free download 78 travel guides written by experts

Celulele stem au obtinut cea mai importanta victorie de pana acum – Premiul NOBEL 2012

ARBACS saluta acordarea Premiului NOBEL pentru Medicina in 2012 pionierilor studiului celulelor stem. Medicina regenerativa ce se bazeaza pe aplicatii utilizand celulele stem este cea mai noua ramura a medicinei care revolutioneaza si impinge speranta de viata si calitatea acesteia catre standarde demne de secolul al XXI-lea.

Premiul NOBEL pentru Medicina si Fiziologie in 2012 a fost acordat medicului cercetator japonez Shinya Yamanaka si cercetatorului britanic Sir John Gurdon, doi pionieri in studierea celulelor stem.

Comitetul NOBEL a apreciat studiile celor doi cercetatori drept "revolutionare in felul nostru de a intelege cum se dezvolta celulele si organismele in general".

Dr. Dorin Parciog, Director general Biogenis: “Suntem foarte impresionati si, de ce sa nu recunoastem, extrem de norocosi, intrucat aceasta distinctie ne ofera credibilitatea necesara si atrage atentia asupra acestei laturi a medicinei pe care noi o consideram esentiala pentru viitor”.

Dr. Tudor Panu, Director general Cord Blood: “In sfarsit, acest domeniu al medicinei este apeciat la adevarata lui valoare. Ceea ce ne dorim este ca intreaga opinie publica sa ia act de acest lucru si sa nu se fereasca sa investeasca in viitorul copiilor, dar si al intregii familii. Parintii se gandesc de obicei la scoala si strang bani pentru acest lucru, acum va puteti gandi si la sanatatea copiilor dumneavoastra, poate cel mai important lucru de pe lume”.

Dr. Bogdan Ivanescu, Presedintele Stem SURE: „Acordarea celei mai mari distinctii din lumea medicala unor pionieri in domeniul studiului celulelor stem arata preocuparea si importanta la nivel mondial a acestui domeniu al medicinei. Societatile civilizate au inteles ca celulele stem reprezinta viitorul in medicina si ca eforturile tuturor trebuie sa se indrepte si in aceasta directie. Suntem fericiti pentru aceasta recunoastere suprema si va invitam sa va ganditi la viitorul familiei prin informarea corecta, in prima faza, asupra beneficiilor recoltarii de celule stem la nasterea copiilor dumneavoastra”.

Asociatia Romana a Bancilor Acreditate de Celule Stem – ARBACS a fost infiintata in anul 2012 la initiativa a trei companii de celule stem (enumerate in ordine alfabetica): Biogenis, Cord Blood Center si Stem Sure.

Bucuresti, 25.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *