Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Cinci rețete de prăjituri simple pentru Crăciun

Cinci rețete de prăjituri simple pentru Crăciun

Pentru că se apropie Sărbătorile și vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un meniu inedit, ne-am gândit să îți venim în ajutor și să îți recomandăm câteva rețete de prăjituri delicioase, foarte ușor de pregătit.

Prăjitura Krantz

Prăjitura Krantz este un desert delicios și se potrivește foarte bine pe mesele de Sărbători.

Pentru blat:
6 ouă
120 g zahăr tos
80 g făină
100 g nucă măcinată
puțin unt pentru uns tava

Pentru cremă:
4 ouă
150 g zahăr
100 ml lapte
200 g unt topit
esență de vanilie
150 g nuci caramelizate

Pentru blatul prăjiturii se bat spumă albușurile cu un praf de sare și cu jumătate din cantitatea de zahăr tos. Gălbenușurile rămase se bat cu mixerul și se amestecă apoi cu restul de zahăr, până când acesta se topește. Cu o spatulă se amestecă ușor albușurile și gălbenușurile, iar treptat, în compoziție, se va adăuga făina amestecată cu nucile. Compoziția se pune apoi într-o tavă unsă cu unt și se lasă la cuptor 30 de minute.

Pentru cremă, amestecă ouăle cu zahărul la bain-marie, până când se îngroașă compoziția. Crema se lasă la răcit, apoi se adaugă untul topit și esența de vanilie. Nu uita ca la final să ornezi prăjitura cu nucile caramelizate, pe care le poți face foarte ușor turnând nuci pisate în zahăr încălzit pe foc.

Cinci rețete de prăjituri simple pentru Crăciun

sursa: Vivre

Prăjitura Fanta

Dacă îți este dor de prăjiturile copilăriei, atunci îți recomandăm pentru Sărbători o rețetă inedită!

Prăjitura Fanta are o aromă răcoritoare și va fi cu siguranță pe placul invitaților tăi, având cremă de brânză și un jeleu din celebrul suc de portocale – Fanta.

Pentru blat:
6 ouă
6 linguri de zahăr
100 ml ulei
4 linguri de făină
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt

Pentru cremă:
500 g brânză de vaci
250 g mascarpone
100 g unt
150 g zahăr pudră
esență de vanilie

Pentru jeleu:
100 g amidon
100 g zahăr
1 litru suc de portocale

Pentru blat vei mixa gălbenușurile cu zahărul, apoi vei adăuga uleiul și vei continua să amesteci compoziția. Amestecă făina cu cacaua și praful de copt și adaugă-le și pe acestea, apoi bate albușurile spumă și încorporează-le în compoziția de gălbenușuri. Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la cuptor 25 de minute.

Apoi, cât timp stă blatul în cuptor poți să pregătești crema, mixând toate ingredientele. O poți întinde peste blat doar după ce acesta se răcește. La final, prepară jeleul amestecând pe foc amidonul cu zahărul și sucul de portocale, timp de 2-3 minute. Lasă-l și pe acesta să se răcească înainte să-l întinzi peste cremă.

Prăjitura Albă Ca Zăpada

Pe lângă cozonac, prăjitura Albă Ca Zăpada este unul dintre deserturile clasice de Crăciun, iar rețeta este una simplă și nu necesită multe ingrediente.

Pentru blat:
200 g unt
200 g zahăr pudră
esență de vanilie
coaja unei lămâi
2 ouă
200 g smântână
1 linguriță rasă amoniac
800 g făină

Pentru cremă:
700 ml lapte pentru fiert și 10 linguri lapte rece
200 g unt
8 linguri făină
6 linguri zahăr
zeama și coaja unei lămâi
esență de vanilie

Pentru blatul prăjiturii se amestecă într-un bol de bucătărie untul, zahărul pudră, esența de vanilie și coaja de lămâie. Apoi, se adaugă ouăle întregi, smântâna și amoniacul dizolvat în puțin lapte rece. La final, se adaugă făina și se amestecă ușor aluatul. După ce compoziția este gata, poți întinde aluatul, astfel încât să îți iasă 3-4 foi, pe care le vei pune la cuptor în tăvi de copt pudrate cu făină.

Pentru cremă, se pun la fiert cei 700 ml lapte și, într-un vas separat, se amestecă făina cu zahărul și cu cele 10 linguri de lapte rece. Această compoziție se adaugă în lapte după ce dă în fiert și se lasă pe foc, până când se îngroașă și se dezlipește ușor de vas. Lasă-l să se răcească și adaugă untul, zeama de lămâie și esența de vanilie.

După ce întinzi crema pe fiecare blat, suprapune foile de prăjitură și presează-le ușor cu palma. La final, poți orna prăjitura cu zahăr pudră.

Prăjitura Tosca

Prăjitura Tosca este un desert delicios, cu blat din albușuri cu mac, cremă de vanilie și biscuiți glazurați cu ciocolată.

Pentru blat:
4 albușuri
120 g zahăr
150 g mac
40 g nucă de cocos
50 g făină
1 plic praf de copt

Pentru cremă:
4 gălbenușuri
1 plic budincă de vanilie
150 g zahăr
400 ml lapte
200 g unt

Pentru glazură:
1 ciocolată neagră mare
6 linguri lapte
50 g unt

Pentru blat, se bat spumă albușurile, apoi se adaugă treptat zahărul, macul, nuca de cocos, făina și praful de copt. Aluatul se lasă la cuptor timp de 30 de minute.

Între timp, poți face crema. Mixează gălbenușurile cu zahărul până se întăresc, apoi adaugă laptele amestecat cu praful de budincă. Pune compoziția pe foc mic, amestecând continuu, până când se îngroașă. Separat, mixează untul spumă și adaugă peste acesta crema, încorporând-o lingură cu lingură.

După ce scoți blatul din cuptor, acoperă-l cu crema de vanilie. Apoi, înmoaie biscuiții dintr-un pachet prin cafea sau ness și așază-i peste crema de vanilie. Prepară glazura la foc mic, amestecând toate ingredientele și, când se omogenizează, toarn-o peste biscuiți.

Prăjitura Bounty

Dacă îți plac batoanele de ciocolată cu nucă de cocos, atunci îți recomandăm rețeta prăjiturii Bounty.

Pentru blat:
200 g unt
200 g zahăr
4 ouă
50 ml lapte rece
200 g făină
50 g pudră de cacao
1 plic praf de copt

Pentru cremă:
500 ml lapte
200 g unt
200 g zahăr pudră
100 g griș
200 g fulgi de nucă de cocos

Pentru blat amestecă untul cu zahărul și încorporează ouăle treptat, cu ajutorul mixerului. Adaugă peste compoziție laptele rece, făina, cacaua și praful de copt. Blatul se lasă la cuptor în jur de 18-20 de minute, timp în care poți prepara crema.

Amestecă laptele cu untul, grișul și zahărul pudră, apoi pune compoziția pe foc, până când se îngroașă, și adaugă fulgii de nucă de cocos. Toarnă crema peste blat și ornează prăjitura cu o glazură de ciocolată făcută la bain-marie dintr-o ciocolată neagră amestecată cu 50 g de smântână pentru frișcă și puțin ulei.

De Sărbători poți încerca oricare dintre rețetele de mai sus, pentru a-i impresiona pe cei dragi. Cu siguranță îi vei cuceri cu prăjiturile pe care ți le-am recomandat, care sunt absolut delicioase și foarte ușor de pregătit.

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.