free download 78 travel guides written by experts

„Cehov e fara sfarsit” spune Dan Astilean despre scriitoul rus a carui nuvela „Salonul nr. 6”,

prinde viata pe ecran in cea mai recenta producție a Casei de Producție TVR

Filmul va fi difuzat la TVR2 și TVR HD luni, 27 aprilie, ora 20:10

În „Salonul nr 6”, ecranizare după nuvela lui A. P. Cehov, în regia lui Vitalie Lupașcu, actorul Dan Aștilean interpretează rolul medicului Raghin Îi dau replica: Răzvan Vasilescu, Constantin Dinulescu, Gavril Pătru, Ion Haiduc, Natalie Ester.

Înaintea primei difuzări pe post a teleplay-ului, Dan Aștilean a acceptat să ne spună câteva cuvinte despre experiența întâlnirii cu textul lui Cehov, pe platourile TVR.

Dan Aștilean: „ Cred că e un examen când joci Cehov. Ți se pune o radiografie în față și vezi cam pe unde ești. Spiritual. Dacă vrei să vezi. E interdependent de viață și de tot ce ai trăit până acum. Cehov e fără sfârșit. Piesele lui Cehov sunt adevărate liturghii.”

Actorul, un mare timid din fire, se pregătește cu orele înainte de fiecare spectacol, repetând textul și intrând în stare. Lucrul pe platoul de filmare de la „Salonul nr. 6” a fost dificil pentru actor, care a jucat bolnav de pneumonie, iar în unele seri, de la filmare, pleca direct pe scenă, la spectacol. De unde a găsit resursele, forța?

DA: „Merg la biserică, pentru că altfel de unde să îți iei puterea, de unde să o primești, să poți juca în fiecare seară. ”
Rep: „Unii o primesc de la public. Sau de la partener.”
DA: „Nu sunt bisericos, dar încerc, încerc să îmi construiesc o relație cu Divinitatea. Cu modestie, cu foarte mare modestie. Eu cred că acolo este cheia vieții noastre. A vieții întâi și a meseriei pe urmă. Dacă nu ești luminat nu poți sa faci meseria aceasta. Aceasta este părerea mea, eu cred că poți să fii luminat de sus. Și în alegerile tale, în comportamentul tău. Chiar și în actoria ta.”

Dincolo de propriul său efort de meserie, Dan Aștilean continuă să caute răspunsuri:

DA: „Concluzia, la cincizeci și ceva de ani este că nu contează numai actoria în teatru. Sunt alte lucruri mult mai importante. Poate să fie conștiința ta, relația ta cu universul.”
Rep:„ Aici vă întâlniți cu Cehov?”
DA: „Aș vrea să mă întâlnesc cu Cehov. Cred că acestea sunt mai importante decât să joc, să joc, să joc. Dar dacă joci prost? Nu te gândești, când ceri un rol, poate nu poți să îl faci… E o taină și asta. ”

A acceptat rolul medicului Riaghin din „Salonul nr. 6” deoarece a crezut în forța dramatizării. Și, mai mult, a avut încredere în regizor, Vitalie Lupașcu:
DA: „Mi-a făcut mare plăcere și o surpriză Vitalie. Am văzut Bulgakov, „Roman teatral”(N. red. în regia lui Vitalie Lupașcu, TVR, 2014). Altfel mi-ar fi fost foarte frică să mă las pe mâna lui. Dar acolo am văzut lucruri importante, am văzut unghiuri de filmare, am văzut o altă abordare. Băiatul ăsta a făcut ceva nou, ceva de calitate. ”

Dan Aștilean s-a confruntat cu dramaturgia universală și a lucrat cu mari regizori români, precum Liviu Ciulei („Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind, „Hamlet” de William Shakespeare), Vlad Mugur („Doi gemeni veneţieni” de Carlo Goldoni), Alexandru Darie („Trei Surori” de A.P. Cehov, „Anatomie.Titus.Căderea Romei” de Heiner Muller, „Poveste de iarna” de William Shakespeare), Cătălina Buzoianu („Merlin” de Tancred Dorst) sau Silviu Purcărete („Teatrul Comic” de Carlo Goldoni). Una dintre cele mai importante experiențe teatrale ale sale, cu care a călătorit de la Koln la Londra, rămâne rolul lui Prospero, din „Furtuna” de William Shakespeare în spectacolul creat de Karin Beier la Bühnen der Stadt, Koln, în 1997, o propunere regizorală în care actorii vorbeau douăsprezece limbi și proveneau din nouă țări diferite.

Vă invităm îl vedeți, față în față cu Răzvan Vasilescu (Gromov), luni, 27 aprilie 2015, de la ora 20.10, când producția SALONUL NR. 6 va fi difuzată în premieră absolută la TVR 2 și TVR HD.

În reluare: TVR 2 – Marți, 28 aprilie, ora 12:10; TVR HD – Marți, 28 aprilie, ora 14:00.

SALONUL NR. 6
de Anton Pavlovici Cehov

Traducerea: Alexei Mateevici
Regia artistică şi scenariu: Vitalie Lupaşcu

DISTRIBUŢIE:
Raghin – Dan Aştilean, Gromov – Răzvan Vasilescu, Hobotov – Gavril Pătru, Nikita – Ion Haiduc, Dariuşca – Natalie Ester, Mihail Avereanovici – Mihai Dinvale, Moiseica – George Lungoci, Nebunul orb – Constantin Dinulescu, Ţăranul fără simţuri – Cristian Toma, Nebunul Funcţionar – Mihai Răducu, Mamă copil – Amalia Ciolan, Primarul – Bogdan – Ghiţulescu, Poetul (Puşkin) – Ioana Visalon, Doctorul tânăr – Mihai Răzuş

ECHIPA TV
Organizatori producţie: Sorin Cristea şi Marius Flonta, Postprocesare sunet: Cornel Ciuleanu, Editor imagine: Cosmin Găleată, Scenografie décor: Georgeta Nistor şi Roxana Lungoci, Scenografie costume: Roxana Lungoci, Director de imagine platou: Bogdan Marincov, Directori de imagine teren: Dan Stoian, Marian Oprea, Dan Constantinescu jr., Regia de montaj: Cătălin Bălan, Redactor: Florin Mihailescu – Brăila, Colorizare: Bogdan Dumitru şi Cornelia Popa, Producători: Cristina Anton şi Cătălin Mireuţă, Producator delegat: Dana Andriescu, Producător coordonator: Demeter Ándrás

Bucuresti, 26.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *