free download 78 travel guides written by experts

Check Point deschide calea catre controlul Web 2.0

Noul Software Blade controlează peste 50 000 de aplicaţii 2.0 şi widgeturi pentru reţelele sociale, pentru a face Internetul mai sigur astăzi şi în viitor

Check Point® Software Technologies Ltd., liderul mondial în securitate internet, a anunţat lansarea Software Blade pentru Controlul Aplicaţiilor, care permite companiilor să securizeze şi să gestioneze mii de aplicaţii Web 2.0. Noul blade integrează tehnologia exclusivă UserCheck, implicând angajaţii în procesele de luare a deciziilor şi permiţând administratorilor IT să personalizeze politicile de utilizare a aplicaţiei. În plus, blade-ul oferă o vizibilitate de neegalat a aplicaţiei, prin găzduirea Check Point AppWiki, cea mai mare bibliotecă de aplicaţii din lume, ce cuprinde peste 50 000 de widgeturi şi peste 4 500 de aplicaţii pentru Internet, inclusiv reţele sociale, mesagerie instant şi media streaming. Pentru prima oară, companiile beneficiază de o combinaţie unică de tehnologie, user awareness şi control extins asupra aplicaţiei, toate acestea disponibile într-o singură soluţie.

Potrivit unui studiu global recent al Check Point şi Ponemon, care cuprinde peste 2100 de administratori de securitate IT, majoritatea respondenţilor consideră că angajaţii joacă un rol esenţial în cadrul companiei în diminuarea riscurilor asociate cu aplicaţiile noi pentru Internet. Check Point vine cu o abordare diferenţiată, modernă asupra controlului aplicaţiilor, furnizând o combinaţie unică de tehnologie de securitate puternică şi user awareness, ambele necesare angajaţilor pentru a utiliza unelte Web 2.0 fără a pune în pericol securitatea reţelei. Noul software blade pentru Controlul Aplicaţiilor lansat de Check Point permite companiei să definească politici de control personalizate pentru aplicaţii web, venind în sprijinul nevoilor specifice ale acesteia. În plus, noul blade integrează tehnologia novatoare UserCheck de la Check Point care avertizează utilizatorii cu privire la riscurile potenţiale pe care aplicaţiile le pot provoca şi cer angajaţilor să specifice dacă scopul utilizării este personal sau profesional. Soluţia educă utilizatorii cu privire la politicile corporate de utilizare, oferind în acelaşi timp administratorilor IT tendinţe-cheie de utilizare.

„Aducem o nouă dinamică în controlul aplicaţiilor, furnizând afacerilor o combinaţie puternică de tehnologie, employee awareness şi acces la cea mai extinsă bază de date de aplicaţii Web din industrie”, a declarat Dorit Dor, vicepreşedinte Products, Check Point Software Technologies. „Companiile vor avea de câştigat din utilizarea politicii granulare de control, care este cu adevărat personalizată, în conformitate cu angajaţii, business-ul şi cerinţele de securitate”, a adăugat Dor.

„La nivel intern, încercăm să rezolvăm problema garantării accesului anumitor aplicaţii sau website-uri bazate pe roluri şi responsabilităţi ale angajaţilor. De exemplu, am putea dori să oferim angajaţilor acces la Facebook, dar să blocăm aplicaţii non-business, precum jocurile sau chat-ul”, a declarat Erik Yunghans, administrator de securitate a reţelei la Bentley Systems, Inc. „Este minunat să ştim că Check Point oferă politicilor noastre de securitate acest nivel de securitate granulară şi flexibilitate”.

Bazat pe arhitectura Software Blade a Check Point, blade-ul de Control al Aplicaţiilor poate fi activat cu un singur click de pe orice gateway de securitate Check Point, permiţând companiilor să îmbunătăţească infrastructura existentă. Noul blade este gestionat la nivel central, dintr-o singură consolă de management al securităţii, iar administratorii de IT pot monitoriza şi controla utilizarea aplicaţiilor, bazându-se pe identitate, utilizator sau grup şi nivelul de risc, cu analiză unificată a evenimentelor. Noul blade oferă şi integrare Active Directory agent-based şi agent-less impecabile permiţând accesul individual sau de grup la aplicaţi specifice, restricţionând, în acelaşi timp, alte aplicaţii.

„Astăzi, ameninţările de pe Internet pun accent pe aplicaţiile Web, în special pe reţelele sociale, pentru a obţine acces la reţeaua corporate”, a declarat Charles Kolodgy, Security research analyst la IDC. „Orice companie care caută soluţii de protecţie Web 2.0 ar trebui să ia în considerare puterea tehnologiei, volumul bibliotecii de protecţie disponibile, locul specific din reţea unde acţionează soluţia şi rolul pe care îl au angajaţii în diminuarea riscurilor. Noul Software Blade de Control al Aplicaţiilor este o soluţie puternică şi completă ce răspunde tuturor acestor cerinţe”, a completat Kolodgy.

Informaţii suplimentare despre Software Blade-ul de Control al Aplicaţiilor dezvoltat de Check Point pot fi găsite la: //www.checkpoint.com/products/softwareblades/application-control.html. Pentru a încerca o serie de aplicaţii din Check Point AppWiki, vizitaţi: //appwiki.checkpoint.com.

„Ultima inovaţie Check Point la nivelul firewall-ului, împreună cu biblioteca noastră de aplicaţii – de 50 de ori mai mare decât oricare alta din industrie – oferă companiilor cea mai extinsă şi mai flexibilă protecţie, fără a înlătura avantajele de business ale utilizării Web 2.0”, a concluzionat Dor.

Disponibilitate

Check Point Application Control Software Blade va fi disponibil pentru achiziţie prin reţeaua globală de distribuitori cu valoare adăugată a Check Point în al patrulea trimestru al lui 2010. Pentru a găsi un partener Check Point, vizitaţi: //partners.us.checkpoint.com/partnerlocator/.

Bucuresti, 05.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *