Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Chef Scărlătescu va găti o tonă de magiun la Festivalul Gustului Românesc

afis Festivalul Gustului Romanesc 2017

Între 5 și 8 octombrie, în Piața Ovidiu din Constanța

Sfârșitul de săptămână vine cu multe surprize pentru cei care vor ajunge la Constanța, la Festivalul Gustului Românesc. Chef Cătălin Scărlătescu nu numai că va găti personal, dar și-a propus să îi răsfețe pe oaspeții de la festival cu magiun pregătit la fața locului chiar de el: „Anul ăsta, la prima ediție a acestui festival, vreau să pregătesc în piață o tonă de magiun proaspăt și îmbietor. Ceaunele sunt pregătite, la fel și prunele, așa că toți cei care ne vor vizita în aceste 4 zile în Piața Ovidiu ar face bine să-și aducă la ei recipiente în care să primească magiun făcut de mine”, spune simpaticul chef.

afis Festivalul Gustului Romanesc 2017

Corturi cu design specific diferitelor regiuni ale țării, cârnați de casă, păstrăv din apele noastre, dar și preparate românești gătite în cele mai autentice moduri, precum și un strop de accente moderne aduse de celebrii burgeri ai lui chef Scărlătescu, toate acestea se vor regăsi pe mesele Festivalului Gustului Românesc. „Din dragoste pentru tradiție, așa am pornit acest proiect”, spune chef Cătălin, „pe care mi-ar plăcea la anul să îl duc în toată țara, într-o primă caravană a gusutului românesc. Așa că vă aștept pe toți, cu mic, cu mare, să mâncăm și să ne bucurăm împreună!”

Festivalul Gustului Românesc va aduce pe mesele oaspeților săi rețete românești pe care chef Scărlătescu le-a cules în drumurile sale prin țară chiar de la localnici. „Sunt fascinat de tot ce înseamnă România și nu ratez nicio ocazie de a străbate țara asta minunată în căutare de mâncare fabuloasă. În Dobrogea am descoperit niște doamne cu mâini absolut miraculoase, care întind niște foi de plăcinte cât patul, în Maramureș am gătit la foc cu bătrânii satului care mi-au arătat secretele lor, la stână am mâncat cel mai gustos bulz din viața mea. România e cu adevărat fabuloasă, iar mâncarea noastră merită să fie readusă pe mesele orășenilor. Așa a luat naștere ideea acestui festival, în care prințesa va fi mâncarea noastră”, mărturisește chef Scărlătescu.

Timp de 4 zile Piața Ovidiu din Constanța va găzdui o manifestare gastronomică unică, în care tradiții culinare din mai multe regiuni istorice ale României vor fi aduse în fața publicului. De la rețete tradiționale ale ciobanilor, la preparate culese de la români din Moldova, Transilvania sau Maramureș, la delicatese din Dobrogea, mâncăruri celebre din Banat, Bucovina și Oltenia și specialități consacrate din Muntenia, toate vor fi pe placul gurmanzilor care sunt așteptați la festival.

By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.