Shadow

Cele mai eficiente metode pentru curățarea geamurilor

Ți se pare că oricât de mult le-ai curăța, geamurile arată aproape la fel ca înainte? Cu toții ne dorim ferestre care să fie atât de curate încât să pară transparente, aproape invizibile. Dar întotdeauna mai rămâne o urmă de la cârpa cu care ștergem sau de la alt instrument folosit. Sau poate nici detergentul pentru geamuri nu se întinde atât de bine pe cât ne-am dori.

Cel mai important aspect în curățarea geamurilor în mod corespunzător se referă la alegerea instrumentelor, produselor de curățare și a metodei în sine.

sfaturi spalare geamuri Sursa foto Shutterstock via igienaphs.ro/
Sursa foto Shutterstock via igienaphs.ro/

Dacă te confrunți cu aceeași situație, ți-am pregătit un articol cu cele mai eficiente metode pentru curățarea geamurilor:

Înlătură murdăria cu o perie, mătură sau cu aspiratorul

N-ai încercat niciodată să înlături astfel noroiul sau praful de pe ferestre? Rata ta de succes în curățarea geamurilor va fi mult mai mare dacă praful este înlăturat înainte, așa că aspiră mai întâi cerceveaua, ramele și pragurile. În caz contrar, praful și noroiul se vor întinde când vei folosi ustensilele de curățat și detergentul.

Experții susțin că pentru a curăța corespunzător ramele ferestrelor, începe prin a le deschide larg. Folosind o perie sau o mătură moale, înlătură orice pânză de păianjen sau murdărie din jurul marginilor și zonelor greu accesibile. La sfârșit, poți utiliza un aspirator cu perie moale pentru a absorbi resturile rămase.

Alege instrumentele și produsele de curățare corespunzătoare

Ustensilele de spălat geamuri și detergenții pe care îi utilizezi trebuie aleși în funcție de acumularea de murdărie, de cât timp nu ai mai curățat geamurile și de preferințele personale.

Pentru curățarea zilnică a ferestrelor, este posibil să nu ai nevoie de un produs special ci poți șterge foarte ușor cu o cârpă din microfibră. Ferestrele neglijate pentru mai multă vreme vor avea nevoie de ustensile și detergenți corespunzători pentru curățarea și dezinfectarea corespunzătoare.

Curățarea ferestrelor cu oțet

Oțetul este, probabil, ceea ce foloseau bunicii pentru spălarea geamurilor – și este încă văzută ca o modalitate foarte eficientă pentru a elimina murdăria „încăpățânată”. Partea avantajoasă este că oțetul nu este toxic și acționează asemenea unui detergent antibacterian.

Pentru a face propriul oțet pe bază de soluție de curățare a ferestrelor, pur și simplu adaugă două linguri într-un vas sau într-o găleată cu apă caldă. Poartă mănuși de cauciuc pentru protejarea pielii. Începe prin a șterge fereastra cu un burete abraziv și clătește cu apă curată la final. Apoi utilizează o cârpă din microfibră pentru absorbția apei și un finisaj fără urme.

Curățarea ferestrelor cu lămâie

Aceasta este o alternativă simplă pentru îndepărtarea murdăriei de pe ferestre, având o acțiune abrazivă ușoară – nu deteriorează calitatea și aspectul geamurilor. Este o metodă mai ales eficientă pentru ferestrele mici, deoarece este destul de concentrată.

Pentru a obține substanța de curățare, taie o lămâie pe jumătate, având grijă să îndepărtezi toți sâmburii din interior și freacă jumătatea pe suprafața ferestrei. La final, folosește cârpa din microfibră pentru ștergere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.