caravana metropolis
Shadow

Centrul Medical EMERALD, parte a grupului SOFMEDICA, anunță dezvoltarea rețelei EMERALD în România, după succesul primei clinici deschise în 2018 în București

Prima inaugurare din etapa de extindere a rețelei EMERALD va avea loc la Iași la finalul anului 2022, facilitând accesul pacienților din regiunea Moldovei la diagnostic preventiv în afecțiuni cardiovasculare, neurologice și oncologice.

Investiția va fi de peste 3 mil. euro și va consta în crearea unui centru medical de excelență, modern, dotat cu echipamente de imagistică performante, de ultimă generație, atât pentru imagistică prin rezonanță magnetică (RM), cât și computer tomograf (CT). Centrul va fi localizat în incinta complexului Pallas Campus Iași, zona Sf. Andrei, iar de dezvoltarea spațiului în conformitate cu standardele medicale a fost contractată compania MEDCITY specializată în dezvoltarea de clădiri destinate exclusiv activităților medicale în Sud Estul Europei.

„Grupul SOFMEDICA are o legătură istorică aparte cu Iași, aceasta luând ființă încă de la finalul anilor ‘90 prin contribuția adusă la dezvoltarea inovației din domeniul medical în regiune, în primă fază în calitate de furnizor de tehnologie medicală de înaltă clasă și mediator pentru instruire specializată în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare «Prof. Dr. George I.M. Georgescu», iar cel mai recent ca promotor al celui mai avansat program de chirurgie minim invazivă la Institutul Regional de Oncologie. Acest lucru face ca investiția realizată prin Centrul Medical EMERALD în Iași să fie doar un exemplu dintr-o serie care va facilita pacienților din regiune accesul la diagnostic precoce, dar și la tratamente inovative care să reducă riscurile și să scadă la minimul posibil perioada petrecută de pacienți în spitale.” – Georgios Sofianos, CEO Grupul SOFMEDICA.

Georgios Sofianos, CEO Grupul SOFMEDICA
Georgios Sofianos, CEO Grupul SOFMEDICA

Accentul va fi pus și în acest centru pe diagnosticul complet al bolilor cardiovasculare, Centrul Medical EMERALD oferind în Iași servicii complete de diagnostic imagistic, de la ecocardiografie avansată la Angio-CT coronarian până la Cardio-RM și Cardio-RM de stres.

„Centrul Medical EMERALD este singurul laborator de imagistică din Sud-Estul Europei care este acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie prin Asociația Europeană de Imagistică Cardiovasculară, în centrul din București realizându-se peste 2.000 de investigații de înaltă performanță pentru vizualizarea inimii.

Ideea unui centru medical care să aibă preocupare nu doar pentru tratarea pacienților cu afecțiuni complexe, dar și cu activitate științifică, de inovare și cercetare medicală a fost una care nu avea cum să dea greș. După doar patru ani de activitate, Centrul Medical Emerald a devenit un centru de referință în România, nu doar prin calitatea actului medical, dar și prin publicațiile internaționale, studiile clinice în care este implicat și certificările obținute de organismele europene, cum ar fi diploma de excelență oferită de Societatea Europeană de Hipertensiune, unică pentru un centru privat din România.” – prof. Emerit dr. Maria Dorobanțu, Director Științific al Centrului Medical Emerald, Membru corespondent al Academiei Române și Franceze, Președinte de Onoare al Societății Române de Hipertensiune.

Proiect Palas Campus

Extinderea din Iași pornește cu o echipă de 20 de medici

Echipa de la Iași va fi formată pentru început din aproximativ 20 de medici, formați în cadrul Institutului de boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” Iași. Astfel, pacienții din regiunea Moldovei vor avea acces mult mai ușor la evaluarea echipelor medicale din centre precum Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, Spitalul Clinic de Urgență București – Floreasca sau Spitalul Universitar de Urgență Elias precum și spitale private din întreaga țară.

Cu ajutorul telemedicinei, pacienții vor putea apela la specialiști din toată lumea, precum prof. dr. Constantine Stratakis – expert mondial în genetică și boli endocrinologice rare sau prof. dr. Liviu Klein – directorul centrului integrat de îngrijire a pacienților cu Insuficiență cardiacă și șef de secție al centrului de suport circulator mecanic, hipertensiune pulmonară și transplant cardiac din cadrul Universității din California, San Francisco (UCSF).

„Este o veste extraordinară pentru pacienții din Iași și din întreaga regiune a Moldovei. Cu un centru universitar de excepție și cu echipe medicale performante, Iași reușește pentru prima dată, prin expansiunea Centrului Medical EMERALD, să ofere investigații imagistice cardiovasculare avansate, esențiale în diagnosticul multor afecțiuni cardiovasculare, de la cardiomiopatii, pacienți care au nevoie de dispozitive cardiace implantabile, la miocardite sau pacienți cu aritmii care necesită ablații. Pacienții erau nevoiți să meargă până la București pentru a efectua asemenea investigații, ocazie cu care am cunoscut gradul înalt de performanță al echipei Centrului Medical EMERALD.” – conf. dr. Cristian Stătescu, șeful clinicii de Cardiologie din cadrul Institutului de boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” Iași.

Yazgan-UBC-Campus

„Pot spune că pacienții mei care au efectuat Cardio-RM în cadrul Centrului Medical Emerald din București au beneficiat de un diagnostic diagnostic prompt și acurat, așadar nu poate decât să mă bucure inițiativa acestei clinici de a oferi și pacienților din zona noastră acces la servicii medicale de diagnostic cardiovascular de cea mai înaltă performanță, având în spate nu doar aparatură inovativă, dar și o echipă medicală care este recunoscută european pentru calitatea rezultatelor lor.” – prof. dr. Radu Sascău, șeful laboratorului de Explorări Funcționale Neinvazive din cadrul Institutului de boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M. Georgescu” Iași.

Un număr semnificativ de investigații de înaltă performanță realizate în centrul din București au fost efectuate pentru pacienți din zona Moldovei între 2018 și 2021.

„Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare genetice au nevoie de diagnostic și tratament precoce, precum și de depistarea cât mai atentă a cazurilor familiale. Un astfel de centru de imagistică cardiovasculară avansată, împreună cu expertiza colegilor cardiologi din Iași, va facilita diagnosticul cardiomiopatiilor genetice și nu numai. Extinderea expertizei cardiologice și imagistice în Moldova este extraordinar de importantă pentru această categorie de boli, un exemplu fiind amiloidoza cardiacă cu transtiretina ereditară, o boală rară identificată în România cu precădere în partea de nord-est a județului Suceava, în jurul localității Todirești. Vârsta medie a acestor pacienți este în jur de 45 de ani la diagnostic, asociind un istoric familial bogat de afectare cardiacă și neurologică. Acești pacienți pot beneficia acum de investigații Cardio-RM la diagnostic și în urmărire, astfel, vestea că ei pot face această investigație și în Iași este una excelentă, mai ales pentru pacienții care se află la peste 500 de km de centrele mari dedicate.” – prof. dr. Ruxandra Jurcuț, coordonator Centrul de Expertiză pentru Boli Cardiovasculare Genetice Rare din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof dr CC Iliescu” și vicepreședintele Societății Române de Cardiologie.

Peste 20.000 de pacienți care au beneficiat de diagnosticare la cel mai înalt nivel

Primul Centrul Medical EMERALD a fost inaugurat în 2018 în București și este administrat de către experții în servicii medicale din Grupul SOFMEDICA, aceeași echipă care a dezvoltat Centrele de Dializă IHS în cea mai mare rețea independentă de clinici de dializă și nefrologie din Europa în perioada 2004–2015.

Folosind cele mai inovative tehnologii medicale, atât aparatura medicală, cât și software de post-procesare pentru diagnosticul unor afecțiuni specific, EMERALD a tratat până acum peste 20.000 de pacienți, având o echipă medicală de 40 de medici cardiologi, imagiști, neurologi și de câteva alte specialități.

Centrul Medical EMERALD a adăugat din 2021 o componentă vitală pentru diagnosticul predictiv al afecțiunilor complexe ale inimii și creierului: genetica. Astfel, în cadrul EMERALD se poate realiza diagnosticul precoce al unor afecțiuni rare, greu de depistat prin investigațiile standard.

Cifra de afaceri a Centrului Medical EMERALD a fost în 2021 1,5 mil. euro, cu o estimare pentru 2022 de aproximativ 2 mil. euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.