Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Central Park Ed.2

Guillaume Musso
Editura ALLFA, carte oferită de Libris.ro

„Mai întâi, adierea rece și înțepătoare a vântului care-i mângâie fața.

Freamătul ușor al frunzișurilor. Susurul îndepărtat al unui pârâu. Ciripitul discret al păsărilor. Primele raze de soare pe care le ghicește prin vălul pleoapelor încă închise.

Apoi trosnetul crengilor. Mirosul de pământ reavăn. Cel al frunzelor în descompunere. Notele lemnoase și intense ale lichenului cenușiu.

Mai departe, un murmur nedeslușit, oniric, disonant.

Alice Schafer deschise ochii anevoie.”

Central Park, Guillaume Musso recenzie

Descoperă că e pe o bancă, într-un parc. Și un bărbat e lângă ea, ghemuit și apăsând-o cu greutatea lui.

Alice continuă să analizeze situația și remarcă imediat faptul că are sânge pe cămasă. Are și un pistol – dar nu e al ei, e unul diferit și din el lipsește un glonț.

Lucrurile șocante nu se opresc aici. Portofelul și actele i s-au furat. Constată că este legată cu cătușe de bărbatul de lângă ea.

Dar Alice se liniștește curând. În fond, e sigur undeva într-un parc din Paris și totul se va rezolva curând. Doar e polițistă.

Când bărbatul se trezește află că e un pianist de jazz american care cântase cu o seară în urmă într-un club din Dublin.

Șocul cel mare este când descoperă că nu se află nici în Dublin și nici în Paris, ci în Central Park, USA.
Nu au bani, sunt legați cu cătușe, nu au acte.

Mai rău, nu își amintesc ce s-a întâmplat cu o noapte în urmă. Alice ieșise cu niște prietene, dar a băut prea mult și nu își aduce aminte ce s-a întâmplat, dacă a ajuns la mașina ei sau ce a facut mai departe. Și Gabriel a băut prea mult și nici el nu își amintește tot ce a făcut cu o noapte în urmă.

Iată-i pe cei doi în New York City, încercând să supraviețuiască. Alice știe că trebuie să ia legătura cu subalternul ei pentru a-l putea ruga să obțină niște date.

Și trebuie să scape de cătușe.

Dar, mai ales, trebuie să afle ce s-a întâmplat.

Cei doi nici nu bănuiesc ce vor descoperi!

Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari scriitori contemporani, cu peste cinci milioane de exemplare vândute. Romanele sale au fost traduse în peste treizeci de țări. “Scriu întotdeauna cărțile pe care mi-ar plăcea și mie să le citesc. Romanele mele îmbină mai multe genuri: sunt și povești de dragoste, dar au și elemente de thriller și de roman polițist.” (p. 3)

Central Park este un roman care te prinde de la prima pagină. Este o poveste imprevizibilă în care trecutul are legături nebănuite cu prezentul.

Musso scrie romane care sunt ușor de citit, cu paragrafe scurte și mult dialog și cu un ritm accelerat, permanent. Fiecare detaliu din poveste e ca o piesă de puzzle. Odată ce descoperi o piesă, o cauți imediat pe următoarea pentru că îți dorești să vezi puzzle-ul în întregime.

Central Park este un roman perfect deopotrivă pentru fanii lui Musso, dar și pentru cei care ar dori să îl descopere. Este o carte minunată pentru toți iubitorii romanelor polițiste; o carte pe care o poți citi într-o seară, chiar dacă are peste 340 de pagini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *