Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cele mai bune cărţi de beletristică ecranizate în ultimii ani

Discuţia diferenţei de calitate dintre cărţi şi filme este veche de decenii, încă de când primele cărţi cunoscute au luat drumul peliculei cinematografice. De atunci încoace, cunoscătorii au început să aprecieze totodată imaginaţia provocată de scriitor, cât şi viziunea regizorală a filmelor.

După ce din ce în ce mai multe cărţi au fost ecranizate, oamenii au început „să se obişnuiască” cu ideea că unele cărţi de beletristică pot fi ecranizate într-un mod artistic sau adaptat pe ecran. Apoi, pot căpăta mai multe forme, cum ar fi serialele sau desenele animate. La final, publicul şi criticii decid soarta acelei ecranizări.

Totuşi, nu ne putem limita doar la filme ce pornesc în proporţie de 100% din imaginaţia regizorilor. Anul trecut, 18 filme de top au fost, de fapt, romane ecranizate. O parte dintre ele au ajuns şi în cinematografe. Pentru acest top am ales, însă, cărţi de beletristică, după ce au fost ecranizate în ultimii ani şi au rezultat în filme de succes.

La finalul acestei lecturi îţi poţi continua incursiunea în poveşti magice cu aceste cărţi de beletristică ieftine, pe care le poţi găsi pe Cărţi-Beletristică.ro.

2016: Fata din tren (The Girl on the Train)

Fata din tren

Paula Hawkins a de venit cunoscută după succesul – cărţii şi filmului – „Fata dispărută” (Gone Girl). A continuat în acelaşi stil şi a avut succes pe plan internaţional.

Cu Emily Blunt în rolul principal, filmul a fost ecranizat în 2016 şi a primit un rating de 6,5 de la IMDb. Thrillerul este imprevizibil, captivant cu fiecare capitol şi scris ca şi cum personajul principal şi-ar povesti fiecare gând.

2016: Înainte să te cunosc (Me Before You)

Înainte să te cunosc

Deşi un film „de femei”, acesta a adunat suficiente păreri bune încât să ajungă la un rating de 7,3 pe IMDb. Pelicula cu Emma Clarke şi Sam Claflin în rolurile principale vorbeşte despre o fată dintr-un oraş mic, care se îndrăgosteşte de un bărbat paralizat de care are grijă.

Jojo Moyes nu este doar autorul cărţii care poartă numele filmului, ci şi scenaristul care a ţinut ca acţiunea să se petreacă conform viziunii sale. Jojo Moyes a scris o serie de cărţi de beletristică de citit, printre care şi „După ce te-am pierdut”.

2018: Moromeţii 2

Moromeţii 2

Lansat anul trecut, filmul este regizat de către omul care a pus în imagini şi prima parte a romanului românesc, Stere Gulea. Pelicula continuă povestea familiei Moromete după cel de-Al Doilea Război Mondial, odată cu apariţia comunismului.
Horaţiu Mălăele a ieşit în evidenţă mulţumită rolului principal. Filmul se bazează pe „Moromeţii, vol. 2, Viaţa ca o pradă” şi din lucrările de publicistică ale lui Marin Preda.

2018: O simplă favoare (A simple favor)

O simplă favoare

Darcy Bell a „explodat” pe plan internaţional, după ce a scris o carte intrigantă, modernă, cu note de thriller. Romanul abundă de suspans, răsturnări de situaţie şi situaţii în care iubirea este pusă la încercare.

IMDb i-a oferit un rating de 6,9 filmului ce le aduce împreună pe Anna Kendrick şi Blake Lively,în rolurile principale.

2018: Vrabia roşie (Red Sparrow)

Vrabia roşie

Filmul apărut anul trecut o aduce în prim plan pe Jennifer Lawrence, care intră în rolul balerinei Dominika Egorova. Devenită spion rus, ea trebuie să elimine un agent CIA, de care se îndrăgosteşte, punând în pericol două mari puteri – SUA şi Rusia.

Cu un rating de 6,6 pe IMDb, filmul a ecranizat un roman scris de Jason Matthews, pe care îl poţi găsi pe noua platformă de cărţi de beletristică ieftine menţionată mai sus.

Acestea sunt doar 5 dintre filmele care au făcut furori în ultimii 3 ani, în cinematografe şi printre cei avizi de lectură. Putem să spunem, în aceste cazuri, că au reprodus onorabil cărţile sau că acestea rămân cele de bază? Rămâne la latitudinea ta, după ce citeşti aceste cărţi de beletristică în 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *