Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cele mai importante 6 criterii in achizitionarea unei imprimante

Imprimanta e un dispozitiv ce poate fi de un real folos in orice companie, in scoli, dar si in locuintele in care exista elevi sau chiar artisti handmade. Ea te ajuta sa printezi ceea ce iti doresti, astfel incat sa nu mai fie necesar sa pierzi vremea pe la centrele de multiplicare.

Daca esti in cautarea unui astfel de produs, vrem sa iti spunem care sunt cele mai importante caracteristici cheie pe care trebuie sa le urmaresti:

1. Tehnologia de printare

Cel mai important aspect acesta este, deoarece vei dori cu siguranta sa stii cum functioneaza dispozitivul tau.

In primul rand, sunt modele inkjet, care sunt mai simplu de integrat pe birou, deoarece ocupa putin spatiu si sunt recomandate pentru un volum mai mic de pagini. Ele pot fi utile si pentru a printa poze si au un pret accesibil. Au insa dezavantajul faptului ca tusul se usuca destul de repede daca nu sunt folosite un timp.

Apoi, mai exista si variantele cu laser, care sunt mai moderne si fac fata unei munci mai intense. Ele nu au un tus care se usuca si se misca mult mai repede. Sunt insa mai voluminoase si nu sunt cele mai bune daca vrei sa listezi poze.

imprimanta epson

sursa foto

2. Mod printare

In ceea ce priveste acest aspect, ai la dispozitie doua tipuri de imprimante: color si monocrom. Alegerea o faci in functie de ce stii ca ai nevoie. Cele mai accesibile din punct de vedere financiar sunt bineinteles cele din a doua categorie, mai ales daca sunt si cu jet de cerneala.

Sunt insa si modele laser care printeaza sub ambele forme si nu au un pret exagerat de mare, ca de exemplu Epson L382.

3. Tip produs

Cand vrei sa cumperi o imprimanta, trebuie sa te gandesti de la inceput daca vrei un model ce doar listeaza sau te intereseaza o varianta multifunctionala, care poate scana, xeroxa si trimite faxuri. Cu cat alegi un model mai complex, cu atat si costurile vor creste.

4. Format

Aici trebuie sa te intereseze formatul maxim acceptat de device-ul tau, pentru a sti ce tipuri de coli ai nevoie, mai exact de dimensiunea acestora. Nu te poti astepta sa printezi afise A3 cu un aparat ce poate maxim A4.

5. Viteza

Daca nu ai timp prea mult sa astepti si zilnic e necesara imprimarea unui volum mare de fisiere, atunci viteza cu care se lucreaza e foarte importanta. Cele mai rapide modele sunt cele laser, care pot ajunge si la 47 de pagini intr-un singur minut, daca sunt cu adevarat performante. Modelele obisnuite lucreaza de regula cu 18-20 ppm.

6. Functii

Urmareste si functiile cu care poate veni un astfel de produs. Cele mai apreciate sunt:

  • Wireless-ul – pentru a trimite la printat direct de pe device-urile care au aceasta tehnologie.
  • Duplex – permite imprimarea fata-verso, fara a interveni tu pentru a intoarce pagina.
  • Scanare duplex – este utila pentru persoanele care au de scana un volum mare de pagini, deoarece lucreaza fata-verso.

Acesta sunt din punctul nostru de vedere cele mai importante aspecte, dar mai sunt si altele care pentru tine poate conteaza mai mult: manevrarea hartiei, consumabilele, dimensiunile sau pretul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *