Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

Cel mai medaliat vin alb in 2011 a fost Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA Jidvei

In anul 2011, Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA Jidvei a castigat 12 medalii la concursuri internationale si nationale, devenind astfel cel mai medaliat vin alb romanesc al anului trecut.

Compania Jidvei detine peste 2000 hectare in podgoria Tarnave. Din acestea, de pe mai mult de 410 hectare se recolteaza numai Sauvignon Blanc, cea mai mare suprafata din Europa cultivata cu acest soi exploatata de catre o singura companie. Fiecare vin poarta  amprenta locului in care strugurii au vazut lumina soarelui, deci nu este de mirare ca, desi provin din aceeasi podgorie dintre cele doua Tarnave, vinurile de Jidvei au fiecare propria personalitate.

Lansat in vara anului 2010, Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA Jidvei este un vin demisec cu Denumire de Origine Controlata cu un puternic caracter de soi ce isi merita din plin numele de NEC PLUS ULTRA, un simbol al excelentei. Un vin cu o complexitate aromatica deosebita, dar fin, elegant si perfect echilibrat, acesta reprezinta incununarea investitiilor din ultimii ani de la Jidvei, dar si priceperea si pasiunea oenologilor de aici.

Atat selectarea celui mai bun terroir – parcele cu expozitie sudica foarte buna si cu o compozitie a solului mai calcaroasa- cat si intregul proces de culegere a strugurilor si de vinificare au insemnat o atentie deosebita pentru un produs cu totul special.

Dr Ioan Buia, director al complexului de vinificatie si oenolog-sef la Jidvei explica de ce Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA este un vin aparte: “Pentru acest vin folosim exclusiv must ravac (obtinut fara presare)la un randament de cel mult 60%. Ca un procedeu neobisnuit, trebuie mentionata macerarea timp de 8-12 ore ce permite trecerea compusilor tiolici din pielita in must. Fermentarea are loc la o temperatura riguros controlata, iar drojdiile folosite sunt atent selectionate”.

Toate aceste elemente au dus la obtinerea unui vin excelent, dovada fiind aprecierea juriilor internationale de la concursuri ca:
-Selections Mondiales des Vins (medalie de argint)
-Concours Mondial de Bruxelles (medalie de argint)
-Vinagora Hungary (medalie de argint)
-Mundus Vini – Internationale Wineakademie Germany (medalie de argint)
– AWC Vienna International Wine Challenge (medalie de argint)
-Interwine China (Best quality/price ratio)
-Vinitaly (Diploma di Gran Mentione)
-Decanter World Wine Awards (mentiune)

In Romania, Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA JIDVEI a primit inalte distinctii la toate concursurile la care a participat: medalie de aur la Vinvest Timisoara, medalie de aur la Strugurele de aur, medalie de aur la Bachus Focsani si medalie de argint la International Wine Contest Bucuresti.

Prin medaliile adaugate in palmares in anul 2011, Sauvignon Blanc NEC PLUS ULTRA a devenit cel mai premiat vin alb romanesc al anului trecut, o performanta ce confirma inca o data inaltul nivel de calitate al vinurilor Jidvei si legitimeaza pozitia de lider de piata pe segmentul vinurilor albe cu Denumire de Origine Controlata a producatorului.

Bucuresti, 11.01.2012

{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.