free download 78 travel guides written by experts

Cel mai Sus pe 7 Munti din Gradina Carpatilor

Miercuri 28 mai 2014, la ora 19.30 va asteptam, in Sala Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Roman, la Gala Premiilor de Iarna, editia 2014 a Circuitului “7 Munti din Gradina Carpatilor”. Gala Premiilor de iarna este evenimentul care marcheaza inchiderea sezonullui hivernal si deschiderea celui estival in Carpatii Romaniei.

Cu aceasta ocazie sunt premiate performantele din Circuitul “7 Munti din Gradina Carpatilor” in cadrul unor manifestari de larg interes pentru toti cei preocupati de natura, mediu, activitati si sporturi montane.

Gala Circuitului“7 Munti din Gradina Carpatilor” este un eveniment de dimensiune nationala si reflecta interesul generat de primul proiect de succes care reuseste dezvoltarea turismului, a sporturilor si activitatilor montane in Carpatii Romaniei.

Festivitatea, la care va asteptam, are loc miercuri 28 mai 2014 cu incepere de la ora 19,30 in in Sala Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Roman si cuprinde:
– Decernarea Premiilor de Iarna din Circuitul “7 Munti din Gradina Carpatilor”;
– Prezentarea Lotului de performanta copii – Alpinism si Escalada;
– Recital de muzica romaneasca pastorala, traditionala, veche al grupului Trei Parale.

Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Montan Altitudine in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman si sustinut de Crina Coco Popescu, Maestru al Sportului, prima alpinista din lume care a incheiat Circuitul 7 Volcanoes, “Most Successful Young Alpinist” si Medalia de Onoare 2013 a World Records Academy.

“Sunt bucuroasa ca, in cele trei sezoane de pana acum, am inspirit oameni pentru participarea la Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor care a devein ceea ce merita: un Cel mai Sus in Carpatii Romaniei. Exista acum o comunitate care iubeste muntele, efortul si senzatia deosebita a atingerii varfului, care se descopera si se imbogateste permanent, cu fiecare ascensiunile de iarna sau de vara, oameni deosebiti cu care impartasesc aceeasi pasiune”- declara Crina Coco Popescu.

Justin Ionescu, alpinist, 30 aprilie 2014 vârful Shisha Pangma 8.027 m, in echipa cu Horia Colibasanu: “Circuitul 7Munti din Gradina Carpatilor raspunde excelent diferitelor etape si obiective de pregatire in alpinism: ascensiunile de vara/ iarna pentru initiere si acomodare cu tehnica de parcurgere a traseelor montane, antrenamente de ritm si constanta, antrenamente tehnice. Iar 7 Munti in 7 Zile este, fara indoiala, cu cei 15 800m diferenta de nivel, o cursa de anduranta si efort in conditiile specifice fiecarui varf din Circuit.”

Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor

Circuitul „7 Munti din Gradina Carpatilor” este primul proiect de succes care reuseste dezvoltarea turismului, a sporturilor si activitatilor montane in Carpatii Romaniei.

Crina Coco Popescu a initiat si promoveaza Circuitul „7 Munti din Gradina Carpatilor”, acesta fiind locul antrenamentelor, testelor si deciziilor pentru expeditiile in munti inalti incununate cu omologarea la data de 21 feb 2012 de catre World Records Academy in Cartea Recordurilor drept prima alpinista din lume pe Mount Sidley, cel mai inalt vulcan din Antarctica, cu 7 recorduri mondiale de varsta si 2 europene; ca apreciere a performantelor i s-a decernat titlul de Maestru al Sportului in alpinism si escalada in anul 2009.

Circuitul se compune din:
• Ascensiuni de vara a varfurilor celor 7 Munti din Gradina Carpatilor;
• Ascensiuni de iarna a varfurilor celor 7 Munti din Gradina Carpatilor .
• 7Munti in 7zile – ascensiunea celor 7 varfuri ale Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor in 7 zile consecutive.

Cei 7 Munti din Gradina Carpatilor sunt:

Bucegi – Vf. Omu 2.504 m; Piatra Craiului – Vf. Piscu Baciului 2.237 m; Făgăraş – Vf. Moldoveanu 2.544m; Retezat – Vf. Peleaga 2.509m; Metaliferi – Vf. Poieniţa 1.437 m; Rodna – Vf. Pietrosu 2.303 m; Ceahlău – Vf. Ocolaşul Mare 1907 m.

Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor inseamna 15,800m diferenţa de nivel cumulata.

Cronologie

21 iulie 2012 – deschiderea Circuitului, Bucegi, varful Omu 2504m.;

12 mai 2013, Sinaia – Gala premiilor de iarna marcheaza incheierea sezonului hivernal 2012-2013 in Carpatii Romaniei.

22 noiembrie 2013, Bucuresti, Muzeului National al Taranului Roman – Gala premiilor de vara marcheaza incheierea sezonului estival 2013 in Carpatii Romaniei si premiaza:
– prima echipa care reuşeste ascensiunea celor 7 Munti în 7 zile consecutive;
prima incheiere a Circuitului in ascensiuni de vara intr-un singur sezon.

28 mai 2014 Bucuresti, Muzeului National al Taranului Roman – Gala premiilor de iarna marcheaza incheierea sezonului hivernal 2014 in Carpatii Romaniei, si premiaza:
– prima incheiere a Circuitului in ascensiuni de iarna intr-un singur sezon;
– prima incheiere a Circuitului in sezoane consecutive, atat vara cat si iarna.

In Comunitatea 7 Munti din Gradina Carpatilor peste 600 de oameni isi descopera si dezvolta pasiunea pentru sporturi montane in cei 7 munti reprezentativi ai Carpatilor Romaniei.

Bucuresti, 23.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *