free download 78 travel guides written by experts

Cel mai mare eveniment de voluntariat Habitat for Humanity din Europa

a luat startul azi, la Bucureşti

27 de familii din Rădăuţi vor avea o casă decentă, în numai 5 zile

În perioada 1 – 9 septembrie, Habitat for Humanity va desfăşura la Rădăuţi proiectul Euro2007Habitat Build, cel mai mare eveniment de voluntariat din Europa. La acest proiect vor lucra 650 de voluntari români şi străini, care vor construi 27 de case pentru tot atâtea familii nevoiaşe din Rădăuţi.

Cele 27 de case vor fi construite într-un interval record, de numai 5 zile lucrătoare şi vor fi inaugurate pe data de 7 septembrie 2007. Fiecare casă va reprezenta o ţară membră a UE – o mărturie a umanităţii şi a grijii oamenilor pentru semenii lor. În avanpremiera acestui proiect, astăzi, la Bucureşti, personalităţi ale vieţii sociale, politice şi mass-media s-au constituit într-o echipă de voluntari care, în numai o zi, vor construi „Casa Europa” – un spaţiu de joacă destinat copiilor provenind din familiile nevoiaşe de la Rădăuţi. O caravană purtând această casă va pleca mâine din Bucureşti spre Rădăuţi, urmând să se oprească la Buzău, Bacău şi Suceava pentru a da posibilitatea locuitorilor să doneze jucării pentru copiii beneficiari ai locului de joacă.

“Casa Europa” va ajunge la Rădăuţi pe data de 1 septembrie 2007, anunţând deschiderea şantierului Euro2007Habitat. Ambasadori, politicieni, lideri de corporaţii şi reprezentanţi mass-media vor lucra la construirea caselor alături de alţi voluntari şi de familiile beneficiare ale acestor case.
 
Prin organizarea evenimentului Euro2007Habitat Build se doreşte sărbătorirea intrării României în Uniunea Europeană, susţinerea cauzei tuturor celor care au mare nevoie de o locuinţă decentă şi promovarea solidarităţii pe plan naţional. Astfel, Rădăuţi va fi în 2007 capitala europeană a voluntariatului şi a luptei împotriva locuirii în condiţii inumane.

Casele construite aici nu sunt dăruite, ci se transferă în proprietatea familiilor nevoiaşe printr-un împrumut ipotecar. Costul construirii locuinţelor se rambursează în 20 de ani, fără niciun fel de profit sau dobândă. Rata lunară pentru o locuinţă Habitat se ridică la suma de 65 de Euro. Aceste rate lunare sunt de 2-4 ori mai mici decât chiria pentru o locuinţă similară, pe piaţa imobiliară locală. Ratele sunt adunate în contul organizaţiei şi aceşti bani sunt folosiţi pentru construcţia sau renovarea unor noi locuinţe pentru alte familii nevoiaşe.

Familiile beneficiare sunt selectate în mod transparent şi nediscriminatoriu de către comitetul de selecţie, pe baza a trei criterii: nevoia de locuinţă, existenţa unui venit, chiar şi a unuia foarte modest, şi dorinţa de a munci (până la 1.500 de ore) la propria locuinţă şi la cele ale altor familii care au nevoie de ajutor pentru a locui în condiţii decente.

În cadrul şantierului va exista şi un centru de presă, asistat de PRAIS Corporate Communications, de unde jurnaliştii pot transmite informaţii despre desfaşurarea lucrărilor. Partea de comunicaţii va fi oferită de Vodafone România, printr-o zonă wireless, ce permite accesul la Internet şi transmisia de date.

Proiectul Euro2007Habitat Build este realizat în colaborare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, şi beneficiază de sprijinul partenerilor Habitat for Humanity: Lafarge (România) şi Fundaţia Vodafone România.

Proiectul este sponsorizat de: Praktiker România, MoneyGram, Whirlpool, Consolis, Akzo Nobel, Citi, Austrotherm, Isover, AdePlast, Coca-Cola, McDonald’s, Knauf şi LB Knauf, Improdex Autotransport, Moeller, Betty Ice, Mircea & Partners, BRD Groupe Societe Generale, Lasselsberger Building Materials şi beneficiaza de sprijinul companiei PRAIS Corporate Communications. Parteneri media: Europa FM, Săptămâna Financiară şi Media Image.

Habitat for Humanity este o asociaţie non-profit, care a sprijinit în România mai mult de 650 de familii defavorizate care aveau nevoie de locuinţă să se mute în case simple, decente şi sănătoase. Habitat for Humanity este o organizaţie activă în Beiuş, Cluj, Piteşti, Rădăuţi, Comăneşti, Craiova şi Cumpăna (judeţul Constanţa). Familiile beneficiare lucrează la construirea propriilor locuinţe alături de voluntari români şi străini. Habitat a ajutat în 2005, 2006 şi 2007 peste 300 de familii din Bacău, Argeş şi Dolj să-şi refacă locuinţele distruse de inundaţii. La nivel internaţional, Habitat a construit peste 225.000 de locuinţe în 100 de ţări ale lumii, pentru un număr de peste un milion de oameni.

Bucuresti, 30.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *