Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cifră record pentru Asociația Recolamp: peste 1.900 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat colectate și reciclate în 2019

În 2019, Asociația Recolamp a colectat, tratat și reciclat 1.914 tone de deșeuri din echipamente de iluminat, asigurând o țintă de colectare de 49,61% din media vânzărilor producătorilor din ultimii 3 ani.

Această cantitate, colectată prin parteneriatele cu peste 40 de colectori autorizați activi și reciclatori, reprezintă o creștere cu 70 % față de anul 2018.

„Recolamp a reușit să depășească ținta legală de colectare și de reciclare a deșeurilor electrice și electronice impusă la nivel european (de 45 %), prin eforturi considerabile, deoarece, din păcate, în România nu se colectează selectiv la nivelul la care ar trebui. Pentru a asigura cantitățile de deșeuri colectate, Recolamp a dezvoltat un sistem propriu care și-a dovedit eficiența și care este în continuă dezvoltare.
În ultimii 12 ani, am dezvoltat o rețea de colectare selectivă care a ajuns la 14.370 de puncte de colectare, dintre care 2.500 sunt destinate publicului larg. Vom continua să investim resurse în extinderea acestui sistem, mai ales pentru că din anul 2021 ținta va crește la 65%.

RECOLAMP statistici 2019
Ne-am dori ca toate părțile implicate să fie conștiente că această țintă nu aparține numai producătorilor, ci și autorităților, și că o mai bună colaborare ne-ar ajuta pe toți. Acest proces nu este despre cine câștigă și cine pierde, ci despre a organiza un sistem funcțional și sustenabil”, a declarat Daniela Brumă, Director General Adjunct al Recolamp.

În anul 2019, Recolamp a reprezentat 262 de producători români cărora le-a preluat responsabilitatea legală cu privire la gestionarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice puse pe piață și a depășit ținta legală de colectare impusă de legislația în vigoare, care este de 45%.

RECOLAMP - fara deseuri electrice

„Anual, în România, aproximativ 200 de tone de becuri economice ajung la coșul de gunoi, deși becurile arse sunt deșeuri periculoase și trebuie colectate selectiv, iar acest fapt are implicații grave asupra planetei și a viitorului nostru. Este necesar ca reciclarea să devină cu adevărat o prioritate în România, nu doar pentru asociațiile din domeniu, dar și pentru autorități și populație.
Recolamp și-a asumat constant obiectivul de educare și informare a publicului larg, precum și oferirea de instrumente care să faciliteze procesul de colectare selectivă și de reciclare. Un exemplu este aplicația ColțVerde, lansată anul trecut, care oferă posibilitatea de a vedea în timp real punctele de colectare selectivă, asigurând accesul mai facil la consumatorii casnici.

Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp
Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp

Sunt încântată să observ cum campaniile dezvoltate de noi, adresate atât profesioniștilor din domeniu, cât și consumatorilor casnici, dau rezultate și ne ajută să ne atingem țintele de la an la an. Dar, pe lângă toate acestea, consider că sunt necesare acțiuni comune ale tuturor actorilor din piața de profil, care să poată susține o rată de colectare atât de ambițioasă, de 65%, începând de anul viitor”, a completat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

Așadar… Dacă s-a ars, reciclează-l!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *