metalshow

Cel mai longeviv actor porneste in turneu – Radu Beligan in “Egoistul”

Radu Beligan este cel mai elocvent exemplu ca devotamentul pentru arta nu tine cont de varsta. La fix 91 de ani si 3 luni, abnegatia maestrului de a sadi “aceeasi melancolie, aceeasi cumpatare pentru fiecare gest si pentru fiecare replica” se va reflecta prin debutul unui nou turneu, pentru piesa “Egoistul”,  in cele mai importante orase din tara.

Dupa mai bine de 70 de ani in care a scris istoria teatrului romanesc cu penita sa inmuiata in dragoste si pasiune, performanta unui turneu national la o varsta atat de inaintata  ar putea atrage atentia chiar si reprezentantilor Guiness Book.

Turneul va incepe la Constanta (15 martie, Sala Sindicatelor), urmand a evolua la Cluj-Napoca (12 aprilie, Teatrul National), Iasi  (26 aprilie, Casa de Cultura a Studentilor) si Timisoara  (10 mai, Opera Nationala).

In cadrul acestui spectacol fabulos, romanii vor putea sa il urmareasca pe Maestru nu numai in calitatea ce i-a adus notorietatea, cea de interpret, dar si intr-o alta, la fel de apreciata, cea de regizor. Sub bagheta sa prinde viata casa de sfarsit de secol XX a unui celebru dramaturg, prin care se perinda toti apropiatii acestuia pentru a obtine mult ravnitele… autografe, pe cecuri de 20 de mii de franci. Cu replici de un firesc uluitor se construieste o poveste comica, presarata cu mici panseuri care, pana la final, contureaza fidel destinul si filosofia de viata a unui om care a trait, daruindu-se generos unei lumi prea putin dispusa sa-l inteleaga.

Pentru mai multe detalii in privinta acestui turneu, cei interesati pot accesa www.vreaubilet.ro

Bucuresti, 05.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *