free download 78 travel guides written by experts

Cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2009 vine la TEATRU&CEAI

Teatrul National Radiofonic va invita miercuri, 26 ianuarie 2011, de la ora 19.00, la Sala de Lectura a Teatrului ACT, unde veti putea audia „Despre senzatia de elasticitate cand pasim peste cadavre” de Matei Visniec – piesa liber inspirata din opera lui Eugène Ionesco. Spectacolul a fost distins cu premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol radiofonic al anului 2009, auditia de miercuri fiind inscrisa in proiectul TEATRU&CEAI initiat de Teatrul National Radiofonic si Fundatia Teatrul ACT – Sala de Lectura.

Adaptarea radiofonica si regia artistica – Mihai Lungeanu.

In distributie: Marius Manole, Irina Petrescu, Mihai Dinvale, Mircea Rusu, Manuela Ciucur, Coca Bloos, Constantin Draganescu, Constantin Dinulescu, George Motoi, Adrian Nicolae, Alexandru Georgescu, Radu Amzulescu, Serban Cellea, Violeta Berbiuc, Constantin Cojocaru. Regia de studio: Milica Creiniceanu. Regia muzicala: Patricia Prundea. Regia tehnica: Vasile Manta.

"La ora la care descopeream piesele lui Ionesco – afirma Matei Visniec –, intr-o Romanie comunista unde absurdul cotidian rivaliza cu teatrul absurdului, am gasit in ele, de fapt, o expresie a libertatii absolute si o arma extrem de eficienta in lupta impotriva oprimarii, a prostiei si a dogmatismului ideologic… Dupa ce am citit piesele lui Ionesco, nu mi-a mai fost niciodata frica de nimic in cursul vietii mele…"

Premiera acestui spectacol a avut loc intr-o serie mai ampla de manifestari ce au marcat implinirea, la 26 noiembrie 2009, a 100 de ani de la nasterea autorului de origine romana, promotor al teatrului absurdului si al stilului neconventional.

Bucuresti, 25.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *