free download 78 travel guides written by experts

Chopin traieste! Recital Sam Haywood la Ateneul Roman

Iubitorii de muzica clasica din toata lumea il sarbatoresc anul acesta pe Frédéric Chopin. Aniversarea celor  200 de ani de la nasterea compozitorului il readuce la Bucuresti pe SAM HAYWOOD, pianistul care, in luna mai a acestui an, l-a acompaniat pe JOSHUA BELL in recitalul extraordinar sustinut la Ateneul Roman.

Pe 25 septembrie, incepand cu ora 19:00, Ateneul Roman va fi gazda unui nou eveniment de tinuta din cadrul Cruciadei Culturii. Pianistul britanic Sam Haywood va sustine un recital deosebit la Bucuresti. Artistul va interpreta piese de pe ultimul sau album, pe care a avut onoarea de a le inregistra la pianul Pleyel din 1848, pe ale carui clape a cantat Frédéric Chopin in urma cu 170 de ani.

Sam Haywood aduce din nou romantismul la Bucuresti

 
Charles-Valentin Alkan (1813-1888)

Barcarola in sol minor, op. 65 nr. 6

Frédéric Chopin (1810-1849)

Barcarola in fa diez major, op. 60

Balada nr. 2 in fa major, op. 38

Balada nr. 4 in fa minor, op. 52

Scherzo nr. 2 in si bemol minor, op. 31

 

Frédéric Chopin

Scherzo nr. 1 in si minor, op. 20

 
Chopin in aranjamentul lui Haywood

Romanta (din Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra in mi minor, op. 11)

John Field (1782-1837)

Nocturna nr. 2 in do minor, H. 25

Frédéric Chopin

Nocturna in reb major, op. 27 nr. 2

Poloneza nr. 6 in la bemol major, op. 53 (Eroica)

Joshua Bell despre Sam Haywood: “Canta fantastic, are un bun gust muzical desavarsit si este un artist minunat.”

Sam Haywood a cules critici foarte bune peste tot in lume atat ca solist concertist, cat si ca partener in recitaluri camerale. In primavara acestui an, pianistul a inceput un turneu in America si Europa alaturi de Joshua Bell, turneu care va continua la inceputul anului viitor. Intr-un interviu acordat pentru Radio Romania Muzical in luna mai a acestui an, Joshua Bell spunea despre Sam Haywood: “Canta fantastic, are un bun gust muzical desavarsit si este un artist minunat.” Tot anul acesta, pianistul britanic a sustinut un turneu in Marea Britanie alaturi de Steven Isserlis, unul dintre cei mai importanti violoncelisti ai momentului.

Dragostea lui Sam Haywood pentru muzica clasica s-a remarcat inca de la 4 ani, cand a inceput sa invete sa cante la pian, inspirat de serile in care asculta discuri alaturi de bunica sa. Primul mare succes l-a avut dupa 9 ani de studiu sustinut, cand a fost desemnat castigatorul competitiei BBC Young Musician of the Year. Apoi, a urmat prestigiosul Premiu Isserlis oferit de Societatea Filarmonica Regala din Londra, o lunga perioada de studiu la Viena, sub indrumarea lui Paul Badura-Skoda, unul dintre cei mai mari pianisti contemporani, si la Londra, in cadrul Academiei Regale de Muzica.

Biletele pentru recitalul Sam Haywood din 25 septembrie se gasesc pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Vodafone si Orange si in librariile Humanitas.

Cruciada Culturii a fost initiata la inceputul anului 2010 de Agentia de Vise si Fundatia artEST cu scopul de a scoate la lumina repere veritabile si de a aduce la un loc oameni de cultura cu idei si viziuni comune.  Cruciada Culturii este sustinuta de UniCredit Ţiriac Bank si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania. Primele batalii din cadrul Cruciadei Culturii au fost conduse de Sarah Chang si Joshua Bell. Mai multe informatii despre proiect se gasesc pe www.cruciadaculturii.ro

 Bucuresti, 03.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *