free download 78 travel guides written by experts

Cei trei mari clasici

Filarmonica “George Enescu” anunta un nou concert sustinut de formatia Trio PRO ARTE. Dupa frumosul success obtinut de curand in turneu din Germania, violonista Anda Petrovici, violoncelistul Marin Cazacu si pianistul Nicolae Licaret propun de asta data la sediu, in Sala mare a Ateneului Roman un recital cu un program alcatuit de creatiilor celor trei mari clasici vienezi Haydn, Mozart si Beethoven.

Recital cameral
Duminica, 28 Octombrie 2012, 19:00 – 21:00, Ateneul Român, Sala mare
TRIO PRO ARTE
ANDA PETROVICI – vioară
MARIN CAZACU – violoncel
NICOLAE LICAREŢ – pian

Program:
Joseph Haydn
Trio în la major, Hob. XV: 18
Wolfgang Amadeus Mozart
Trio în sol major, KV 564
Ludwig van Beethoven
Trio în do minor, op. 1, nr. 3

Trioul cu pian PRO ARTE a fost fondat in 1978 in dorinta de a realiza un ansamblu inchegat si de durata, care sa abordeze exemplar marele repertoriu cameral. Anda Petrovici, Marin Cazacu si Nicolae Licaret sunt solisti consacrati ai scenei muzicale romanesti. Unitatea si echilibrul, virtuozitatea individuala si expresivitatea, claritatea si vigoarea redarii, toate aceste calitati au scos in evidenta inca de la inceput valoarea grupului. Este minunat sa privesti trei solisti instrumentisti – fiecare cu o personalitate puternica – adunandu-se laolalta pentru simpla bucurie de a canta impreuna si reusind sa-si echilibreze fortele pentru a ajunge la un sunet unic, pe cat de nou, pe atat de usor de recunoscut.

Trio PRO ARTE a concertat in turnee pe scene din Bulgaria, Franta, Germania, italia, Portugalia, Serbia, Spania, Singapore si a participat frecvent la Festivalul "George Enescu", unde a cantat muzica din creatia marelui compozitor roman si din opusurile clasice universale. De asemenea, formatia de muzica de camera a realizat inregistrari pentru Radioul si Televiziunea Romana, precum si la casele de discuri Electrecord, BMG Arte Nova Classics si AIX Records.

Incepand cu anul 2009,Trio PRO ARTE este ansamblul cameral oficial al Filarmonicii "George Enescu".

Sponsori: ING Bank, Volksbank, Lions Club, Apanova, Cognistudio, Generali
Parteneri: Art Line, Editura Anima, Art Act Magazine
Parteneri media: Bucharest Herald, TVR Cultural, Sapte Seri, LiterNet, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Autoexpert, Yachtexpert, Allgemeine Deutsche Zeitung, Port.ro, Cronica Romana, SiSC, ArtClue, Salut Bucureşti

Bucuresti, 21.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *