metalshow

Cifre, premii, recorduri Humanitas la Gaudeamus

E adevarat, portile ultimului targ mare de carte din an – Gaudeamus – s-au inchis si bilanturile s-au facut "la cald", entuziast, in chiar ultima zi. Revenim, "la rece", matematic, cu cateva cifre:

TOPUL VANZARILOR

    * Cele mai vandute carti au fost Fie-ne tranzitia usoara. Perle romanesti de Radu Paraschivescu, Despre bucurie in Est si in Vest si alte eseuri de Andrei Plesu, Ghidul nesimtitului de Radu Paraschivescu si Despre securitate. Romania, tara "ca si cum" de Traian Ungureanu (autori romani; 500-1000 de exemplare vandute).
    * In topul vanzarilor la categoria autori straini, Jurnalul unui Mag de Paulo Coelho ocupa prima pozitie, urmat de Memoriile unei gheise de Arthur Golden si de Ahkenaton, cel ce salasluieste in adevar, romanul laureatului Premiului Nobel pentru literatura, cunoscutul scriitor egiptean Naghib Mahfuz.

PREMII

    * Trofeul Gaudeamus – locul I prin Votul Publicului (a noua oara)
    * Cea mai ravnita carte a targului pentru volumul Despre bucurie in Est si in Vest si alte eseuri de Andrei Plesu prin Votul Publicului

VANZARI

16.335 de carti vandute (in cinci zile!), incasari de aproape 300.000 RON, din care 93.970 numai sambata! Iata deci cifrele exacte ale vanzarilor, cu o intarziere de cateva zile, lucru datorat faptului ca acestea nu pot fi cunoscute in cazul folosirii caselor de marcat decat dupa centralizarea datelor.

Alte date:

– 711 de titluri la raft
– 36 de noi aparitii
– 21 de evenimente la stand
– 3 noi colectii: Biblioteca Italiana (o colectie de lucrari clasice din literatura italiana in editie bilingva), Contrapunct (Mozart, Ceaikovski, Bach) si Thriller & Mystery (o selectie de bestselleruri internationale traduse prima data in romaneste)
– o noua serie de autor: Eric-Emmanuel Schmitt (Milarepa, Domnul Ibrahim si florile din Coran, Oscar si Tanti Roz)
– Mircea Cartarescu: Levantul, Rem, Gemenii si Mendebilul in format poche
– 7 noi aparitii in colectia de audiobookuri Humanitas Multimedia, dintre care amintim: Despre minciuna de Gabriel Liiceanu si Despre bucurie in Est si in Vest si alte eseuri de Andrei Plesu, ambele in lectura autorilor.

Bucuresti, 7.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *