Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Cel mai mare producător de scaune ergonomice va implementa două sisteme de optimizare a procesului de producție

Antares România, cel mai mare producător național de scaune ergonomice, cu afaceri de aproape 40 milioane de lei, implementează soluțiile Senior Software pentru managementul fabricii, de la planificarea producției (APS) și a necesarului de materiale (MRP) până la urmărirea în timp real a producției și a indicatorilor de performanță ai fabricii (MES).

Antares România este cel mai mare producător național de scaune ergonomice de birou și spații publice. Cu o cifră de afaceri de aproape 40 milioane de lei, compania este parte a unui grup internațional fondat în anul 1992 cu filiale în Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Serbia și Bulgaria. Anul trecut, Antares România a vândut peste 480 de mii de scaune și fotolii directoriale, urmând ca în acest an să depășească jumătate de milion.

Înregistrând o creștere constantă și progresivă în fiecare an, echipa Antares și-a dezvoltat permanent cunoștințele, îndemânarea și capacitatea de producție pentru a asigura cele mai bune servicii pentru clienți. Astfel, a apărut necesitatea unui control mai mare asupra activităților de producție, iar reprezentanții Antares România au decis să implementeze soluțiile APS (Advanced Planning & Scheduling) și MES (Manufacturing Execution System) de la Senior Software, pentru a reduce costurile de fabricație și pentru a furniza cu ușurință informații mai precise clienților și partenerilor.
senior-software-logo„Ne străduim permanent să avem un control cât mai mare asupra activităților de producție, iar în Senior Software am găsit un suport extraordinar pentru a avansa în acest sens. Soluția de management al producției ne-a convins prin compatibilitatea cu modul nostru de lucru, iar după analiza făcută împreună, am putut identifica oportunități noi. O vom utiliza pentru a reduce costurile de producție, printr-o exploatare mai bine organizată și pentru a furniza cu ușurință informații utile și mai precise clienților și partenerilor” a declarat domnul Laczko Hunor – Director de producție Antares România.

Prin implementarea sistemelor MES și APS de la Senior Software, echipa Antares România își propune să scadă costurile de producție. Acest lucru va fi posibil datorită optimizării procesului de generare a comenzilor de producție în funcție de comenzile de vânzări, stocurile minime de produse, lotul optim de producție și comenzile de achiziție.

În același timp, cu ajutorul soluției MES, angajații Antares vor putea fi remunerați în funcție de calificările fiecăruia și activitățile pe care le realizează. Prin monitorizarea producției în sistem, managerii companiei vor ști cât a muncit fiecare operator, pe ce operație, iar soluția va genera un raport cu salariile aferente fiecărui angajat.

După implementarea celor două sisteme, Antares România își va putea planifica mai eficient necesarul de materiale, va putea urmări indicatorii de performanță ai fabricii, va elimina activitățile fără valoare adăugată, va putea monitoriza în timp real procesul de producție, obținând astfel un control total asupra operațiunilor din fabrică.

Antares România acordă o importanță sporită inovațiilor legate de managementul proceselor de producție pentru creșterea eficienței, productivității și a calității informațiilor furnizate clienților și partenerilor. Astfel, sistemele MES și APS de la Senior Software vor fi folosite atât la fabrica din Cluj a companiei, cât și la noua fabrică construită la Remetea.

Despre solutiile MES și APS

MES este o soluție completă pentru managementul producției, ce include toate funcționalitățile necesare gestionării și monitorizării operațiunilor de producție: trasabilitatea materiilor prime, gestionarea activităților de mentenanță, controlul calității și urmărirea indicatorilor de performanță. Sistemul oferă utilizatorilor informații precise și în timp real cu privire la evoluția activităților din fabrică, din momentul lansării comenzii și până la obținerea produsului final.

Sistemul APS contribuie la îmbunătățirea și organizarea producției și reduce timpul și costurile aferente acesteia. Cu soluția APS știi exact ce să produci, când să produci, cu ce oameni și pe ce echipamente, pentru că te ajută să stabilești în detaliu activitatea din fabrică și să intervii cu ușurință oricând este necesar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *