free download 78 travel guides written by experts

Ceremonia de decernare a premiilor European Language Label

În data de 16 martie, începând cu orele 10.30, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România (RCE), organizează în cadrul Spaţiului Public European (strada Vasile Lascăr, nr 31, sector 1, Bucureşti) ceremonia de decernare a premiilor European Language Label 2011 (Certificatul European al Limbilor) pentru 11 proiecte inovatoare în domeniul predării şi învăţării limbilor străine.

Ceremonia de decernare a premiilor European Language Label

În 2011, au fost primite 58 de candidaturi (cu circa 32% mai multe decât la ediţia precedentă), din toate regiunile ţării şi depuse de către diverse instituţii, de la şcoli şi licee până la companii private. European Language Label 2011 a marcat 10 ani de promovare a inovaţiei şi creativităţii în domeniul predării şi învăţării limbilor străine, priorităţile acestei ediţii fiind învăţarea limbilor străine în comunitate şi limbile străine ca pregătire pentru piaţa muncii. Numitorul comun al tuturor proiectelor premiate a fost comunicarea în una sau mai multe limbi diferite de cea maternă – un element esenţial pentru crearea cadrului favorabil asigurării flexibilităţii şi securităţii sociale.

În timpul evenimentului, vor lua cuvântul domnul Niculae Idu, Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România; doamna Mihaela Popa, Membru al Comisiei de Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Senatului României; domnul Augustin Mihalache, Consilier în cadrul Direcţiei generale Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului; doamna Monica Calotă, director ANPCDEFP. Invitatul special al acestei ediţii este domnul Mircea Cărtărescu, care va susţine o alocuţiune pe tema „Traducerile: puzzle sau labirint?".

“La baza construcţiei europene stă principiul unităţii în diversitate. Noi toţi suntem cetăţeni europeni, dar, în acelaşi timp, ne promovăm tradiţiile, facem totul să ne cunoaştem mai bine, să comunicăm mai bine. Astfel, învăţarea unei limbi străine reprezintă un mijloc important de a ne cunoaşte, dar nu este mai puţin adevărat că reprezintă şi un element de competitivitate”, menţionează domnul Niculae Idu, Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Context

Lansat oficial în anul 1999 de către Comisia Europeană, European Language Label (Certificatul European al Limbilor) este un premiu care încurajează iniţiativele în materie de predare şi învăţare a limbilor străine, prin recompensarea tehnicilor inedite de predare, prin difuzarea informaţiilor referitoare la acestea şi prin promovarea bunelor practici. Premiul se adresează tuturor tipurilor de educaţie şi formare, indiferent de vârsta celor implicaţi sau a metodelor utilizate, fiind acordat anual celor mai inovatoare proiecte lingvistice din ţările Uniunii Europene.

În România, această acţiune este coordonată de ANPCDEFP care organizează ceremonia anuală European Language Label şi evenimentele legate de promovarea multilingvismului împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

În perioada 2001-2011, premiul a fost acordat unui număr de peste 80 de proiecte lingvistice, implementate de instituţii private şi de stat, pe întreg teritoriul ţării.

Lista proiectelor câştigătoare în 2011

INSTITUŢIE

DENUMIREA PROIECTULUI

JUDEŢ

FUNDAŢIA EUROED

IN-CLASS:
INTERNATIONAL COMMUNICATION AND LANGUAGE ASSESSMENT

IAŞI

LICEUL DE ARTĂ „MARGARETA STERIAN”

HEALTHY EATING AND PHYSICAL ACTIVITIES TO PROMOTE LEARNING FOR A BETTER LIFESTYLE

BUZĂU

ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE

RESEARCH AND TEACHER EDUCATION FOR BUSINESS AND ECONOMICS (EDU-RES) – THE ADDED VALUE OF LIFELONG LEARNING AND INTERDISCIPLINARY NETWORKING

BUCUREŞTI

ISJ CLUJ

INTERNATIONAL SCHOOL ENGLISH DRAMA FESTIVAL

CLUJ

FUNDAŢIA EUROED

LET’S BECOME A BILINGUAL FAMILY

IAŞI

ŞCOALA CU CLS I-VIII NR.6 “GRIGORE ANTIPA”

YOUNG – BRIDGES FOR THE FUTURE

BOTOŞANI

LICEUL TEORETIC
”MIHAIL KOGĂLNICEANU”

ARCHITEACHING

VASLUI

COLEGIUL TEHNIC „DANUBIANA”

GLOBAL ANALYSIS OF HEALTH SYSTEM STRUCTURE AND EMPLOYABILITY OF VET SYSTEMS IN THE EUROPEAN HEALTH STRUCTURE

NEAMŢ

GRUPUL ŞCOLAR TRANSPORTURI AUTO “HENRI COANDĂ”

IMPROVING PROFESSIONAL AND LANGUAGE SKILLS OF AUTO MECHANICS THROUGH WORK EXPERIENCE ABROAD

ARAD

GRUPUL ŞCOLAR AGRICOL, ORAVIŢA

TRAINING STUDENTS FOR AGRICULTURE

CARAŞ SEVERIN

COLEGIUL ECONOMIC „HERMES”, PETROŞANI

GET ADULTS MAKE EVENTS

HUNEDOARA

Persoană de contact:

Ileana Racoviceanu, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, Tel. 021/201.07.17, Fax 021/312.16.82, e-mail: ileana.racoviceanu@anpcdefp.ro

Pagini Utile

* Pentru detalii privind distincţia European Language şi politicile lingvistice ale UE, accesaţi:
         o //ec.europa.eu/education/languages/european-language-label/index_en.htm
         o //ec.europa.eu/education/languages/languages-of-europe/index_en.htm
* Pentru informaţii suplimentare privind distincţia European Language în România şi proiectele câştigătoare, accesaţi:
         o //www.llp-ro.ro/llp.php?id=29&d=55
         o //www.llp-ro.ro/llp.php?id=48&d=55&menu=29

Bucuresti, 12.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *