metalshow

Chef Nico Lontras si Chef Johnny Susala semneaza noul meniu

al Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant

Chef Nico Lontras și Chef Johnny Şuşală, doi dintre cei mai apreciați specialiști români în gastronomie, semnează noile preparate din meniul Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant, în care vedetele sunt produsele oceanice şi fructele de mare proaspete.

Noul meniu al Octopus aduce în Bucureşti o abordare premium a bucătăriei contemporane mediteraneene, cu influențe de fine dining. De la antreuri rafinate ca somptuosul Carpaccio Dome de caracatiță la preparate vedetă precum pulpa de rață confiată sau fileul de barbun pe pat de pudră de cartofi mov și înnobilat cu spumă de busuioc, cei doi chefi artizani au gândit noul meniu având la bază conceptul de gastronomie fină.

Clienții se pot bucura atât de asocierile gourmet, cât și de avantajele consumului de fructe de mare și pește proaspăt – bogate în acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6 – în contextul în care Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant are avantajul unic de a fi propriul furnizor de fructe de mare şi diverse varietăţi de peşte.

”Toate preparatele sunt puse în valoare de atenţia sporită acordată calităţii ingredientelor. Un preparat popular poate aduce o explozie de arome și gusturi datorită îmbinării celor mai bune ingrediente,” este de părere Chef Nico Lontras, unul dintre chefii de top din România, cu mai bine de 20 ani de experiență dobândită în bucătăriile mai multor restaurante din Europa.

Chef Johnny Şuşală, un autodidact perfecționist care s-a reinventat permanent în cei mai bine de 11 ani de experiență, subliniază că niciun ingredient din noul meniu nu este congelat, ”calitatea și plating-ul spectaculos făcând diferența”.

De altfel, Chef Nico Lontras și Chef Johnny Şuşală se vor ocupa personal de noile preparate care vor putea fi savurate la Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant începând din data de 20 noiembrie, când va avea loc un eveniment special de lansare a noului meniu.

Experienţa bucătăriei premium de la Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant este potențată de ambianţa fină și intimă, pusă în valoare și de amplasarea restaurantului într-o zonă încărcată de istorie. Restaurantul îşi primeşte oaspeţii pe Strada I.L. Caragiale, 21-23, în aceeaşi casă în care a locuit Caragiale în Bucureşti. Imobilul a fost renovat și redecorat sub îndrumarea designerului Augustina Morar, unul dintre scopurile principale fiind păstrarea unor elemente originale, precum sobele şi scara interioară.

Restaurantul este disponibil si pentru organizarea evenimentelor private sau a întâlnirilor de afaceri, fiind deschis de luni până duminică în intervalul orar 11.00 – 24:00.

Deschis în luna mai a acestui an în urma unei investiții de peste 300.000 de euro, Octopus Contemporary Mediterranean Restaurant este afacerea unei familii cu o tradiție de peste 20 de ani în domeniul piscicol, prin importul, procesarea și distribuția de pește și fructe de mare.

Informații despre meniu și restaurant sunt disponibile și pe pagina de Facebook.

Bucuresti, 16.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *