free download 78 travel guides written by experts

Cercetatori pentru o zi

In „Laboratorul de stiinte BAYER”, elevii descopera secretele stiintelor naturii

Compania Bayer, lider ştiinţific la nivel global în domeniul sănătăţii, nutriţiei şi al materialelor de înaltă tehnologie, lansează în România proiectul „Laboratorul de ştiinţe”, care are ca scop educarea elevilor din clasele I – IV în domeniul ştiinţelor naturii. Desfăşurat în perioada 7 – 11 aprilie 2014, în cadrul programului naţional Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun, “Laboratorul de ştiinţe Bayer” va oferi elevilor oportunitatea de a participa la experimente practice şi atractive, inspirate din domeniile chimie şi biologie, ancorate în viaţa cotidiană.

“Laboratorul de ştiinţe Bayer” va fi amenajat în rondul central din Parcul Lumea Copiilor, intrarea de lângă Palatul Naţional al Copiilor, sectorul 4, Bucureşti.

“Misiunea Bayer la nivel global este: Ştiinţă pentru o viaţă mai bună. Prin tot ceea ce facem, suntem conştienţi că expertiza ştiinţifică este esenţială pentru a face faţă cu succes provocărilor viitoare. De aceea, pe lângă propriile activităţi de cercetare, strategia companiei include şi implicarea directă în promovarea şi consolidarea educaţiei generale şi cercetării. Ne bucurăm că în acest an vom oferi şi elevilor din România o experienţă nouă şi memorabilă pentru înţelegerea ştiinţelor naturii. “Laboratorul de ştiinţe Bayer” vine cu o abordare inovativă a lecţiilor de chimie şi biologie prin implicarea copiilor într-o călătorie în secretele ştiinţei, oferindu-le posibilitatea de a face experimente interesante şi utile,” a declarat Andreas Schremmer, Managing Director Bayer România.

O echipă de olimpici naţionali la chimie şi biologie va prezenta şi coordona experimentele realizate în “Laboratorul de ştiinţe Bayer”.

Astfel, prin experimente practice şi distractive, copiii vor descoperi secretele ştiinţei în trei domenii principale: sănătate, agricultură şi materiale de înaltă tehnologie. În zona de sănătate, copiii vor lucra împreună pentru a descoperi vitamina C în diferite sucuri de fructe şi existenţa enzimelor în legume. În zona de experimente legate de domeniul agricultură, copiii vor descoperi compoziția unei frunze, vor extrage pigmenţi de clorofilă din frunze şi vor măsura pH-ul din sol folosind mai multe metode. Experimentele din zona de materiale de înaltă tehnologie vor consta în: introducerea unui ou într-o sticlă, prepararea cernelei invizibile, crearea de artificii în apă. Accesul copiilor la experimente se va face în grupe sau clase de maxim 30 de elevi, prin prezenţa şi supravegherea directă a învăţătorilor.

La experimentele realizate în laborator se vor folosi materiale binecunoscute din viaţa cotidiană iar elevii participanti vor fi direct implicati. În „Laboratorul de ştiinţe Bayer”, copiii vor deveni mici cercetători prin descoperirile pe care le vor realiza împreună cu olimpicii.

Pentru a oferi o experienţă frumoasă şi memorabilă, amenajarea interioară a „Laboratorului de ştiinţe Bayer” va fi realizată în colaborare cu studioul de arhitectură SANE Architecture, deţinut de doi tineri arhitecţi români.

„Laboratorul de ştiinţe Bayer” îşi va deschide uşile şi va primi clasele de elevi în perioada 7 – 11 aprilie 2014, de luni până vineri, între orele 12:00 – 18:00. Durata unei vizite în cadrul “Laboratorului de ştiinţe Bayer” va fi de aproximativ o oră. Înscrierile pentru participare se fac, pentru fiecare clasă, de către învăţător, până la data de 4 aprilie, la persoana de contact Paula Popa, telefon 0742.049.418, sau prin E-mail: laboratoruldestiinte@bayer.com.

Bucuresti, 01.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *