free download 78 travel guides written by experts

Chevrolet anunta lansarea concursului „Young Creative Chevrolet”

· Cu ocazia prezentării noului Chevrolet Spark, Chevrolet anunţă lansarea în România a celei de a doua ediţii a concursului „Young Creative Chevrolet”

Lansat în Europa încă din 2007, concursul de artă Young Creative Chevrolet susţine tinerele talente promiţătoare, încurajând studenţii să privească automobilele Chevrolet din propria lor perspectivă creativă. Concursul a luat amploare rapid, ajungând de la cele 32 de şcoli de artă participante în 2007 la 120 anul trecut.  

Studenţii participanţi în concurs trebuie să prezinte o lucrare personală sau de grup în cadrul uneia dintre următoarele 5 probe:
· Muzică
· Arte Vizuale
· Video
· Fotografie
· Design Vestimentar

Se acordă premii pentru fiecare disciplină în parte la nivel naţional şi respectiv european.

În România, concursul este la al doilea an. A început în 2009, cu doar o disciplină, muzica, iar anul acesta, datorită numărului în creştere de universităţi doritoare să participe,  reuneşte în concurs toate cele 5 discipline.

Pe lângă oportunitatea de a câştiga o competiţie paneuropeană şi premiile puse în joc, studenţii câştigători au şansa de a fi promovaţi de Chevrolet.

Spre exemplu, anul acesta, câştigătorii ediţiei de anul trecut la disciplina „Design vestimentar” şi-au etalat creaţiile la salonul auto de la Geneva.

Amfitrioana de la standul Chevrolet din cadrul Salonului Auto de la Geneva de anul acestea a purtat  o rochie creată de Erica Fuschini, o studentă de 24 de ani a Institutului de modă Carlo Secoli din Bologna, Italia. Erica a câştigat premiul întâi la secţiunea Design vestimentar a  concursului de artă aplicată Young Creative Chevrolet din anul 2009.

Proba pentru concurenţii care au participat la secţiunea design vestimentar a fost crearea unei ţinute moderne şi creative, personalizate, pentru echipa de hostess de la standul Chevrolet, pentru a fi purtată la saloanele auto internaţionale. Juriul concursului european Young Creative Chevrolet a desemnat proiectul Ericăi câştigător al secţiunii de modă la ediţia din 2009, apreciind eleganţa şi în acelaşi timp caracterul foarte contemporan al rochiei. Acesta a apreciat croiala foarte bine executată, alegerea foarte bună a unui material natural şi detaliile originale.

Fotomodelul de la standul Chevrolet Volt de la Geneva a purtat o ţinută futuristă, care a câştigat premiul întâi la nivel naţional în Ungaria, în 2009, fiind creaţia unei echipe formate din Szandra Hofstadter (25 ani), Adél Kovács (22 ani) şi Anett Hajdú (23 ani), trei studenţi ai Universităţii de Artă Moholy-Nagy din Budapesta, Ungaria. Deşi ţinuta nu a ajuns în top trei la nivel european din cauza costurilor producţiei pe scară largă, se potriveşte perfect cu tehnologia avansată a autovehiculului electric cu autonomie extinsă Chevrolet.

Concursul Young Creative Chevrolet din 2010

Ca urmare a succesului competiţiei Young Creative Chevrolet din 2009, la care au fost înscrise peste 530 de proiecte în concursurile la nivel naţional, în 19 ţări europene, Chevrolet a lansat a 4-a ediţie la nivel european (a doua ediţie pentru România) a acestui program unic şi creativ la sfârşitul lunii octombrie 2009. Anul acesta li se cere studenţilor să se inspire de la modelele Chevrolet Spark şi Chevrolet Volt, pentru a participa la secţiunile de Design Vestimentar, Fotografie, Arte Vizuale, Video şi Muzică. Înscrierile pentru concursul Young Creative Chevrolet din anul 2010 s-au încheiat pe 31 ianuarie, înregistrând din nou un număr record de ţări şi şcoli participante. Pasul următor este înscrierea proiectele studenţilor, până la data de 15 aprilie 2010.

Pentru informaţii suplimentare despre concurs, vă rugăm să vizitaţi pagina de Internet www.youngcreativechevrolet.eu.

Bucuresti, 11.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *