free download 78 travel guides written by experts

Cele mai folosite 17 plante pentru vindecare

Eugen Giurgiu
Meteor Press

Toti am auzit despre patlageaua rosie, ceapa, anghinare, sfecla rosie, morcovul si alte asemenea plante. Le mancam, intr-o proportie mai mare sau mai mica. Stim ca unele dintre cele mai comune plante de pe meleagurile noastre (vezi rostopasca) au anumite proprietati care le fac utile in tratarea anumitor afectiuni. Dar, adesea, ceea ce stim se transmite de la o generatie la alta, prin viu grai, si informatii sau utilizari variate se pierd.

Eugen Giurgiu a adunat in „Cele mai folosite 17 plante pentru vindecare” plante comune la noi, usor de gasit. Fiecare planta are un capitol dedicat in care aflati informatii despre planta, „modul in care poate fi preparata in functie de fitoterapia recomandata, precum si principalele afectiuni la vindecarea carora poate contribui” (p. 7).

Plantele sunt din ce in ce mai utilizate in ultimii ani, din ce in ce mai promovate, ca o intoarcere la natura si resursele naturale. Cu precizarea ca aceasta carte nu isi propune sa inlocuiasca tratamente prescrise de medici, a cunoaste cum pot fi utilizate cele 17 plante in prevenirea sau tratarea unor afectiuni poate constitui un atu pentru oricine.

Informatiile oferite despre fiecare planta si modalitatile in care pot fi utilizate aceste 17 plante sunt concise, usor de urmarit, astfel ca volumul se transforma intr-un ghid (mai ales ca se poate verifica si indexul de la final care ajuta la identificarea plantelor de ajutor in functie de afectiuni (de la ingrijirea tenului la afectiuni ale prostatei, de la afectiuni cardiovasculare la afectiuni respiratorii sau digestive, de la febra si gripa la guta, viroze, varice s.a.m.d.).

O carte pe care oricine ar putea-o avea in biblioteca si folosi des – noi va dorim sa aveti nevoie sa utilizati informatiile doar in scop de preventie!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *