free download 78 travel guides written by experts

Chemarea ingerului

Guillaume Musso
Editura ALL

In colectia Strada fictiunii, in categoria Bestseller, a aparut recent o noua carte semnata de cunoscutul autor francez contemporan Guillaume Musso. Mi-am dorit sa o citesc si asteptarile nu mi-au fost inselate. Chemarea ingerului are de toate: o intriga bine construita, personaje bine creionate si o poveste care incepe cu o intalnire intamplatoare, pe un aeroport. In cautarea unei mese libere, Jonathan se ciocneste de Madeleine. Se cearta, dar fiecare pleaca mai departe: Jonathan cu fiul sau la New York, Madeleine in Paris, la floraria ei. Numai ca odata ajunsi fiecare la destinatie, cei doi constata ca au telefonul celuilalt. Asa ca Jonathan primeste comenzi de buchete de flori de la floraria lui Madeleine, in timp ce ea primeste rezervari la restaurantul lui si telefoane de la fosta sotie.

Curiozitatea este puternica de ambele parti si niciunul dintre protagonisti nu rezista sa nu caute in telefonul celuilalt. Asa ajung la diverse poze si documente, asa incep sa caute informatii despre celalalt si descopera ca sunt in fapt uniti de un element neasteptat din trecut.

Niciuna dintre povestile de viata ale celor doi nu este usoara: el fusese un bucatar vestit, un chef care inventa retete si era recunoscut la nivel mondial. Dar un scandal de infidelitate si Jonathan renunta la tot – la produse, la restaurant, la nume. Ea, fosta politista, are urme adanci in urma unui caz in care o adolescenta a disparut de acasa si echipa nu a reusit sa o gaseasca in viata. Amandoi au fost insa la un pas de moarte in urma dramelor din viata lor.

Fireste ca vor trebui sa ia legatura fie si numai pentru a-si returna telefoanele. Ce se intampla mai departe nu va dezvalui pentru a nu va rapi din placerea lecturii. Pot sa va spun insa ca de aceasta data Musso a creat un roman care are si o poveste de iubire, o latura romantica asadar, are si drama – trecutul celor doi – si are si elemente de roman politist – mai ales la final, veti vedea de ce. Iincet-incet lucrurile se complica, iar cititorul este tinut cu sufletul la gura, pagina cu pagina. Greu iei o pauza de citit cand ai asa o carte in mana.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.

Asadar o noua poveste reusita scrisa de Musso si prezentata aici dupa Fata de hartie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *