Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Centenar Caragiale la Radio Romania

Proiectul „Centenar Caragiale” se desfăşoară în cadrul Anului Caragiale, cu ocazia comemorării a 100 de ani de la moartea scriitorului (9 iunie 1912), în spiritul misiunii radioului public de promovare a valorilor culturii naţionale.

Pornind de la îndemnul lui Caragiale de a se adresa generaţiilor viitoare, pentru a consolida lucrarea înaintaşilor, s-a hotărât că Proiectul „Centenar Caragiale” se va derula în cadrul postului Radio 3Net „Florian Pittiş”. Alegerea acestui post al Societăţii Române de Radiodifuziune drept gazdă a proiectului s-a făcut ţinând cont de faptul că publicul său este unul preponderent tânăr, putând beneficia astfel şi de informaţii care să completeze educaţia şcolară şi să contribuie la consolidarea culturii generale, la familiarizarea tinerilor ascultători cu opera caragialiană în toată complexitatea ei, de la teatru, proză literară, poezie la proza jurnalistică, cu genurile şi speciile literare şi jurnalistice abordate de Caragiale. Nu în ultimul rând, la cunoaşterea esteticii caragialiene, desprinsă din reflecţiile autorului despre teatru, literatură, muzică, artă în general.

Acest proiect constă în realizarea unui portal multimedia: biografie, activitate, opera literară (teatru, proză, publicistică, poezie), opinii critice, corespondenţă, iconografie, informaţii de actualitate despre evenimente din Anul Caragiale. Accesând aceste pagini, veţi putea citi şi reciti cele mai importante scrieri ale lui Caragiale şi despre Caragiale, cu note şi comentarii edificatoare.

Într-o pagină separată vor fi postate 12 emisiuni de circa 30 minute, în format audio-video, realizate lunar, timp de un an. Autorii acestui proiect au în vedere în primul rând valorificarea înregistrărilor Radio România, de la cele aflate în Fonoteca de Aur până în prezent, dar şi realizarea unor înregistrări în premieră, cu fragmente din opera caragialiană care nu se regăsesc în Fonoteca Radioului.

Realizatori: Costin Tuchilă (responsabil de proiect) şi Puşa Roth. Imagine şi montaj video: Adrian Jumugă. Web designer: Adi Gheorghe. Regizor artistic: Vasile Manta. Redactor şef Radio 3Net „Florian Pittiş”: Florin Dumitru.

Portalul „Centenar Caragiale” poate fi accesat la adresa: //centenarcaragiale.radio3net.ro/.

Bucuresti, 08.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *