free download 78 travel guides written by experts

Chopin 200 la Radio Romania Muzical

Luni, 1 martie 2010, chiar in ziua cand se implinesc 200 de ani de la nasterea lui Frédéric Chopin, Radio Romania Muzical a programat trei evenimente menite sa-l puna in lumina pe acest compozitor, unul dintre cei mai importanti din istoria muzicii.

De la ora 9.30 debuteaza un nou ciclu de emisiuni din seria „Portret de compozitor”. Asadar, din 1 si pana in 26 martie, de luni pana vineri: Portret de compozitor – Frédéric Chopin, 20 de emisiuni realizate de Ana Voinescu, totul despre viata si creatia poetului pianului.

De la ora 17.00, 240 de minute dedicate exclusiv lui Frédéric Chopin: Chopin 200. Emisiunea, prezentata de Maria Monica Bojin, este realizata cu ajutorul ascultatorilor Radio Romania Muzical care au postat pe site preferintele lor din muzica lui Chopin si argumentele in favoarea piesei favorite. In plus, interviuri care reflecta imaginea lui Chopin in contemporaneitate, in special la Bucuresti si la Varsovia. Lista pianistilor ce vor putea fi ascultati in aceasta emisiune aniversara include staruri precum: Martha Argerich, Boris Berezovski, Luiza Borac, Ivo Pogorelich, Mihaela Ursuleasa, Elisabeth Leonskaja, alaturi de multi alti.

De la ora 21.00, Radio Romania Muzical transmite in direct de la Varsovia Concertul de gala dedicat lui Chopin de Radiodifuziunea Poloneza. Programul prezentat de Alina Velea va cuprinde: lucrari pentru pian solo interpretate de tanara vedeta Yundi Li, Concertul nr. 2 cu vietnamezul Dang Thai Son (castigator in 1980 al Concursului Chopin de la Varsovia) la pianoforte si Orchestra secolului al XVIII-lea, dirijata de Frans Bruggen, Concertul nr.1 cu pianistul Garrick Ohlsson si Orchestra Filarmonicii din Varsovia, dirijata de Antoni Witt. In pauza, interviuri cu protagonistii, realizate de Ioana Marghita.

Bucuresti, 25.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *