free download 78 travel guides written by experts

Ceasuri ieftine – da sau nu?

Când vine vorba de ceasuri de mana, bărbații se împart în 2 tabere: cei care cred că este absolut necesar să dea multe sute de lei pe un ceas de la un brand cunoscut “ca să fie bun”, și cei care fie din motive financiare, fie din convingeri personale, cumpără ceasuri ieftine.

Ne referim în special la bărbați, pentru că există un oarecare consens în comunitatea feminină referitor la faptul că un ceas este în principal un accesoriu. Deci, pe principiul “ce mașină vrei?” “una roșie”, aspectul este cel mai important și când vine vorba de ceasuri, brandul sau faptul că ar fi “un ceas bun” sunt detalii secundare.

Ce înseamnă ieftin?

Prețul unui ceas barbatesc care să arate decent și să funcționeze corespunzător pe o perioadă mai lungă de timp pornește în general de la 59 lei. Acestea sunt ceasuri quartz de bază. Dacă dorești mai multe caracteristici extra, o curea de mai bună calitate și finisaje superioare, prețul crește până la 149-199 lei. Dacă vrei un ceas automatic sau mecanic simplu cu un design cu totul deosebit, prețurile pornesc de la 129 lei, dar ajung și la 299 lei. Totuși, chiar și acest preț este mic pentru ceasuri automatice.

De ce să alegi ceasuri ieftine?

În primul rând pentru că rămâi cu mai mulți bani în buzunar decât dacă ai alege un brand foarte cunoscut, bani pe care-i poți folosi să plătești o vacanță la munte sau să-ți cumperi un telefon nou. Totul se reduce la priorități, iar ele variază de la om la om.

ceasuri ieftine

Hai să presupunem că dispui de resurse financiare suficiente. Ar trebui în acest caz să mai cumperi ceasuri ieftine? Depinde. Ce vrei tu să facă acel ceas? Dacă un ceas la un preț mic îndeplinește scopurile de pe lista ta, de ce să plătești mai mult decât este nevoie doar ca să poți spune că porți un ceas scump?

Pe de altă parte, dacă nu găsești un design care să te încânte, deși modelele de ceasuri automatice sunt absolut superbe, atunci da, poate este cazul să te uiți la produse dintr-o gamă superioară de prețuri.

Unii oameni sunt mai conservatori cu banii, în timp ce alții se simt confortabil să plătească mai mult pentru un alt nivel de calitate. Tot ce te sfătuim este să te asiguri că există într-adevăr un plus de calitate și că el merită banii.

Când să NU alegi ceasuri ieftine?

Atunci când vrei caracteristici extra foarte specifice, este recomandat să mergi cu producătorii specializați. De exemplu, poate vrei un ceas sport pentru înot. Deși există multe ceasuri sport la prețuri sub 200 lei, majoritatea nu rezistă la apa clorinată din bazin. Regula este că dacă produsul poate fi folosit într-un mediu anume (de exemplu apă cu clor), producătorul trebuie să menționeze în mod specific acest lucru. De asemenea, trebuie să fii atent la durata expunerii la apă clorinată și la adâncimea la care ceasul rămâne impermeabil.

Este de dorit să te orientezi spre magazinele de profil și să te aștepți la un preț mai ridicat pentru că produsul trebuie să îndeplinească anumite standarde foarte clar definite, lucru pentru care producătorul a investit bani în plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *