metalshow

Centrade a dezvoltat o aplicatie de livrare locala rapida si platforma online

pentru Point Pickup SUA

Point Pick-Up Technologies, Inc. a anunțat lansarea Point Pickup, website-ul și aplicația de livrare rapida ce folosește parteneri de pick-up – membri ai comunităților locale care să ofere livrare accesibilă catre și din orice loc. Designul, tehnologia și conceptul aplicației a fost dezvoltată de către echipa Centrade Integrated, colaborând îndeaproape cu echipa din SUA și este printre primele exemple de aplicații mobile create în România pentru un start-up american. Spre deosebire de aplicații care folosesc șabloane, Point Pickup este un produs creat de la zero printr-un mix de strategie, creație, dezvoltare și know how pentru piața de peste ocean.

Tritoriul pe care îl acoperă în acest moment Point Pickup se concentrează pe zonele Fairfield County, CT și sudul Westchester County, NY. Aplicația este disponibilă pe Apple ITunes și în Google Play.

Softwear-ul ce stă la baza Point Pickup oferă un serviciu de sincronizare care pune în legatură Partenerii Pickup și comenzile facute de comercianți sau consumatori finali. Mai mult, aplicația le ofera Partenerilor Pickup posibilitatea de a-și personaliza zona și orele în care pot oferi servicii de livrare, facând posibil ca cei care au un loc de muncă cu normă întreagă, part-time sau un program aglomerat să poată deveni parteneri Pickup și să caștige un venit suplimentar.

“Point Pickup dă viață unei rețele locale de transport care momentan nu este interconectată, pentru a crea un serviciu practic, ușor de folosit și eficient de livrare locală. Piața actuală de servicii de livrare locală este fragmentată, cu jucatori mari ca infrastructură ce operează în zonele dens populate și cu foarte puține opțiuni pe piețele suburbane sau rurale" declară Tom Fiorita, CEO și fondator Point Pickup.

Cum funcționează

Cu Point Pickup oricine poate stabili o livrare între oricare două parți – de la producător la consumator, de la consumator la producător, de la persoană la persoană.

Utilizatorul poate stabili locația de ridicare și cea de livrare, poate stabili data și ora pentru fiecare, împreuna cu informațiile standard privind comanda livrată și alte detalii relevante. Sistemul va genera automat un preț pentru serviciu și detaliile comenzii. După ce comanda este creată, ea este disponibilă spre a fi preluată de orice partener Pickup disponibil în zonă la acea ora. Primul partener Pickup care acceptă comanda este responsabil de ridicarea și livrarea ei conform informațiilor înregistrate la crearea comezii. După livrare utilizatorul care a creat comanda va primi o notificare prin care este anunțat că livrarea a fost efectuată.

„Cred că o astfel de aplicație este necesară și în Romania, ar eficentiza piața de livrări, iar coletele ar ajunge mult mai des în aceeași zi la destinație. Așa ar trebui să fie, ținând cont de ritmul rapid al societății de astăzi, puternic conectată digital” declara Radu Florescu, CEO Centrade.

Cine sunt partenerii Pickup

Tehnologia de la baza aplicației permite partenerilor Pickup să facă un venit suplimentar din efectuarea de livrari fara a-și modifica programul zilnic. Toți partenerii Pickup trebuie să aibă 18 ani împliniți și să treacă de o verificare de rutină.

Partenerii Pickup pot să își seteze opțiunea My Map prin care își pot alege zona în care vor să activeze și tipul de livrări fară a fi obligați să preia comenzile disponibile.

Preț&Locații

Serviciul Point Pickup se taxează cu 10$ pentru primii 5 km efectuați între zona de ridicare a comenzii și cea de livrare, ca apoi să taxeze cu 1.50 $ fiecare 1,6 km în plus. Livrările supradimensionate sau cele cu o greutate mare cresc costul serviciului cu 50%. Partenerii Pickup păstreaza 80% din taxa de livrare.

Pentru a afla mai multe despre Point Pickup vizitează vizitează www.pointpickup.com; urmăreste @pointpickup pe Twitter, pagina de Facebook point pickup.

Bucuresti, 16.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *