free download 78 travel guides written by experts

Check Point finalizeaza achizitia diviziei de dispozitive de securitate de la Nokia

Dispozitivele IP – disponibile acum prin intermediul Check Point

Check Point® Software Technologies Ltd., liderul mondial în securitate internet, a anunţat încheierea achiziţionării diviziei de dispozitive de securitate de la Nokia. Această etapă reprezintă încununarea firească a unui parteneriat strategic de peste 12 ani. Pe lângă dispozitivele Check Point UTM-1® şi Power-1™, clienţii pot achiziţiona imediat, prin intermediul Check Point, hardware-ul Nokia IP care utilizează software de securitate de la Check Point.

Check Point se angajează să ofere continuitate pentru clienţii şi partenerii săi după această achiziţie şi intenţionează să introducă, în viitorul apropiat, o nouă linie de dispozitive IP complete. Linia de aplicaţii IP va include fie Check Point R70™, cel mai recent gateway de securitate Check Point bazat pe arhitectura novatoare Software Blade Architecture, fie Check Point NGX R65®. În acelaşi timp, dispozitivele IP de la Nokia sunt acum disponibile prin intermediul Ckeck Point. Astfel, clienţii nu mai sunt nevoiţi să obţină două licenţe separate de la doi vendori diferiţi, iar procesul de achiţitionare şi instalare devine mult mai uşor. De asemenea, actualele contracte de suport ale clienţilor Nokia vor fi continuate de către Check Point, inclusiv suportul pentru platformele mai vechi şi versiunile OS.

„Check Point este în prezent liderul pieţei de dispozitive de securitate, oferind o varietate fără precedent de soluţii de securitate”, a spus Gil Shwed, preşedinte şi CEO Check Point. „Prin această achiziţie, vom putea răspunde mai bine cerinţelor şi preferinţelor clienţilor, oferindu-le software de securitate de ultimă generaţie pe cele mai bune platforme hardware. Arhitectura unică Software Blade le permite clienţilor să selecteze exact acele aplicaţii de securitate de care au nevoie pentru un anumit mediu, iar linia noastră completă de dispozitive lasă clienţii să-şi instaleze gateway personalizat pe orice hardaware”, a mai spus Gil Shwed.

Prin aplicaţiile Check Point UTM-1, Power-1 şi IP, Check Point oferă o gamă completă de aplicaţii de securitate – cea mai bună din industrie – pentru protejarea oricărui mediu, de la birouri mici şi reprezentanţe, până la mari corporaţii şi centre de date ultra-performante. Mai multe informaţii despre aplicaţiile Check Point aflaţi accesând: www.checkpoint.com/products/appliances/index.html.

„În decursul ultimilor ani, Check Point şi-a îmbunătăţit constant portofoliul de dispozitive. Achiziţionarea diviziei de securitate hardware a Nokia împinge Check Point în fruntea industriei de dispozitive”, a spus Alex Smith, research analyst în cadrul Canalys. „Printr-un portofoliu de dispozitive mai vast, Check Point îşi extinde nişa de piaţă, în special în ceea ce priveşte marile companii”.

Caracteristicile şi beneficiile aplicaţiilor IP oferite de Check Point cuprind:
·    Funcţionalitate completă şi integrată a gateway-ului de securitate cu capabilităţi firewall, VPN, prevenirea accesului neautorizat (IPS) şi UTM.
·    Arhitectură de securitate scalabilă, modulară, cu multiple opţiuni de accelerare şi interfaţă pentru a răspunde mediilor complexe de reţele.
·    Caracteristici de tip enterprise pentru elasticitate, inclusiv densitate mai mare a portului şi disponibilitate ridicată .
·    Performanţă sporită pentru un larg spectru de tipuri de trafic.
·    Caracteristici de elasticitate şi care garantează buna funcţionare din gama destinată transportatorilor.
·    Eficienţă IT îmbunătăţită cu instrumente avansate de management pentru instalare, configurare şi mentenanţă.

„Prin combinarea resurselor şi tehnologiilor celor două companii, Check Point va redefini, cu siguranţă, o dată în plus, industria”, a mai spus Shwed.

Disponibilitate
Aplicaţiile IP de la Check Point sunt disponibile imediat şi pot fi achiziţionate prin reţeaua globală de distribuitori cu valoare adăugată a Check Point. Pentru a găsi un partener Check Point, vizitaţi www.checkpoint.com

Bucuresti, 16.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *