caravana metropolis
Shadow

CEI MAI DIABOLICI CRIMINALI îți bat la ușă, în martie, pe CBS Reality

Din 5 martie până la finalul lunii, în fiecare seară de luni până vineri (de la ora 22:00), CBS Reality ți-i aduce în casă pe „Cei mai diabolici criminali” din lume. Într-o perioadă în care fascinația pentru ucigașii în serie e la ordinea zilei, iar poveștile unor nume ca Dennis Rader (ucigașul BTK, prins abia în 2005), Ed Kemper (pasionat de necrofilie) ori Jerry Brudos (celebru datorită fetișului pentru pantofi) au devenit subiect de serial TV („Mindhunter”), CBS Reality a adunat laolaltă nume din nefericire sonore, în emisiunea amintită. Și ne servește o porție zilnică de crime, în fiecare episod.

Acestea se concentrează pe câte un criminal în serie și ni-l prezintă prin prisma detectivilor care s-au ocupat de caz, jurnaliștilor care au urmărit îndeaproape totul, în paginile ziarelor, rudelor și uneori supraviețuitorilor. În paralel, experții noștri dezvăluie cum au ajuns acești oameni pe primele pagini din presă și cum reușesc să stârnească, în continuare, frică și fascinație în spațiul public.

Cei mai diabolici criminali

În primul sezon (de 20 de episoade), vom afla poveștile cutremurătoare ale unor nume ca:
· Fred & Rose West. Între 1967 și 1987, soții au comis cel puțin 12 crime, în Gloucestershire (Marea Britanie), victimele fiind tinere care erau violate, torturate, mutilate, tăiate în bucăți și apoi îngropate chiar în curtea sau grădina casei lor (poreclită „Casa ororilor”). Au fost prinși în 1994 și condamnați la închisoare pe viață (ea e încă după gratii, el s-a sinucis în 1995, înainte de proces).
· Beverley Allit. În 1991, în 59 de zile, asistenta medicală a omorât 4 copii, a încercat să omoare alți 3 și a rănit grav alți 6, administrându-le doze mari de insulină și nu numai. Femeia se află la un spital psihiatric din anii ’90 încoace.
· Jeffrey Dahmer a.k.a. Canibalul din Milwaukee. Între 1978 și 1991, a violat, omorât și dezmembrat 17 tineri, colectând scheletul unora, consumând carnea altora și practicând și necrofilia. A fost bătut până la moarte de un coleg de închisoare, în 1994. Dahmer a fost recent subiectul central al peliculei „My Friend Dahmer” (cu Ross Lynch în rol principal), centrată pe adolescența acestuia.
· Michael Ryan. Este autorul masacrului Hungerford (Marea Britanie) – în 1987, a împușcat mortal 16 oameni și a rănit alți 15, folosind un pistol și două puști semi-automate (apoi s-a sinucis). În total, avea permis pentru 7 arme. După atacul armat, în țara insulară s-a adoptat o lege care restrânge posesia de armament.
· Ed Gein a.k.a. Măcelarul din Plainfield (Wisconsin). Între 1947 și 1952, a omorât două femei și a dezhumat și furat zeci de cadavre recent îngropate. A fost prins și încarcerat într-un centru psihiatric, în 1957. A murit în 1984, de cancer. Numele lui a inspirat personaje fictive ca Norman Bates (din romanul și filmul „Psycho”), Leatherface („The Texas Chain Saw Massacre”) și Buffalo Bill („Tăcerea mieilor”).

Leave a Reply

Your email address will not be published.