free download 78 travel guides written by experts

Cel mai mare distribuitor de materiale electrice din Romania isi sustine cresterea cu SeniorERP

Consolight implementează SeniorERP pentru o mai bună adaptare la cerințele pieței de materiale electrice. Sistemul ERP de ultimă generație tehnologică va constitui platforma pentru o dezvoltare susținută a companiei în următorii ani.

Consolight, parte a grupului de firme Consolight – Mercury, este principalul furnizor de soluții complete în domeniul materialelor electrice din România. Cu o cifră de afaceri de 13 milioane EUR, compania activează în piața materialelor electrice încă din 1996. Consolight reprezintă unul dintre furnizorii tradiționali pentru cele mai importante companii românești, având 4000 de clienți, printre care și Sun Plaza, Aeroportul Timișoara, MIC.RO, Altex Media Galaxy, Praktiker, Cotroceni Mall etc. Consolight este reprezentant local pentru Moeller, Legrand, Schneider Electric, ABB, Siemens, Philips, Osram etc. și reprezentant exclusiv pentru mărcile Zemper, Elematic, DTS, Denima, LEDON și Spit.

Cu peste 40 000 de produse în portofoliu, Consolight se impune pe piață printr-o rețea națională de distribuție formată din retaileri, distribuitori, echipă proprie de agenți de vânzări, puncte de lucru în Iași, Timișoara, Constanța și 3 magazine proprii în București. Compania intenționează să mai deschidă 3 noi puncte de lucru în acest an, ca parte a strategiei de dezvoltare pe 2011.

Motivul principal pentru care Consolight a decis schimbarea sistemului utilizat anterior cu o nouă platformă tehnologică, specializată pe segmentul în care activează, l-a reprezentat necesitatea automatizării fluxurilor operaționale de vânzări și achiziții la cerințele pieței de materiale electrice. Pe lângă acesta, interfața non-intuitivă și timpul prea lung de rezolvare a problemelor de suport și mentenanță specifice vechiului sistem au generat respingere din partea angajaților, respectiv au condus la îngreunarea activității companiei.

”Am decis implementarea SeniorERP pentru a ne adapta la cerințele pieței de materiale electrice. Prin această acțiune vom fluidiza fluxurile de vânzări și de aprovizionare, vom obține flexibilitate în raportări și analize și vom crește viteza de prelucrare a datelor. Am ales SeniorERP datorită intuitivității sistemului pentru activitatea noastră și a raportului calitate-preț excelent.” ing. Cristian Dumitrescu, Director Tehnic Consolight

Printre principalele obiective ale companiei pentru perioada următoare se numără extinderea pe plan național prin filiale proprii, parteneriate locale și noi distribuitori, diversificarea gamei de produse, mărirea depozitului central și a parcului auto, creșterea forței de vânzare a companiei și nu în ultimul rând investiții în perfecționarea personalului, astfel consolidându-și poziția de lider în distribuția națională a mărcilor reprezentate.

Rolul SeniorERP în strategia de dezvoltare a companiei constă într-o reacție rapidă la necesitățile clienților, viteză ridicată de prelucrare a datelor, o mai bună gestiune a soldurilor și îmbunătățirea fluxurilor de lucru specifice departamentelor de vânzări și de contabilitate.

Prin implementarea SeniorERP, Consolight va îmbunătăți procesele comerciale plecând de la oferte, comenzi cu livrări succesive în cadrul proiectelor, gestionarea facilă a avansurilor facturate clienților pe contracte, cumularea de comenzi de vânzare pentru automatizarea și dimensionarea corectă a aprovizionării. Consultanții Senior Software au stabilit și implementat, împreună cu reprezentanții Consolight, algoritmi de aprovizionare specifici pieței de materiale electrice, în așa fel încât aceștia din urmă să își poată dimensiona stocurile curente pe necesare de aprovizionare generate din SeniorERP conform indicatorilor specifici.

„Parteneriatul cu cel mai mare distribuitor de electrice din România este rezultatul investițiilor în tehnologie și funcționalități cu un grad ridicat de aplicabilitate și performanță. SeniorERP deschide noi oportunități pentru cei mai agili jucători din piață.” Lori Haiducescu, Director de Operațiuni Senior Software

Bucuresti, 09.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *