Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cele mai noi tehnologii Panasonic vor fi expuse si utilizate la Jocurilor Olimpice de Iarna

Vancouver 2010

Panasonic Corporation anunţă participarea, ca partener oficial la categoria audio-video, la Jocurile Olimpice de Iarnă 2010 de la Vancouver, Canada, aceasta fiind prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă transmisă în format HD.

În această calitate, Panasonic va furniza organizatorilor o linie completă HD (înaltă definiţie) pentru transmisiunile competiţiilor sportive, cea mai mare cantitate de echipamente audio-video pe care compania a oferit-o în întreaga sa istorie unui astfel de eveniment.

Colaborarea cu Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de Iarnă ediţia 2010 şi a Jocurilor Paralimpice de Iarnă din Vancouver precum şi cu Olympic Broadcasting Services Vancouver implică furnizarea de echipamente HD Panasonic în fiecare locaţie unde se vor desfăşura competiţii sportive şi în toate locurile de unde se vor efectua transmisii TV..

Tot în calitate de partener, Panasonic va oferi locuitorilor din  Vancouver, dar şi turiştilor care vizitează oraşul în perioada JO de Iarnă, posibilitatea de a urmări evenimentele sportive cu ajutorul unui sistem home theater 3D full HD ce va fi montat în pavilionul pe care compania îl va avea deschis în perioada 12-28 februarie 2010. Centrul de atracţie al pavilionului va fi primul sistem 3D Full HD plasma home theater din lume, ce va permite vizitatorilor să se scufunde realmente într-un ocean de imagini extrem de apropiate de cele reale.

Ca şi la Jocurile Olimpice de la Beijing din vara anului 2008, toate semnalele video de la Jocurile Olimpice de Iarnă 2010 de la Vancouver vor fi produse şi distribuite în format HD de către International Broadcasting Center (IBC) către deţinătorii de drepturi de difuzare din întreaga lume.

Mai mult, semnalele video HD vor fi utilizate, de asemenea, şi pentru redarea evenimentelor pe ecranele LED din locaţiile unde acestea se vor desfăşura, precum şi din BC Place Stadium unde vor avea loc ceremoniile de deschidere şi închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă 2010.

La BC Place Stadium, situat în centrul oraşului Vancouver, Panasonic va instala trei ecrane LED de mari dimensiuni cu o suprafaţă totală de vizionare de 243 m2 (de aproximativ 1,4 ori mai mare decât cea utilizată la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino din 2006).

Pentru înregistrarea Jocurilor Olimpice de Iarnă Vancouver 2010 va fi utilizat formatul Panasonic DVCPRO HD. Compania va furniza un număr impresionant de echipament de transmisii video precum sistemul de înregistrare a ştirilor pe memorii solid-state din seria P2HD. Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver reprezintă al nouălea eveniment din seria jocurilor olimpice, începând cu JO de Iarnă de la Barcelona din 1992, în care tehnologia digitală produsă de către Panasonic a fost utilizată ca format standard de înregistrare.

Mai mult, Panasonic va contribui şi la desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor din cadrul JO de Iarnă de la Vancouver, prin furnizarea de sisteme de supraveghere cu camere video de înaltă calitate şi sensibilitate ce vor fi montate atât în interiorul cât şi la exteriorul arenelor sportive, în împrejurimi şi pe autostrăzi.
 
În cooperare cu Comitetul de organizare din Vancouver şi cu Bell, partener naţional şi exclusiv la categoria telecomunicaţii, Panasonic va furniza, în premieră la un asemenea eveniment, un sistem de video-conferinţe HD ca modalitate de conectare a celor două sate olimpice din Vancouver şi Whistler.

Sistemul va permite antrenorilor şi sportivilor să comunice fără să de deplaseze între cele două sate olimpice, imaginile şi sunetul redate de către echipamentele audio-video creând sentimentul că ei se află în aceeaşi cameră. Sistemul este format din unităţi de video-conferinţă HD ce vor fi disponibile pe piaţa canadiană abia anul viitor, display-uri cu plasmă PDP şi camere video HD şi vor furniza imagini la rezoluţie H.264 şi sunet de înaltă calitate.

Sistemul de video-conferinţe va fi utilizat, de asemenea, pentru ceremonia de întâmpinare a sportivilor. Utilizarea acestui sistem nu doar va contribui la economisirea de timp şi bani pentru deplasarea spotivilor între cele două olimpice dar va contribui, de asemenea, şi la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) în mediul înconjurător.

Pe 2 noiembrie, Panasonic va lansa şi un blog numit "One Winter, Five Dreams" în cadrul site-ului oficial al JO de Iarnă, unde 5 dintre sportivii care luptă pentru câştigarea competiţiilor vor posta articole, cu imagini şi clipuri video, referitoare la antrenamente, competiţii şi pasiunea cu care muncesc pentru a-şi împlini visul de a deveni un campion olimpic. Persoana care va acorda cel mai puternic sprijin sportivilor prin intermediul blogului, va fi trimis să participe la JO de Iarnă 2010 ca “gold blogger”. Adresa la care va fi disponibil blogul celor 5 vise va putea fi accesat la adresa //5dreams.panasonic.net.

***
Panasonic a contribuit la organizarea Jocurilor Olimpice cu tehnologii audio-video de ultimă generaţie, încă din 1988, din timpul JO de Iarnă de la Calgary.

Lista echipamentelor utilizate pe parcursul Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver, din 2010:

Echipamente AV*

Equipment

Quantity

LED Large Screen Display System

15 venues, 29 screens

953 m2

Professional Audio Systems

17 venues, 91 systems

TVs

Approx. 3,000 units

DLP Projectors

17 screens

Monitoring and Surveillance Cameras

Approx. 1,200 units

Others

HD Video Conference

System

*Notă: inclusive în locaţiile unde se vor desfăşura compaetiţiile, în satele olimpice, în centrul de presă şi alte locaţii oficiale.

Echipamente de transmisii

Equipment

Quantity

P2HD/DVCPRO HD Recorder

Approx. 160 units

P2HD Camera Recorder

Approx. 50 units

Monitors

Approx. 600 units

Multi format live switcher

12 venues, 16 units

Osaka, Japonia, 20.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *