ambrosio a fost crescut după reguli foarte stricte și a devenit cel mai cunoscut preot din țară. În vreme ce oamenii veneau din toată țara pentru a-i asculta fascinantele-i predici, acesta era și invidiat pentru succesul său de către unii călugări. Ambrosio este convins de faptul că el nu are cum să cadă pradă vreunei ispite. Asta până când la mănăstire sosește novicele Valerio, care are darul miraculos de a-i calma durerile de cap de care suferă Ambrosio.

LEBANON, PA.
Lebanon, Pennsylvania
Dramă, SUA, 2010
R: Ben Hickernell
D: Josh Hopkins, Samantha Mathis, Mary Beth Hurt, Rachel Kitson, Ian Merrill Peakes

Un bărbat din industria publicitară pleacă să-și înmormânteze înstrăinatul tată.

Will, este un fermecător bărbat de 35 de ani din Philadelphia care lucrează în industria publicitară și urmează să plece în Lebanon, Pennsylvania, pentru a-și înmormânta tatăl. Aici, el o întâlnește pe verișoara lui cu care începe să aibă o relație de prietenie neașteptată.

”Lebanon, Pennsylvania” spune povestea lui Will, este un fermecător bărbat de 35 de ani din Philadelphia are lucrează în industria publicitară și urmează să plece în Lebanon, Pennsylvania, pentru a-și înmormânta tatăl. La puțin timp după sosire, el începe o relație de prietenie neașteptată cu CJ (Rachel Kitson), inteligenta lui verișoară de 17 ani, care acum este însărcinată. De vreme ce Will devine interesat de profesoara lui CJ, o femeie căsătorită, iar verișoara lui are discuții aprinse cu tatăl ei, cei doi trec prin momente în care urmează să ia decizii importante pentru viața lor. În acest context, cei doi ajung să devină foarte apropiați. Oare vor reuși să depășească diferendele?

LES PAPAS DU DIMANCHE (SUNDAY DADS)
Tătici de duminică
Dramă, Franța, 2012
R: Louis Becker
D: Thierry Neuvic, Hélène Fillières, Olivier Baroux, Marilyne Canto, Nina Rodriguez

Despre părinții cu normă întreagă care ajung să fie împreună cu copiii lor doar în weekend.

După ce află că soția îl înșeală, Antoine pleacă de acasă și ajunge să se împace cu decizia pe care a luat-o. Singurul lui regret este acela că își poate vedea copiii doar duminica.

Antoine află că soția îl înșeală și nu stă prea mult pe gânduri. El își face bagajejele și pleacă de acasă, mutându-se la Léo, prietenul lui din copilărie. El și soția acestuiț, Léa, îl vor ajuta pe Antoine să treacă peste acest moment greu din viața sa. Treptat, Antoine reușește să se împace cu situația în care se află, însă cel mai dificil pentru el este faptul că nu își poate vedea mai des cei trei copii, devenind un tată de duminică. Cu toate acestea, viața trebuie să meargă mai departe, iar el speră că și vremurile bune se vor întoarce. Și, cine știe, poate că după ce lucrurile se vor fi așezat, bărbatul va ajunge să fie pregătit pentru o nouă iubire.

LONG DAY’S JOURNEY INTO NIGHT (1962)
Lungul drum al zilei către noapte
Dramă, SUA, 1962
R: Sidney Lumet
D: Katharine Hepburn, Ralph Richardson, Jason Robards, Dean Stockwell, Jeanne Barr

Versiunea autobiografică a agitatei vieți de familie a lui Eugene O’Neill.

Această magnifică variantă autobiografică a zbuciumatei vieți de familie a lui Eugene O’Neill se oprește asupra celor mai importante suflete din familia scriitorului. Astfel, este mama a cărei viață i se scurge printre degete din cauza dependenței de droguri, un tată alcoolic și fratele mai mare care este un inadaptat și e instabil emoțional.

”Lungul drum al zilei către noapte” versiunea autobiografică a vieții zbuciumate de familie a lui Eugene O’Neill, este transpusă pe peliculă cu personaje construite de nume copleșitoare ale cinematografiei internaționale. Katharine Hepburn este cea care o interpretează pe Mary Tyrone, mama scriitorului, o femeie însingurată, devastată de dependența de narcotice și speriată de o lume căreia nu îi poate face față. Ralph Richardson este James Tyrone, tatăl care cade pradă alcoolului după ce realizează că nu mai este un actor celebru, iar Jason Robards apare în rolul fratelui mai mare, un inadaptat care este și instabil emoțional. Viața agitată a acestei familii este reflectată de fiul cel mic, care este sensibil și visează să ajungă scriitor. Pelicula regizată de Sidney Lumet i-a adus lui Katharine Hepburn o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal. ”Lungul drum al zilei către noapte” și premii și nominalizări la Festivalul Internațional de Film de la Cannes și la Globurile de Aur.

LOVE (AKA. ANGELS & AIRWAVES LOVE)
Dragoste
SF, SUA, 2011
R: William Eubank
D: Gunner Wright, Corey Richardson, Bradley Horne, Nancy Stelmaszczyk, Roger E. Fanter

Un astronaut se luptă cu ideea că este posibil să nu se mai întoarcă acasă.

După ce pierde contactul cu Pământul, astronautul Lee Miller rămâne blocat pe orbită. Lumea lui înseamnă o existență claustrofobică și singuratică, până când acesta descoperă ceva uluitor.

Un soldat care este prins sub norul întunecat al Războiului Civil are șansa de a pleca în Vest, devenind martorul unei descoperiri extraordinare făcută de un alt regiment. Un secol mai târziu, un astronaut singuratic rămâne blocat pe orbită și pierde orice contact cu Pământul. Relațiile ne definesc ca ființe umane, iar prin intermediul conexiunilor ne demonstrăm existența. Acest concept simplu este doar o mică parte a unei descoperiri uriașe.

LUCY (2003)
Lucy
Biografic, SUA, 2003
R: Glenn Jordan
D: Rachel York, Danny Pino, Ann Dowd, Lachanze Sapp-Gooding, Madeline Zima

Povestea vieții uneia dintre figurile emblematice ale Americii, Lucille Ball.

Lucy este un film biografic despre Lucille Ball, un geniu al comediei americane, cu accent pe relația tumultuoasă cu marea iubire a vieții ei, Desi Arnaz, un cubanez arătos care era șeful unei trupe și decendent al unei familii aristocrate.

Urmează povestea vieții uneia dintre figurile emblematice ale comediei americane. Este vorba despre Lucille Ball, iar filmul începe de când ea era săracă și bătea la porțile celebrității și continuă cu momentul în care devine cunoscută. Dar, acțiunea peliculei lui Glenn Jordan este centrată cu precădere pe relația tumultuoasă a artistei cu marea iubire a vieții ei, Desi Arnaz, un cubanez arătos care era șeful unei trupe și decendent al unei familii aristocrate. Momentul cheie al vieții ei profesionale a fost acela în care a jucat în show-ul de televiziune ”I love Lucy”, producție inspirată din viața reală a artistei. Sitcom-ul de top va deveni în scurt timp unul dintre cele mai mari succese din istoria televiziunii. Pe măsură ce popularitatea lui Lucy crește, mariajul cu Desi are serios de suferit, iar filmul sugerează că faima și banii pot duce la pierderea fericirii de acasă.

MISS MONDAY
Secretele Gloriei
Dramă, SUA, 1998
R: Benson Lee
D: James Hicks, Andrea Hart, Alex Giannini, Nick Moran, John Woolvett

Un scriitor găsește o soluție pentru a depăși blocajul în care se afla.

Povestea care urmează are loc în Londra, iar eroul ei este un scriitor care caută soluții pentru a depăși blocajul de inspirație. Astfel, el urmărește o femeie pe care o găsește potrivită ca personaj principal în următorul său roman.

Roman, un scenarist care se străduiește din greu să depășească blocajul de inspirație în care se află, are un plan. În mijlocul lumii corporatiste din districtul financiar londonez, el o descoperă pe fascinata Gloria, care este perfectă pentru „Marianne”, personajul feminin principal al scenariului la care urmează să lucreze. După ce reușește să intre în casa acesteia, femeia se întoarce pe neașteptate, iar Roman se trezește în situația bizară de a fi captiv în dulapul ei. Involuntar, el devine voyeur într-o noapte în care își va schimba pentru totdeauna părerea despre Gloria. Cine este de fapt această femeie? Care este adevărul din spatele ei și ce rol va ajunge să joace Roman în povestea ei?

MY SON, MY SON, WHAT HAVE YE DONE
Fiule, ce ai făcut?
Thriller, SUA, 2009
R: Werner Herzog
D: Michael Shannon, Willem Dafoe, Chloë Sevigny, Udo Kier, Michael Peña

Un bărbat experimentează trăiri mistice în urma cărora își ucide mama.

Un tânăr se întoarce dintr-o călătorie în Peru și începe să experimenteze tot felul de trăiri mistice în urma cărora ajunge să își omoare mama cu o sabie.

În acest thriller psihologic, care se inspiră dintr-o crimă adevărată înconjurată de mister, Michael Shannon îl interpretează pe Brad, un actor aspirant care se întoarce dintr-o călătorie din San Diego, după o experiență tulburătoare în jungla peruviană. O altă influență decisivă în ceea ce avea să se întâmple o are interpretarea unui personaj dintr-o tragedie greacă. După toate astea, Michael își ucide mama, folosindu-se de o sabie. Poliția ajunge imediat la locul faptei și constată că asasinul se ascunde în casă și are doi ostatici. După mai multe discuții cu logodnica asasinului și cu directorul teatrului la care acesta lucra, polițiștii reușesc să realizeze imaginea acestui om care pierduse contactul cu realitatea.

NEARING GRACE
Alături de Grace
Dramă, SUA, 2005
R: Rick Rosenthal
D: Gregory Smith, Jordana Brewster, Ashley Johnson, David Moscow, David Morse

Grace, frumoasă liceului, îi atrage atenția lui Henry, care tocmai și-a pierdut mama.

După suferința pricinuită de pierderea mamei, Henry, fiul cel mic al familiei Nearing, se îndrăgostește de Grace, o colegă de școală foarte frumoasă. Asta îi va deranja pe iubitul fetei, dar și pe Merna care, încă din copilărie, fusese mereu lângă Henry.

Suntem în New Jersey, 1978, iar familia Nearing tocmai a suferit o pierdere cumplită. Rose Nearing, a trecut în lumea de dincolo și a lăsat în urma sa un soț și doi fii care nu știu cum vor reuși să meargă mai departe fără ea. Tatăl se cufundă în băutură, iar fratele cel mare are probleme din ce în ce mai mari cu drogurile. Henry, fiul cel mic al familiei Nearing, se îndrăgostește de Grace, o colegă de școală foarte frumoasă. Asta îi va deranja pe iubitul fetei, dar și pe Merna care, încă din copilărie, fusese mereu lângă Henry.

ONE WAY TRIP 3D
Drum fără întoarcere
Horror, Elveția, 2011
R: Markus Welter
D: Sabrina Reiter, Melanie Winiger, Herbert Leiser, Martin Loos, Aaron Hitz

Opt adolescenți caută ciuperci magice, dar vor fi prinși în ghearele morții.

Povestea teribilă a opt adolescenți care pornesc în pădure în căutarea unor ciuperci magice. În cele din urmă, vor găsi ceea ce căutau și petrecerea începe. Însă, drumul pe care porniseră este unul fără întoarcere.

Markus Walter, regizorul acestui horror, spune povestea a opt adolescenți care pornesc într-o călătorie prin pădure. Este toamnă, adică sezonul în care pot fi culese rarele ciuperci magice care cresc în zonă, iar aceasta este motivația principală a excursiei lor. După ce sosesc în locul situat în adâncurile pădurii, ei culeg ciupercile halucinogene și, după ce se lasă întunericul, petrecerea începe. Cu toți se distrează de minune, până când unul dintre ei merge să ia o bere și nu se mai întoarce. Amicii îl vor găsi cu fața în jos într-o baltă și capul spart. Deși nu au idee ce se întâmplase, ei înțeleg că au urgent nevoie de ajutor. Însă, mașina lor are pană, iar telefoanele nu funcționează. Este din ce în ce mai rău, dar încă departe de ceea ce urmează, căci drumul pe care porniseră va fi unul fără întoarcere pentru cei opt.

OUT OF SIGHT
Pasiune periculoasă
Comedie, SUA, 1998
R: Steven Soderbergh
D: George Clooney, Jennifer Lopez, Ving Rhames, Don Cheadle, Catherine Keener

Un jefuitor de bănci celebru iese din închisoare și răpește un agent american.

Iată-l pe Jack Foley, un șefuitor de bănci. În ziua în care iese din închisoare, acesta se trezește în situația de a pune mâna pe ceva mult mai de preț decât banii, este vorba despre inima lui Karen Sisco. Este deșteaptă, sexy și, spre nenorocirea lui Jack, mai este și… agent federal.

Urmează o zi importantă pentru un jefuitor de bănci de carieră, căci astăzi faimosul Jack Foley (George Clooney) este eliberat din închisoare. El și partenerul său (Ving Rhames) vor avea parte de întâmplări cu totul nebișnuite, deoarece un agent federal îngrozitor de sexy se află pe urmele lor. Karen Sisco (Jennifer Lopez), căci despre ea este vorba, este deștepată, dură, nedrept de atrăgătoare și, ceea ce hoții nu știu, agent federal. Urmează o răpire, aventuri pe bandă rulandă, sentimente contradictorii, acțiune și întâmplări care vă vor face să vă amuzați copios. Cei doi sunt foarte atrași unul de celălalt. Să fie vorba, după toate acestea, despre o reconcilere a celor două profesii aflate veșnic în conflict, de cele mai multe ori armat?

PERFECT SENSE
Ultima dragoste de pe Pământ
Dramă, Marea Britanie, 2011
R: David Mackenzie
D: Ewan Mcgregor, Eva Green, Ewen Bremner, Stephen Dillane, Connie Nielsen

În timp ce doi oameni încercau să aibă o relație, un virus dezlănțuie haosul.

Virusul se răspândește. Oamenii de pe întreaga planetă ajung să fie infectați, iar haosul și panica se dezlănțuie. Michael este bucătar, iar Susan este om de afaceri și amândoi încearcă să aibă o relație, însă pandemia complică lucrurile.

Susan este un om de știință care caută răspunsuri pentru întrebările vitale. Este vorba despre dileme atât de importante, încât ea a lăsat deoparte chiar și iubirea. Asta până când îl întâlnește pe Michael, un bucătar foarte talentat. Din această clipă totul începe să se schimbe. În vreme ce ei experimentau sentimente care le fuseseră străine până atunci, peste tot în lume oamenii încep să se simtă ciudat, deoarece există ceva ce le afectează emoțiile. Susan și Michael se trezesc într-o călătorie a aventurii senzuale, trăind senzațiile de plutire sau fluturi în stomac, momente de conexiune pură. Oare asta se întâmplă pentru că s-au îndrăgostit sau din cauză că, în jurul lor, lumea se prăbușește? Cum arată o dragoste în care dăruiești și primești iubire în aceste vremuri tulburi în care trăim?

PERSONA
Persona
Dramă, Suedia, 1966
R: Ingmar Bergman
D: Bibi Andersson, Liv Ullmann, Margaretha Krook, Gunnar Björnstrand, Jörgen Lindström

O asistentă vorbăreață e desemnată să aibă grijă de o actriță ce nu mai putea vorbi.

O actriță celebră, care ajunge să fie paralizată și să nu mai poată vorbi în urma unui colaps pe care îl suferise pe scenă ajunge să fie îngrijită de o asistentă foarte vorbăreață. În timp, apropierea dintre cele două femei începe să creeze o tranziție stranie de schimb de identitate.

Povestea care urmează gravitează în jurul unei asistente tinere pe nume Alma (Bibi Andersson) și a pacientei acesteia, Elisabet Vogler (Liv Ullmann), o actriță foarte cunoscută. Elisabet nu a mai putut vorbi după o cădere pe care a suferit-o în timp ce era pe scenă, iar medicul ei o trimite într-o casă izolată de pe malul mării, unde urmează să fie îngrijită de Alma. Aici, asistenta care vorbește cât pentru amândouă, ajunge să se îndrăgostească un pic de actriță și, într-una dintre seri, începe să îi povestească despre experiențele sexuale pe care le-a avut cândva și urmările lor neplăcute. La scurt timp după aceste confidențe, Alma citește un bilet scris de Elisabet și este șocată să afle că actrița o consideră un fel de material de studiu. Din acest moment, relația lor devine una tensionată, iar femeile încep să se rănească una pe cealaltă.

CAN
Can
Dramă, Turcia, 2011
R: Rasit Çelikezer
D: Selen Uçer, Serdar Orçin, Berkan Demirbağ, Erkan Avci, Zeynep Yalçin

Un cuplu pornește pe căi ilegale pentru a avea un copil, iar asta le va distruge căsnicia.

Ayşe și Cemal au o căsnicie fericită, dar visează să aibă un copil și, cum asta nu se întâmplă de la sine, cei doi încep să caute alternative. În cele din urmă, aleg o cale ilegală pentru a-și împlini visul, iar asta le va distruge mariajul.

Ayşe și Cemal se iubesc foarte mult și sunt căsătoriți de câțiva ani. Împreună, au o viață frumoasă și trăiesc în Istanbul. Dar, pentru a se simți împliniți, cei doi visează să aibă un copil și cum asta nu se întâmplă de la sine, ei încep să caute alternative. În cele din urmă, aleg o cale ilegală pentru a-și împlini visul, iar asta le va distruge mariajul, ajungând să aibă vieți separate. Cemal se va recăsători, iar Ayşe se străduiește să iubească un copil care nu este al ei. Drumurile lor se vor intersecta din nou, iar, la acel moment, doar unul dintre ei reușise să se împace cu trecutul.

RAINING STONES
Ploaia de pietre
Dramă, Marea Britanie, 1993
R: Ken Loach
D: Bruce Jones, Julie Brown, Gemma Phoenix, Ricky Tomlinson, Tom Hickey

Mândru, dar sărac, Bob vrea să îi cumpere fiicei lui cea mai frumoasă rochie.

Un bărbat sărac doreşte ca fiica lui să aibă cea mai frumoasă rochie cu ocazia Primei Comuniuni. Însă, dorinţa lui e mult mai scumpă decât poate plăti, aşa că scoate la mezat tot ceea ce are mai de preţ.

De această dată, pelicula realizată de Ken Loach spune povestea unui bărbat care este fidel familiei şi religiei sale. Bob (Bruce Jones) locuieşte împreună cu soţia lui, Anne (Julie Brown) şi fiica lor, Coleen (Gemma Phoenix), într-un oraş sărac englezesc. Orgolios, dar sărac, el doreşte ca fiica lui să poarte o rochie frumoasă și nouă, însă care este şi foarte scumpă la Prima Comuniune. Însă, ambiţia şi încăpăţânarea sa îi aduc mari probleme, cu soluţii dintre cele mai îndoielnice. În dorinţa sa de a face rost de bani şi din disperare, Bob pune în pericol tot ceea ce preţuia mai mult: familia şi chiar propriul suflet. Ken Loach este de părere că protagonistul reprezintă ceea ce este mai bun din clasa muncitoare: un om dispus să facă orice pentru a-şi hrăni şi îmbrăca familia. Acesta este un erou adevărat, spune el.

RAY – RAY
Dramă, SUA, 2004
R: Taylor Hackford
D: Kerry Washington, Regina King, Jamie Foxx, Clifton Powell, Aunjanue Ellis

Un film biografic care îl are ca protagonist pe Ray Charles, cântărețul avantgardist care avea să devină unul dintre simbolurile Americii.

Ray Charles s-a distins prin a fi considerat, în egală măsură, comoară națională și fenomen internațional. Încă de la începutul anilor ’60, cântărețul își împlinise visul, devenind unul dintre numele importante din domeniul muzical. Hituri precum ”Georgia” sau ”Born to Lose" l-au plasat în primele poziții ale topurilor mondiale. Jamie Foxx (”Any Given Sunday”, ”Ali”) este cel care îl interpretează pe Ray Charles în această colosală reproducere a vieții unui om care a devenit unul dintre simbolurile Americii. Născut într-un oraș sărac din central Floridei, Ray a orbit la vârsta de șapte ani. Cea care l-a susținut necondiționat a fost mama lui, o femeie singură, cea care l-a ajutat să își descopere forța interioară și s-și pună în valoare talentul. În film mai apar și Kerry Washington, Regina King, Clifton Powell și Bokeem Woodbine, regia fiind semnată de Taylor Hackford, iar scenariul de James L. White. Pelicula a fost distinsă cu numeroase premii la Festivalurile de Film importante. Printre acestea, două premii (sunet și actor în rol principal) Oscar și patru nominalizări (costume, regie, montaj, cel mai bun film), BAFTA (cel mai bun actor în rol principal și cel mai bun sunet), precum și alte două nominalizări la aceeași ceremonie.

La cererea lui Ray Charles, scriptul a fost transpus și în scrierea Braille pentru ca protagonistul să îl poată citi. De asemenea, Jamie Foxx a urmat cursuri la Braille Institute, pentru a interpreta cât mai bine rolul.

SAVING FACE
De dragul aparenţelor
Comedie, SUA, 2004
R: Alice Wu
D: Michelle Krusiec, Joan Chen, Lynn Chen, Jin Wang, Jessica Hecht

O fiica încearcă să-și înțeleagă mama și speră că astfel își va cunoaște și propria inimă.

O comedie romantică despre o tânără care încearcă să-și înțeleagă mama, sperând că asta ar putea-o ajuta în cele din urmă să se înțeleagă pe sine. Este o poveste despre dragoste, tabuuri culturale și călătoria a două femei care își trăiesc viața cu onestitate.

Pentru “Wil” Pang, o femeie de 28 de ani din New York, viața este un număr de jonglerie între cariera de chirurg și datoriile pe care le are ca fiică față de mama ei. Pentru că merge să își viziteze săptămânal familia, ea este în tranzit între două lumi. Dar, într-o singură noapte, totul se schimbă, căci în clipa în care ajunge acasă o găsește pe mama ei, o femeie văduvă trecuta de prima tinerețe, la ușă. Femeia era răvășită și află că este însărcinată. Din acea clipă, mama se mută în casa fiicei, care începe să aibă probleme sentimentale din această cauză, iar Wil înțelege că, dacă va continua să păstreze aparențele, riscă să fie părăsită de persoana pe care o iubește.

SCARY OR DIE
Poveşti de groază
Horror, SUA, 2012
R: Michael Emanuel, Bob Badway, Igor Meglic
D: Corbin Bleu, Bill Oberst Jr., Domiziano Arcangeli, Nicole Moore, Alexandra Choi

Cinci povești întrețesute care au loc în sau în jurul ”Orașului Îngerilor”.

După ce cinci oameni care nu se cunoșteau între ei încearcă să scape de o soartă îngrozitoare, unul dintre ei este schilodit de un clovn carnivor. În urma schilodirii, el este infectat și începe să sufere o metamorfoză terifiantă. Pe măsură ce corpul începe să se schimbe și dorințele și poftele se modifică.

”Poveşti de groază” este o istorie cu cinci povești întrețesute care au loc în interiorul sau în jurul ”Orașului Îngerilor”. După ce cinci oameni care nu se cunoșteau între ei încearcă să scape o soartă îngrozitoare, unul dintre ei este schilodit de un clovn carnivor. În urma schilodirii, acesta este infectat și începe să sufere o metamorfoză terifiantă. Pe măsură ce corpul începe să se schimbe și dorințele și poftele pe care le are devin altele. Astfel, în poveste apar un polițist corupt, o femeie frumoasă, dar din calea afară de misterioasă, un bărbat încântător care caută iubirea în cel mai nepotrivit loc dintre toate, un individ macabru și un bunic iluzionist.

SCHOOL DAZE
Colegiul năbădăilor
Comedie, SUA, 1988
R: Spike Lee
D: Laurence Fishburne, Giancarlo Esposito, Tisha Campbell, Kyme, Joe Seneca

Un tânăr care nu este prea popular dorește să facă parte dintr-o frăție celebră.

Inovatorul realizator de film, Spike Lee, transpune pe peliculă o comedie neconvențională care privește dintr-o perspectivă specială viața dintr-un colegiu cu copii de culoare. Cu o muzică dinamică și secvențe de dans memorabile, filmul ia în discuție subiecte precum propria identitate și respectul de sine.

La Mission College nu sunt toate roz, căci rivalitățile sunt în creștere. "Dap" Dunlap (Laurence Fishburne) și amicii lui plănuiesc un pic de acțiune, în vreme ce Julian "Big Brother Almighty" Eaves (Giancarlo Esposito) și cei din frăția Gamma Phi Gamma caută o cale ca să le ia aerul din plămâni celor dintâi. Povestea devine una foarte complicată după ce vărul lui Dap, Half-Pint (Spike Lee), decide să treacă în teritoriul "Gamma". Urmează un film în care veți avea parte de mult dramatism, romantism, ritualuri și rivalități, muzică dinamică și secvențe de dans memorabile. ”Colegiul năbădăilor” este o comedie despre tineri de colegiu, o producție care ia în discuție subiecte precum propria identitate și respectul de sine.

SMOKEY AND THE BANDIT
Smokey şi Banditul
Comedie, SUA, 1977
R: Hal Needham
D: Burt Reynolds, Sally Field, Jackie Gleason, Jerry Reed, Mike Henry

Burt Reynolds încearcă să ducă un camion de bere din Texas în Georgia.

Încântătorul și vorbărețul camionagiu numit Bandit (Burt Reynolds) trebuie să ducă un transport de bere dintr-un capăt de țară în celălalt. Asta nu este deloc o bagatelă, deoarece Buford T. Justice (Jackie Gleason), un șerif cam încuiat, se află pe urmele sale.

Pregătiți-vă să porniți la drum pe autostrăzi alături de Bandit (Burt Reynolds), un amuzant camionagiu care vorbește repede și care pornește într-o cursă nebună contra cronometru. El trebuie să ducă un transport de bere dintr-o parte în cealaltă a țării. Până aici, nimic neobișnuit pentru el, însă pe urmele sale se află Buford T. Justice (Jackie Gleason), un șerif cam încuiat, care ține musai să îl învețe ceva respect pentru lege.

STAKE LAND
Vânătoarea de vampiri
Horror, SUA, 2010
R: Jim Mickle
D: Nick Damici, Connor Paolo, Danielle Harris, Kelly Mcgillis, Sean Nelson

Un adolescent orfan se alătură unui vânător de vampiri într-o țară invadată de fiare sălbatice.

Urmează povestea unui adolescent orfan care se alătură unui vânător de vampiri. Împreună, ei recrutează alți supraviețuitori disperați care se aflau în căutarea unui refugiu într-o țară invadată de creaturi monstruoase și fundamentaliști nemiloși.

America este o națiune pierdută, căci este lovită de o epidemie gravă de vampirism. Oamenii încearcă să scape, căutându-și un refugiu într-o țară care este invadată de creaturi monstruoase și fundamentaliști nemiloși ce visează să preia controlul asupra Statelor Unite. Orașele devin morminte, iar supraviețuitorii sunt îngroziți de căderea întunericului. După ce familia îi este sacrificată, tânărul Martin (Connor Paolo) este luat sub aripa unui vânător de vampiri (Nick Damici). De-a lungul călătoriei, cei doi recrutează și alți oameni care reușiseră să supraviețuiască. Printre aceștia se află și o călugăriță (Kelly McGillis) care, atunci când vede ce se întâmplă în jur, ajunge să fie profund măcinată de îndoieli în convingerile sale.

SUITE NOIRE – LA REINE DES CONNES (QUEEN BITCH)
Suite Noire – Transsexualul
Thriller, Franța, 2009
R: Guillaume Nicloux
D: Clément Hervieu-Léger, Yves Verhoeven, Pascal Bongard, Nicolas Jouhet, Hélène Alexandridis

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime de personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.

Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nuanță a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă de fapt întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

SUITE NOIRE – QUAND LA VILLE MORD (WHEN THE CITY BITES)
Suite Noire – Când oraşul muşcă
Thriller, Franța, 2009
R: Dominique Cabrera
D: Aïssa Maïga, Samir Guesmi, Laurentine Milebo, Alain Dzukam Simo, Assane Seck

“Suite Noire” este o colecție de opt povești, în tradiția filmelor de categoria B.

“Suite Noire” este o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B. Astfel, veți întâlni o mulțime personaje stranii, criminali de toate felurile, situații dramatice, umor negru și, la orice pas, oameni care mor cu zile.

Urmează “Suite Noire”, o colecție de opt povești realizate în tradiția filmelor cu buget redus, cele numite de categoria B (“B-Movie”), care vor explora orice nunață a genului cinematografic. Fiecare dintre cele opt filme reprezintă, de fapt, întâlnirea dintre un scriitor și un realizator de film. “Suite Noire” oferă o perspectivă ironică și întunecată a societății contemporane, diversitate de subiecte și contexte, stiluri de regie care nu au nimic în comun, umor negru și, întotdeauna, o abordare care uimește. Astfel, vom cunoaște cetățeni decenți, falși inocenți, bastarzi, criminali în serie, asasini inepți, ucigași tineri sau detectivi neexperimentați, femei răzbunătoare, escroci și simpli idioți, moralitate făcută bucăți, confruntări și trădare, victime ale ghinionului, oameni care cad în capcane sau semeni care îndreaptă arma unul spre celălalt și mor. Numai la Cinemax, în această lună, o serie horror cum nu ați mai văzut!

SUMMER GAMES (AKA. GIOCHI D’ESTATE)
Jocuri de vară
Dramă, Elveția, 2011
R: Rolando Colla
D: Armando Condolucci, Fiorella Campanella, Alessia Barela, Antonio Merone, Roberta Fossile

O poveste despre două cupluri din generați diferite, în vacanța de vară.

Povestea a două cupluri, unul adult, iar celălalt la vârsta adolescenței, în timpul vacanței de vară. Vicenzo și Adriana decid să facă o ultimă încercare pentru a-și salva mariajul. Fiul lor în vârstă de 12 ani este afectat de comportamentul violent al tatălui său și ajunge să se poarte la fel în jocurile cu alți copii de vârsta lui.

„Jocuri de vară” se întâmplă în mijlocul verii, pe malurile mării. După mulți ani împreună, căsătoria dintre Vincenzo și Adriana trece prin momente foarte delicate, așa că cei doi decid să mai facă o ultimă încercare pentru a o salva. Nic, fiul lor de 12 ani, este traumatizat de ieșirile tatălui său și devine la rândul său violent atunci când interacționează cu alți copii de vârsta lui. Deși este bine integrat în grupul său de prieteni, băiatul reușește destul de greu să exprime ceea ce simte pentru Marie, care are aceeași vârstă și aceleași probleme în relația cu tatăl ei. Urmăriți o poveste care vorbește despre primii pași înainte de momentul în care îți iei viața pe cont propriu.

THE 400 BLOWS (AKA. LES QUATRE CENTS COUPS)
Cele patru sute de lovituri
Dramă, Franța, 1959
R: François Truffaut
D: Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy, Guy Decomble, Patrick Auffay

Un adolescent neînțeles ajunge să facă tot felul de nereguli.

Antoine, un puști de 13, locuiește cu părinții într-un apartament înghesuit din Paris. Neglijat de mamă și neînțeles de tatăl său, el începe să se răzvrătească împotriva autorităților. După ce are probleme la școală, el alege să fugă de acasă.

Pentru realizarea acestui lung-metraj, regizorul François Truffaut s-a inspirat din propria copilărie tulbure. În “Cele patru sute de lovituri” îl întâlnim pe Jean-Pierre Léaud, cel care îl interpretează pe Antoine Doinel, puștiul rebel de 13 ani și presupusul alter ego al lui Truffaut. Neînțeles și neglijat de către părinții săi și chinuit la școală de către un profesor insensibil (Guy Decomble), Antoine fuge frecvent și de acasă, dar și de la școală. În cele din urmă, el este acuzat că a copiat de același profesor, așa că părăsește școala. Planul său este să facă rost de niște bani pentru a putea pleca de acasă, așa că fură mașina de scris a tatălui său (Albert Remy). Supărat, părintele își reclamă fiul la poliție, iar băiatul ajunge să fie închis alături de tot felul de delincvenți. Un psihiatru de la centrul de reeducare dovedește că, de fapt, Antoine este un copil nefericit, nu un infractor.

THE DRESS (AKA. DE JURK)
Rochia
Comedie, Olanda, 1996
R: Alex Van Warmerdam
D: Alex Van Warmerdam, Ariane Schluter, Elisabeth Hoijtink, Eric Van Der Donk, Henri Garcin

Urmăriți o poveste asezonată cu sex, violență, umor și dramatism.

Despre efectele pe care le are rochia asupra vieții celor implicați în realizarea, vânzarea și purtarea ei.

Pelicula „Rochia” este o poveste plină de sex, violență, dramatism și umor, toate gravitând în jurul vieții unei rochii. Concepută sub un nor al frustrării și disperării, ea devine un detaliu important într-un șir interminabil de ghinioane sau într-o succesiune de evenimente care vor schimba existența celor care au adus rochia în universul lor. Urmărind filmul, veți întâlni personaje bizare care ajung să fie implicați într-un joc macabru. Oricine intră în contact cu rochia devine victima consecințelor dramatice, șocante sau amuzante ale acestui fapt.

THE EUROPEANS
Europenii
Dramă, Marea Britanie, 1979
R: James Ivory
D: Lee Remick, Robin Ellis, Wesley Addy, Tim Choate, Lisa Eichhorn

Doi expați americani se întorc în Statele Unite pentru a-și vizita verii.

Suntem în secolul al XIX-lea. Doi expați americani se întorc în Statele Unite pentru a-și vedea rudele bogate, iar ceea ce urmează este mai mult decât o vizită de curtoazie. Cei doi revendică o parte din averea familiei.

Suntem cândva în a doua jumătatea a secolului al XIX-lea. În această adaptare a romanului „The Europeans” a lui Henry James, îi întâlnim pe contesa Eugenia și pe fratele ei, Robert, doi expatriați americani care trăiseră cea mai mare parte a vieții lor în Europa. Cei doi sunt obișnuiți cu viața fără griji, iar acum s-au întors la rudele lor din New England pentru a obține niște avantaje concrete. Rudele lor îi găsesc fermecători, educați și șocant de desfrânați pe cei doi. Deși Eugenia nu reușește să își atingă obiectivele, Robert pare să se descurce mai bine în această privință.

THE FOUR SEASONS
Patru anotimpuri
Dramă, SUA, 1981
R: Alan Alda
D: Alan Alda, Carol Burnett, Len Cariou, Sandy Dennis, Rita Moreno

Povestea prieteniei a trei cupluri și a vacanțelor pe care le petrec împreună.

Trei cupluri de vârstă mijlocie cu dare de mână își petrec vacanțele împreună în fiecare dintre cele patru anotimpuri. În timpul lor, apar tot felul de crize maritale, parentale și tot felul de alte probleme.

”The Four Seasons” prezintă încercările și necazurile prin care trec trei cupluri de vârstă mijlocie bogate pe perioada a 12 luni. Alan Alda, care semnează și regia acestei comedii, și Carol Burnett interpretează un cuplu căsătorit, doi oameni care cred despre ei că sunt etalon pentru sensibilitate. Ei sunt cei care vin cu ideea unor vacanțe în serie din New England până în Virgin Islands alături de alte două cupluri, Jack Weston și Rita Moreno și Len Cariou și Sandy Dennis. Pe parcurs, apar tot felul de crize maritale, parentale și tot felul de alte probleme.

THE FRIENDS OF EDDIE COYLE
Prietenii lui Eddie Coyle
Suspans, SUA, 1973
R: Peter Yates
D: Robert Mitchum, Peter Boyle, Richard Jordan, Steven Keats, Alex Rocco

Ca să scape de închisoare, un gangster din Boston decide să-și toarne prietenii.

Eddie Coyle este un traficant de arme din Boston care nu are de gând să ajungă la închisoare și nici nu vrea să renunțe la stilul de viață pe care îl are. Prin urmare, el continuă contrabanda cu arme, dar devine informator al poliției, precum și al departamentului de trezorerie.

”Prietenii lui Eddie Coyle” redă ultimele zile din viața unui traficant de arme din Boston. Eddie Coyle (Robert Mitchum) nu vrea să primească pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru trafic de arme. El nu are de gând să ajungă în spatele gratiilor și nici nu vrea să renunțe la stilul de viață pe care îl are. Prin urmare, acesta continuă contrabanda cu arme, dar devine informator al poliției, precum și al departamentului de trezorerie. În scurt timp, contrabandiștii își dau seama că Eddie este turnătorul așa că îl trimit pe cel mai bun prieten al acestuia, Dillon (Peter Boyle), să rezolve problema. Dillon îl scoate pe Eddie în oraș la cină, apoi merg împreună la un meci de hochei, iar această zi frumoasă se termină undeva într-un câmp părăsit, unde Dillon execută ordinele celor care îl trimiseseră.

THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE)
Siamezii
Horror, Olanda, 2009
R: Tom Six
D: Dieter Laser, Ashley C. Williams, Ashlynn Yennie, Akihiro Kitamura, Andreas Leupold

Un chirurg dement mutilează și omoară trei turiste străine.

Două americance drăguțe pornesc într-o călătorie prin Europa, dar mașina li se strică în pădure, așa că pornesc în căutare de ajutor și descoperă o vilă izolată. A doua zi, ele sunt captive într-o pivniță înspăimântătoare.

„Siamezii” spune terifianta poveste a două americance frumoase care pornesc într-o călătorie prin Europa. Din păcate, mașina lor se strică într-o pădure din Germania, așa că merg să caute ajutor și descoperă o vilă izolată. Heiter, proprietarul casei, un chirurg pensionar, se oferă să le cheme un taxi și le invită în casă pentru a aștepta la adăpost sosirea mașinii. Ele își vor da seama prea târziu că ceva nu este tocmai în regulă cu formidabilul domn Heiter. Planurile medicului sunt dincolo de orice imaginație, deoarece în aceeași casă se află captivă și o turistă japoneză, iar „gazda” lor are un plan diabolic în ceea ce le privește pe cele trei.

THE IMMORTAL VOYAGE OF CAPTAIN DRAKE
Nemuritoarea călătorie a căpitanului Drake
Aventuri, SUA, 2009
R: David Flores
D: Adrian Paul, Temuera Morrison, Wes Ramsey, Sofia Pernas, Daniel Kash

Figura istorică a acestor aventuri din larg este Sir Francis Drake.

Marele război dintre Armada Spaniei și flota engleză s-a sfârșit, dar tensiunile sunt încă prezente, mai ales în larg și în special pentru doi bărbați: Sir Francis Drake și inamicul său de-o viață, căpitanul Don Sandovate.

Pelicula are în centrul său un personaj istoric, este vorba despre Sir Francis Drake de pe "The Queen’s Pirate". Pelicula este plasat în 1592, ceea ce înseamnă că au trecut patru ani de la terminarea războiului dintre Armada Spaniei și flota engleză. Cu toate acestea, tensiunile sunt încă prezente între cele două tabere, mai ales în larg. Cei mai înverșunați par a fi Sir Francis Drake de pe "The Queen’s Pirate", un viceamiral britanic al Forțelor Navale și dușmanul lui de-o viață, căpitanul Don Sandovate, un pirat spaniol nemilos care are inima unui conchistador. Întâlnirea lor cu un misterios sultan sirian îi va aduce pe amândoi și pe oamenii lor în situația de a porni într-o cursă îndrăzneață către misticul Copac al Vieții.

THE HUNT FOR THE BTK KILLER
În căutarea criminalului BTK
Suspans, SUA, 2005
R: Stephen Kay
D: Robert Forster, Michael Michele, Maury Chaykin, Gregg Henry, Mimi Kuzyk

Cum au găsit, capturat și condamnat un criminal în serie cunoscut sub numele de BTK…

Vreme de 31 de ani, criminalul în serie cunoscut sub numele de BTK a răspândit teroarea într-un oraș mic din Kansas. Între 1974 și 1991, el a omorât 10 oameni! Criminalul a fost capturat în anul 2005.

Robert Forster și Michael Michele îi interpretează pe cei doi polițiști care erau disperați să pună mâna pe Dennis Rader (Gregg Henry), un criminal în serie care, între 1974 și 1991, a omorât 10 oameni. De la ultima crimă din 1991 până în 2004, oamenii din Wichita, Kansas, au trăit cu groaza că asasinul cunoscut sub numele de BTK se află printre ei și ar putea lovi din nou. Un reporter de la un ziar primește niște fotografii care conțin imagini de la locul crimei, iar singurul care ar fi putut să facă pozele era criminalul. Din acel moment, se reia investigația, iar polițiștii pornesc într-o cursă mortală contra cronometru de prindere a asasinului înainte de a mai face încă o victimă. El a fost găsit, capturat și condamnat în anul 2005.

THE INNKEEPERS
Hotelul bântuit
Horror, SUA, 2011
R: Ti West
D: Sara Paxton, Pat Healy, Alison Bartlett, Jake Schlueter, Kelly Mcgillis

Undeva într-un hotel, doi vânători de fantome sunt deciși să prindă ceva cât de repede.

Doi angajați sunt deciși să scoată la lumină trecutul de loc bântuit al hotelului la care lucrează. Astfel, amândoi ajung în ipostaza de a deveni martori ai unor evenimente înspăimântătoare.

Pelicula este plasată în venerabilul Yankee Pedlar Inn care, după mai mult de 100 de ani, urmează să-și închidă porțile pentru totdeauna. Pentru că foarte mulți cred că acesta este unul dintre cele mai bântuite hoteluri din Noua Anglie, ultimii doi angajați, Claire (Sara Paxton) și Luke (Pat Healy) au un plan. Cei doi au de gând să aducă dovezi în legătură cu fantomele de aici, înainte ca hotelul să fie închis pentru totdeauna. Pe măsură ce ziua închiderii se apropie, aici încep să se cazeze tot felul de oaspeți ciudați, iar Claire și Luke ajung în ipostaza de a deveni martori ai unor întâmplări tulburătoare.

THE IMPORTANCE OF TYING YOUR OWN SHOES
Cum să-ţi legi şireturile
Dramă, Suedia, 2011
R: Lena Koppel
D: Sverrir Gudnason, Vanna Rosenberg, Mats Melin, Theresia Widarsson, Bosse Östlin

Alex se trezește în situația în care este liderul unui grup de oameni cu handicap mintal.

Alex se angajează ca asistent într-un cămin pentru oamenii cu handicap mintal, un loc încremenit de rutină în care cursurile despre cum să îți legi singur șireturile nu se termină niciodată. El găsește o soluție pentru a scăpa de plictiseală, organizând audiții pentru descoperirea unui talent.

Alex este un pierde-vară cu acte în regulă, un tânăr care visează la o carieră în teatru, dar care nu are niciun fel de responsabilitate pentru el sau pentru cei apropiați. Când Lisa, prietena lui, nu mai are niciun chef să treacă peste toate astea, Alex se trezește în stradă. În această situație, el își caută ceva de lucru și așa ajunge să se angajeze ca asistent într-un cămin pentru oamenii cu handicap mintal, un loc încremenit de rutină în care cursurile despre cum să îți legi singur șireturile nu se termină niciodată. După ce pornește dezastruos în această aventură a vieții sale, Alex începe să rezoneze cu oamenii din jurul lui și realizează că, dincolo de problemele medicale pe care le au sau de medicația care li se administrează, acolo sunt suflete pline de energie, cu vise, emoții și talente nebănuite. Astfel, Alex și noii săi prieteni sunt deciși să lupte cu prejudecățile și să participe la competițiile naționale televizate de descoperire de talente.

THE LAST RITES OF JOE MAY
Viaţa lui Joe May
Dramă, SUA, 2011
R: Joe Maggio
D: Dennis Farina, Jamie Anne Allman, Ian Barford, Meredith Droeger, Chelcie Ross

Ultimele zile din viața lui Joe, un om care a îmbătrânit convins că destinul îi rezervă ceva măreț.

Joe May a fost convins că ziua de mâne îi va aduce ceva măreț. Acum, este bătrân, bolnav, nu are bani și nici unde să mai locuiască. Cu toate acestea, viața i se va schimba atunci când nu credea că asta mai este posibil și îi oferă o ultimă ocazie de a deveni erou.

Dennis Farina face un adevărat tur de forță în interpretarea personajului Joe May, unul dintre cele mai bune roluri pe care el le-a realizat. Povestea lui Joe Maggio se petrece în Chicago, iar eroul principal este Joe May, un bărbat de peste șaizeci de ani care, după ce se întoarce de la spital, află că locuința sa fusese închiriată lui Jany, o mamă singură, care locuia aici împreună cu fetița ei, Angelina. Apartamentul fusese dat altcuiva deoarece cu toții credeau că el a murit. Pentru că se afla într-o situație delicată, Joe acceptă oferta lui Jenny de a împărți apartamentul. Deși încetase să mai spere, viața îi oferă ocazia de a deveni erou, doar că începe să fie un pic prea târziu. Urmăriți un film excepțional, foarte emoționant și cu un final sfâșietor, o peliculă în care Dannis Farina face rolul vieții lui.

THE MAN NEXT DOOR (AKA. EL HOMBRE DE AL LADO)
Bărbatul de alături
Comedie, Argentina, 2009
R: Gastón Duprat, Mariano Cohn
D: Rafael Spregelburd, Daniel Aráoz, Eugenia Alonso, Inés Budassi, Lorenza Acuña

Un mic incident dintre doi vecini care au un perete în comun duce la un conflict de proporții.

Leonardo este un designer foarte popular, iar Victor este vecinul lui, un vulgar om de vânzări. Scandalul dintre ei începe după ce Victor decide să facă o modificare în apartamentul său, iar asta îl va afecta direct pe Leonard.

Ceea ce urmează este o comedie neagră ai cărei protagoniști sunt doi vecini care aparțin unor lumi complet diferite. Leonardo este un designer renumit care locuiește împreună cu familia sa într-o casă frumoasă proiectată de Le Corbusier. Viața lui este foarte aproape de una ideală. Asta până în ziua în care Victor (Daniel Aráoz), vecinul său, un gloduros vânzător de mașini, sparge un perete comun pentru a-și face încă o fereastră. Din păcate, aceasta se va deschide direct în livingul lui Leonard. Pe măsură ce tensiunea dintre cei doi crește, pelicula explorează relaţiile complexe dintre diferenţele de clasă, barierele sociale, bine şi rău. Întrebarea care persistă pe toată durata filmului este cine va câștiga în cele din urmă în acest conflict absurd iscat de acest grosolan vânzător auto.

THIEF (AKA. VIOLENT STREETS)
Hoţul
Suspans, SUA, 1981
R: Michael Mann
D: James Caan, Tuesday Weld, Willie Nelson, James Belushi, Robert Prosky

O dramă care vorbește despre lumea reală a infractorilor de profesie.

Frank este un hoț de profesie care vrea să se căsătorească cu Jessie și să se așeze la casa lui pentru a avea o viață normală. Pentru a-și împlini acest vis, Frank trebuie să facă rost de banii care să-i permită retragerea, iar personajul-cheie este un șef mafiot.

Frank este decis să-și schimbe viața. După 11 ani de închisoare, el este din nou liber și își dorește să recupereze timpul pierdut. Visul lui este acela de a se căsători cu Jessie, așezându-se la casa lui și renunțând la meseria de hoț în favoarea unei vieți normale. Pentru a-și împlini visul, Frank trebuie să facă rost de banii care să-i permită retragerea, iar pentru asta personajul-cheie este un șef mafiot. Doar că, în închisoare, Frank studiase comerțul, iar acum are o perspectivă personală asupra lumii, o atitudine care îi va permite mai târziu ca, în timpul nopții, să fure milioane de dolari în numerar și diamante, în vreme ce ziua avea o existență absolut normală. Polițiștii ajung să se simtă neputincioși în fața profesionalismului rece cu care acționează Frank.

TO LOVE AND DIE (AKA. TO LOVE AND DIE IN L.A.)
Să iubeşti şi să mori
Dramă, SUA, 2008
R: Mark Piznarski
D: Shiri Appleby, Ivan Sergei, Frances Fisher, Tim Matheson, Seymour Cassel

O femeie își găsește tatăl și descoperă că acesta este un criminal.

O femeie de treizeci și ceva de ani este convinsă că problemele sale din viața sentimentală au o cauză precisă, iar eliminarea ei stă în puterea sa. Astfel, pornește în căutarea tatălui său pe care nu îl cunoscuse încă. După ce îl întâlnește, află că acesta este un asasin plătit.

Pelicula lui Mark Piznarski gravitează în jurul unui personaj feminin, este vorba despre Hildy Taylor. Ea este convinsă că problemele din viața ei sentimentală sunt din cauza faptului că nu își cunoscuse tatăl și, dintotdeauna, a fost copleșită de sentimentul că a fost abandonată. Astfel, ea decide să pornească în căutarea lui. După ce îl găsește, tânăra află că tatăl ei este un ucigaș de profesie. Din această clipă, viața lui Hildy se va schimba dramatic.

TRISHNA (2011)
Trishna
Dramă, Marea Britanie, 2011
R: Michael Winterbottom
D: Freida Pinto, Riz Ahmed, Meeta Vashisht, Harish Khanna, Roshan Seth

Povestea unei femei a cărei viață este distrusă de dragoste și circumstanțe.

Suntem în Rajasthan, în zilele noastre, iar ceea ce urmează este povestea tristă a unei tinere indience care se îndrăgostește. Ea este fiica unui proprietar de rișcă, iar el e fiul unui dezvoltator imobiliar.

Pelicula se inspiră din romanul clasic ”Tess of the D’Urbevilles” semnat de Thomas Hardy și spune povestea unei femei a cărei viață este distrusă de o combinație nefericită între dragoste și circumstanțe. Suntem în Rajasthan, în zilele noastre, iar Trishna (Freida Pinto) este o indiancă tânără care întâlnește un tânăr businessman britanic, Jay Singh (Riz Ahmed). Acesta venise în India pentru a lucra în afacerea tatălui său. Tânărul reușește să o convingă pe Trishna să se angajeze la hotelul tatălui său și, pentru că familia ei avea nevoie disperată de bani (iar englezul este tânăr și fermecător), ea acceptă. Ceea ce urmează este oarecum previzibil, căci cei doi se îndrăgostesc. În ciuda sentimentelor pe care le au unul față de celălalt, relația nu scapă neatinsă de presiunea societății rurale care se îndreaptă cu avânt către industrializare, urbanizare și, cel mai important, către educație. Drama lui Trishna este aceea că se află undeva la mijloc, între viața tradițională a familiei ei și dorințele și ambițiile pe care le are.

TRUE BELIEVER
Singur în faţa legii
Dramă, SUA, 1989
R: Joseph Ruben
D: James Woods, Robert Downey Jr., Margaret Colin, Yuji Okumoto, Kurtwood Smith

La îndemnul unui asociat, un avocat preia un caz care părea a fi pierdut.

Un avocat specializat în Drept Civil preia cazul unui tânăr coreean care susținea că este închis pe nedrept pentru crimă. Însă, cineva este de părere că avocatul a ajuns să fie prea aproape de adevăr și este decis să nu se dea înapoi de la nimic pentru a-l opri.

În anii ’60, era un campion al justiției. Acum, avocatul Eddie Dodd (James Woods) nu este deloc încântat de punctul în care a ajuns cariera lui. Asta până în momentul în care i se alătură idealistului Roger Baron (Robert Downey Jr.). Dodd reușește să se întoarcă la rădăcini, adică la mare lui dragoste, Dreptul Civil. Astfel, el decide să preia cazul unui tânăr coreean care susținea că a fost închis pe nedrept, fiind acuzat de crimă. Însă, cineva se teme, considerând că avocatul Eddie Dodd a ajuns prea aproape de adevăr și este hotărât să nu se dea înapoi de la nimic pentru a-l opri.

VAMP
Vampirul
Horror, SUA, 1986
R: Richard Wenk
D: Chris Makepeace, Sandy Baron, Robert Rusler, Dedee Pfeiffer, Gedde Watanabe

Doi băieți de liceu caută o stripperiță pentru petrecerea lor.

Ideea de a angaja o stripperiță pentru petrecerea lor li s-a părut una genială. Din păcate, în căutarea acesteia, cei doi băieți ajung în „The After Dark Club”, un loc populat de… vampiri.

„Vampirul” spune povestea a doi băieți de liceu care caută o stripperiță pentru petrecerea lor. Ei se gândesc ei că asta ar fi o idee originală pentru a-și arăta recunoștința pentru faptul că fuseseră primiți în frăție. Din păcate, în căutarea ei, aceștia ajung în „The After Dark Club” și sunt fermecați rapid de dansatoarele de striptis. Doar că fetele de aici erau de fapt vampiri. Acesta este începutul unei nopți la finalul căreia absolut nimic nu va mai fi ca înainte.

SCURT METRAJE

APPASSIONATA (2008)
Appassionata
Scurt Metraj, Germania, 2008
R: Mirko Echghi-Ghamsari
D: Sebastian Ströbel, Marcel Miller, Andreas Diekmann, Sönke Möhring

Undeva între tranșee, un soldat vede un pian neatins de furia războiului.

Inspirat de o legendă din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, pelicula lui Mirko Echghi-Ghamsari spune o poveste emoționată. Un soldat german vede undeva între linii un pian care rămăsese intact. Pentru el, nevoia de a mai cânta o dată, poate ultima, devine irezistibilă.

„Appassionata” pelicula lui Mirko Echghi-Ghamsari, este inspirată de o legendă din timpul Celui De-al Doilea Război Mondial și spune o poveste emoționată aflată dintr-o scrisoare pe care un soldat o trimisese de la Stalingrad către soția sa. Astfel, un soldat german vede undeva între linii, într-un ținut al nimănui, un pian care scăpase neatins de furia războiului. Din această clipă, pentru omul în uniformă militară nevoia de a mai cânta încă o dată, poate ultima, devine irezistibilă.

THE EXTRAORDINARY LIFE OF ROCKY
Extraordinara viaţă a lui Rocky
Scurt Metraj, Belgia, 2010
R: Kevin Meul
D: Kenneth Vanbaeden, Ruth Becquart, Wim Willaert

Rocky este ca un magnet pentru ghinion. Toți cei pe care îi iubește mor.

Rocky a crescut înconjurat de moarte. Toți cei din jurul lui au murit în accidente înspăimântătoare și, de fiecare dată, el a fost acolo. Urmăriți o poveste modernă despre ghinion nesfârșit, dar și despre un pic de fericire.

Se poate spune și că Rocky a fost născut de partea greșită a norocului. Toți oamenii pe care îi iubește își găsesc sfârșitul în accidente teribile. Mai întâi, este vorba despre tatăl său, apoi despre bunic și, de fiecare dată, se întâmplă ca el să fie acolo, în mijloc. Eroul din “Extraordinara viaţă a lui Rocky“ este un magnet pentru ghinion.

CARRYOVER RETURN MOVIES

ALL YOUR DEAD ONES (AKA. TODOS TUS MUERTOS)
Toţi morţii
Comedie, Columbia, 2011
R: Carlos Moreno
D: Alvaro Rodríguez, Jorge Herrera, Martha Marquez, Harold De Vasten, John Alex Castillo

Povestea unui fermier care descoperă cât de murdară poate fi politica.

Salvador este un agricultor care găsește o mulțime de cadavre pe proprietatea sa, așa că anunță poliția. Însă, întâmplarea are loc exact în ziua alegerilor, iar primarul preferă ca oamenii să nu afle că în orașul pe care îl conduce au loc astfel de atrocități.

Deși este duminică și este zi electorală, Salvador decide să se trezească devreme și să lucreze pământul ca în oricare altă zi a săptămânii. Cu toate acestea, rutina îi este întreruptă brusc, deoarece cineva lăsase chiar în mijlocul culturilor sale mai multe cadavre. Salvador devine deodată nervos, dar și foarte îngrijorat și se grăbește către oraș pentru a raporta masacrul. Însă, primarul și șeful poliției acționează cu prudență și decid să nu spună nimănui despre asta până după terminarea scrutinului. Din acest moment și până când vor decide ceea ce este de făcut cu grămada de cadavre din mijlocul câmpului, cei trei vor avea parte de cele mai tensionate ore din viața lor.

BORN ON THE FOURTH OF JULY
Născut pe 4 Iulie
Dramă, SUA, 1989
R: Oliver Stone
D: Tom Cruise, Raymond Barry, Caroline Kava, Kyra Sedgwick, Willem Dafoe

Povestea adevărată a lui Ron Kovic, un soldat al Marinei Americane care, din patriotism, dorește să lupte în Războiul din Vietnam și, întorcându-se în țară într-un scaun cu rotile și dezamăgit, cade pradă depresiei, drogurilor și alcoolului.

Această peliculă a lui Oliver Stone explorează efectele Războiului din Vietnam și are la bază o întâmplare reală. Ron, un patriot american dintr-un mic oraș își șochează familia în momentul în care decide să meargă să lupte în Războiul din Vietnam. La scurt timp după înrolare, entuziasmul lui se transformă în groază și confuzie, deoarece el își ucide accidental un camarad. Coșmarul lui Kovic continuă, culminând cu momentul în care un glonț îl paralizează, țintuindu-l în scaunul cu rotile. Întors acasă, el este internat în spitalul veteranilor. Dezamăgit, acesta este cuprins de depresie și ajunge pradă alcoolului și drogurilor. În cele din urmă, el reușește își schimbe viața, devenind unul dintre cei mai importanți militanți împotriva războiului. “Născut pe 4 Iulie” este considerat de unii criticii drept cel mai bun film al lui Oliver Stone și cea mai bună interpretare a lui Tom Cruise, care a fost nominalizat la Oscar pentru acest rol.

Pelicula a fost răsplătită cu șase nominalizări și două premii ale Academiei Americane de Film (cea mai bună regie – Oliver Stone- și cel mai bun montaj), două nominalizări BAFTA, o nominalizare și trei premii la ceremonia Globurile de Aur (cea mai bună regie, cel mai bun film, cel mai bun actor – Tom Cruise-, cel mai bun scenariu, cea mai bună coloană sonoră).

DEAD BODIES
Cadavrele
Dramă, Irlanda, 2003
R: Robert Quinn
D: Andrew Scott, Katy Davis, Eamonn Owens, Darren Healy, Kelly Reilly

Relația tensionată a lui Tommy cu prietena va duce la un deznodământ cumplit.

Revenirea fostei iubite, o femeie răzbunătoare, dezlănțuie infernul în viața lui Tommy, un burlac irlandez.

Atunci când se despărțise de Jean,Tommy spera că este pentru ultima dată când o va mai vedea pe aceasta. Dar, femeia revine, iar confruntarea care începe transformă certurile lor anterioare în discuții neînsemnate. În mijlocul scandalului, bărbatul părăsește apartamentul pentru a se liniști. Când se întoarce, el realizează că poate fi suspectul principal, deoarece o găsește pe Jean fără suflare. Îngrozit de această perspectivă, el îi cere ajutorul lui Noel pentru a scăpa de cadavru, asigurându-l că nimeni nu va afla vreodată despre asta. Doar că, ceea ce urmează nu este deloc simplu, iar grozăviile se țin lanț în această noapte neagră.

FARINELLI
Farinelli
Dramă, Franța, 1994
R: Gérard Corbiau
D: Stefano Dionisi, Enrico Lo Verso, Elsa Zylberstein, Jeroen Krabbé, Caroline Cellier

Farinelli le are pe toate: bani, talent, celebritate și o voce de înger.

În secolul al XVIII-lea, nimeni nu a fost atât de cunoscut și iubit precum Farinelli. Urmăriți povestea uimitoarei existențe a unuia dintre cei mai îndrăgiți artiști ai vremii.

Plasat în somptuoasa lume a artei și muzicii italiene din secolul al XVIII-lea, povestea îi are în centrul său pe frații Ricardo și Carlo Broschi. Pentru a-și păstra vocea angelică neschimbată, la vârsta de șapte ani, Carlo este supus unei intervenții chirurgicale primitive. Astfel începe gloriosul lui drum sub numele de Farinelli, o călătorie încărcată de muzică și pasiune. Fiind un artist foarte talentat și cu un aspect senzual, Farinelli își câștigă foarte repede locul în vârful lumii muzicale a vremii în care trăia. Însă, gelozia cauzată de celebritatea de care se bucura și relația tensionată cu fratele său și cu alți artiști ai timpului aruncă o umbră asupra existenței artistului. În cele din urmă, el alege viața în exil, chiar dacă aceasta însemna sfârșitul uneia dintre cele mai speciale voci din istorie. Nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film străin, precum și premii și nominalizări la César, Globurile de Aur, Palm Springs International Film Festival și Festivalul de Film de la Karlovy Vary.

GET HIM TO THE GREEK
Adu-l urgent pe scenă!
Comedie, SUA, 2010
R: Nicholas Stoller
D: Jonah Hill, Russell Brand, Elisabeth Moss, Rose Byrne, Colm Meaney

Aaron are 72 de ore pentru a duce un imprevizibil star rock de la Londra la Hollywood.

O comedie scandaloasă despre un director muzical care are la dispoziție doar 72 de ore pentru a-l aduce pe Aldous Snow, un star rock imprevizibil, o legendă a genului greu de domolit, de la Londra la faimosul Greek Theatre din Los Angeles pentru un concert de revenire.

Aaron Green este un tânăr director muzical ambițios care e decis să aibă succes în această industrie. Rocker-ul britanic Aldous Snow este un muzician genial, dar, după o despărțire cu scântei și o carieră în picaj, a devenit un tip nihilist și recalcitrant. Misiunea lui Green este aceea de a lua avionul de la Los Angeles la Londra pentru a-l aduce pe Snow la faimosul Greek Theatre din Los Angels. Șeful lui este mogulul Sergio Rama care îi spune doar atât: ”Artistul este cel mai dificil om de pe pământ. Dacă îl ignori, ai încurcat-o!”. Astfel, când pornește numărătoarea inversă până la începerea concertului de revenire a lui Aldous Snow în lumea muzicală, Aaron Green trebuie să navigheze prin tot felul de locuri dubioase din Londra pentru a reuși să îl aducă pe artist în siguranță pe scena faimosului Greek Theatre din Los Angeles. După toate tentațiile în fața cărora se trezește în această goană nebună, Green încearcă să-i rămână fidel prietenei sale (Elisabeth Moss).

ROBIN HOOD (2010)
Robin Hood
Aventuri, SUA, 2010
R: Ridley Scott
D: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max Von Sydow, William Hurt, Mark Strong

Russell Crowe este cel care dă viață legendarei figuri din Anglia secolului al XIII-lea.

Cel care îl interpretează pe Robin Hood, legendara figură din Anglia secolului al XIII-lea, este Russell Crow care, împreună cu ceata lui de haiduci, înfruntă corupția și vor pune Coroana în situația de a modifica balanța dintre putere și supuși.

În Anglia secolului al XIII-lea, Robin (Russell Crowe) împreună cu ceata lui de haiduci înfruntă corupția și vor pune Coroana în situația de a modifica balanța dintre putere și supuși. Astfel, un om care avea începuturi modeste și pornise în viață ca proscris va deveni un simbol etern al luptei pentru libertatea poporului său. Pelicula lui Ridley Scott este o cronică a vieții lui Robin Hood, un arcaș iscusit care se afla în slujba regelui Richard I. După ce suveranul moare, Robin va pleca la Nottingham, un oraș cuprins de corupție care se afla la discreția unui șerif despotic care impunea taxe exagerate, aducându-i pe oameni în pragul disperării. Aici, el o întâlnește pe Lady Marion (Cate Blanchett), o femeie frumoasă de care el se îndrăgostește, dar care nu cade ușor pradă farmecelor lui. Hotărât să o cucerească, Robin decide să scape orașul de corupție, așa că angajează o trupă de mercenari cu care pregătește atacurile. După decenii de războaie, țara este slăbită şi vulnerabilă la ameninţările venite din exterior, iar noul rege este incapabil să-şi conducă poporul. În acest moment dificil pentru Anglia, Robin Hood porneşte într-o aventură care îl va transforma din hoț la drumul mare în eroul care va împiedica un război civil sângeros şi care va reda țării sale gloria pe care o merita.

SHE MONKEYS (AKA. APFLICKORNA)
Acrobaţii
Dramă, Suedia, 2011
R: Lisa Aschan
D: Mathilda Paradeiser, Linda Molin, Isabella Lindquist, Sergej Merkusjev, Adam Lundgren

Două femei tinere intră într-un tensionat război psihologic pentru putere.

Emma abia a sosit în echipa de echitație a cărei vedetă este Cassandra. Ceea ce începuse firesc, este urmat de o competiție foarte aprigă și poate deveni începutul unei povești surprinzătoare.

Două femei foarte tinere sunt prinse în vârtejul unei lupte pentru putere în care apar tentația și atracția. Emma este o fată preocupată să dețină controlul. Atunci când începe să facă acrobații călare, era în aceeași echipă cu frumoasa Cassandra, o tânără puternică și plină de viață. Pe măsură ce timpul trece, ele ajung să se cunoască mai bine și devin cele mai bune prietene. Dar, confuzia le va forța limitele, aducându-le în situația de a avea sentimente de gelozie, competitivitate și atracție sexuală. Oare sunt îndrăgostite una de cealaltă?

THE STERILE CUCKOO
Bietul cuc
Dramă, SUA, 1969
R: Alan J. Pakula
D: Liza Minnelli, Wendell Burton, Tim Mcintire, Austin Green, Sandy Faison

O elevă de liceu îndrăzneață se îndrăgostește de un tânăr foarte timid.

El este în primul an de liceu și este un adolescent timid, iar fata este una foarte îndrăzneață. În această pelicula din 1969, puștoaica excentrică este Liza Minnelli, care îl cam zorește pe noul ei iubit.

Pookie Adams (Liza Minnelli) este o elevă de liceu îndrăzneață și cam dură care se îndrăgostește de Jerry (Wendell Burton), un puști timid din primul an. Acesta este urmărit cu atenție de imprevizibila Pookie, care îl ajută să supraviețuiască primei luni de școală. Treptat, este evident că Jerry o depășește pe Pookie. În orice caz, amândoi au de câștigat de pe urma acestei relații, deoarece, el capătă încredere în sine, iar ea se poate lua la trântă cu viața nefericită pe care o avea acasă. Pelicula a primit două nominalizări la Oscar (cea mai buna actriță în rol principal – Liza Minnelli- și cea mai bună coloană sonoră), precum și nominalizări la ceremoniile BAFTA, Globurile de Aur și Grammy.

TWIN PEAKS – FIRE WALK WITH ME
Twin Peaks – Ultimele 7 zile din viaţa Laurei Palmer
Dramă, Franța, 1992
R: David Lynch
D: Sheryl Lee, Ray Wise, Moira Kelly, Kyle Maclachlan, David Bowie

Pelicula e un prequel al serialului de succes "Twin Peaks".

David Lynch le oferă fanilor serialului “Twin Peaks” prilejul de a vedea ce s-a întâmplat în ultimele șapte zile dinaintea asasinării brutale a celebrei Laura Palmer.

Ceea ce urmează este un prequel al serialului de televiziune de succes “Twin Peaks”, realizat de același David Lynch. La început, vedem cum se desfășoară ancheta realizată de către agentul FBI Chet Desmond şi partenerul său, Sam Stanley. Cazul pe care îl cercetează este acela de ucidere a chelneriței Teresa Banks. După ce Desmond găsește un indiciu misterios al crimei, el va dispărea inexplicabil. Acțiunea filmului se mută un an mai târziu, în apropiere de orașul Twin Peaks și urmează evenimentele din ultima săptămână din viața celebrei Laura Palmer, o adolescentă cu probleme care avea doi iubiți. Unul dintre ei era rebelul Bobby Briggs, iar celălalt motociclistul James Hurley. De asemenea, apar în discuție dependența de droguri a fetei și relația dificilă cu tatăl său.

SCURT METRAJ
THE SHORE (2011)
Ţărmul
Scurt Metraj, Marea Britanie, 2011
R: Terry George
D: Ciarán Hinds, Conleth Hill, Kerry Condon, Maggie Cronin

Povestea a doi prieteni buni din copilărie despărțit vreme de 25 de ani.

Povestea care urmează îi are în centrul său pe Joe și Paddy, prieteni de-o viață a căror copilărie fusese umbrită de problemele din Irlanda de Nord. După douăzeci și cinci de ani, ei se reîntâlnesc.

„Ţărmul” este povestea emoționantă a doi prieteni din copilărie, este vorba despre Joe (Ciarán Hinds) și Paddy (Conleth Hill), care fuseseră despărțiți vreme de douăzeci și cinci de ani. Lumea și existența lor fuseseră zdruncinate de escaladarea conflictelor din Irlanda de Nord, din cauza cărora, cei doi porniseră în direcții diferite. După atâția ani, Joe revine în orașul natal împreună cu Patricia, fiica lui care are douăzeci și patru de ani. În absența lui, Patty se căsătorise cu Mary, fosta logodnică a celui mai bun prieten al său. Oare ce se întâmplase în toți acești ani? Pot fi vindecate rănile vechi? Răspunsul este, în egală măsură, amuzant și emoționant.

Bucuresti, 23.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *