free download 78 travel guides written by experts

Chitaristul formatiei Queen, Brian May CBE se alatura marsului virtual VIER PFOTEN

pentru interzicerea testelor pe animale

Brian May CBE, Ricky Gervais, Joanna Lumley  si alte celebritati se alatura protestului online pentru salvarea animalelor.

Celebritatile isi arata sprijinul pentru stoparea testelor pe animale, alaturandu-se unui protest virtual in spatiul online. Comicul Ricky Gervais, actrita Joanna Lumley OBE si rockerii Brian May and Chrissie Hynde, impreuna cu zeci de mii de oameni vor lua parte la un mars virtual catre Bruxelles unde legea veche de 20 de ani cu privire la experimentele pe animale este revizuita de catre politicieni.

Copii virtuale in miniatura ale lui Mini Ricky, Joanna, Chrissie si Brian participa la  mars, incurajand miile de participanti si sperand ca  vor convinge alte mii de oameni sa ia parte la www.makeanimaltestinghistory.org/march

Mai mult de 12 milioane de animale precum iepurii, hamsterii, maimutele, cainii si pisicile  sunt folosite anual pentru experimente in Europa. Multe dintre aceste experimente pot provoca suferinte fizice si psihice animalelor. Iubitorii de animale din Marea Britanie si restul Europei apeleaza acum la cyberspatiu pentru a-si arata sprijinul pentru revizuirea legii cu privire la experimentele pe animale. Participantii la campanie doresc restrictii suplimentare in ceea ce priveste tratamentul pe care trebuie sa-l suporte animalele, precum si dezvoltarea unor teste alternative care sa inlocuiasca in totalitate folosirea animalelor.

Marsul virtual (disponibil la adresa www.MakeAnimalTestingHistory.org/march) a fost lansat de catre Dr Hadwen Trust for Humane Research, VIER PFOTEN si Humane Society International.

Ricky Gervais spune: “Cand am fost intrebat daca vreau sa sustin campania  pentru ca testarea pe animale sa inceteze am spus “Da” imediat, deoarece este o cauza pe care o sustin in totalitate. Cand mi-au spus ca implica un mars am vrut sa renunt. Dar cand au adaugat ca  era un mars virtual si ca trebuie numai sa imi arat sprijinul si sa dau o declaratie, n-am mai ezitat. Sunt de parere ca avem nevoie de politicieni in UE care sa voteze pentru o stiinta mai indulgenta. Cu toate tehnicile disponibile in prezent  si viitor, care inlocuiesc animalele in experimente, chiar nu este nevoie sa maltratam animalele pentru progresul medicinei.”

Joanna Lumley OBE: “Amatorilor de plimbari  , alaturati-va mie pentru a arata ca ne pasa de bunastarea animalelor si ca ne dorim ca toate testele pe animale sa ajunga de domeniul trecutului. Spuneti tuturor cunoscutilor cat de usor este sa te inscrii si, asa cum spunea Nancy Sinatra, sa ‘Incepi sa mergi’!

Chitaristul formatiei Queen, Brian May CBE: “Oamenii nu au dreptul sa abuzeze animalele in nici un fel. Ce ne face sa credem ca suntem atat de importanti? Daca vrem sa ne numim civilizati, e nevoie stringenta de o schimbare. Nici un animal nu ar trebui sa fie supus la vreun disconfort sau vreo suferinta, cu atat mai putin la o moarte chinuita,in numele stiintei. Sa spunem adio acestui comportament vrednic de dispret.”

Chrissie Hynde : “Experimentele pe animale nu au nici un sens in secolul 21. Cauzeaza suferinta a milioane de animale si nu implica proceduri stiintifice avansate. Mii de oameni marsaluiesc online acum  pentru ca testele pe animale sa inceteze si eu sunt alaturi de ei, incurajandu-i. Sa incetam sa mai umplem laboratoarele cu maimute si soareci; sa folosim in locul lor metode de cercetare alternative, moderne. Ne vedem la mars!”

Cetateni din intreaga Europa sunt invitati sa devina activi online, prin semnarea unui angajament online de sprijin pentru ca Testele pe animale sa ajunga de domeniul trecutului si prin crearea unui personaj virtual care sa se alature paradei online prin Bruxelles, catre Parlamentul European. Legea va fi dezbatuta lunile urmatoare de catre politicienii din Europa. 

Bucuresti, 16.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *