Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cinci sportivi din Lotul Național de Paraclimbing au urcat pe podium la Paraclimbing Master din Imst – Austria

Prima dată în istorie când se aude imnul României la o competiție de paraclimbing

Alin Georgian Cojoacă, Răzvan Nedu, Cosmin Florin Candoi, Alexandru Mihai Simion și Robert Andrei Al-Radi sunt cei cinci români care au urcat pe podiumul competiției internaționale Paraclimbing Master din Imst, Austria, ce a avut loc în perioada 7-8 iulie 2018. Participanții fac parte din Lotul Național de Paraclimbing, coordonat și antrenat de Climb Again.

Misiunea Climb Again este de a oferi o viață normală persoanelor cu dizabilități – adică să le creeze un cadru în care să își atingă potențialul lor maxim, cu focus pe dezvoltarea abilităților de viață independentă și de reintegrare socială.

Paraclimbing Master din Imst, Austria 143221

Astfel, România a obținut locul I prin Cosmin Florin Candoi la proba MEN visual impairment B3, acolo unde a fost însoțit pe podium de colegii săi Alexandru Mihai Simion (locul II) și Robert Andrei Al-Radi (locul III). Locul al II-lea a mai fost obținut de Răzvan Nedu în categoria MEN visual impairment B2 (cea mai competitivă categorie din competiție), locul III revenindu-i și lui Alin Georgian Cojoacă în categoria MEN visual impairment B1. De asemenea, Florin Alin Ana a obtinut locul al cincilea în categoria MEN visual impairment B2.

“Sunt extrem de bucuros și sper ca rezultatele noastre să inspire cât mai mulți oameni să își urmeze pasiunea,” a declarat Cosmin Florin Candoi.

“Este al treilea an în care Lotul Național de Paraclimbing urcă pe podiumuri internaționale, însă e prima dată când dominăm o competiție. Mulțumim partenerilor care ne ajută și ne pregătim acum și mai intens și cu speranțe mari pentru Campionatul Mondial din Insbruck în septembrie,” a declarat Claudiu Miu – președinte și antrenor Climb Again.

Atleți nevăzători, ghidați de către antrenorii lor, s-au cațărat pe peretele de escaladă de peste 18 metri înălțime, lăsând audiența impresionată de efortul și rezultatele lor. Competiția aflată la al cincilea an s-a dezvoltat masiv față de edițiile anterioare și datorită numărului mult mai mare de participanți, rutele au fost construite de așa natură pentru a fi mult mai dificile în acest an. În 2018 au participat 69 de concurenți, din 13 țări, în 18 clase diferite de dizabilități.

Lista completă a câștigătorilor poate fi găsită aici.

Climb Again este înființată de Claudiu Miu, fost campion balcanic la escaladă pe care o boală cruntă l-a scos din viața sportivă. Odată ce și-a revenit, a înființat organizația care redă încredere și o viață nouă unora dintre cei mai marginalizați copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *