Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Centrul Medical Focus si A.S.C.B. – impreuna in campania “Doneaza sange! Fii erou!”

Asociația Studenților la Construcții din București a relansat săptămâna trecută campania “Donează sânge! Fii erou!”. Printre principalii susținători și parteneri ai proiectului se numără și Centrul Medical Focus.

Ajunsă la a patra ediție, campania “Donează sânge! Fii erou” și-a propus și în acest an ajutarea Centrului de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucuresti.

Prin intermediul acestei campanii, organizatorii și-au propus să atragă atenția asupra deficitului de sânge existent in spitale și clinici universitare, precum și creșterea gradului de responsabilizare a tinerilor cu privire la importanța și necesitatea actului de donare a sângelui.

Proiectul “Donează sânge! Fii erou!” dorește să ajute depășirea acestui deficit prin organizarea periodică de campanii de donare de sânge. În fiecare centru de colectare a sângelui, campania se va desfășura pe parcursul a 4 zile, perioadă în care se așteaptă ca numărul minim de donatori să se ridice la 400 iar cantitatea de sânge recoltatâ sa depășească 200 L. Primul centru de acest fel a fost amenajat în incinta Universității Tehnice de Construcții București, în perioada 3-6 noiembrie.

Potrivit Anei-Maria Ghionoiu, studentâ la Universitatea Tehnică de Construcții București și coordonator al acestui proiect, „această campanie a fost un real succes, însumând în această perioadă un număr de 400 de donatori, ducând astfel la creșterea stocului de unități sanguine al Centrului de Transfuzie”.

Focus, unul din cele mai performante și inovative centre medicale din țară s-a alăturat campaniei inițiată de ASCB, dorind ca prin acest demers să tragă un semnal de alarmă cu privire la insuficiența rezervelor de sânge din clinici și spitale. “De asemenea, este bine cunoscut faptul că acest deficit de sânge existent în spitale și centre de colectare poate întârzia efectuarea intervențiilor chirurgicale, întârziere care, nu de puține ori, a fost fatală. În consecință, această campanie ne demonatrează o dată în plus faptul că fiecare din noi poate ajuta sau chiar salva o persoană aflată in dificultate doar prin simplul gest al donării de sânge. Pentru că noi credem în reușita unei astfel de campanii, Centru Medical Focus sprijină demersul A.S.C.B, punând la dispoziția studenților oferte speciale.”, a declarat Dr. Maria Alexandrescu, Director Medical Imagistică Medicala FOCUS.

Bucuresti, 11.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *