free download 78 travel guides written by experts

Cine mai face angajari – nou in BUSINESS Magazin

Unde isi vor gasi de lucru cei peste 600.000 de oameni care vor ramane fara loc de munca pana la sfarsitul anului, pe fondul crizei? Solutiile posibile investigate de BUSINESS Magazin in aceasta saptamana merg de la infiintarea de mici afaceri cu fonduri europene la reconversia profesionala si orientarea spre companiile din comert, outsourcing, turism sau servicii financiare, care fac angajari chiar si pe timp de criza.

“Pentru noi, numarul mare de someri din economie este o oportunitate, pentru ca avem de unde sa angajam”, spune Theodor Alexandrescu, directorul general al companiei de asigurari AIG Life, intr-o discutie cu BUSINESS Magazin.  Anul acesta, AIG vrea sa angajeze agenti noi de vanzare si, spre deosebire de alte perioade, are de unde alege acum, pentru ca sunt destui cei care si-au pierdut sau isi vor pierde locul de munca. 

Si pe piata bunurilor de larg consum se fac angajari, iar ele vor continua in urmatoarea perioada, spun reprezentantii companiilor. Reteaua de hipermarketuri Real are in plan sa recruteze circa 2.000 de persoane, atat pentru reteaua de 20 de magazine pe care o opereaza in tara, cat si pentru magazinele ce urmeaza sa fie deschise. Compania cauta in principal specialisti in domeniul productiei alimentare (brutari, patiseri, cofetari si persoane care au experienta cu produse de carne, peste, produse proaspete) si va recruta preponderent din randul somerilor, spune pentru BUSINESS Magaizn Ramona Toma, manager pentru recrutare, training si dezvoltare.

In acelasi domeniu, reteaua de hipermarketuri Carrefour angajeaza anul acesta in jur de 1.200 de oameni, iar nemtii de la Rewe aproximativ 1.800 de oameni, potrivit oficialilor celor doua companii.

Bricostore, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de bricolaj, are anul acesta 250 de locuri de munca disponibile in trei judete in care deschid unitati (Calarasi, Deva si Drobeta-Turnu-Severin). “Cautam personal de vanzari, casiere, sefi de raion, pe care ii recrutam prin forte proprii. Ne e mult mai usor decat anul trecut, datorita situatiei actuale de pe piata fortei de munca”, spune Isabelle Pleska, directorul general al Bricostore Romania.

Piata de servicii externalizate are sperante bune pentru perioada de criza; pentru a reduce costurile, tot mai multe companii aleg sa externalizeze o serie intreaga de activitati auxiliare. Pentru firmele de outsourcing, aceasta inseamna afaceri noi si, ca atare, nevoia de a face angajari. Easy Call, Accenture, Linea Directa Communication, Wipro sau Genpact sunt doar cateva dintre ele. “Suntem interesati sa integram candidati care au fost afectati de politicile de disponibilizare in masa, din domenii precum cel bancar sau serviciile financiare. Deja am angajat cativa oameni care se afl au in aceasta situatie”, au declarat pentru BUSINESS Magazin oficialii Genpact Romania.

Pe larg despre domeniile si companiile in care se recruteaza personal in aceasta perioada, in materialul BUSINESS Magazin de miercuri 17 iunie.

Bucuresti, 16.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *