free download 78 travel guides written by experts

CG&GC IT S.A. implementeaza un sistem de management integrat

pentru creşterea competitivităţii produselor şi serviciilor
   
Firma CG&GC IT S.A. a demarat în luna martie 2008 proiectul “Creşterea competitivităţii produselor şi serviciilor oferite în piaţă de CG&GC -prin implementarea unui sistem de management performant”, prin care se urmăreşte acreditarea ISO mediu 14001 şi certificarea ORNISS pentru securitate industriala şi acces la informaţii secrete. Proiectul beneficiază de finanţare europeană, linia de buget Phare/ RO/2005/17-553.04.01, schema de finantare “Asistenţa IMM pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă in afaceri“ in proporţie de 55%, restul finanţării fiind acoperită din bugetul propriu şi se derulează pe o perioadă de 12 luni. Andreea Gâtman, Coordonator Departamentul Proiecte Europene în cadrul firmei şi Project Manager a declarat: “Permanent firma a dorit să îşi îmbunătăţească prezenţa pe piaţa IT în funcţie de nevoile şi cerinţele clienţilor însă presiunile concurenţiale ale acestei pieţi extrem de dinamice a subliniat necesitatea evidenţierii companiei prin intermediul unor  diferenţiatori de calitate recunoscuţi pe plan internaţional. Astfel de diferenţiatori pot fi implementarea şi certificarea sistemelor de management al calităţii 9001 şi de mediu ISO 14001, iar specific pentru firmele din domeniul IT  care dezvoltă proiecte pentru instuţiile publice  managementul documentelor securizate.”

Raportul ANIMMC  “Situaţia şi necesităţile întreprinderilor mici şi mijlocii din România” subliniază clar importanţa implementării acestor sisteme, şi de asemenea faptul că lipsa lor cât şi lipsa interesului faţă de implementarea acestor standarde în afaceri  denotă imaturitatea antreprenorială de care piaţa româneasca incă dă dovadă. 
 
CG&GC IT&C a implementat  standardul  de management  al calităţii ISO 9001 încă din 2003 trecând deja prin 2 certificări de către organisme internaţional acreditate, inţelegând că implementarea standardelor internaţional agreate şi recunoscute reprezintă un indicator de performanţă în piaţă.

Activităţile de bază ale proiectului se referă la instruirea personalului – pentru implementarea sistemului de management ISO mediu 14 001 şi a certificării ORNISS pentru securitate industrială şi acces la informaţii secrete, precum şi la obţinerea acreditării şi pentru cele două standarde. Adiacent, se vor achiziţiona echipamente strict necesare implementării şi respectării acestor standarde, cum ar fi un copiator tip Smart Documents. În acest moment, proiectul se află în etapa de training şi pregătire audit pentru sistemul de management ISO 14 001 care se derulează în paralel cu serviciul de consultanţă privind implementarea şi certificarea ORNISS. Se estimează obţinerea certificărilor în luna octombrie 2008. 

CG&GC IT S.A. este o companie infiintata în 1990 şi deţine un portofoliu complet de soluţii integrate IT&C, hardware şi software şi o gamă de servicii integrate  dedicate clienţilor: consiliere profesională în vederea achiziţionării echipamentelor, analiza costului total de exploatare, service autorizat şi mentenanţă on site, consultanţă financiara, analiză de business, consultantă resurse umane, securitate, comunicaţii, reţelistică, hardware şi software.

Bucuresti, 17.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *