Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cine a ucis-o pe Heidi

Marc Voltenauer
Editura Tritonic

O anchetă a inspectorului Andreas Auer

Editura Tritonic ne invită să descoperim un scriitor elvețian, Marc Voltenauer, publicând cel de-al doilea roman din seria care îl are în centru pe inspectorul Andreas Auer.

Acesta se afla într-o vacanță forțată, timp în care decide să îl ajute pe un prieten să participe la un concurs de frumusețe pentru vaci.

Ținând cont că totul se desfășoară într-un decor superb – pajiștile minunate ale Elveției – lucrurile ar putea părea simple. Dar nu sunt deloc așa.

recenzie Cine a ucis-o pe Heidi Marc Voltenauer

La acel concurs de frumusețe vaca favorită este ucisă, astfel încât câștigătoare este declarată vaca prietenului lui Andreas.

Însă mai au loc două crime, iar suspectul principalul în cazul celei de-a doua crime este chiar prietenul inspectorului.

Andreas nu poate să nu se implice, chiar dacă oficial nu avea voie să facă acest lucru.

Marc Voltenauer complică și mai mult acțiunea adăugând un asasin rus profesionist, care se întâmplă să ajungă și el în Gryon, dar și o doamnă care e găsită moartă la marginea drumului, îmbrăcată în haine vintage.

Cine a ucis-o pe Heidi este un roman cu o acțiune bine construită – chiar dacă începutul poate fi un pic dificil de urmărit, la fel ca și trimiterile către romanul anterior. Personajele sunt atent create, cele negative fiind și ele foarte credibile. Ritmul alert, descrierile și incursiunile psihologice adaugă farmec lecturii, ceea ce face ca Marc Voltenauer să fie un autor ce merită descoperit și romanul Cine a ucis-o pe Heidi unul care merită să fie citit de cât mai mulți români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *