free download 78 travel guides written by experts

Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene Vrancea –

Entuziasm debordant la clubul gratuit de engleza pentru copii

·    Clubul de engleza gratuit pentru copii din cadrul Centrului de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene Vrancea a avut joi seara primele intalniri cu copiii.

Scorpion, distribuitorul Volkswagen pe judetul Vrancea, este recunoscut drept principalul partener al evenimentelor culturale si artistice locale,  realitate concretizata  pe 15 aprilie 2008, cu ocazia implinirii a 10 ani de dealership Volkswagen pe plan local, atunci Scorpion a incheiat un parteneriat cultural cu Biblioteca Judeteana ’Duiliu Zamfirescu’. Scorpion a sustinut in toti acesti ani urmatoarele manifestari: Festivalul National de Muzica Usoara ’Florentin Delmar’, ‘Galele Teatrale Focsanene’, Festivalul-Concurs ’Barbu Lautaru’, Festivalul National de Comedie de la Galati, Revista Culturala ‘Athenaeum’, si multe alte manifestari artistice.

Joi seara (30 octombrie), membrii clubului, insotiti de parinti sau bunici, au venit pentru a cunoaste locul unde vor invata engleza si profesorul voluntar, Ionelia Bobaru, care va incerca sa-i atraga in lumea cartii, a lecturii si a bibliotecii si a limbii engleze.

Reactiile copiilor si parintilor la aceasta prima intalnire au depasit orice asteptari ale organizatorilor clubului, entuziasmul tuturor participantilor reprezentand confirmarea suucesului acestei idei. Obiectivele de socializare si comunicare ale proiectului au fost atinse din primele zece minute cu fiecare grupa, copii indragind imediat biblioteca, cartile si jucandu-se cu totii in camera special pregatita pentru ei. Votul final a fost unanim: „DA, NE PLACE LA BIBLIOTECA! ABIA ASTEPTAM SA VENIM DATA VIITOARE!”

Nici atitudinea parintilor nu a fost mai prejos, toti fiind extrem de entuzismati si cooperanti, unii dintre ei chiar oferindu-se ca voluntari la biblioteca si in cadrul clubului de engleza.

„Nu ne asteptam sincer la asemenea reactii de entuziasm, nici din partea parintilor nici a copiilor. Copiii s-au integrat perfect si s-au jucat tot timpul cat am discutat cu parintii. Chiar si cei pe care parintii ni descrisesera ca fiind reticenti si ai retrasi. Din punctul nostru de vedere, primele doua intalniri au fost un real succes.” (Anamaria Catanoiu – Coordonator Centrul de Limbi Straine)

Tuturor le-au fost prezentate deasemeni si materialele cu care vor lucra sau de care vor avea nevoie, cartile dupa care se vor inspira si toate serviciile pe care le ofera Biblioteca Judeteana Vrancea, respectiv si Centrul de Limbi Straine. Totii piticii au fost inscrisi la biblioteca iar parintii incurajati sa utilizeze deasemeni serviciile puse la dispozitie si pentru ei.

In urma perioadei de inscriere care s-a incheiat in mod oficial saptamana trecuta, pentru clubul de engleza au fost trecuti pe lista 45 de membri cu varste intre 5-12 ani. Dupa criteriul categoriei de varsta s-au realizat patru grupe a cate 11 participanti, fiecare grupa intalnindu-se o ora o data la doua saptamani.

In prezent, continua inscrierile pe „lista de asteptare” a clubului, deoarece solicitarile vin chiar daca perioada oficiala de inscriere s-a incheiat. „Zilnic aproape vin noi solicitari de inscriere si lista de asteptare se lungeste. Avem aproape 10 solicitari in plus pana la aceasta ora si cu siguranta vor fi mai multe. Nu promitem ca vom putea onora aceste cereri , dar daca se ivesc oportunitati, prioritatea va fi in ordinea inscrierii.” (Anamaria Catanoiu – Coordonator Centrul de Limbi Straine)

Bucuresti, 31.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *