free download 78 travel guides written by experts

Central European Media Enterprises anunță o nouă tranzacție de finanțare pentru reducerea costului mediu al împrumuturilor și pentru a îmbunătăți profilul de scadență al datoriei sale principale

HAMILTON, BERMUDA – Central European Media Enterprises Ltd. (“CME” sau “Compania”) (NASDAQ/ Bursa de la Praga: CETV) a anunțat că a convenit cu Time Warner Inc. (“Time Warner”) reducerea comisioanelor datorate către Time Warner în calitate de garant al facilităților de credit principal pe termen lung neachitat al Companiei, precum și anumite prelungiri ale termenelor de scadență cu partea constând în creditori.

Modificările vor intra în vigoare la 26 aprilie 2018.

CME logo

Punctele principale ale tranzacției

• Noi grile de tarifare cu reducerea semnificativă a ratelor all-in.
Începând cu luna mai 2018, costul mediu al împrumuturilor CME va scădea cu aproape 200 de puncte de bază, la aproximativ 4,0%.
• Reducere suplimentară a prețurilor posibilă la niveluri mai mici de îndatorare și după rambursarea datoriilor cu încasările din cesionarea activelor.
Rata all-in poate scădea până la 3,0%.
• Data scadenței pentru împrumutul pe termen lung existent în valoare de 235 milioane de euro prelungită cu doi ani, până în noiembrie 2021.
• Data scadenței pentru împrumutul pe termen lung existent de 469 milioane de euro prelungită până în aprilie 2023, cinci ani de la data de astăzi.
• Capacitate sporită a facilității de creditare rotative existente la 75 milioane USD și scadență prelungită până în aprilie 2023.

Michael Del Nin, Co-Chief Executive Officer CME, a comentat următoarele: “Acest nou pachet de finanțare subliniază performanța operațională îmbunătățită a CME și progresul pe care l-am realizat în vederea restabilirii poziției sale financiare. În intervalul de aproximativ trei ani, rata netă a indicelui a fost redusă la jumătate, iar proiecțiile privind obligațiile noastre de îndatorare sunt mai mici de o treime din vârfurile recent înregistrate de acestea. Prin această tranzacție, blocăm beneficiile acelor câștiguri și rate actuale ale pieței, punând la punct o structură de capital care este concepută pentru a asigura că marea majoritate a fluxurilor de numerar viitoare generate de operațiunile noastre, depășind orice punct din istoria companiei, sporesc în beneficiul acționarilor noștri.”

Christoph Mainusch, Co-Chief Executive Officer CME, a adăugat: “Suntem foarte încântați de faptul că sprijinul curent al celui mai mare acționar al nostru recunoaște îmbunătățirile susținute efectuate în ceea ce privește rezultatele operațiunilor noastre. Suntem mândri de rețelele noastre lider de piață în fiecare dintre teritoriile noastre, iar această tranzacție asigură faptul că avem stabilită o structură de capital care să ne facă să fim în continuare cel mai bun partener pentru advertiserii din fiecare țară.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *